Первая лига Перша ліга 2021/22. 5 тур. «SkyUp» став одноосібним лідером, «Любарт» завершує перше коло на передостанньому місціПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 13. Когда голы не в радостьИталияИталия-2021/22. Тур 10. Десятая победа «Падуи» и неудачный дебют Кайо ЖуниораИспанияИспания-2021/22. Тур 8. «Барса» выходит в единоличные лидерыЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. Гольова перестрілка в Хмельницькому і поразки дебютантокЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. «Ураган» відпускає конкурентівБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Футзал в миреІрина Дубицька та Анастасія Кліпаченко продовжать кар’єру в кувейтській «Аль-Сальмії»Женский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 2 тур. «Легіон-Університет» (Луцьк) – «Новий Львів» (Львів). АнонсЛига чемпионов УЕФАЭлитный раунд Лиги чемпионов УЕФА начинается 1 декабряРоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЧеркаси приймуть Матч зірок-2021Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світі

«ЗХО-Тесла» на класі перемогла «Багіру-ДЮСШ», оформивши історичне чемпіонство

У четвер, 1 квітня, у Харкові відбувся матч між «Багірою-ДЮСШ» та «ЗХО-Тесла». Харків’янки підійшли до поєдинку у статусі без п’яти хвилин у переможниць сезону. Однак для цього господаркам майданчику потрібно було лише перемагати непоступливих суперниць.

 
 

Вже на початку зустрічі підопічні Василя Сухомлинова вибігли у класну контратаку, яку завершила ударом Єрьоменко, але удар Христини у ефектному стрибку парирувала голкіперка Довженко. Відповідь гостей була не менш гострою. Тюхтій потужно пробила повз ворота після розіграшу кутового.

Вже на 3-й хвилині футзалістки «ЗХО-Тесла» розмочили нулі на табло. Бурлаченко наважилась на дальній постріл, який легко залетів у ворота «Багіри-ДЮСШ». Воротарка лиманського клубу не бачила моменту удару, тому не встигла зреагувати на постріл. Ось так доволі легко харків’янки вийшли вперед у рахунку – 0:1.

Вже через три хвилини вони змогли подвоїти свою перевагу. Рубан віддала передачу на дальню стійку, де вже чатувала Степаненко, яка впритул розстріляла володіння суперниць – 0:2.

Одна з лідерок команди Костюк на 10-й хвилині збільшила перевагу харківських дівчат до розгромного рахунку. Після удару Юлії м’яч рикошетом залетів у ворота суперниць – 0:3. Не можна сказати, що гравчині «Багіри-ДЮСШ» виглядали зовсім безпорадно на майданчику, але харків’янкам доволі легко вдалось з кожною наступною хвилиною збільшувати свою перевагу.

До перерви харківські футзалістки засмутили голкіперку клубу з Лимана ще двічі. Спершу Дичко без шансів для Сисоєвої вколотила м’яч у кут воріт «Багіри-ДЮСШ» А вже на передостанній хвилині Коваленко, яка у минулому взятті воріт асистувала Яні, записала своє прізвище в автори голів у зустрічі. У цьому епізоді Альона повинна подякувати Бабенко. Таїсія класно обіграла воротарку, не стала егоїстично пробивати у порожні ворота, а віддала на вільну Коваленко, яка була на дальній стійці та забила п’ятий гол харків’янок – 0:5.

Команда Сухомлинова у гарному настрої пішла на відпочинок. Після перерви вони наколотили у ворота суперниць ще чотири голи, а от гравчині лиманського клубу не пішли з майданчика без результативного пострілу.

Двічі поспіль у поєдинку відзначилась Калягіна. Харків’янки стрімко вибігли у контратаку, яку вдало завершила Анастасія, реалізувавши вихід сам на сам з голкіперкою суперниць. А вже за шість хвилин Анастасія оформила дубль. Футзалістки команди з Лиману залишили неприкритою Калягіну після розіграшу ауту від Підгорної – 0:7.

Вже через три хвилини Тюхтій змогла розмочити нуль на табло у своєї команди. Асист вона отримала від своєї воротарки, яка парирувала удар таким чином, що він відлетів прямо до ніг Тюхтій, яка вибігла зовсім сама на ворота «ЗХО-Тесла» та забила гол престижу для «Багіри-ДЮСШ» – 1:7.

Восьмий гол харківського клубу забила Підгорна після невпевненої гри в обороні суперниць. А крапку у зустрічі поставила Костюк, яка оформила дубль у поєдинку. Справжній шедевр вдався Юлії, яка потужним дальнім ударом ледь не порвала сітку воріт у СК «Каразінський».

«Багіра-ДЮСШ» програла «ЗХО-Тесла» – 1:9. Харківські дівчата достроково стали чемпіонками сезону. Як би не склався матч між «Університетом Драгоманова» та «IMS-НУХТ», але результат київського протистояння вже не забере «золото» з рук харківських дівчат. Це перше чемпіонство в історії «ЗХО-Тесла». У рамках останнього туру харківський клуб прийматиме «Університет Драгоманова». 

Команда Сухомлинова у 5 матчах показала 100% результат – 5 звитяг. Харків’янки наколотили у ворота суперниць 25 голів, а пропустили лише 3 м’ячі. Найближчий конкурент «IMS-НУХТ» поступається «ЗХО-Тесла» аж 9 пунктами. Третім йде ще один столичний клуб «Університет Драгоманова» – 3 очки. Таблицю другого етапу лідерів замикає лиманська «Багіра-ДЮСШ», яка стала справжнім «міцним горішком» для суперниць.

1 квітня
«Багіра-ДЮСШ» (Лиман) – «Збірна Харківської області-Тесла» (Харків) 1:9 (0:5)
Голи:
Тюхтій, 31 – Бурлаченко, 3, Степаненко, 5, Костюк, 10, 37, Дичко, 13,  Коваленко, 19, Калягіна, 22, 28, Підгорна, 34
Попередження: Голик, 31 («Багіра-ДЮСШ»)
Вилучення: Голик, 34 («Багіра-ДЮСШ»)
12:00. м. Харків, СК «Каразінський» 
Арбітри: А. Колесник, Ю. Воложенко-мол. (обидва – Харків)
Хронометрист: А. Грінченко (Харків)
Спостерігач арбітражу: І. Бік (Харків)
 
 

Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.