Экстра-лига«АРПИ Запорожье» представил новый тренерский штабЖенский футзалЖіночий Євро-2019. Представлення суперника. Збірна УгорщиниПольшаМикола Морозов: «У дитинстві моїм футбольним ідолом був Алессандро Дель П'єро»Экстра-лигаОфіційно: Роман Кордоба повертається в «Ураган»ПортугалияЛео перешел в «Спортинг»Житомир“Грантех” – володар Кубку Житомирської області!ИспанияЛучший игрок чемпионата Испании-2017/18 Гадея: красивые голы и блестящие передачи Футзал в миреНовости от FutsalMania: звездный дуэт из «Спортинга» перебирается в «Маритиме»?БеларусьВячеслав Григорьев: «Быть капитаном в таком коллективе как ВРЗ – это круто»БеларусьВиктор Тарчило: «Постараемся с каждой командой сыграть достойно»РоссияАлексей Попов: «Всегда остаюсь профессионалом»Экстра-лигаОлег Зозуля покидает «АРПИ Запорожье»Экстра-лига«Енергія» розпочинає підготовку до нового сезонуЖенский футзалОлег Шайтанов: «Треба скористатися шансом та потрапити на Євро-2019»Экстра-лигаРоман Ковальчик: «Вважаю, що потрібно щось змінювати»Футзал в миреЛіга чемпіонів з футзалу: результати жеребкуванняЖенский футзалЄвро-2019 серед жінок: стали відомі суперники збірної України ПортугалияРикардиньо: «Главное – сделать для развития футзала как можно больше»Женский футзалУ Черкасах змагатимуться за «путівку» на чемпіонат Європи серед жінок із футзалуЖенский футзалЮлія Форсюк: «Ми повинні претендувати на потрапляння до фінальної стадії Євро-2019»

Дмитро Андрієшин: «За два роки підняли футзал на високий рівень»

Особливим кольором відмічений на футзальній мапі України Тернопіль. Справа в тім, що ще кілька років тому про футзал тут знали, як виключно футбольний спосіб перезимувати. Зараз же Тернопільщина – це потужний футзальний локомотив, який на всіх парах мчить до спортивних рекордів. Про становлення футзального Тернополя і про його сьогодення в ексклюзивному інтервью з Дмитром Андрієшиним.

Яка ситуація з футзалом у Вашому регіоні?
– Ми впевнено розвиваємось, і зараз увійшли у так званий «стан стабільності». Минулого року у нас грало 56 команд, цього року 58. Згоден, різниця не велика, щоб говорити про якийсь розвиток. Але починали ми два роки тому взагалі з 20-ти команд, і за цей період нами було зроблено настільки багато, що у сезоні 2017/2018 ми взяли паузу і вирішили зупинитись, щоб упорядкувати усе те, що зробили.
 
58 команд! Скільки ж ліг у чемпіонаті? Як щодо якості гри?
– Команди поділені на три ліги. І саме якістю гри ми можемо похвалитись, адже кількість з часом неодмінно переходить у якість. Команди стали більш професійними, у міжсезоння проводили селекційну роботу, тренувались, залучають до тренувань обізнаних у футзалі людей. Приємно, що з кожним роком зростає кількість поціновувачів саме футзалу. Плани у нас також грандіозні, хоча таких футзальних традицій, як у того ж Хмельницького, ми не маємо. Вже досягнуто домовленості про створення єдиної бази футболістів області, а ще хочемо закрити річний цикл літніми змаганнями.
 
Участь регіону в АФЛУ мотивує команди до розвитку?
– Звичайно, це один з гловних мотиваторів. Команди побачили, що є можливість заявити про себе на всю країну, тому звання чемпіона настільки бажане.
 
Ваше відношення до змін в Регламенті АФЛУ цього сезону?
– Тернопіль усе влаштовує, тому ми вже вкотре будемо грати в АФЛУ.
 
Яка ситуація з арбітражем? Досить болюче питання…
– Згоден, арбітраж – дуже суб'єктивна тема. Ми цього року взяли курс на виховання саме футзальних арбітрів і хочемо відійти від практики, коли наші футзальні матчі обслуговують арбітри з великого футболу. Функціонує Школа молодих арбітрів, наразі 12 чоловік вже долучаються до обслуговування змагань.
 
Справляються?
– Загалом, так. Звичайно, спірні моменти є, і вони будуть, як би ти не виховував і не навчав арбітрів.
 
Цього сезону Друга ліга є досить масштабною. Чи не планували колективи Тернопільщини заявитись до цих змагань?
– Вважаю, що у нашому регіоні з його потужним чемпіонатом вже повинна бути команда як мінімум у Другій лізі. Таким чином, ми хочемо не лише підвищити цікавість до футзалу, а й залучити до нього якомога більше футболістів. Ми цілеспрямовано готували до старту у Другій лізі команду «Віго», яка вже має досвід виступів в АФЛУ (команда їздила на Елітний фінал до Луцька, авт.). Вели перемовини з мером міста Чортків, де є хороший зал. Але не склалось, можу сказати, що ми трішки запізнились.
 
Наостанок, Ваші побажання нашим читачам від усього тернопільського футзального осередку!
– Хочу побажати, щоб 2018-й рік став для футзалу більш успішнішим, ніж 2017-й. Футболістам – мінімум травм, вболівальникам – яскравого видовища та хорошого настрою. З наступаючими новорічними та різдвяними святами!
 
Вячеслав Скоропад

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.