Сборная УкраиныЗбірна України (U-19) завоювала бронзові нагороди турніру «Futsal Week», Ткачук і Дичук у символічній збірнійКазахстанБиржан Оразов: «Хотелось бы попробовать себя в топ-чемпионатах, деньги тут не влияют»МолдоваВ’ячеслав Кожем’яка перейшов в «Балкан Фармасьютікалс»БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) боротиметься за бронзові нагороди на турнірі «Futsal Week»ИспанияМигель Андрес: «Самое важное, чему я научился – это честность, порядочность, трудолюбие и страсть к делу, которым я занимаюсь»Футзал в миреМФК «Байтерек» пополнился Салимбаевым и БайзаковымРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Женский футзалНаталия Митрофанская: «Хочу оставаться в футзале, добиться в нем многого и вернуться в сборную»РоссияГабриэл: «В предстоящих матчах главное – дисциплина»ИталияМарсио Браншер: «Мне очень нравится играть, но я также люблю тренироваться»ГерманияПётр Шаталин: «Сомневаюсь, что в первый сезон Бундеслиги немецкие команды будут повально скупать легионеров»Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) зіграє з Францією у півфіналі турніру «Futsal Week»Экстра-лигаВони кували перше «золото» «Урагану»: гравці (частина 2)Италия Италия-2020/21. Серия А. Финал четырех. LIVE!ИспанияПола: «Десять выдающихся лет в «Интере» не испортит неудачная концовка»ФранцияБруну Коэлью расстается с ACCS FutsalСборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) ділить очки з Хорватією у рамках турніру «Futsal Week»Первая лига Перша ліга 2020/21. Визначився квартет півфіналістівСборная УкраиныЮлия Форсюк: «Пытаемся быстро схватывать и выполнять то, что требует тренер сборной»

Favbet Екстра-ліга 2020/21. «ХІТ» в рік 15-річчя з медалями, а «Енергія» на 20-річчя — без

Столичний "ХІТ" в третьому поспіль сезоні завойовує медалі Екстра-ліги



14 травня

12.00. ХІТ (Київ) – Енергія (Львів) 7:4 (1:1)
Рахунок в серії: 2:0

Голи: Чернявський (9, 31), Ліфер (23), Педяш (33 пен.), Жук (34), Сірий (40, 40) — Пелех (8), Легендзевич (21), Танський (34), Цілик (37).
На 15 хв. Кузь (Енергія) не реалізував дабл-пенальті (стійка).
На 15 хв. Сірий (ХІТ) не реалізував дабл-пенальті (повз ворота).
На 40 хв. Кузь не реалізував пенальті (воротар).
"ХІТ": Сіріцький (Сухов) — Журба, Педяш, Сірий, Чернявський, Боргун, Ліфер, Жук, І.Борсук, Колесніков, Школьний — Поночовний, А.Борсук.
"Енергія": Пітуля — Буньо, Цілик, Кузь, Пелех, Легендзевич, Ковальчук, Гасюк, Марциняк, Танський, Когут, Струк, Ременець — Войтович.
Попередження: Колесніков (12), Сіріцький (15) — Марциняк (8), Буньо (15), Легендзевич (40), Струк (40).
Вилучення: Легендзевич (40, повторне попередження).
Арбітри: О. Фесенко (Харків), О. Білащенко (Чернігів), Д. Дудка (Обухів)
Хронометрист: В. Шевер (Київ)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро) 

Після перемоги у Львові столичний «ХІТ» мав усі підстави для того, щоб завершити «бронзову» серію до двох перемог, не доводячи її до вирішального матчу. Але водночас було зрозуміло, що «Енергія» зробить усе можливе та неможливе для того, щоб не дати «кабельникам» виграти серію з рахунком 2:0. Тому, саме від львівської команди можна було чекати куди більш активних дій.

Тренери обох команд перед цим матчем зробили певні зміни у стартових четвірках. Щоправда, якщо говорити саме про «ХІТ», то там зміна була лише одна: Олег Лук’яненко вирішив довірити місце у воротах не Сухову, а Сіріцькому. І, забігаючи наперед, скажемо, що з цим рішенням тренерський штаб киян вгадав. Що стосується «Енергії», то тут змін було більше. По-перше – у воротах з’явився не Войтович, а Пітуля. По-друге – у стартовому квартеті «зелено-білих» вийшли Цілик та Кузь, які, відповідно, у порівнянні з львівським матчем поміняли Ковальчука та Легендзевича. Можливо, ці зміни були й прогнозовані, оскільки наставник галичан, вочевидь, проаналізував попередній поєдинок проти «ХІТа», тому він розумів, що потрібно щось міняти, аби досягти потрібного результату саме в цьому, вирішальному для «Енергії» поєдинку сезону.

Старт цього поєдинку був за «ХІТом», який своїми моментами біля воріт Пітулі показував не тільки те, що він є господарем майданчику, а і бажання завершити «бронзову» серію саме в цьому поєдинку. По стартових хвилинах поєдинку можна було сказати, що гол у ворота «Енергії» назрівав. Але пропустив саме «ХІТ». І пропустив він після класної «стінки», яку розіграли між собою Пелех та Кузь. І саме пелех вийшов на оперативний простір та пробив у «дев’ятку» воріт Сіріцького. Такий хід подій абсолютно не вкладався у «пазл» підопічних Олега Лук’яненка. Однак, дуже швидко столична команда зрівняла рахунок завдяки зусиллям Чернявського.

Такий обмін гольовими «привітами», який відбувся ближче до екватору першого тайму, суттєво завів обидві команди, які по ходу першого тайму багато фолили. І результати такої діяльності гравців «ХІТа» та «Енергії» не змусили на себе довго чекати. Вже на 15-й хвилині Сіріцький привіз дабл-пенальті у власні ворота, і у кузя з’явився шанс вивести свою команду вперед. У «ХІТа» під цей 10-метровий вийшов Сухов, але йому навіть не довелося відбивати м’яч, оскільки Кузь влучив у стійку. Після цього епізоду Сухов знову поступився місцем у воротах Сіріцькому, а за кілька миттєвостей вже «ХІТ» отримав право на дабл-пенальті, проте Сірий пробив повз ворота. Після цих двох епізодів обидві команди намагались грати більш дисципліновано, аби не привезти собі нові неприємності. Але, разом з цим, «ХІТ» та «Енергія» все-таки намагалися знайти можливість забити «гол у роздягальню». Ти не менш, перша 20-хвилинка принесла нічийний результат на табло спорткомплексу ЦСК ЗСУ.

Тільки-но розпочався другий тайм, як рахунок став 2:1 на користь «Енергії» завдяки голу Легендзевича. Склалося враження, що гравці «ХІТа» не були готові до такого результативного початку другої 20-ї хвилинки. Однак, підопічні Олега Лук’яненка не стали впадати у відчай та змогли швидко відповісти. Вже на 23-й хвилині «кабельники» зрівняли рахунок після розіграшу кутового та точного удару Ліфера. Тут треба сказати, що «енергетики» факитично забули у своєму штрафному майданчику Ліфера, за що гравець «ХІТа» і покарав своїх візаві. Після того, як рахунок став 2:2, градус гри підвищився, але при цьому варто зазначити, що у другому таймі в обох команд була не така велика кількість фолів, як у першій 20-хвилинці. Тим не менш, незважаючи на це, гра була наповнена гострими моментами, і в будь-який момент шальки терезів могли схилитись або в один, або в інший бік. Було зрозуміло, що гол у будь-які ворота кардинально змінить гру, і це розуміли як «ХІТ», так і «Енергія».

Ситуація на майданчику почала кардинально мінятись після того, як на 31-й хвилині Чернявський, обігравши Танського, вийшов на ударну позицію та пробив під поперечину воріт Пітулі. Цей епізод дозволив «ХІТу» вперше у цій зустрічі повести в рахунку. Але на цьому проблеми для «енергетиків» не закінчились. На 33-й хвилині у ворота львів’ян був призначений пенальті, який реалізував Педяш, тим самим, зробивши рахунок 4:2. А далі пішли справжні «гойдалки». Варто було Танському скоротити відставання своєї команди до одного м’яча, так майже одразу Жук поновив перевагу своєї команди у два м’ячі. Можливо, тут можна було би тренерському штабу «Енергії» ризикнути та піти вперед з п’ятим польовим, але Валерій легчанов зробив це трохи пізніше, а поки він покладався на те, що його підопічні зможуть повернути інтригу в поєдинок, граючи у рівних складах.

За кілька хвилин Цілик таки зміг подарувати своїй команді надію на порятунок, забивши на 37-й хвилині. Саме тоді галичани почали йти вперед більшими силами, залучаючи до атак Легендзевича у якості п’ятого польового гравця. І у воріт Сіріцького стало гаряче, про що свідчили моменти у виконанні Кузя та того ж таки Легендзевича. Однак, голкіпер «ХІТа» вдало грав у цих епізодах та не дозволяв «енергетикам» забити п’ятий м’яч. Розв’язка цього поєдинку була драматичною. Спочатку на останній хвилині Легендзевич сфолив біля свого штрафного майданчику та отримав за це порушення жовту картку, яка стала для «стовпа» «Енергії» вже другою. Одразу же Сірий покарав «Енергію», результативно виконавши штрафний удар. «Енергетики» тут же знову пішли вп’ятьох, але тепер функції «літаючого воротаря» виконував Танський. Однак, і цей розіграш зайвого не приніс галичанам якихось дивідендів. Більше того – «енергетики» не змогли скористатися шансом забити пенальті, який був призначений у ворота Сіріцького: голкіпер «ХІТа» відбив удар Кузя. А от «ХІТ» закінчив цей матч впевнено та переконливо. За секунду до кінця матчу Сірому вдалося «прошити» Войтовича, який на той момент вже захищав ворота «Енергії», і саме гол 88-го номера киян зробив остаточний рахунок гри – 7:4 на користь «ХІТа», який переміг у серії до двох перемог та здобув бронзові медалі FAVBET Екстра-ліги сезону 2020/2021 р. р.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

Справжню футзальну битву влаштували "Енергія" та "ХІТ" у Києві в другому матчі бронзової серії. Команди по черзі вели в рахунку, пробивали десятиметрові і пенальті, боролись до останнього. Проте перемогу все ж здобули кияни.

Відкрили рахунок у зустрічі енергетики. На 8 хвилині Мар’ян Пелех відправив м’яч у дев’ятку після передачі від Тараса Кузя. Однак вже за хвилину господарі відквитались — автором голу став Ігор Чернявський.

Після цього суперники створили достатньо моментів, аби вийти вперед, однак голкіпери Андрій Пітуля та Олександр Сіріцький діяли надійно.

Окрім цього, на майданчику було багато емоцій та боротьби, тож і кияни, і львів’яни "заробили" по шість фолів.

Спершу право на дабл-пенальті отримала "Енергія". Тарас Кузь пробив повз воротаря Олександра Сухова, однак "ХІТ" врятувала стійка.

Не пройшло і хвилини, як арбітр призначив десятиметровий удар у бік енергетиків. Євген Сірий теж нагоду не реалізував — пробив повз ворота.

Після перерви львів’яни вдруге вийшли вперед. На 21 хвилині Олег Легендзевич замкнув передачу у штрафний майданчик від Володимира Буня.

"Зелено-білі" мали шанси, аби збільшити перевагу. Зокрема, в одному з епізодів Юрій Когут влучив у стійку воріт.

Натомість "ХІТ" зумів відігратись і вийти вперед. На 23 хвилині відзначився Олександр Ліфер, а на 31 хвилині — Ігор Чернявський.

Ще за дві хвилини м’яч влучив у руку Володимира Буня в штрафному майданчику. Вердикт арбітра — пенальті, яке реалізував Олександр Педяш.

Енергетики одразу ж повернули інтригу. Після удару Тараса Кузя м’яч потрапив до Віталія Танського, який переправив його у ворота і скоротив відставання до мінімуму.

Однак кияни знову збільшили перевагу: на 34 хвилині передачу з аута замкнув Євген Жук.

Після цього команда Валерія Легчанова пішла вперед з п’ятим польовим (Олег Легендзевич). І на 37 хвилині атаку львів’ян влучним ударом завершив Андрій Цілик. Автором гольової передачі став Тарас Кузь.

Енергетики продовжували атакувати, аби зрівняти рахунок: після пострілу Мар’яна Пелеха "ХІТ" вчергове врятував каркас воріт, небезпечно пробивали Андрій Цілик та Олег Легендзевич.

Розв’язка матчу настала на останній хвилині. Олег Легендзевич порушив правила, захищаючи ворота. Це була друга жовта картка, вилучення і небезпечний штрафний удар, який вдало виконав Євген Сірий.

Попри це енергетики не зупиняли наступ і за 9 секунд до сирени Андрія Цілика збили у штрафному майданчику. Пенальті пробивав Тарас Кузь, однак переграти голкіпера йому не вдалось. Натомість Євген Сірий дальнім ударом встановив остаточний рахунок у поєдинку.

Таким чином у цьому сезоні Favbet Екстра-ліги "Енергія" фінішує на четвертому місці.

Джерело - Пресслужба ФК "Енергія"

«ХІТ» у сезоні 2020/2021 здобув бронзові нагороди української футзальної Екстра-ліги — у другому матчі серії за третє місце столичні знову здолали «Енергію», тепер вже з рахунком 7-4 і виграли цю серію 2:0.

Тиждень тому у Львові наша команда переграла свого суперника з рахунком 6:3. У повторному поєдинку в ЦСКА хлопці Олега Лук’яненка знову перемогли команду Валерія Легчанова з різницею у три голи. У «ХІТа» дублями відзначилися Ігор Чернявський та Євген Сірий, по голу провели Олександр Ліфер, Олександр Педяш та Євген Жук.

Сам поєдинок видався щедрим на голи та емоції. «Енергетики» двічі виходили вперед – в першому таймі завдяки голу Мар’яна Пелеха, а на старті другої половини завдяки Олегу Легендзевичу. Але «ХІТ» швидко відігравався – у першому таймі рахунок зрівняв після блискучого сольного прориву Ігор Чернявський, а по перерві Олександр Ліфер після розіграшу кутового. Далі були гойдалки, в яких відзначимо ще один неперевершений гол Чернявського, а також впевнений пенальті від Олександра Педяша. Також блискучу індивідуальну майстерність проявив Євген Жук, а наприкінці гри Євген Сірий реалізував штрафний, пробивши під поперечину; а потім Женя поставив крапку у грі.

7:4 – «ХІТ» довів зустріч до другої звитяги над «Енергією» і виграв серію 2-0.

Відзначимо, що для нашого клубу це другі бронзові медалі Favbet Екстра-ліги в історії. Хоча, президент клубу Володимир Котляр у роздягальні після матчу відзначив, що це не той комплект нагород, на який він сподівався. Головне завдання для нашої команди незмінне – чемпіонство в Екстра-лізі.

А поки ми дякуємо всім вболівальникам, які підтримували «ХІТ». І до зустрічі в новому сезоні 2021/2022!

Чемпіонат України з футзалу. Favbet Екстра-ліга. Сезон 2020/2021
Плей-офф, серія за третє місце; матч №2
Київ, СК «ЦСК ЗСУ», 14.05.2021, 12:00
«ХІТ» (Київ) – «Енергія» (Львів) – 7:4 (1:1) /рахунок у серії 2-0/
Голи:
Чернявський (9, 31), Ліфер (23), Педяш (33 пен.), Жук (34), Сірий (40, 40) — Пелех (8), Легендзевич (21), Танський (34), Цілик (37)
На 15 хв. Кузь (Енергія) не реалізував дабл-пенальті (стійка)
На 15 хв. Сірий (ХІТ) не реалізував дабл-пенальті (повз ворота)
На 40 хв. Кузь не реалізував пенальті (воротар)
«ХІТ»: Сіріцький (Сухов – на дабл-пенальті) — Журба, Педяш, Сірий, Чернявський; Боргун, Ліфер, Жук, І.Борсук, Колесніков, Школьний — Поночовний, А.Борсук
«Енергія»: Пітуля (Войтович,40) — Буньо, Цілик, Кузь, Пелех, Легендзевич, Ковальчук, Гасюк, Марциняк, Танський, Когут, Струк, Ременець
Попередження: Колесніков (12), Сіріцький (15) — Марциняк (8), Буньо (15), Легендзевич (40), Струк (40)
Вилучення: Легендзевич (40, друге попередження)
Арбітри: О. Фесенко (Харків), О. Білащенко (Чернігів), Д. Дудка (Обухів)
Хронометрист: В. Шевер (Київ)
Спостерігач арбітражу: О. Іванов (Дніпро)
Делегат: В. Вакула (Бровари)

Джерело - Пресслужба ФК «ХІТ»

 




Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.