ЧехияВладимир Емельянов перешел из «Сварога» в «Олимпик»Лига чемпионов УЕФААнтон Клушин: «Вважаю, що «Береттьоуйфалу» не впаде обличчям у бруд»ИспанияИспания. Лучшие сейвы сезона-2017/18. Кристиан Домингес и Нико СармиентоЭкстра-лига«ІнБев/НПУ» розпочав підготовку до нового сезонуЭкстра-лигаВалерий Легчанов: «Мы не сильно смотрим на счет, но все же выигрывать приятнее»Футзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018: определились все четвертьфиналистыЭкстра-лига«Эпицентр К Авангард»: удачный выезд в КишиневЛига чемпионов УЕФАКарлос Барбоза: «Цель – преодолеть основной раунд Лиги чемпионов»АзербайджанЖозе Алесио: «В Лиге чемпионов будет сложно»ПортугалияПортугалия. Лучшие моменты сезона-2017/18. Диего РонкальоРоссияИван Мельников: "Готовы обсуждать сценарии кооперации с другими клубами для раскрутки мини-футбола"Экстра-лига«Ураган» проведе тренувальний збір у ПольщіЭкстра-лига«Кардинал-Рівне» розпочав другий тренувальний збірРоссияРишат Котляров: "«Норильский никель» – клуб с амбициями"БразилияЛучшие голы 13-го тура чемпионата Бразилии-2018Экстра-лигаЛьвівська «Енергія» перемогла білоруський БЧВетераныАлександр Кабаненко: «Спасибо друзьям за то, что могу играть и ходить»Футзал в миреКлубный чемпионат Азии-2018: четыре команды обеспечили себе место в 1/4 финалаБеларусь"Энергия" в Беларуси: в первом матче – поражение от ВРЗФутзал в миреДилшод Саломов: "Прежде всего на этом турнире мы представляем Таджикистан"

Павло Пікалов: «Завойовуючи медалі в інших країнах, ми певною мірою продовжуємо життя нашого "Локомотиву"»

Тренер-консультант "Вітіса" Павло Пікалов розповідає про литовський етап своєї кар'єри

 Як Ви отримали пропозицію попрацювати з «Вітісом»? 
 Євгену Семеновичу Ривкіну надійшла пропозиція очолити національну збірну Литви і попрацювати у клубі «Вітіс». Приїхавши на місце і поспілкувавшись з федерацією і клубом, було прийнято рішення про неможливість поєднання посад. Тому Євген Семенович зателефонував мені і запропонував приїхати до Литви, щоб у ролі тренера-консультанта допомогти команді «Вітіс» у боротьбі за чемпіонство.

 Розкажіть що з себе представляє чемпіонат Литви? 
 У цілому чемпіонат досить хороший. У вищій лізі бере участь 10 команд. З появою легіонерів його рівень, і це відзначає багато хто, однозначно підвищився. На ігри з «Вітісом» усі команди виходять, як на останній бій, відповідно зростають швидкості, збільшується градус боротьби і ціна трьох очок теж піднімається. Як і усюди, є питання, які вимагають свого вирішення, але на все необхідний час, бо ніщо хороше швидко не робиться. Головне, видно, що Федерація футзалу, безумовно за підтримки Федерації футболу, хоче розвиватися в усіх напрямках, про що говорить і факт подачі заявки на проведення чемпіонату світу 2020 року.

 Чому Ви обіймаєте посаду тренера-консультанта, а не головного тренера і в чому полягають відмінності в обов'язках між цими посадами? 
 Тут все досить просто. Я приїхав до Литви посеред сезону, команда вже була сформована головним тренером і щось кардинально міняти було недоцільно. Тому кожен з нас в міру своїх можливостей намагався допомогти команді вирішити поставлене завдання - стати чемпіоном країни.

 Як Ви співпрацюєте з Євгеном Ривкіним, який зараз очолює збірну Литви? 
 Як ми можемо співпрацювати після стількох років, і не просто років, а фантастичних, я б сказав, років роботи в «Локомотиві»? Звичайно ж, ми допомагаємо один одному, багато спілкуємося і сподіваюся, що найцікавіше у нас ще попереду.

 Які завдання перед Вами поставило керівництво клубу у довгостроковій перспективі?
 Відразу хотілося б відзначити, що мені дуже приємно працювати у «Вітісі». Президент клубу робить дуже багато для розвитку команди і ми всі, гравці і тренерський штаб, заряджаючись його енергією і прагненням до кращого, на тренуваннях щодня підвищуємо свою майстерність і вдосконалюємо свої якості. Стосовно завдань, то вони теж прості: перемога в кожному матчі.

 Розкажіть про кадровий потенціал своєї команди. Які зміни відбулися у складі команди у літнє трансферне вікно? 
 Зміни відбуваються завжди, але для нас вони не такі вже й істотні. Кістяк команди залишився той самий, прийшли кілька хороших гравців з інших клубів і ще очікуються певні зміни серед наших легіонерів.

 Нещодавно з'явилася інформація про те, що один з ваших суперників у Лізі чемпіонів, а саме чемпіон Нідерландів, не братиме у ній участь, бо фінансується наркоторговцями. Що Ви про це знаєте? 
 Наскільки мені відомо, інформація була не коректною і відразу ж була спростована. (Як з'ясувалося, ця інформація стосувалася клубу «Кнооппунт», який був чемпіоном Голландії в сезоні-16/17 – Ред.)

 Як йде підготовка до Ліги чемпіонів? 
 Ми зібралися 30 липня. Зараз проходить втягувальний режим тренувань, знайомимося, дивимося. Заплановано низку товариських ігор, які допоможуть нам побачити в якому напрямку рухатися далі.

 Що можете сказати про ваших суперників у Лізі чемпіонів: «Ховокубо», «Редінг» і «Мурату»?
 Є трохи інформації про «Редінг»  досить збалансована хороша команда. Про «Мурату» практично нічого не відомо, тому ми будемо знайомитися на турнірі. Щодо «Ховокубо» можна сказати, що це сильна, технічна, швидка команда, яка має великий досвід в іграх такого рівня. Чемпіон будь-якої країни  це чемпіон, а тому турнір обіцяє бути дуже цікавим.

 Чи Ви щось чули про подальшу долю «Локомотиву»? 
 Не так давно Євген Семенович опублікував фото з гравцями «Локомотиву» і оголосив конкурс, який виграв Євген Потикун. Було доволі багато вподобайок і коментарів. Про нас все ще пам'ятають. Так ми ось з хлопцями всерйоз жартуємо, що завойовуючи медалі в інших країнах, певною мірою продовжуємо життя нашого «Локомотива». А чи буде він жити на футзальній мапі України, приносити, як і раніше, радість уболівальникам, прославляти країну і змушувати всіх поважати себе? На це питання відповість лише час.

Андрій Гулій, ​futsalua.org

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.