Женский футзалКубок України серед жінок. Фінал. «Ладомир» – «Будстар-НПУ». АнонсЭкстра-лигаЭкстра-лига. 2 этап. 6 тур. LIVE!ИталияИталия. Плей-офф. 1/2 финала. 3 матчи. LIVE!БеларусьБеларусь-2018/19. Плей-офф. 1/4 финала. Матчи 1. Голы украинских бомбардировЭкстра-лигаВалерій Легчанов: «Не бачу ні в чому сенсації»Женский футзалОлег Шайтанов: «Сподіваюся, що завтра ми побачимо яскравий та безкомпромісний футзал у виконанні обидвох команд»ПортугалияДиегиньо: «Победа в Лиге чемпионов не означает, что мы не хотим выиграть чемпионат»ИспанияІспанська «Натурпельєт Сеговія» може зникнути з футзальної мапиЛитваЕвгений Рывкин: «Мы идем шаг за шагом»Футзал в миреТОП-5 голов мирового футзала на минувшей неделе по версии испанской Pista AzulРоссияРоссия. КПРФ рвется в Лигу чемпионовБеларусьАлександр Даниленко: «У «Форте» очень преданные болельщики»Юношеский футзалОприлюднено перелік гравців, які візьмуть участь у навчально-тренувальному зборіИспанияХесус Эрреро («Мовистар Интер»). Лучшие сейвы в сезоне-2018/19Экстра-лигаЗаколдованный Львов: "Продэксим" в гостях проиграл "Энергии"КиевТарас Самборський: «Виграли чемпіонат світу завдяки командній грі, навички якої шліфували у Київській футзальній лізі»БеларусьБеларусь. Победа БЧ, неудача «Витэна», покер Михаила Грицыны и хет-трик Дениса МазногоЭкстра-лигаПетра Шотурму визнано найкращим футзалістом 2018 рокуЧехия«Спарта» выходит в финал плей-оффЖенский футзалЮлія Дударчук покидає полтавську команду «ПЗМС»

Дебют Юліана Горбатого і вся українська рать у Польщі

Про український легіон у Польщі

Позавчора Юліан Горбатий нарешті дебютував за «Гатту Актив» у матчі проти «Пяста». Наша інформація про можливе повернення Юліана Горбатого в Україну не підтвердилася, а це означає, що на щастя всі питання з документами вдалося владнати. Отже, тепер всі наші легіонери зайняли свої місця у Польщі і саме час розібратися скільки їх і де вони грають.

У Екстраклясі цього сезону виступає 13 українців, але 2 з них вже мають польське громадянство
 

У складі чинного чемпіона і лідера поточного сезону «Рекорда» (Бельсько-Бяла) виступає Олександр Бондар, який без перебільшення незабаром має стати легендою польського футзалу. Принаймні зараз він уже є найкращим бомбардиром серед легіонерів Екстракляси за усі часи. У цьому сезоні Сашко тримає марку – 3 голи у 3 матчах чемпіонату.

На другій сходинці перебуває амбіційний новачок «Акана Оржель» (Єльч-Лясковіце). За український слід тут відповідає Микола Морозов, який вже отримав польське громадянство (3/0).

На третьому місці в таблиці зараз йде «Клірекс» (Хожув), в якому виступає один з братів ІвановихВадим (4/1).
 

На останньому місці, яке дає можливість на другому етапі чемпіонату поборотися за золото, тобто шостому, розташувався минулорічний срібний призер «Гатта Актив» (Здунська Воля). В ній окрім Юліана Горбатого свій другий сезон проводить Максим Паутяк (3/2).

Восьму сходинку зараз посідає «Ред Дрегонс» (Пневи), де свої ігрові обов’язки разом з тренуванням юнацької команди клубу виконує Роман Вахула (4/0).

Одразу за «Ред Дрегонс» у таблиці йде «Ред Девілс» (Хойніце). «Дракони» - острівець Сумщини у Польщі. У цій команді грає троє наших співвітчизників, причому усі вони свого часу виступали за «СумДУ» – Андрій Бурдюг (4/2), Євген Мороз (4/1) і Віталій Колесник (4/2), який уже має польське громадянство. До речі, Віталій проводить уже свій 8-й сезон у складі «драконів». Якщо Бондар є головним українським бомбардиром, то Колесника сміливо можна називати головним вітчизняним гвардійцем у Польщі.

10 місце у турнірній таблиці поки що за «МОКСом» (Сонячний Сток, Білосток), за який другий рік виступає Віталій Лісніченко (3/1), а з цього сезону компанію йому склав ще один екс-гравець «СумДУ» Сергій Бабинін (3/0).
 

На одну сходинку нижче, тобто на передостанньому 11-му місці зараз розташувався «Погонь 04» (Щецін) на чолі з Романом Смірновим. Під керівництвом екс-наставника «МКВ» грають Олександр Гірка-молодший (4/2) і Роман Кондюх (3/0), відомий за своїми виступами у львівському «Кардиналі».

Перша ліга у Польщі розбита на дві групи, як колись було і у нас. У групі 1 знайшлося лише двоє наших співвітчизників – в «Аліментурі WNS Малві» (Лодзь). Там виступає воротар Олексій Дахина (3/0, 2 гольові передачі), який у минулому грав у футзальній першості Одеси, а вже 3-й сезон проводить в цій команді. У новому сезоні до нього приєднався 18-річний Петро Чопик. На жаль, нам не вдалося нічого дізнатися про цього гравця.

А от групі 2 Першої ліги ми знайшли 4-х українців. За «Одру» (Ополе) активно бігає Дмитро Криворучишак, який відомий за виступами у футбольному чемпіонаті Львівської області. Дмитро проводить в команді другий сезон, але в попередньому не грав, а зараз має в активі 3 матчі і 2 голи. У «Хейро» (Ряшів) четвертий сезон поспіль основним гравцем є не хто інший, як легенда львівської «Енергії» 44-річний Андрій Луців (4/1). У «Берланд Компрахцице» другий сезон проводить Роман-Іван Швед (3/0), який в українському футзалі награв аж 1 матчу у Кубку за одеський «Фаетон», зате довго виступав у чемпіонаті Львівщини з футболу. А у «Гредарі» з Бжега грає вихованець хмельницького футболу Сергій Остапишен (3/0).

Як бачимо, загалом у двох вищих польських дивізіонах футзалу виступає 19 українців, що свідчить про те, що наші гравців у сусідів на хорошому рахунку. Ця кількість явно могла б бути значно вищою, але не варто забувати, що у Польщі практично усі футзальні клуби є аматорськими і діє суворий ліміт на гравців не з Європейського Союзу. Ми ж продовжимо слідкувати за успіхами наших співвітчизників закордоном. 

Андрій Гулій, futsalua.org
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.