Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали. LIVE!Первая лига Об'єднана команда «Кардинал Рівнестандарт» зіграє у чемпіонаті Першої лігиБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Первая лига «Ураган-2-КФВ» зіграє два товариські матчі з учасником першої лігиПервая лига Перша ліга 2020/21. Календар групи СПервая лига Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ». АнонсИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 30-го тураЧемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022

Олександр Бондар: «Високі завдання клубу повернули мене в "Енергію"»

Екс-гравець львівського «Тайму» Олександр БОНДАР про причини переходу до львівскої «Енергії»

У порівнянні з минулим роком футзальне міжсезоння для львівської «Енергії» не було надто багатим на події. Цьогоріч команду покинули Іван Ільницький та Тарас Кузь. Натомість тили «енергетиків» зміцнив Олександр Бондар, який кілька сезонів провів у львівському «Таймі». Олександр свого часу уже грав у «Енергії» і навіть у сезоні 2006/07 приміряв перше в історії клубу чемпіонство. Чому Олександр опинився саме в «Енергії», він розповів прес-службі клубу.

 Олександре, хто став ініціатором твого повернення в «Енергію»? 
 Я сам. У «Таймі» мав мало ігрової практики, а грати хочеться більше. Це і стало основною причиною зміни клубу.

 Чому, на твою думку, не вдалося заграти у «Таймі»?
 Це питання не до мене. Краще на нього дасть відповідь Станіслав Гончаренко.

 Можливо, ти все-таки десь недопрацьовував на тренуваннях чи тренер просто не давав тобі шансів себе проявити?
 Я допрацьовував на усіх тренуваннях, і завжди намагаюся доводити, що я нічим не гірший за когось іншого. У кожній команді є тренер, який і вирішує кому грати, а кому – ні.

 Коли взнав, що ти уже гравець «Енергії»?
 Після завершення сезону зателефонував віце-президент клубу Володимир Фелишин і запропонував повернутися в «Енергію». Була також пропозиція повернутися в Рівне, тобто перейти у «Кардинал». Про цей перехід уже майже домовився, однак порадився з дружиною і обрав «Енергію». Ця команда ставить перед собою високі завдання, що і стало вирішальним фактором у моєму виборі. Хочеться довести усім, що ще можу боротися за медалі. У Рівному поки немає таких високих планок, та, попри це, команда там молода і прогресуюча. Думаю, через рік-два вони складатимуть усім хорошу конкуренцію. Якщо порівнювати умови в «Енергії» та в «Кардиналі», то вони не набагато відрізняються. Якби не «Енергія», я б повернувся у Рівне.

 Порівняй модель гри «Енергії» і «Тайму»… 
 У «Таймі» кожен грає з певним гравцем команди суперника. Утім, суперника можна не атакувати за підказкою партнера. «Енергія» грає зонною обороною. Якщо використовує пресинг, то також зонний. Тут кожен за кожним не бігає. У гравця є своя зона, за яку він відповідає. Я про це дізнався тоді, коли повернувся в «Енергію».

 Важко було до цього привикнути? 
 У кожного тренера своє бачення гри. Якщо він вимагає чогось від мене, то я змушений підлаштовуватися. Якщо відверто, до цього привикнути нелегко, однак, думаю, що все буде гаразд. Нічого складного тут немає, тим більше тоді, коли партнери по команді дають підказки.

 Наскільки важко тобі буде пробитися в основний склад команди?
 На кожному тренуванні працюю на повну потужність. Тренер бачить у якій формі я перебуваю, а ставити мене у склад чи ні - вирішувати йому. Він бачить хто сильніший, хто слабший, а свій шанс на майданчику використовуватиму сповна.

 У наступному чемпіонаті буде плей-офф. Як ти ставишся до такої схеми проведення чемпіонату?
 Як на мене, така система краща для глядачів, адже буде більше цікавих матчів.

– … А для футболістів?
 Для гравців це додаткове навантаження. Утім, якщо команди будуть добре готові фізично, то у цих матчах проблем не повинно бути. Якщо відверто, то схема плей-офф мені не дуже подобається. Чемпіонат можна пройти рівно, а у плей-офф якась команда проти тебе збереться на кілька матчів і створить сенсацію. Попри це, якщо порівнювати зі схемою, яка була у попередньому році, то варіант із плей-офф є кращим. Усі пам’ятають, що кінцівка минулого чемпіонату була «змазаною». За п’ять турів до фінішу усе було зрозуміло.

 Минулого року у турнірній таблиці було багато так званих «ям». Скажімо, відстань від першого до четвертого місця сягнула 24 очки. Як вважаєш: у наступному чемпіонаті такого не буде?
 Так, думаю, команди будуть йти щільніше у турнірній таблиці. Хотілося щоб у наступному чемпіонаті за чемпіонство боролася «Енергія». Звичайно, «Тайм» перед собою ставить теж такі цілі. Чув, що «Ураган» має підсилитися. «Шахтар» також не варто списувати з рахунків. Загалом, вважаю, що наступний чемпіонат стане цікавішим, ніж попередній.

Розмовляв Богдан ПАСТЕРНАК, energia.lviv.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.