Чемпионат ЕвропыШагинья: «Нет ничего невозможного – с Россией можно играть»Чемпионат ЕвропыЕВРО-2022. Украина – Россия. Мнения болельщиковЧемпионат ЕвропыОлег Саленко: «Не исключаю, что в матче Украина — Россия многое будет зависеть от судейства»Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна – Росія. Прогноз від Артема Франкова: «Ципун! Ти уяви, що за тобою прикордонна смуга йде»Чемпионат ЕвропыГеннадий Лисенчук: «Мы не должны уступить в физике и в желании, играть с россиянами можно» Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна – Росія: прогнози і ставки від Максима Гіленка та іншихЧемпионат ЕвропыТемур Алекберов: «Мотивация у игроков будет запредельная»Чемпионат мираСтанислав Гончаренко: «Одухотворенность должна помочь сборной Украины склонить чаши весов в свою пользу»Чемпионат ЕвропыУкраинские болельщики на ЕВРО-2022Чемпионат ЕвропыЄвро-2022. 1/2 фіналу. Україна – Росія. АнонсЧемпионат ЕвропыФедір Пилипів: «Якщо виграємо у Росії, то можемо завоювати золоті медалі»Сборная УкраиныУкраина — Россия: пять фактов о возвращении наших в элиту европейского футзалаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022. Україна – Росія. Прогнози на матч від Дмитра Козьбана і ParimatchЧемпионат ЕвропыАлександр Алиев: «Все дают больше шансов России, но я уверен, что сборная Украины очень крепкая команда»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Налаштовуємося на спортивну складову протистояння»Чемпионат ЕвропыПетро Шотурма: «Ми положимо душу й тіло, щоб потрапити до фіналу – хочемо стати фіналістами турніру»Чемпионат ЕвропыТарас Кузь: «Збірна України завжди краще грає, коли ми не фаворити»Чемпионат ЕвропыАлексей Попов: «У нового поколения игроков есть возможность вернуть Украину в элиту европейского футзала»Чемпионат ЕвропыИгорь Корсун: «На таких форумах, как бы физически тяжело не было, на первое место выходит психологический план»Чемпионат ЕвропыЗбірна Росії отримає подвійні преміальні за перемогу над Україною у півфіналі Євро

Артем Фаренюк: «Перехід до «Урагану» став не лише кроком вперед, але й кроком до збірної»

Гравець НФК «Ураган» та збірної України Артем Фаренюк про початок сезону у новому клубі та дебютний виклик до національної команди.

–​ Артеме, Ви доволі вдало розпочали цей чемпіонат в «Урагані», забивши 5 голів у п’яти турах. Розкажіть, як обжилися в Івано-Франківську після переїзду з Рівного?
– Після завершення попереднього сезону мене запросили до «Урагану». Над цією пропозицією я довго не розмірковував та прийняв її фактично одразу. Перехід до «Урагану» став не лише кроком вперед, але й кроком до збірної. Мені вдалося додати у своїй грі після того як я перебрався до Івано-Франківська. Однак, загалом, багато забиваю не лише я, але й уся команда. Але старт у чемпіонаті міг би бути і кращим. Ми провели невдалий матч у Рівному, впустивши перемогу. Однозначно, є над чим працювати надалі.

–​ Розкажіть про знайомство зі збірною. Ви вже встигли провести декілька тренувань. Як пройшла адаптація?
– Познайомився зі збірною нещодавно. Прибув у неділю до розташування команди у Броварах. Встиг потренуватися з національною збірною як у Київській області, так і у Франції. Всіх хлопців знаю заочно. З кимось знайомий особисто. Проти когось доводилося неодноразово протистояти в Екстра-лізі. Тут дружній колектив. Мене прийняли дуже добре. Жодних проблем немає. Пристосовуюся до збірної та вимог тренерського штабу.

–​ Ваш дебют виклик випав на серії поєдинків зі збірною Франції. Що знаєте про цю команду?
– На зборах у Польщі я у складі «Урагана» грав з чемпіоном Франції – «Кремлін Бісетр». Якраз-таки цій команді ми поступилися з результатом 2:4, двічі ведучи у рахунку. Можливо, наприкінці поєдинку десь підсіли фізично. Клуб сповідує доволі технічний футзал, з індивідуально сильними та витривалими гравцями. Двоє його представників викликані до складу збірної Франції. Щодо національної команди цієї країни, то вона доволі здивувала у матчі з Іспанією, зігравши внічию. Гравці добре себе проявили. Як на мене, це збірна досить непоганого рівня.

–​ Вчора ввечері збірна України провела своє перше тренування. Як оціните спорткомплекс в якому проходитиме матч та покриття ігрового майданчика?
– Великий і доволі непоганий спорткомплекс. Мені він сподобався. Паркет доволі специфічний. У нас, напевно, таких немає. Однак, до цього можна звикнути. Наприкінці тренування вже було простіше. На рівні Екстра-ліги є зали до яких важче призвичаїтися, тому, проблеми у цьому не бачу.

–​ Як вважаєте, простіше дебютувати перед власними вболівальниками або ж навпаки – у гостях, коли не тисне відповідальність?
– Важко сказати. Як на мене, немає різниці. Треба виходити, показувати свою гру. Те, що ти вмієш і те, завдяки чому тебе викликали до збірної, а також виконувати вказівки тренера.


Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2022 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.