Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Не бачу ні в чому сенсації»ИталияИталия. Плей-офф. 1/2 финала. 3 матчи. LIVE!Женский футзалОлег Шайтанов: «Сподіваюся, що завтра ми побачимо яскравий та безкомпромісний футзал у виконанні обидвох команд»ПортугалияДиегиньо: «Победа в Лиге чемпионов не означает, что мы не хотим выиграть чемпионат»ИспанияІспанська «Натурпельєт Сеговія» може зникнути з футзальної мапиЛитваЕвгений Рывкин: «Мы идем шаг за шагом»Футзал в миреТОП-5 голов мирового футзала на минувшей неделе по версии испанской Pista AzulРоссияРоссия. КПРФ рвется в Лигу чемпионовИспанияХесус Эрреро («Мовистар Интер»). Лучшие сейвы в сезоне-2018/19БеларусьАлександр Даниленко: «У «Форте» очень преданные болельщики»Экстра-лигаЗаколдованный Львов: "Продэксим" в гостях проиграл "Энергии"Юношеский футзалОприлюднено перелік гравців, які візьмуть участь у навчально-тренувальному зборіКиевТарас Самборський: «Виграли чемпіонат світу завдяки командній грі, навички якої шліфували у Київській футзальній лізі»БеларусьБеларусь. Победа БЧ, неудача «Витэна», покер Михаила Грицыны и хет-трик Дениса МазногоЭкстра-лигаПетра Шотурму визнано найкращим футзалістом 2018 рокуЧехия«Спарта» выходит в финал плей-оффЖенский футзалЮлія Дударчук покидає полтавську команду «ПЗМС»РумынияРумыния. Финал. Две победы «Империал Вет»Экстра-лигаЕкстра-ліга. Другий етап. 6-й тур. Прогноз від Дмитра СорокінаПервая лига «Ураган-2-КФВ» – бронзовий призер Першої ліги

Тарас Самборський: «Виграли чемпіонат світу завдяки командній грі, навички якої шліфували у Київській футзальній лізі»

Інтерв'ю з одним із тріумфаторів чемпіонату світу серед адвокатів

13 травня 2018 року, тобто рік тому, учасник Київської футзальної ліги (КФЛ) - команда «KRBA team» стала чемпіоном світу. З цього приводу ми поспілкувалися з одним із безпосередніх учасників тих подій, гравцем команди, Тарасом Самборським, як про сам чемпіонат світу, так і про КФЛ. А також подальші плани команди.

 Як ви вели підготовку до минулого чемпіонату світу серед адвокатів?
 Минулий сезон був для нас дуже вдалим. Ми дуже якісно попрацювали і отримали заслужені трофеї. А починається будь-яке сходження на вершину з співпраці з наставником. Нам дуже пощастило - вже третій рік із командою працює Валерій Директоренко і результат його роботи видно усім. Саме завдяки йому нам вдалося побудувати аматорський колектив із професіональним підходом.
 
У квітні ми перемогли у національному турнірі серед адвокатів «Кубок UNBA2018», який проводить Національна асоціація адвокатів України. Після чого на наступний же день почали підготовку безпосередньо до чемпіонату світу серед юристів «Mundiavocate 2018», який проходив у каталонському Салоу.  Тренером був організований місячний збір, який включав 4 тренування на тиждень, тому до турніру ми підійшли дуже підготовленими. Важливо відмітити, що тренером так було побудовано підготовчий процес, що ми усі вийшли на максимальні кондиції, і що для нашого віку немаловажливо - без травм!
 

 Розкажіть докладніше про ваш переможний виступ і сам чемпіонат світу серед адвокатів.
– Сам турнір склався для нас також відносно непогано, якщо не враховувати важку травму Ростислава Сачка, отриману у другій грі проти Беніну. Хоча Ростислав і відновився до фіналу, і забив переможний м‘яч - все одно було неприємно.
 
У категорії «Five», яка проводилася за правилами футзалу, але на штучному покритті, брало участь близько 25 команд з усього світу. Якщо брати кількість усіх учасників в чотирьох категоріях, то це близько 150!!! Футзальний турнір для всіх учасників мав велику інтригу і привертав багато глядачів. Нас вже трошки знали і усім було цікаво, як ми виглядатимемо на фоні бразильців. 
 
Слід відзначити, що на нас спеціально готувалися, а матчі нашої команди у КФЛ дивилися у Бразилії, Португалії, Сербії, Росії... Під час групового раунду ми зіграли з канадцями, бенінцями, іранцями. Потім була команда Алжиру, земляки з України, а у півфіналі ми подолали чинних чемпіонів світу бразильців. У фіналі виявилися сильнішими за сербських адвокатів.
 
З цікавого те, що за весь турнірний шлях ми пропустили лише один м’яч у свої ворота. Офіційна статистика це не відзначила, і у графі пропущених м’ячів у нас значиться нуль, але ми пам’ятаємо, що пропустили лише від іранців, команда яких була однією з найкращих на турнірі, що не дивно з огляду на популярність футзалу у цій країні. Звичайно, величезна заслуга такого результату нашого першого воротаря - Андрія Бузинного, який на цей турнір поїхав після хвороби, але, як завжди, був найкращим!
 
Традиційно важкими суперниками були бразильці. Обумовлено це не тільки високим рівнем розвитку усіх різновидів футболу у них, але й простотою отримання адвокатського свідоцтва. Цього разу в Іспанії було одразу дві бразильських команди і обидві вони претендували на найвищі нагороди. Одними із фаворитів завжди є португальська команда, яка давно грає стабільним складом. На цьому турнірі вони здобули бронзові нагороди. Дуже непогано виглядали росіяни і, як завжди, серби. Португальців і сербів ми обігрували 2017 року на чемпіонаті Європи «Eurоlawyers 2017», де ми стали віце-чемпіонами, програвши у фіналі у серії пенальті румунам. Румуни на чемпіонат світу не змогли зібрати сильну команду, тому реванш не відбувся. Прикладом переваги високої організації гри над індивідуальними якостями гравців стала гра сербських юристів, які не маючи технічних гравців у команді, дійшли до фіналу, при цьому вони забивали у кожному матчі, окрім гри проти нас.
 
Фінал ми виграли завдяки правильно побудованій саме командній футзальній грі, навички якої ми шліфували у КФЛ. Протягом усього турніру у нас забивала уся команда, що говорить про певний баланс у складі. У фіналі переможними виявилися м’ячі, забиті Дмитром Ржондковським і Ростиславом Сачком. Дмитро взагалі забивав на цьому турнірі тільки вирішальні голи. Та й взагалі на чемпіонаті найкращими були ті, хто регулярно потрапляв протягом року у збірні турів КФЛ - Бузинний, Ржондковський, Кучевський, наші молодіючі ветерани Сергій Архангельський і Костянтин Рибалко, ну а найкращим гравцем фінальної частини турніру було визнано Руслана Прилепу.
 
Приємно, що після отриманого титулу, команда не стала почивати на лаврах і продовжила виступ у відборі до Суперліги і Вищої ліги КФЛ. Так, ми ніколи не були там у фаворитах, але дуже приємно нехай і поступатися, але у боротьбі, найкращим командам столиці.

 

 Як оціните минулий сезон для команди у Вищій лізі КФЛ?
 Минулий ігровий рік пройшов у нас на одному диханні. Ми вдало виступили в усіх запланованих турнірах.
 
У цьому сезоні ми стали знову четвертими, що, я вважаю, є ознакою високого класу. Це дуже високий результат з огляду на склад учасників, які не перший рік тримають у тонусі Кубок України серед професійних команд. Вищу лігу КФЛ ми розглядаємо в першу чергу як формат підготовки до адвокатських і юридичних турнірів.
 
Цей сезон ми пройшли майже без провалів. У минулому році нас з рахунком 2:8 знищив «Метробуд» на чолі з Петром Ясиновським. Ми запам‘ятали ту гру і зробили правильні висновки.
 
З усіх матчів, що ми провели в сезоні, невпевненою можна назвати лише гру із «Донбасенерго» (2:6), але якщо згадати, що через кілька днів ці гравці у складі «Манзани» обіграли 6:1 одного з лідерів Екстра-ліги львівську «Енергію», то не такий уже це й провал. У здобуток, звичайно, можна записати матч проти «Ельдорадо» (0:1), який став тріумфатором цього розіграшу КФЛ, та успішну гру проти «Укрметртестстандарту». У цих командах зібрані найкращі аматори, мабуть, усієї України, тому такі результати безсумнівно є величезним здобутком команди і тренера.
 
У КФЛ ми переважно намагаємося відпрацьовувати командні дії і характер, адже тут доводиться в першу чергу правильно виконувати установку тренера і організовано захищатися. У адвокатських турнірах нам доводиться головно грати першим номером, тому в ігровому плані це зовсім різні навички, але ще нікому не нашкодили регулярні ігри із сильними суперниками.
 
У цьому році ми знову стали переможцями національного турніру серед адвокатів у Дніпрі і у ранзі чемпіонів України розпочали підготовчий збір до чемпіонату Європи «Eurolawyers 2019», який пройде у ірландському Лімерику. Наразі продовжуємо успішний виступ у Юридичній лізі Києва, де зібрані 14 найкращих команд юристів столиці.

 

 Ви часто граєте товариські матчі з сильними колективами. Яку мету переслідуєте?
 Ми продовжимо спарингуватися із найкращими командами столиці, такими як «Альтернатива-Сервіт», «Django Stars», «Ельдорадо» і впевнені, що такі ігри дадуть нам вірне налаштування на перемоги із менш сильними суперниками.
 
 Які плани на наступний сезон?
 В першу чергу чемпіонат Європи у Ірландії, а потім продовжити успішні виступи на турнірах під егідою Федерації футзалу м. Києва.
 
Джерело  
Прес-служба ФФзК

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.