ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 13-го тураКубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/2021. Другий попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоКазахстанВиктор Тарчило: «Во время второго круга уже даже искал церковь, чтобы пойти и помолиться»БеларусьСергей Чечиков: «Один из болельщиков подшофе очень настойчиво просил дать поснимать камеру»Лига чемпионов УЕФАПять клубов отказались от домашних матчей в 1/16 финала Лиги чемпионовЭкстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Максим Павленко зробив одну помилку, що стала вирішальною в наших стосунках»ИспанияИспания-2020/21. Тур 13. Джиустоцци рискует и выигрываетЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9, 10, 13 тур. LIVE!ЭстонияАлексей Фетько покинул эстонскую «СМСРаху»Лига чемпионов УЕФАВизначилися потенційні суперники «Продексіма» в 1/16 фіналу Ліги чемпіонівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9 тур. «Суми» – «ХІТ». АнонсБразилияНето: «Мы могли бы сделать больше для выхода в полуфинал»КазахстанСборная Казахстана начала подготовку к матчам Евро-2022Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Павленко вміє грати ключові матчі, а Легчанов поки що ні»ЛитваЄвген Ривкін: «Українські тренери якось більш вороже налаштовані на очні протистояння»Сборная УкраиныГравці національної збірної України серед спортсменів з вадами зору: Вадим Швець, Олексій Заволовий і Роман Васильєв РоссияРашид Камалетдинов: «Нас посещают мысли о финале»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 3 тур. «КІВС Енергія-2» – «Бастіон». АнонсЖенский футзалВідбулося жеребкування фінальних матчів Кубка України серед жінок 2019/20ИталияЖонас возвращается в Италию

Чи зможе «IMS-НУХТ» здолати непоступливу «Теслу-ЗХО» в 1/2 Кубка України: анонс

Нарешті жіночий футзал в Україні вийшов після довго затишшя, пов’язаного з пандемією коронавірусу та рядом ще декількох причин.

Вже у цю суботу, 31 жовтня, у Броварах на майданчик місцевого спортивного комплексу «БСФК» позмагатись за путівку у фінал вийдуть київський «IMS-НУХТ» та харківська «Тесла-ЗХО».

Щодо ігрової практики в офіційних матчах, то тут обидві команди перебувають в однакових умовах. Що киянки, що харків’янки востаннє виходили на паркет ще у березні 2020 року – близько пів року без футзалу. Вже зовсім скоро дізнаємось, чи вдалось гравчиням зберегти майстерність за таку тривалу перерву без футзалу.
Хоча київські дівчата гратимуть фактично вдома, але вони не зможуть розраховувати на підтримку в першому матчі кубкового півфіналу.
Матч-відповідь у цьому протистоянні відбудеться наступних вихідних. Єдиним запитанням залишається, хто зможе забезпечити собі комфортний рахунок до початку другого поєдинку.

Назад у минуле – спекотна битва за трофей
Ця зустріч у Кубку України не буде першою для команд.  У 2017 році команди двічі виходили на один майданчик. Спершу 2 квітня «Тесла-ЗХО» на власному полі поступилась киянкам 1:4, а вже трохи більше, як за місяця на вболівальників чекав справжній гольовий трилер – 2:8 на користь клубу зі столиці України.

У травні 2018  року у вирішальній битві за трофей сильнішими виявились футзалістки з Києва. В основний час команди не змогли визначити сильнішого – 4:4, гра перейшла у додатковий час, але змінити хід поєдинку так і не вдалось. Футзальна фортуна у вигляді пенальті вирішила, хто ж стане володарем трофею.

Гравчині «IMS-НУХТ» пробивали 6-метрові удари влучніше, а постріл Анастасії Кліпаченко приніс таку омріяну перемогу у фіналі. Ця перемога стала для киянок третьою поспіль у фіналах Кубка України.

Шлях команд до півфіналу трофею
Дещо легший шлях був у харків’янок. Їх суперник луцький «Легіон» припинив свою участь у турнірі у зв’язку з фінансовими причинами. Харківська «Тесла-ЗХО» автоматично пройшла у півфінал Кубка України.

Можна сказати, що дівчата з впевненістю зможуть дати гідний бій суперницям. Найбільшою втратою стало повернення Юлії Титової в футбол. Але відзначимо, що капітанську роль на себе зможе взяти відразу декілька футзалісток: голкіперка Вікторія Сагайдачна, яка є найбільш досвідченою серед усіх гравчинь клубу. Серед польових гравців лідерські якості зможуть показати Юлія Дударчук та Яна Дичко, тренерка школи «Тесли-ЗХО» Аліна Кузіна Також для інших дівчат буде велика можливість зарекомендувати себе лише з найкращою сторони.

Майстер-клас від «IMS-НУХТ» для молодших харків’янок та вихід в півфінал

Путівка у півфінал для киянок не була настільки простою, як у їхніх майбутніх суперниць в 1/2 фіналу Кубка України. У чвертьфіналі київські футзалістки зустрілись з «Теслою-2». У першому матчі більш досвідчені киянки просто не залишили шансів харківському клубу – 7:0. Фаворитом у цій зустрічі вважались саме дівчата зі столиці України, але менш досвідчені харківські дівчата теж не збирались просто так програвати без бою матч. Прізвище у протокол тоді записали: Ірина Майбородіна, а також дублі у свої гольові доробки записали Олена Павленко, Юлія Шевченко та Анастасія Кліпаченко, яка поставила тверду крапку у матчі. Вдома київські гравчині зробили комфортний запас у рахунку перед матчем-відповіддю 1/4 фіналу.

У поєдинку у Харкові «IMS-НУХТ» потрібно було лише не розгубити той рахунок, який здобули у першій зустрічі. У матчі-відповіді володарки Суперкубка-2019 «IMS-НУХТ» теж зуміли здобути переконливу перемогу на виїзді – 6:0. За киянок забивали Олена Павленко та дублі у активі Ірини Майбородіної та Альони Кирильчук. Команді Тарас Шпички вдалось перевершити результат, який вони показали торік. (прим. авт.: 2019 року «IMS-НУХТ зупинився в 1/4 фіналу) у Кубку і пройшла у півфінал. Загальний рахунок за два матчі – 13:0, дивовижна результативність.

Цікаво, хто цього разу стане сильнішим – «Тесла-ЗХО» чи «IMS-НУХТ». Стартовий свисток арбітра зустрічі пролунає о 13:00.

Підготувала Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.