ОдесскаяГолевая феерия в центральном матче одесской Премьер-лигиКиевКак избавиться от оливье или анонс Первой лиги чемпионата КиеваУкраинаПерша ліга: Рятувальник не віддав перемогу Епіцентру К10 КиевЛегион XXI побеждает на Рождественском турниреХмельницкаяПреміум-ліга. Прев’ю 9-ого туру у дивізіоні 1Волынская«Динамо» - дозвольте заколядуватиУкраина У Черкасах вшанували пам'ять колишнього директора ДЮСШ "Дніпро-80"ХарьковскаяКубок СК "Вирта": лучшие голы 5-го тураВолынскаяВолинь. Перший кубковий вік-енд в сезоніЧеркасская Черкащина. Символічна збірна 5-го туру Екстра-лігиБердянскБердянск стартует в субботу!ЖитомирскаяСтартує друге коло Відкритого Чемпіонату м. Житомира ЧеркассыЧеркаси: голи п'ятого туру чемпіонату областіВинницаВінниця: Футбольний тиждень, випуск 226СумыСуми: дует лідерів йде у відривСумскаяВетерани Сумщини повернулись на майданчикХарьковскаяКубок СК "Вирта": 8:0 от ФК "Монолит"ЖитомирТовариський матч Телеканал СК1 - Асоціація футзалу Житомира 4:10ХарьковскаяІсторична Хроніка Кращих голів усіх кубків ФК "Універ"ХмельницкаяПреміум-ліга: «Вентс» громить «Агробізнес» та робить вагому заявку на вихід до півфіналу Кубку

Черкаси. Екстра-ліга. 5-й тур. "Цетус" підіймається на другу сходинку

"ЛНЗ-Лебедин" обіграв "Хімелектробуд", "Енергії" не пощастило з "Валюком", "Солтекс" продовжує вигравати, а "Цетус" підіймається на другу сходинку.

 

"ЛНЗ-Лебедин" – "Хімелектробуд" 3:1
Голи: Кучер, Раковський, Вакуленко – Авер'янов

 
 

Хімелектробуд завжди радує віддачею в кожному матчі. З одного боку у команди немає іншого шляху: в Екстра-лізі немає слабких суперників. Але можна було б зіграти у півсили і не претендувати на високі місця. Утім, електрики налаштовані зовсім по-іншому. 

 

Це вони продемонстрували за першої ж нагоди в грі проти ЛНЗ. Саме шполяни першими діставали м'яч із сітки, який забив Авер'янов (ну а хто ж ще?). Однак надалі ЛНЗ почав виявляти ініціативу і добряче "обклав" стовідсотковими моментами ворота Панченка. Один із таких нарешті реалізував Кучер – 1:1. На цьому смугасті не зупинилися і до перерви Раковський черговим шедевральним штрафним повз стінку від стійки засмутив хімелектриків – 2:1. 


 

Не вистачало останнього точного удару хімікам. Бо майстерності, як виявилося, у них не менше, аніж у ЛНЗ. Це продемонстрували Авер'янов і Бондаренко сольними проходами повз щільний захист Лебедина, проте ні той, ні той не зміг переграти Дейнеку. А от шполяни в потрібний момент чітко використали свою більшість біля ворожих воріт – Вакуленко з носка вистрілив у ближню дев'ятку, до чого не був готовий Панченко – 3:1. Так і завершили.




 

"ПП Валюк" – "Енергія" 3:2
Голи: Стайков Г., Стайков Ю., Дмитренко – Бреус 2

 

Валюк з Енергією підхопили високий темп Екстра-ліги, який увімкнула попередня пара. У першому таймі краще зіграли номінальні господарі і змогли втілити свою перевагу на паркеті у два м'ячі: по разу розписалися у воротах Енергії брати-близнюки Стайкови – 2:0. 


 

У другій половині Валюк продовжив контролювати ситуацію, щоправда суттєво знизився загальний темп. На майданчику не відбувалося нічого екстраординарного. Енергія постійно намагалася проштовхнути себе до воріт опонента, але це майже не вдавалося. Лише Бреус зумів якось пролізти і все перевернути з ніг на голову. Спершу він "на хустці" обіграв захисника і покотив у дальній кут, а потім "з пісочної ями" неймовірним чином зрівняв рахунок – 2:2. Долю гри вирішив спірний фол з боку Енергії, який став для команди шостим. Дмитренко підійшов до виконання 10-метрового і поцілив між ніг воротарю. У підсумку 3:2 – перемога Валюка.




 

"Солтекс" – "Епіцентр" 3:1
Голи: Ткаченко, Лобов, Калініч – Яворський
Вилучення: Островський (Епіценр, пряма червона після жовтої)

 

Чергова зустріч Солтекса й Епіцентра заблищала новими фарбами... щоправда, лише на початку. У протистоянні 5-го туру все пішло не за звичним планом. Солтекс не заволодів ініціативою, а Епіцентр зумів ефектно відкрити рахунок силами Яворського, який тонко перекинув Єрошова – 0:1. Однак ще до перерви Солтекс вирівняв ситуацію. Ткаченко опинився сам на сам із Іщенком і з другоі спроби перекотив м'яч через лінію його воріт – 1:1. 


 

У другому таймі Солтекс поставив усе на свої місця. Активний контроль м'яча і хірургічний розіграш аутів призвів до неспортивної поведінки Островського, який після голу Лобова з лави запасних вилив усю свою злість на поруч лежачий м'яч. За це Олексій отримав спочатку жовту, а потім і червону картку. Ну а команда Солов'я, якого, до речі, сьогодні не було, довела гру до логічної перемоги – 3:1.





"Шарм" – "Одна Родина" 3:3
Голи: Куц, Мачульський, Бойко – Куц (аг), Біда, Передерій

 

Чергова постноворічна нічия в 5-му турі, де фаворит втрачає очки через розбалансованість, а команда суперник цим користується. Хоча в конкретно даному випадку цей результат проти обох команд. 

 
 

Правильно буде сказати, що Одна Родина виявилася сьогодні не по зубах Шарму, хоча і йдуть вони на одній позиції. Та все ж від парфумерів чекали більшого. Мачульський лише в кінці проявив лідерські якості, Хрипченко робив не те, що від нього хотіли партнери, а Куц забивав то в свої, то в чужі. Одна Родина прагматично підійшла до використання власних моментів і по ходу гри вела 1:3. Доленосними стали останні хвилин 8, коли Шарм пішов розігрувати п'ятого, а Родина виявилася не готовою до меншості в обороні. Так забив спочатку Мачульський, який все ж повів партнерів за собою, а потім Бойко класно вистрілив з правого краю в дев'ятку. У підсумку – 3:3.

 


 
 

"Цетус" – "Рувер" 5:1
Голи: Євтушевський 2, Сидоренко, Присяжнюк П., Манжела – Андрійченко А.


 

Цетус підіймається на гору Екстра-ліги! Завдяки нічийним результатам конкурентів за вершину, перемога дозволила Цетусу вистрибнути аж на другу сходинку після Солтексу. 

Вагому роль у цьому зіграв спурт команди в останньому протистоянні дня. За лічені хвилини досвідчений колектив забив три голи Руверу і переможно рухався до фінальної сирени. Сценарій інших матчів, де учасники відігравали відстань у 3-4 м'ячі не повторився. Рувер усього раз знайшов ключ від воріт Манжели, а той особисто реабілітувався за пропущений гол результативним ударом від власних воріт наприкінці мачту. 5:1.

 



Джерело -  cherkassy-sport.com

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.