Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Женский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в ЛешноИспанияАри Сантос возвращается в «Барсу»Чемпионат мира​Чингиз Есенаманов: «Если дойдем до полуфинала, побреюсь налысо»Экстра-лигаОлександр Бондар: «Тренер завжди має бути горою за команду і відповідальність за всі поразки брати на себе»

Володимир Фелишин: «Шукаємо двох-трьох хороших гравців»

Виконавчий директор ГС ФК «Енергія» Володимир Фелишин – про підсумки сезону 2020/21, підготовку до нового чемпіонату, новий формат змагань та кадрові зміни в команді

Про підсумки сезону 2020-2021, підготовку до нового чемпіонату, новий формат змагань та кадрові зміни в команді розповів виконавчий директор ГС ФК «Енергія» Володимир Фелишин в інтерв’ю клубній пресслужбі.
 
У сезоні 2020-2021 «Енергія» фінішувала на четвертому місці, яку оцінку можна поставити команді?
– Загалом сезон провели задовільно, тому що завдання-мінімум ми виконали, потрапили в четвірку. Але, зрозуміло, що хотілося максимальних результатів, завоювати медалі. В принципі, перше і друге коло регулярного чемпіонату ми пройшли добре, але в плей-оф нам вже чогось не вистачило проти хорошого суперника – «Продексіму». Після матчів у Херсоні потрапили у певну психологічну яму і вже у Львові було важко на щось розраховувати. А в поєдинках за третє місце з «ХІТом» невдало зіграли вдома. На виїзді команда непогано виглядала, боролось до останнього, але маємо таки четверте місце. Зрозуміло, що президент клубу ставить тільки найвищі завдання перед командою на наступний сезон. Над цим ми зараз і працюємо.
 
Чи будуть кадрові зміни в команді?
– Можна сказати, що ми зберегли склад з попереднього сезону на 95%. Всі гравці залишаються в команді, окрім Віталія Танського. Також Степан Струк переходить на тренерську роботу і стане асистентом Валерія Легчанова. Степан Струк буде в заявці, аби підстрахувати команду на випадок непередбачуваних ситуацій, але основна його функція – допомогати головному тренеру.
 
Безумовно, що плануємо і підсилення, зважаючи на ті завдання, які стоять перед нами. Займаємось зараз селекційною роботою, шукаємо хоча би двох-трьох хороших гравців. Але поки що рано про це говорити. Я думаю, до кінця місяця ми вже визначимось у цьому питанні.
Окрім цього, плануємо активніше залучати нашу молодь – Ярослава Кваснія, Ігоря Тимціва, Антона Чудного. Ми на них розраховуємо в повному обсязі, їм виповнилось по 18 років і в такому віці вже потрібно демонструвати дорослий футзал.
 
До слова, цих наших гравців (Я.Кваснія, І.Тимціва й А.Чудного – авт.), а також Назара Лютого викликали до юнацької збірної U-19 на турнір у Хорватії, який відбудеться у червні. Так що у них вже розпочалась підготовка до нового сезону. Також можу згадати Андрія Саламаху, Владислава Константінова та інших – це наш найближчий резерв, подивимось, як ці хлопці проявлятимуть себе на різних турнірах.
 
Як «Енергія» готуватимуться до нового сезону?
– Зараз гравці у відпустці, але головний тренер дав кожному індивідуальну роботу на цей час – хтось бігає крос, хтось у тренажерному залі займається, хтось плаває (посміхається). Команда збереться на початку липня, буде восьмиденний збір у Львові – основна увага на фізичній підготовці, займатимемось на майданчику «Львівобленерго» та стадіоні «Динамо». З 19 до 27 липня вирушимо до Трускавця на базу комплексу «Карпати», там є всі умови для хорошої підготовки.
 
Після цього повертаємось до Львова і будемо займатись вже у Палаці спорту «Галичина», плануємо провести одну-дві товариські зустрічі. Потім з 13 до 16 серпня організовуємо традиційний турнір «Кубок Львівщини». Далі в нас за можливості відбудеться ще один спаринг, а 28 серпня розпочинається новий чемпіонат.
 
Чи відомо, які клуби стануть учасниками «Кубка Львівщини»?
– Планується мінімум шість учасників. Попередньо цікавились цьогорічним турніром «Ураган», «Продексім», «Сокіл», «Кардинал», «Любарт», команда «Лодзь» з Польщі, навіть збірні інших країн. Але офіційних підтверджень ще немає, очікуємо, що наприкінці місяця буде детальніша інформація.
 
Вже анонсовані нововведення у форматі Екстра-ліги та розіграшу Кубка України, що саме зміниться?
– Серед основних змін це те, що чемпіонат буде розіграний у три кола і плей-оф. Матчі на виліт на першій стадії будуть до двох перемог, а далі півфінал і фінал – до трьох перемог. Ще одна суттєва зміна – у Кубку України буде фінал восьми, а не чотирьох.
 
Жеребкування чемпіонату планується в середині липня. Тоді ж проведуть жеребкування третього кола регулярного чемпіонату. І тут вже як кому пощастить, хто з ким гратиме вдома, а хто на виїзді. Попередньо планується участь в чемпіонаті 10 команд, сподіваємось, що так і буде.
 
Очікується також впровадження системи відеоповторів для арбітрів під час матчів?
– Так. Планується, що третій арбітр матиме необхідний монітор і підказуватиме головному та другому арбітру. Наразі на рівні асоціації, титульного спонсора та клубів вирішується питання реалізації цього проекту. Думаю, що вже у цьому році така система має запрацювати.
 
Джерело –
пресслужба ФК «Енергія»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.