Первая лига Первая лига. 8-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 1. День 3. LIVE!КазахстанЛев Кім: «Ми знаємо, що українські колеги завжди готові люб’язно нас прийняти»Екстра-ліга (U-16). 8-й тур. LIVE!ВетераныВетераны "40 плюс". Этап 1. День 2. Пять разгромов и драматичная ничьяЧемпионат ЕвропыТелеканали «Футбол 1»/«Футбол 2» покажуть Чемпіонат Європи з футзалу 2018Андреев и Пустота. Часть 2. Королевство кривых зеркалЧемпионат ЕвропыСборная Казахстана по футзалу прибыла в КиевАссоциация футзала УкраиныАсоціації футзалу України та Казахстану підписали Угоду про співпрацюВетераныВетераны "40 плюс". Первый этап. День первый: уверенные победы фаворитовЗакарпатскаяФутбольно-аналітична програма "Час футболу"Экстра-лигаТарас Кузь: «На Євро збірній під силу дійти до півфіналу» Экстра-лига«Сокіл» у Польщі: перемога та нічия (+відео)ХмельницкийСергій Голов та Святослав Самусь: «Завдання на сезон – стати чемпіонами»Футзал в мире22.30 Португалия - Таиланд. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныКомітет дитячо-юнацького футзалу провів чергове засіданняВетераныВетераны "40 плюс": четыре претендента и один бразилец!Кубок Украины«Екстра-футзал»: випуск № 17ВинницкаяФутбольний Тиждень 280 від 24.01.2018Сборная УкраиныУкраїна – ІнБев/НПУ: передостання репетиція перед Євро

Україна – ІнБев/НПУ: передостання репетиція перед Євро

Сьогодні збірна України провела один із двох запланованих матчів у рамках фінальної стадії підготовки до Євро-2018.
 

На трибунах БВУФК зібралося доволі багато уболівальників, враховуючи, що матч відбувався у вечір робочого дня посеред тижня і те, що точна інформація про проведення цього тренувального матчу з’явилася доволі пізно. Відверто кажучи, пристойна заповненість трибун завдячує численному десанту уболівальників із Житомира. Окремо відзначимо, що «ІнБев-НПУ» привіз із Житомира вихованців своєї школи, які на трибунах активно підтримували рідний клуб ініціатива, гідна наслідування. Хотілося б, щоб й інші клуби, які є в столиці і розвивають дитячий футзал, привезли своїх вихованців подивитися на збірну.

Збірна України провела кожен із таймів різними четвірками і з кожним таймом вони були більш експериментальними. Сам матч складався з незвичних трьох таймів по 25 хвилин «брудного» часу.

Перший тайм «жовто-блакитні» провели у традиційних четвірках: Мик. Грицина - Мих. Грицина – Білоцерківець - Шотурма і Шеремета – Хамдамов – Лисенко – Педяш. У другому таймі збірники грали такими сполученнями: Разуванов – Мик. Грицина – Королишин – Журба і Лисенко – Дзюба – Педяш – Білоцерківець. Ну а в третьому таймі тренерський штаб збірної виставив такі четвірки: Шеремета – Хамдамов – Дзюба – Мих. Грицина і Разуванов - Королишин - Журба - Шотурма.

У першому таймі «жовто-блакитні» мали тотальну перевагу. Об’єднана команда іноді намагалася щось створити попереду, але до Ципуна м’яч не доходив. Особливо активністю вирізнявся Петро Шотурма, який останнім часом набрав хорошу форму, що не може не тішити перед важливим стартом. Традиційно для себе після розіграшу кутових постійно небезпечно розряджав свою гармату Педяш.

Перший тайм можна назвати справжнім бенефісом Олександра Сухова, який в прямому сенсі «засвітився» перед тренерським штабом збірної. Особливо вражаючий порятунок він здійснив, коли Шотурма діагоналлю знайшов у штрафному майданчику Михайла Грицину, але кіпер встиг переміститися з одного кута воріт в інший і у блискучому стилі ногою відбив удар одного з братів з 2-х метрів.
 

«Пивоваро-педагоги» зусиллями Мороховця реалізували свій перший і єдиний момент за весь тайм – 0:1. Цей гол не порушив звичного перебігу матчу. Лисенко і Педяш своїми моментами натякали, що гол скоро народиться. Він таки народився, правда, з помилки того ж таки Сухова, який відмінно грав на лінії воріт, але вкотре продемонстрував, що гра у полі не його коник. Молодий воротар об’єднаної команди обрізався, а  Михайло Грицина зі своєї половини спокійно забив у порожні ворота – 1:1. Зазначимо, що після цього Сухов уже не наважувався залишати ворота.

Дуже швидко «жовто-блакитні» забили вдруге. Шотурма змістився зліва у центр і попри Цапова, що буквально висів на його спині, не дуже сильно, але вкрай точно викрутив м’яч у дальній кут – 2:1. В кінці першого тайму сталося те, що й мало статися: Микола Грицина при розіграші кутового викотив м’яч на самотнього Білоцерківця і той практично з 10-метрової позначки лівою ногою акуратно поклав м’яч у кут – 3:1.

У другому таймі тренерський штаб збірної України вже звично кинув свіжі сили, тобто тих, хто не грав до цього. Відзначимо, що у нових сполученнях у збірної іноді виходили цікаві комбінаційні розіграші, але видно, що для повного взаєморозуміння бракує часу на підготовку.

Враховуючи більш експериментальний склад збірної у другому таймі житомиряно-киянам вдалося позначити свою присутність в атаці. Найкращий момент мав Вакула: Разуванов обрізався і Дмитро вискочив на побачення з Ципуном, однак програв тому дуель.

Збірна контролювала хід гри і багато атакувала, але не так часто і гостро, як це було у першому таймі. Однак свої два голи підопічні Косенка таки забили. Білцерківець майстерно зіграв «стовпа», а Бакум, який його опікав, після обманного руху Миколи, залишився не при справах ледь не на фланзі, а сам же Булоцерківець з розвороту з 7-ми метрів практично по центру пробив беззахисного Соколовського – 4:1. Пізніше при розіграші кутового Журба викотив м’яч на Королишина, який з ходу несильно пробив по центру прямо між ніг воротаря – 5:1. Цей гол вийшов дуже схожим на перший м’яч Білоцерківця.
 

Третій тайм приніс нові сполучення четвірок у збірній і було видно, що це максимально експериментальний варіант, до того ж, «збірники» грали на тлі навантажень. Валерій Директоренко у третьому таймі по-максимуму дав час резервістам і у боротьбі незвичних складів краще вже виглядав «ІнБев/НПУ». Житомиряно-кияни вирівняли гру і в третьому таймі найчастіше загрожували воротам «жовто-блакитних», так що у Дмитра Литвиненка, на відміну від Кирила Ципуна, було достатньо роботи, хоча й без суперпорятунків.

Варто виділити той момент, що практично усі стандартні положення у виконанні збірної України приводили до небезпечних моментів у воріт «ІнБев/НПУ» і цей компонент виглядає як один з козирів нашої команди, принаймні на даному етапі. Для більш глобальних висновків варто дочекатися генеральної репетиції, себто матчу проти збірної Казахстану.

Україна – ІнБев/НПУ (Житомир/Київ) 5:1 (3:1, 2:0, 0:0)
Голи:
Мороховець – Мих. Грицина, Шотурма, Білоцерківець (1 тайм, 2 тайм), Королишин
Арбітри: Антон Ноєв (Запоріжжя), Максим Кравченко (Київ)
Україна: Ципун (Литвиненко, 40) – Мик. Грицина, Мих. Грицина, Білоцерківець, Шотурма – Шеремета, Хамдамов, Лисенко, Педяш - Разуванов, Королишин, Дзюба, Журба.
Запас: Іваняк (к).
ІнБев-НПУ: Сухов (Соколовський, 26, Сухов, 51) – Бакум (к), М. Чеберяк, Литвиновський, Яблонько – Вакула, Цапов, Директоренко, Саківський – Мороховець, Бланк, С. Чеберяк.
Порушення: 6-0(1-0, 3-0, 2-0)

Джерело - Андрій Гулій, u16.ua
Фото автора

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.