БразилияМаркиньош Шавьер: «В Бразилии в футзал играют пять миллионов человек»Лига чемпионов УЕФАПресс-конференция АФК «Кайрат» перед Финалом четырех Лиги чемпионовВетераныIV Регулярный чемпионат Украины «40+». ИтогиУкраинаЧемпіонат України серед ЗВО. Анонс вирішальних матчівЭкстра-лигаЭкстра-лига-2018/19. Лучшие голы, комбинации и сейвы 2-го тура (2 этап)Экстра-лига«Екстра-футзал»-18/19: випуск № 27РоссияЖоан покидает «Сибиряк»Женский футзалКаріна Василенко: «Прийшовши на перше тренування, я зрозуміла, що саме цього мені не вистачало в житті»Женский футзалКубок Києва серед жіночих команд ЗВО. Анонс фіналу. НУХТ - НПУУкраинаХНУ та «Львівська Політехніка» зіграють у фіналі чемпіонату України серед ВНЗКазахстанИгита продлил контракт с «Кайратом» до 2024 годаПервая лига Первая лига. 1/2 финала плей-офф. Первые матчи. Сенсация и "заруба"Экстра-лигаМихаил Волянюк: «Мне в 30 больше хочется тренироваться и играть, чем в 22-23»ЧехияДмитрий Литвиненко: «Хочется передать свой опыт и знания детям»ПольшаПольша. Экстракласа. 23 тур. Украинский день в ХойницеВторая лигаМикола Матляк: «Для перемоги у Другій лізі нам забракло лави запасних» БеларусьБеларусь. 27 тур. «Столица» громит «Лидсельмаш»ВетераныКонстантин Стародубовский – лучший игрок Финального этапа IV Регулярного чемпионата «40+»Женский футзалКДЮСШ «Олімп-IMS-2» – чемпіон Першої ліги серед жіночих командЖенский футзалАліна Петренко: «Мій перший тренер такий, як у багатьох кінофільмах»

Чемпіонат України серед ЗВО. Анонс вирішальних матчів

24 квітня у Львові будуть зіграні вирішальні поєдинки чемпіонату України серед Закладів вищої освіти сезону 2018/2019 р. р.


У цей день будуть визначені всі призера, а головне – стане відомо ім’я чемпіона. Та чи буде новий чемпіон? Чи все-таки чинний володар титулу зможе захистити це почесне звання? Ось ці питання будуть актуальними.

Протистояння за бронзові медалі буде суто київським, адже у ньому зустрінуться дві команди, які представляють столицю України – НПУ ім. М. Драгоманова та НУХТ. Тобто, на паркеті Палацу спорту «Галиччина» зустрінуться дуже принципові суперники. Тому, в цьому протистоянні на кону буде щось більше, ніж бронзові медалі. І немає сумнівів у тому, що обидві команди забудуть про поразки у півфіналі, аби виграти очну дуль у принципового суперника.

Однією з окрас цього протистояння має стати протистояння «драгоманівця» Цапова та «харчовика» Літвінова. По-перше – вони є лідерами своїх команд. По-друге – вони є вихованцями однією школи (ДЮСШ з Амвросіївки). По-третє – вони вже встигли у цьому сезоні пограти один проти одного на майданчиках Білорусі. І по-четверте – кілька років тому Літвінов захищав кольори НПУ ім. М. Драгоманова, а тепер пішов на навчання, а заодно і перейшов до лав футзальної команди НУХТу. Тому, для Літвінова ця гра точно буде однією з принципових.

Кому віддати перевагу в цьому київському дербі? Деякі фахівці схиляються до думки, що НУХТ виглядає сильніше за НПУ. Це стосується і ігрових компонентів, і складу команд (все-таки, НУХТ має трохи ширшу лавку запасних). Але є один момент, який може бути на користь «драгоманівців». Річ у тім, що гравці НУХТУ витратили багато сил у виснажливому матчі з «Львівською політехнікою». Можливо, це десь і буде підопічних Руслана Мішаровського. Але з іншого боку – чи встигли Цапор та компанія відійти від розгромної поразки з рахунком 1:8 від ХНУ ім. В. Каразіна? Якщо ні, тоді перевага вже буде на боці підопічних Тараса Шпички. І в цьому як раз і полягає вся інтрига київського дербі на паркеті львівського Палацу спорту «Галиччина».  

Чемпіонат України серед ЗВО.
Матч за третє місце
НПУ ім. М. Драгоманова (Київ) – НУХТ (Київ)

24 квітня 2019 року. Львів. Палац спорту «Галиччина» – 11.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 2:4

Цьогорічний фінал чемпіонату України серед ВНЗ буде чимось схожий на минулорічний. Давайте його згадаємо разом: Гравці ХНУ ім. Каразіна приймали той фінал у Харкові, і перед вирішальною грою вони були у якості «андердога», адже СумДУ був безумовним фаворитом. Але рідні трибуни допомогли харків’янам здобути перемогу на домашньому «Фіналі чотирьох». Тепер вже харківська команда буде відстоювати свій чемпіонський титул у поєдинку з командою, яка матиме солідну підтримку своїх вболівальників, оскільки гратиме вдома. До того ж, відзначимо, що нинішній склад «Львівської політехніки» виглядає набагато сильнішим, ніж торік, адже у неї є серйозне підсилення з «Енергії». Але ж і «каразінці» теж мають свої козирі.

Півфінали показали, що наразі перед фіналом невеличка перевага є саме у харківської команди. І справа не в тому, що підопічні Віталія Чернишова обіграли НПУ ім. М. Драгоманова з рахунком 8:1. Просто у слобожанської команди є дві рівні четвірки, які можуть тримати потрібний темп гри. Плюс ще є і третя четвірка, яка, за рахунок наполегливості гравців, може створити проблеми суперникам. У львів’ян ніби-то і є номінальні дві четвірки, але більший тягар відповідальності за результат покладається на плечі Радевича, Легендзевича та Ременця, які проводять багато ігрового часу на майданчику, бо вони є лідерами команди. Тому, в цьому плані у представників Слобожанщини є певна перевага. Але галичани можуть організовувати контратаки, і це може стати фактором на користь підопічних Володимира Осінчука. Маючи у складі такого прудкого та думаючого гравця, як Радевич, гріх не скористатись його сильними сторонами. Однак, немає сумнівів у тому, що харків’яни знають, від кого варто чекати основної загрози. Тому, вони, звичайно, зроблять усе, аби нейтралізувати, перш за все, Радевича та Легендзевича. Щопавда, за таких умов відкриваються можливості для «тіньових» лідерів львівської команди, зокрема для Панасюка та Когуса. Ці хлопці можуть застати зненацька своїх опонентів. І харків’янам треба бути до цього готовими.

Також багато що залежатиме від гри воротарів. Обидві команди, які гратимуть у фіналі, мають непогані воротарські бригади. Але у «Львівської політехніки» вона все-таки виглядає трохи цікавіше. І це, звичайно, може зіграти на руку галичанам. Що може бути для них мінусом? Два моменти. Перший – зміни четвірок. Якщо львів’яни хочуть обіграти «каразінців», то їм треба йти у такому ж темпі і, відповідно, робити часті зміни четвірок, а також не перетримувати гравців на майданчику. Другий фактор – брак у передачах. У галичан у матчі проти НУХТу було дуже багато браку. Особливо у Ременця. І тренерський штаб «Львівської політехніки» має на це звернути увагу. А ще «політехніки» мають звернути увагу на Іллю Терентьєва. Цей гравець команди ХНУ ім. В. Каразіна станом на поточний момент є найкращим бомбардиром чемпіонату України серед ВНЗ. І, враховуючи той факт, що його потенційні конкуренти перестали грати, оскільки їх команди не пройшли до «Фіналу чотирьох», то немає сумнівів, що саме він, скоріше за все, стане найкращим бомбардиром. Особливо якщо він спробує закріпити свої лідируючі позиції у фіналі.

І найголовніше. Давайте не будемо забувати, що переможець чемпіонату України серед ВНЗ отримає право зіграти на чемпіонаті Європи серед ВНЗ у Португалії.    

Чемпіонат України серед ЗВО.
Фінал.
ХНУ ім. В. Каразіна (Харків) – НУ «Львівська політехніка» (Львів)

24 квітня 2019 року. Львів. Палац спорту «Галиччина» – 13.00.
ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ
Прогноз «5х5» – 3:2

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

Тэги:

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.