БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Історія Національної ліги футзалу Іспанії

Коротка історія іспанської ​LNFS
 


LNFS (Національна ліга футзалу) до складу якої входять два вищі дивізіони Іспанії 2019 року відсвяткувала своє 30-річчя. У лізі є відомі клуби, такі як «Мовістар Інтер» і «Барселона», а також деякі найкращі гравці світу, включаючи Феррао і Серхіо Лозано. Але як усе починалося?

Футзал був завезений до Іспанії з Південної Америки на початку 1970-х років. Вважалося, що у нього вперше зіграли в клубі «YMCA» в Мадриді. Клуб «YMCA» в Монтевідео, Уругвай, був тим місцем, де почався футзал, і саме завдяки цій організації цей вид спорту поширився по всьому світу в перші роки.

Його популярність в країні швидко зростала, створювались клуби і змагання для них. Ці змагання проводилися під егідою різних федерацій, включаючи дві різні асоціації клубів. У 1980-х роках вони об'єдналися, домовившись про створення єдиного професійного змагання, організованого клубами  Liga Nacional de Futbol Sala (LNFS).

Спочатку Ліга складалася з двох дивізіонів, вищий із яких був сформований з чотирьох регіональних груп по 12 команд у кожній. До цих 48 команд приєднався нижчий дивізіон, що додав ще 100 команд з усієї країни. З роками ця структура розвинулася до теперішньої з двома дивізіонами – Прімерою (18 клубів) і Сегундою (2 групи по 9 і 8 клубів).

LNFS була офіційно затверджена 28 серпня 1989 року, а перші поєдинки були зіграні через місяць 30 вересня. Переможцем першого розіграшу ліги став «Інтерв’ю Ллойдс», що зараз відомий як «Мовістар Інтер» і є найуспішнішим клубом ліги з 14 титулами чемпіона.
 
Індустріас Санта-Колома
 
Було багато чудових команд, що брали участь у LNFS, але лише 5 клубів від першого складу залишаються її частиною і через 32 роки. Це «Індустріас Санта-Колома», «Мовістар Інтер», «Ель-Посо Мурсія», «Барселона» і «Осасуна Магна Шота».
Історія ліги сповнена багатьма незабутніми гравцями, які створювали вражаючі емоції для любителів гри. Нещодавно в лізі відбулося публічне голосування за найкращих гравців на кожній із позицій в історії LNFS. Переможцями стали Луїс Амадо, Кіке, Хаві Родрігес, Рікардіньо і Паулу Роберто.

За останні 32 роки LNFS здобула репутацію одного із найважливіших світових змагань з футзалу. Оскільки ліга і спорт продовжують розвиватися, ми з нетерпінням спостерігатимемо за тим, що чекатиме обох в майбутньому.

За матеріалами Дуга Ріда, futsalfeed.com

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.