Первая лига Володимир Гриник: «На безлюдний острів взяв би Ярослава Писька – ловив би мені рибу і співав»Чемпионат мираЗапасной вратарь сборной Казахстана на ЧМ в Литве получил полмиллиона призовыхЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 7 тур. LIVE!Первая лига Негель, Бакум, Чеберяк, Семенченко, Салтанов і Морено – гравці «SkyUp»Первая лига Перша ліга 2021/2022. Представлення учасників зони «Схід»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 5. LIVE!КазахстанСтал известен календарь чемпионата Казахстана сезона-2021/22Первая лига Перша ліга 2021/22. «Любарт» (Луцьк) – «КІВС Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Андрій Федюк: «Ми не стоїмо на місці, нам вдалось домовитись про співпрацю з Віталієм Багряком»ИталияИталия-2021/22. Тур 1-2. С места в карьерСборная УкраиныОлег Шайтанов: «Матчі з Португалією були дуже інформативними»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 7: анонсФутзал в миреУзбекистан-2021/22. Тур 1. «Локомотив» идет без потерьКазахстанИгита: «Я еще не наигрался!»Сборная УкраиныЖіноча збірна України зазнала поразки від Португалії у повторній контрольній зустрічіСборная УкраиныАнна Шульга: «Потрібно продемонструвати характер й не боятися суперника»Экстра-лигаРоман Гураль та Максим Цар – гравці КІВС «Енергії-2»КазахстанКубок Казахстана-2021: определились полуфиналистыРоссияФелипе Парадински: «Чемпионаты Бразилии, Испании и России находятся практически на одном уровне»Первая лига Андрій Задорожний: «Після участі у Lviv Open Cup 2021 прийняв рішення, що якщо рухатись, то тільки в першу лігу України»

Сава Лутай продовжив кар’єру в польському «Гурніку»

Колишній гравець юнацької збірної України з футзалу продовжує кар’єру у Польщі


Photo by Jan Pociecha

Сава Лутай вирішив продовжити кар’єру у Польщі. Минулий сезон 18-річний універсал провів у харківському «Моноліті-Viva Cup» (зараз «Viva Cup»), але не завжди навіть потрапляв в заявку на матч. Проте встиг стати переможцем чемпіонату України серед студентських команд ЗВО-2021 у складі ХНУ ім. Каразіна (Харків). Новим клубом юного українця став «Гурнік» з міста Полковіце, що виступає в екстракласі. Нагадаємо, що з 2019 по 2020 рік Лутай грав за збірну України U-17 (4 матчі), а літом цього року став бронзовим призером турніру «Futsal Week» у складі збірної України U-19 (4 матчі/2 голи). Новачок вже встиг зіграти у двох перших турах чемпіонату.
 

У попередньому сезоні «зелено-чорні» виграли групу 2 першої ліги Польщі, завдяки чому й отримали право підвищитися в екстракласу. В їхньому складі виступали двоє українців – вихованці куп’янського ФК «Мрія NORVEN» Максим Панасенко (перші тренери – Дмитро Хомутков і Юрій Гречанніков) та Олександр Нагайцев (перший тренер – Олександр Ульяновський). На рахунку Панасенка 15 голів в 19 матчах, а Нагайцев відзначився 5 разів у 22 іграх.
 
Photo by Jan Pociecha

Правда на випробування екстракласою залишився лише Нагайцев, який розпочав вже третій сезон у клубі з Полковіце. 

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.