Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»Суперлига-2021/22. Тур 3. LIVE!Чемпионат ЕвропыВікторія Кислова: «Проблеми, які у нас виникли з Чехією, це лише наслідки наших помилок»Женский футзалАнна Прокопенко: «Найскладніша адаптація при переході з футзалу у футбол проходила з бутсами»Юношеский футзалВасиль Симонов: «Всі «підстави» на юнацькому рівні колись стають відомі, тож можу згадати Легчанова, Якуніна, Шпигаря і Поночовного»

Два Романи з «Урагану» – Ярий та Кіндратів

Інтерв'ю з гравцями НФК «Ураган» (Івано-Франківськ) Романом ЯРИМ та Романом КІНДРАТІВИМ
 

 

Цієї суботи «Ураган» проведе останню домашню гру сезону і по завершенні матчу з «Таймом» попрощається зі своїми вболівальниками.


Напередодні поєдинку з чемпіонами України на запитання «ураганівської» прес-служби відповідали одразу двоє старожилів івано-франківського клубу  Роман Ярий та Роман Кіндратів. Свого часу вони були капітанами команди. За плечима обох футболістів найбільше - понад дві сотні матчів у футболці «Урагану»...

 Четверте місце «Урагану»  це крок вперед, але ж ти, напевне, мріяв про медалі. Як гадаєте, чого не вистачило команді?

Ярий:  Мабуть нам не вистачило холоднокровності, особливо у таких матчах як, з «ЛТК» і «ТВД». У тих поєдинках нам не вистачило духу переможця. Можливо, проблема ще й тому, що в нас немає певної стабільності у виступах: ми показуємо порівняно хороші результати у домашніх поєдинках, а на виїзні ігри просто випадають. А так ні в якому разі не повинно бути.

Кіндратів:  Ми втрачали очки там, де просто не мали права цього робити. В першу чергу, мова йде про «ЛТК» і «ТВД» (двічі). Разом із тим треба було обігрувати на виїзді «Енергію» у першому колі. До того ж, нам забракло стабільності, а іноді й майстерності. Можливо, десь підкосили нас і травми, коли «зламалися» Паршиков і Піддубний.


 Чи задоволені своєю грою?

Ярий:  Ні, не задоволений. Взагалі не задоволений, тому що практично у кожному матчі маю моменти але не можу їх реалізувати. До того ж ,багато помилок допустив у захисті, хоча і кажуть, що усі помиляються. Але все ж таки у цьому сезоні своїми діями я не задоволений.

Кіндратів:  Якщо не виконали завдання на сезон, то своєю грою, звісно ж, я не можу бути задоволений. Хоча «Ураган» і зробив певний крок у порівнянні з минулими роками. На другому етапі отримали можливість пограти з сильними командами  відповідно, набралися більше досвіду.


 Є гравці талановиті від Бога, а є трудяги? Ким себе вважаєте?

Ярий:  Бог дає певну частину таланту кожному. Зрозуміло, що в мене таких обдарованостей немає, тому, скоріш за все, відношуся до трудяг.

Кіндратів:  Однозначно  трудягою! Хоча трішечки таланту мені так само дісталось...


 Перед якою грою ви найбільше хвилювалися?

Ярий:  Напевне, перед першою виїзною  «Таймом». А у домашній грі з львів'янами я був впевнений у наших силах. Хоча ми двічі поступилися...

Кіндратів:  Немає в мене такого, щоб я якось хвилювався дуже. Звичайно перед кожним матчем настроюєшся, але на «ЛТК» чи «ТВД» ми налаштовуємось не менш серйозно, ніж на «Шахтар» чи «Тайм».

 

 Футзал для вас  це гра чи робота?

Ярий:  Для мене футзал  це більш все-таки гра, аніж робота.

Кіндратів:  Важко відповісти однозначно, адже футзал  це і гра, і робота. Але у футзал треба грати так, щоб отримувати задоволення, треба жити ним. Відтак це  не тільки робота.

 

 Що для вас значить «Ураган»?

Ярий:  З «Ураганом» пов'язані мої кращі роки футбольної кар'єри. Цей клуб є найріднішим з усіх. Це  частина мого життя!

Кіндратів:  Для мене «Ураган» означає дуже багато, адже я майже сім сезоні відіграв тут. Відтак 7 років живу в Івано-Франківську. Відверто кажучи, в іншій команді чи іншому місті я себе навіть не уявляю.

 

 Які матчі цього сезону вам найбільше запам'яталися?

Ярий:  Так, ми у чудовому стилі обіграли вдома «Шахтар» та «Єнакієвець». Але мені все ж таки запам'ятався наш виїзний матч з «Локомотивом», коли за кілька секунд до кінця тієї гри буквально на зубах вирвали перемогу 4:3.

Кіндратів:  Це і перемога у першому колі над «Енергією», і перші в історії клубу домашній розгром «Шахтаря» та виграш у «Єнакієвця». Ми дуже хотіли виграти в «ТВД», вже у шістці, адже у чемпіонаті ми їм двічі програли. І таки перемогли їх у Львові, хоча той матч згодом і анулювали.

 

 З яким настроєм завершуєте цей сезон?

Ярий:  Відчуття двоякі. Чому? З одного боку, це - радість від наших перемог. А не задоволеним, все таки, залишився кінцевим результатом.

Кіндратів:  Особливо радіти немає чому, адже завдання на сезон ми так і не виконали.

 

 Якою бачите схему наступного чемпіонату України?

Ярий:  Гадаю, потрібно обрати оптимальний варіант чемпіонату, взявши до уваги ті, що проводяться в Європі чи тій же Росії. Особисто я підтримую варіант, при якому 10-12 команд грали б у чотири кола.

Кіндратів:  Про нинішній чемпіонат взагалі нічого не хочу казати, адже творилося взагалі щось незрозуміле. Різні м'ячі, скандал з «фінальною шісткою»... А яка буде схема наступного сезону мені, чесно кажучи, все одно. Я готовий грати за будь-якої схеми, тільки, щоб усе чітко було визначено з регламентом.

 

 Ваша заповітна мрія?

Ярий:  Зробити «золотий» дубль у сезоні, тобто в один рік виграти чемпіонат і Кубок України.

Кіндратів:  Стати майстром спорту. Звісно ж, хотілося би це здійснити у складі «Урагану»!

 

Розмовляли Олег ЛАНЯК та Андрій МЕНІВ, НФК «Ураган»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.