Испания«Бурела»: Ривера уходит, Рикер приходитСборная УкраиныЗбірна України (U-19) завоювала бронзові нагороди турніру «Futsal Week», Ткачук і Дичук у символічній збірнійКазахстанБиржан Оразов: «Хотелось бы попробовать себя в топ-чемпионатах, деньги тут не влияют»МолдоваВ’ячеслав Кожем’яка перейшов в «Балкан Фармасьютікалс»БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) боротиметься за бронзові нагороди на турнірі «Futsal Week»ИспанияМигель Андрес: «Самое важное, чему я научился – это честность, порядочность, трудолюбие и страсть к делу, которым я занимаюсь»Футзал в миреМФК «Байтерек» пополнился Салимбаевым и БайзаковымРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. Финалы. LIVE!Женский футзалНаталия Митрофанская: «Хочу оставаться в футзале, добиться в нем многого и вернуться в сборную»РоссияГабриэл: «В предстоящих матчах главное – дисциплина»ИталияМарсио Браншер: «Мне очень нравится играть, но я также люблю тренироваться»ГерманияПётр Шаталин: «Сомневаюсь, что в первый сезон Бундеслиги немецкие команды будут повально скупать легионеров»Сборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) зіграє з Францією у півфіналі турніру «Futsal Week»Экстра-лигаВони кували перше «золото» «Урагану»: гравці (частина 2)Италия Италия-2020/21. Серия А. Финал четырех. LIVE!ИспанияПола: «Десять выдающихся лет в «Интере» не испортит неудачная концовка»ФранцияБруну Коэлью расстается с ACCS FutsalСборная УкраиныЮнацька збірна України (U-19) ділить очки з Хорватією у рамках турніру «Futsal Week»Первая лига Перша ліга 2020/21. Визначився квартет півфіналістів

Favbet Екстра-ліга 2020/21. Медальні серії. Два різні свята, але празникує тільки «Ураган»

Гості вивозять перемоги у вирішальних серіях


 

«Енергія» нарешті змогла перервати свою «суху» серію і зробив це Віталій Ковальчук через 143 хвилини. «Енергетики» дещо несподівано на пару з киянами видали дуже результативний матч. Знову ж таки, у бажанні господарям не відмовиш. Проте і цей матч засвідчив, що від пелотону «Енергія» в цьому сезоні відірвалася, однак до рівня трьох лідерів не дотягує. Принаймні на цей момент. «ХІТ» вивозить зі Львову перемогу і має чудові шанси, щоб вкинути ложку меду у діжку з дьогтем поточного сезону.

«Ураган» зробив те, у що мало хто вірив (якщо хтось взагалі вірив) – вивіз з Херсона дві перемоги. Враховуючи поточний розклад сил, рахунок у серії 1:1 був би цілком прийнятним для обох команд, але «дракони» мали власну думку з цього приводу. 

Як ми й передбачали у попередньому огляді, наявного кадрового потенціалу «мельникам» не вистачило для здобуття позитивного результату навіть вдома. Безперечно подібні кадрові втрати можуть вибити з колії будь-яку команду. Нагадаємо, що в лазареті «мельників» перебувають два основні воротарі (Кирило Ципун, Юрій Савенко), а також троє гравці стартової четвірки (Петро Шотурма, Микола Білоцерківець, Михайло Зварич). «На уколах» до протистояння з «Ураганом» підняли двох останніх, але Білоцерківець тільки потрапив у протокол і на майданчику не з’являвся, а Зварич відіграв лічені хвилини. 

Звісно, що і в «Урагану» є травмовані на цю серію – Назар Швед і Сергій Коваль. Проте при всій повазі до зазначених гравців, такої ролі як «продексімівці» у своєму колективі вони не відігравали. Тут ми підходимо до іншої сторони питання, а саме до того, що перед цим сезоном можна сказати, що «Ураган» навіть став слабкіше, адже пішли два визнані лідери Андрій Федюк і Юрій Когут. З огляду на це можна сказати, що до цієї серії команди підійшли з відносно рівними ростерами, бо проблеми одних перекривалися втратами інших. Так що долю протистояння мали визначити деталі.
У першій грі прикарпатці не стали грати в «катеначо», а діяли паритетно з господарями в активності попереду. 128 хвилин тривала (враховуючи хвилинну паузу у останньому матчі плей-оф проти «Енергії») «суха» серії Іллі Бакінського, але Ярослав Лебідь таки зумів її перервати.

 «Мельники» мали багато нагод, щоб відзначитися, але неймовірний матч видав Роман Колток. Змістовна гра від обох команд завершилася сухою перемогою «Урагану». Франківці зробили чудовий подарунок усім своїм уболівальникам на день міста, який святкувався 7 травня. Ба більше, у день матчу свій 50-річний ювілей святкував президент «Продексіму» Ігор Колихаєв, але його очікування на подарунок від команди не справдилися. 

Зі стартових секунд другого матчу відчувалося, що президент «Продексіма» або ж сам Андре Броканело явно провів «виховну бесіду» зі своїми підопічними – настрій у господарів був позамежний. Дуже сильний перший тайм від чемпіона і відносно прийнятні 0:2 за перебігом гри для гостей до перерви. Відверто кажучи, здавалося, що другий гол у виконанні Дмитра Сорокіна перед самою перервою психологічно похитне гостей. Та не так сталося, як гадалося, і по перерві Кардаш продовжив справно все тягнути, а «Ураган» вичікувати на свій шанс. «Продексім» справді діяв чудово, а тому вже з 32-ї хвилини Максим Павленко почав залучати 5-го польового гравця, щоб якось врятувати гру. І «дракони» таки дочекалися свого – Лебідь «прошив» Бакінського зі штрафного, а це вже 2:1. А згодом бенефіс видав Містер вирішальний гол на останніх секундах – Артем Фаренюк. Нападник збірної України оформив дубль, причому вирішальний м’яч він забив за 30 секунд до фінальної сирени. Вже можна вести окрему статистику ключових голів від 28-річного «ураганівця» на останній хвилині гри. 

0:2 в серії й чинний чемпіон перебуває на волосині від того, щоб не втратити титул. Тепер підопічним Андре Броканело доведеться здійснити справжній спортивний подвиг, причому ще більший, ніж це зробив «Ураган».  

Серія за 3 місце

7 травня
 

13.00. Енергія (Львів) – ХІТ (Київ). Матч 1.  — 3:6 (0:1)
Рахунок у серії
 — 0:1.
Голи: Ковальчук (23), Легендзевич (29 пен., 32), Марциняк (34 авт.) — Педяш (20), Жук (24, 31, 39), Сірий (37)
"Енергія": Войтович (Пітуля) — Буньо, Легендзевич, Ковальчук, Пелех, Струк, Кузь, Когут, Танський, Цілик, Гасюк, Марциняк — Ременець.
"ХІТ": Сухов (Лисенко, Сіріцький) — Журба, Педяш, Сірий, Чернявський, Боргун, Ліфер, Жук, І.Борсук, Поночовний.
Попередження: Кузь (22) — Лисенко (16), Сухов (29), Сірий (34).
Арбітри: Я. Вовчок (Івано-Франківськ), О. Плахов (Чернівці), Орест Дуцяк (Дрогобич)
Хронометрист: В. Болізюк (Львів)
Спостерігач арбітражу: С. Дребужан (Мукачево)
Делегат: Б. Мельник (Львів)

Енергетики тричі відігрувались, проте все ж поступилися київському "ХІТу" в стартовому матчі серії за 3-тє місце. 

Перший тайм поєдинку пройшов у рівній боротьбі. Команди діяли доволі обережно, проте створили достатньо моментів, аби відкрити рахунок.

Завдяки надійній грі голкіперів збірної України Назарія Войтовича ("Енергія") та Олександра Сухова ("ХІТ") на табло зберігались нулі. А в одному з епізодів воротаря киян підстрахувала стійка.

І коли вже здавалось, що на перерву команди підуть без голів, кияни зуміли реалізувати свій шанс. На 20 хвилині Олександр Педяш вдало замкнув передачу від партнера.

На початку другого тайму, а саме на 23 хвилині, енергетики відновили рівновагу, скориставшись помилкою голкіпера на виході. М’яч у порожні ворота відправив Віталій Ковальчук після передачі Мар’яна Пелеха.

Однак вже за хвилину гості знову вийшли вперед. Євген Жук влучно пробив з лінії штрафного майданчика.

"Енергія" вдруге відігралась на 29 хвилині. Ігор Марциняк вийшов сам на сам і його збив голкіпер Олександр Сухов у карній зоні. Це порушення можна було трактувати як фол "останньої надії", проте воротар побачив перед собою лише жовту картку. Пенальті реалізував Олег Легендзевич, перегравши досвідченого Владислава Лисенка.

На 31 хвилині кияни знову відзначились. Євген Жук підправив м’яч у ворота після дальнього удару Ореста Боргуна.

Аби втретє відновити рівновагу енергетикам знадобилась одна хвилина. Олег Легендзевич прорвався правим флангом і перекинув м’яч через голкіпера.

Однак надалі фортуна посміхалась лише гостям. На 34 хвилині Олександр Педяш подав кутовий і м’яч рикошетом від Ігоря Марциняка та Андрія Пітулі опинився у воротах. А на 37 хвилині передачу у штрафний майданчик вдало замкнув Євген Сірий.

Після цього "зелено-білі" почали атакувати з п’ятим польовим і мали хороші нагоди, аби принаймі скоротити відставання. Однак натомість пропустили — на 39 хвилині остаточний рахунок у зустрічі встановив Євген Жук.

Нагадаємо, що змагання за бронзу триватиме до двох перемог. Тож наступного тижня львів'яни зіграють у Києві другий, а за потреби і третій поєдинок.

Джерело - Пресслужба ФК "Енергія"

У першому матчі бронзової серії «ХІТ» у Львові переміг «Енергію» 6-3 і тепер все вирішиться у Києві за тиждень.

У стартовій двадцятихвилинці була дуже обережна гра — команди не ризикували і намагалися грати уважно у захисті. Все ж таки, пару небезпечних моментів було. У львів’ян одного разу м’яч влучив у стійку воріт Олександра Сухова. А у наших хлопців забивати міг Олександр Педяш, проте його удар відбив Назарій Войтович. А на останній хвилині столичні розіграли красиву комбінацію і після прострілу Ігоря Чернявського рахунок відкрив Педяш — 0:1.

По перерві ж пішла відкрита гра. Спочатку помилився із підключенням до атаки Сухов, і після перехоплення Віталій Ковальчук зрівняв результат. Згодом вже помилився Юрій Когут — м’яч перехопив Орест Боргун і віддав передачу на Жука. Євген з розвороту знову вивів наших вперед – 1:2.

За п’ять хвилин столичні проґавили прорив Гасюка, і Сухову прийшлося фолити — пенальті! На шестиметровий вийшов Влад Лисенко і вгадав напрямок удару від Легендзевича, але м’яч таки залетів у нижній кут — 2:2.

Столичні швидко відповіли – після розіграшу кутового від Ігоря Борсука по воротах біло-зелених пробив Боргун, а Жук підправив м’яч у сітку. Але і львівська команда не забарилася з відповіддю – Легендзевич після індивідуального прориву переграв нашого голкіпера. Пізніше Сухова у воротах замінив Олександр Сіріцький, який за відведені йому 9 хвилин відстояв «на нуль».

Знову вийти вперед «ХІТу» вдалося на 34-ій хвилині. Педяш хитро виконав кутовий і після рикошету від Марциняка м’яч проскочив у сітку — 3:4! За три хвилини дуже важливий гол провів Сірий (після пасу Чернявського) і господарі перейшли на гру з п’ятим польовим. Шанс був у Легендзевича, який з метра не влучив у наші ворота. Покарання прийшло миттєво — Жук оформив хет-трик і встановив остаточний рахунок зустрічі — 6:3.

«ХІТ» переміг у першій грі, а матч #2 відбудеться за тиждень у Києві.

Джерело - Пресслужба ФК «ХІТ»






Фінал плей-оф 

8 травня

 

14.00. Продексім (Херсон) – Ураган (Івано-Франківськ)  0:3 (0:1)
Голи:
Лебідь (9), Микитюк (22), Абакшин (36).
"Продексім": Бакинський (в) - Клаудіньо, Роніньо, Даніель Роза, Корсун - Скорий, Бессалов, Волянюк, Д. Сорокін - С. Моспан, Зварич, Білоцерківець, Маєвський - Заєць (в). Головний тренер: Андре Броканелло.
"Ураган": Колток (в) - Масевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) - Лебідь, Шеремета, Абакшин, Радевич - Коробка, Онуфрак, Дичук - Кардаш (в), Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Роніньо (31) - Кордоба (20), Масевич (28).
Рахунок у серії: 0:1

Перший матч фінальної серії на правах господарів краще розпочали "мельники". Даніель Роза з вигідних позицій двічі пробив повз, а Корсун програв ближню дуель голкіперу "драконів" Колтку. Відповідь гостей була не менш гострою - спочатку Бакінський врятував після потужного удару Лебедя, а за кілька миттєвостей сольний прохід Абакшина завершився пострілом повз нижній кут воріт. Далі знов в центрі уваги опинився Абакшин, який після виходу віч-на-віч з Бакінським майстерно обіграв останнього і відпасував на вільного Микитюка. Капітан "драконів", пробиваючи вже у порожні ворота, влучив у Корсуна. Втім, гол не змусив себе довго чекати. Лебідь обікрав на правому фланзі Моспана і, не зближуючись з голкіпером, потужно пробив під поперечку. Диво-гол, який шокував трибуни спорткомплексу ХФСК - 0:1.

Далі - більше. Микитюк прийняв на "стовпа" після введення від Колтка, обіграв Бакінського і відкотив на вільного Масевича. Мар'ян в дотик пробив прицільно та несильно, тож Даніель Роза у підкаті зумів підстрахувати свого голкіпера. Далі глядачі стали свідками футзалу на зустрічних курсах, де на перші ролі вийшли голкіпери обох команд. Тож сирена на перерву зафіксувала мінімальну перевагу підопічних Максима Павленка - 0:1.

Другий тайм розпочався зі взяття воріт. Це Фаренюк та Микитюк на двох організували гол. Перший відібрав "круглого" в центрі, на швидкості промчав майже весь майданчик і віддав на ліву бровку, де вже чатував капітан "драконів" - 0:2. Далі суперники обмінялись гострими випадами. Колток двічі поспіль врятував після ударів Корсуна та Роніньо, Абакшин у ближньому бою не зміг переграти Бакінського, а постріли Лебедя та Микитюка пройшли повз ворота.

За шість хвилин до завершення матчу Даніель Роза вийшов у воротарській футболці. Під час розіграшів п'ятого Колток раз за разом рятував від, здавалось би, неминучих голів, а коли голкіпер вже був відіграний, на допомогу приходили партнери по команді та каркас воріт. Втім, реалізувати штучну більшість "мельникам" не вдалось, тоді як Абакшин ударом зі своєї частини майданичка підбив остаточні 0:3 на користь "драконів" у першому матчі фінальної серії.

Вже завтра, 9-го травня, суперники проведуть другий матч серії на майданчику спорткомплексу ХФСК у Херсоні. Початок матчу о 14:00.

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"




9 травня
 

14.00. Продексім (Херсон) – Ураган (Івано-Франківськ)  2:3 (2:0)
Голи: Скорий (4), Д. Сорокін (20) - Лебідь (35), Фаренюк (38, 40)
"Продексім": Бакинський (в) - Клаудіньо, Роніньо, Даніель Роза, Корсун - Скорий, Бессалов, Волянюк, Д. Сорокін - С. Моспан, Зварич, Білоцерківець, Маєвський - Заєць (в). Головний тренер: Андре Броканелло.
"Ураган": Кардаш (в) - Масевич, Кордоба, Фаренюк, Микитюк (к) - Лебідь, Шеремета, Абакшин, Радевич - Коробка, Онуфрак, Дичук - Колток (в), Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Кордоба (10), Лебідь (19), Микитюк (30)
Рахунок у серії: 0:2

Як і в суботу, другий поєдинок серії розпочався з атак господарів. В центрі уваги двічі опинявся Роніньо, з ударами якого впорався Кардаш. Все ж на 4-ій хвилині "мельники" відкрили лік голам у матчі. "Дракони" загубили Скорого під час розіграшу кутового і останній головою відправив м'яч точно в ціль - 1:0. Одразу гості помчали відіграватись. Радевич та Лебідь пробили у Бакінського, "парашут" від Абакшина опустився на ворота, тоді як Фаренюк бісіклетою бив над рамкою. Ближче до екватору першого тайму гра вирівнялась, тож додалось роботи у голкіперів обох команд. Під завісу тайму чи не єдину помилку від гостей реалізували "мельники". Це Сорокін відібрав "круглого" у Кордоби і несильним ударом знайшов шапарину між Кардашем та стійкою - 2:0.

Після відпочинку "дракони" були налаштовані на те, щоб, як мінімум, відігратись. Двічі загрожував воротам Масевич, а Кордоба з дальної відстані перевірив пильність Бакінського. Далі обидві команди запропонували одна одній "цупкий" футзал за мінімальної кількості гострих нагод. За вісім хвилин до фінальної сирени Шеремета одягнув воротарську футболку і "дракони" перейшли на гру з п'ятим польовим. Перший розіграш п'ятого дивідендів не приніс, а гол гості забили після стандарту. З потужним ударом Лебедя зі штрафного не зміг впоратись голкіпер - 2:1. Франківці й надалі атакували у штучній більшості - на вістрі атаки опинялись Микитюк та Лебідь, але знову у гру вступав голкіпер. На 38-ій хвилині матчу гості таки добилися свого. Фаренюк в два дотики вразив нижню "шістку" - 2:2!

На цьому "дракони" й не думали зупинятись. Дальній удар Кордоби взяв голкіпер, а Микитюк з шести метрів пробив над воротами. Розв'язка у матчі наступила за 30 секунд до завершення. Фаренюк відкрипився від оборонців "мельників" під час розіграшу кутового і головою приніс своїй команді перемогу - 2:3!

Тепер фінальна серія переїздить до Івано-Франківська, де відбудеться третій і, за необхідності, четвертий поєдинки. Ці матчі пройдуть 17-го та, за необхідності, 18-го травня у Манежі КФВ. Початок о 18:00.

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"



Найкращі бомбардири

1. Даниіл Абакшин (Ураган) — 22
2. Олександр Педяш (ХІТ) — 21
3. Ярослав Лебідь (Ураган) — 20
4-5. Клаудіньо (Продексім) — 17
4-5. Євгеній Жук (ХІТ) — 17
6-8. Петро Шотурма (Продексім) — 16
6-8. Тарас Кузь (Енергія) — 16
6-8. Микола Микитюк (Ураган) — 16
9-10. Михайло Зварич (Продексім) — 15
9-10. Артем Фаренюк (Ураган) — 15
11-13. Олександр Школьний (ХІТ) — 14
11-13. Євген Сірий (ХІТ) — 14
11-13. Олег Легендзевич (Енергія) — 14
14. Дмитро Сорокін (Продексім) — 13
15-17. Микола Білоцерківець (Продексім) — 12
15-17. Дмитро Іванов (ІнБев) — 12
15-17. Олександр Колесников (ХІТ) — 12
18-19. Ігор Корсун (Продексім) — 11
18-19. Даніел (Продексім)  — 11
20-21. Мар'ян Пелех (Енергія) — 10*
20-21. Сергій Журба (ХІТ) — 10

Примітка. Мар'ян Пелех насправді забив 11 голів, але за офіційними даними один із його голів помилково записаний на Віталія Танського

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.