Детский футзал«ІнБев Junior» перемагає на «Сhornomorsk Cup-2020» (U-10)ИспанияХуанхо: «Лига чемпионов – единственный титул, который мне еще нужно выиграть»БразилияТиагу судится с «Коринтиансом»Экстра-лигаДва стартові матчі «Урагану» у FAVBET Екстра-лізі перенесеноИталияМаксим Зарубко продовжить кар’єру в «Мадері»Чемпионат мираОтбор к чемпионату мира-2020. Обзор. Часть 1КыргызстанРустам Хамидов покинул бишкекский «Спартак»БеларусьЛида is back. Кто не любит Лиду? Лиду любят все!Экстра-лигаЕвгений Серый: «Для меня выходной – уже праздник»Женский футзалСтань чемпіоном: як футзалістки провели відкриті тренування на головній арені країниВторая лигаСергій Вишневський: «Грати поряд з Сергієм Піддубним – це одне задоволення»Ассоциация футзала УкраиныВолодимир Гримайло: «В новому сезоні на матчах Favbet Екстра-ліги і пізніх стадіях Кубка України працюватимуть делегати»Женский футзалАлександр Ратич: «Я был достаточно не прав, пойдя на поводу у своего эмоционального состояния»Экстра-лигаОлександр Сіріцький став гравцем «ХІТа»РоссияАнатолий Бадретдинов: «На мой взгляд, досрочное завершение сезона было бы логично»КыргызстанВиктор Клинов: «В Киргизии есть четыре ведущих команды, остальные просто существуют без каких-либо задач»Россия«Тюмень» – четвертый полуфиналист Суперлиги РоссииДетский футзал«Іллічівець» став переможцем «Chornomorsk Cup» (U-11)РоссияКонстантину Еременко могло бы исполниться 50 лет. Теперь в его честь играют один из крупнейших турнировМолдоваСезон 2019/20 в Молдове завершен без определения чемпиона

Назар Станкевич: «КІВС врятував дитячо-юнацький футзал у Львові»

Назар Станкевич – про дитячо-юнацький футзал у Львові

Управління спорту ЛМР продовжує цикл інтерв’ю з провідними тренерами Клубу Ігрових Видів Спорту, який успішно працює у Львові з вересня 2018 року. У них Ви матимете можливість не тільки дізнатися більше хто саме тренує дітей та розвиває той чи інший вид спорту у нашому місті, а й як потрапити на секцію та що для цього потрібно зробити. Наш третій гість – тренер-викладач з футзалу Назар Станкевич.
 
– Назарію Івановичу, як у Вас виник варіант з працевлаштуванням у Клубі Ігрових Видів Спорту? Чи довго думали над цим варіантом?
– Про КІВС почув тоді, коли з’явилися суттєві проблеми у ДЮСШ «Енергії». Спочатку у планах КІВСу не було відділення футзалу, однак поспілкувавшись з керівництвом управління спорту ЛМР, КІВСу та футзальним клубом «Енергія», ми дійшли консенсусу, і воно з’явилося. Довго не роздумував над пропозицією, адже ми – єдине відділення футзалу, від якого залежить поява нових спортсменів. Від самого початку хотіли приєднатися до цього проекту.
 
– Де Ви працювали до того, як стати тренером у КІВСі?
– З кількарічною перервою працював у ДЮСШ «Енергії». Між двома періодами у цьому клубі також займався власним проектом – футзальною школою «Інтер-футзал», яка пізніше була об’єднана з ФК «Енергія».
 
– Що підштовхнуло до прийняття пропозиції працювати у КІВСі? Які умови та можливості Ви зараз маєте?
– Розуміли, що футзал суттєво програє у популярності футболу, ми були єдиними тренерами, що прагнули до розвитку футзалу у Львові, тож прагнули зробити все від себе можливе аби продовжувати свою справу.
 
– Наскільки складно було розпочинати свою роботу в КІВСі?
– Клуб Ігрових Видів Спорту врятував дитячо-юнацький футзал у місті. І це сказано без перебільшення. Ми – єдина школа у Львові, яка займається виключно футзалом. Зараз у нас працює четверо тренерів і на кожного справді лягає чимало роботи. Адже беремо участь у всеукраїнських змаганнях та місцевих турнірах у всіх можливих вікових групах. Хтось з тренерів постійно перебуває у роз’їздах, відрядженнях. До речі, ведемо зараз діалог щодо того, аби збільшити наш штат.
 
– Скільки дітей зараз займається футзалом у Клубі?
– Приблизно 100 дітей. Безпосередньо я займаюся з найстаршою групою – хлопцями 2002 року народження. Також треную групу 2008/09 року народження.
 
– Як формувалися групи для занять?
– Частина – хлопці, що займалися в школі ДЮСШ «Енергії», яка, на жаль, припинила своє існування. З деякими був знайомий по роботі в «Інтер-футзал», про який я вже теж згадував. Клуб заклав неабиякий фундамент для роботи, адже діти займаються абсолютно безкоштовно. Їм не потрібно платити за тренування, оплачувати виїзди. Залишається лише тренуватися та доводити всім і собі в першу чергу, що в них є майбутнє у футзалі.
 
– Хлопців, які виступають в юнацькій Екстра-лізі, вже можна називати вихованцями КІВСу?
– Безумовно. Йде вже другий повноцінний сезон як Клуб Ігрових Видів Спорту забезпечує участь цих хлопців у змаганнях. Ми використовуємо назву бренду ФК «Енергія», але вся фінансова складова, все лежить на КІВСі. Таких умов як у нас немає в жодній з команд юнацької Екстра-ліги. У всіх всеукраїнських турнірах повна назва нашої команди це – «КІВС-Енергія». ФК «Енергія» також опосередковано долучається до діяльності нашого відділення, адже кращі вихованці КІВСу вже грають за основу цієї команди. Гравцям забезпечуються гідні умови праці. Також керівництво ФК «Енергія» допомагає із транспортом та надає спортивний майданчик для додаткових занять.
 
– Які найважливіші здобутки за цей період?
– Ми стали чемпіонами України серед команд U-17. Перемогли в Кубку. У юнацькій Екстра-лізі поки не підіймалися вище, ніж четверте місце, але віримо, що все ще попереду.
 
– Скільки гравців-вихованців КІВС вже є у складі «Енергії» в Екстра-лізі?
– На сьогодні це Антон Чудний, Ярослав Квасній, Назар Лютий та Ігор Тимців. Ярослав та Ігор також є гравцями юнацької збірної України та вже встигли зіграти за команду U-19 на чемпіонаті Європи. Вони були наймолодшими у команді, адже її основу складали хлопці 2000-2001 року народження, а наші вихованці народилися у 2003 році.
 
– Наскільки важко буде довести Ваших вихованців до рівня гравців Екстра-ліги?
– Саме таке завдання зараз і стоїть перед нами. Ще до приходу у Клуб Ігрових Видів Спорту у нас був, так би мовити, матеріал. Але не було вибудувано повної структури. Чи зможе КІВС у майбутньому на рівні змагатися з «Енергією»? Думаю, що так. Перед нами не стоїть зараз завдання здобувати результат за всяку ціну. Ми повинні зараз пропрацювати повністю вертикаль підготовки. І у нас є фундамент, від якого ми можемо відштовхнутися. Нам не потрібна конкуренція, а консолідація усіх суб'єктів футзалу у Львові для створення єдиної структури підготовки молодих гравців. КІВС та ФК «Енергія» повинні йти разом у тісній, взаємовигідній співпраці.
 
– Чи дивуються батьки та діти тому що заняття є абсолютно безкоштовними?
– Ще й як. Інколи, ведучи розмову з кимось, кого хочеш запросити виступати та тренуватись разом з нами, кажеш: приходь, тренуйся і грай. А вони ставляться з пересторогою. Вони не вірять тому, що за секцію футзалу не треба платити. Ми відчули те, що можемо міцно стояти на ногах. Тепер у наших цілях забезпечити масовість і вже опісля переходити до відбору найкращих.
 
Довідково:
 
Станкевич Назар Іванович – тренер-викладач з футзалу, вихованець ФК «Енергія». Підготував більше десяти гравців для команд Екстра-ліги України.
У 2009 році завершив ЛДУФК. У Клубі Ігрових Видів Спорту працює з вересня 2018 року. Тренує дітей 2008-2009 року народження, а також хлопців 2002 року народження.
 
Джерело –
Управління спорту Львова

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.