Экстра-лига“Сокіл” проведе два товариські матчі у Івано-ФранківськуЛьвовПерша ліга Львова з міні-футболу: зіграно два туриОстальной мирНовый формат Кубка УЕФА по футзалуКиев«Эпицентр К2» - «Чумацький Шлях-Academica» - 3:2. Кубок Киева или матч Звезд на паркете спорткомплекса НУХТ!?ВетераныВетераны "40 плюс": итоги Второго регулярного чемпионатаЭкстра-лигаТитан-Заря пригласит Еремина из перволигового ДеливериЭкстра-лигаЕкстра-ліга. Статистика після четвертих матчів 1/2 фіналу плей-оффХарьковКубок СК "Вирта": шесть голов Валерия Замятина (+видео)Экстра-лигаСоскочило колесо. Что застопорило Локомотив на пути в финалХмельницкийКращі голи і сейви хмельницької Бізнес-ліги. 3-й турХмельницкийБізнес Преміум-ліга: «Динамо-ГУНП» складає чемпіонські повноваження (+відео)ХарьковЛучшие голы 16-го тура 31-го кубка ФК УниверЭкстра-лигаЕкстра-ліга. Огляди 3-х і 4-х матчів півфінальних серій (+відео)АматорыНеймар приглашает украинцев участвовать в уникальном международном футбольном турнире Neymar Jr's Five!Львов«Гранд-ліга» Львова з міні-футболу: відбулися матчі другого туру (+відео)ОдесскаяЛига Содружества: 58 команд сыграют в футзал в Одессе летом!Экстра-лигаЛегчанов: «Ключевым в противостоянии с ХИТом стал второй матч в Киеве»ДевушкиЖіночий чемпіонат України з футзалу вирішили не дограватиЭкстра-лигаДруга серія. Прев’ю третього і четвертого матчів півфіналу ЕкстралігиДетиШкільна футзальна ліга України: у Всеукраїнському фіналі зіграють 16 команд

Екстра-ліга. Огляди 3-х і 4-х матчів півфінальних серій (+відео)

Київський «ХІТ» в дечому повторив долю «Єнакієвця» зразка сезону 2013/14. Тоді команда з Донецької області теж надзвичайно впевнено пройшла «регулярку», хоча і більше втратила очок ніж кияни, і вважалася головним фаворитом чемпіонату. Проте виступ у плей-оф уболівальники єнакієвського клубу хочуть забути як страшний сон, оскільки «Єнакієвець» навіть бронзу не зумів виграти у свій останній сезон. Схоже, що провідні гравці «ХІТа» не змогли витримати фізичне навантаження цього довгого марафону і під кінець сезону команда виглядає «важкою», не видно свіжості як у голові, так і в ногах. Ще під час регулярного чемпіонату ми відзначали те наскільки вагомою була роль першої четвірки киян. Лідери вже просто фізично не можуть витягнути кінцівку, а ті, хто перебуває за їхніми спинами змогли підстрахувати партнерів, але лише в окремих матчах, а не на постійній основі. Після всіх цих подій ще більшої ваги набула втрата Дмитра Медведя на початку сезону. В минулі сезони Дмитро був одним з найважливіших елементів у схемі Олега Лук’яненка і немає сумніву, що в поточному сезоні його талант міг засяяти новими барвами.

«Енергія» ж навпаки додає у грі якраз ближче до кінцівки сезону. Це зайвий раз підтверджує те, що на початку сезону підготовка була провалена через відсутність Валерія Легчанова у зв’язку з виступом збірної України на чемпіонаті світу. Треба віддати належне керманичу «зелено-білих», який під час сезону спочатку зумів вивести команду з важкого психологічного стану і підтягнути кондиції, а потім ще й впровадив свої тренерські напрацювання. Окремо варто згадати прогрес Олега Легендзевича і Віталія Радевича, які відіграють все більш важливішу роль у грі команди. Не можна не згадати і фундаментальну роль братів Грицин, але це можна повторювати практично після всіх матчів. Важливо і те, що Володимир Кардаш саме у матчах плей-оф, попри невдалі моменти у «регялярці», показує надійну гру і заряджає партнерів упевненістю. Львів’яни саме під час плей-оф чудово показали, що у команди є характер. На вирішальні матчі «зелено-білі» втратили основного нападника Тараса Кузя, а потім через вилучення одразу двох провідних захисників, а після того ще й вилучення Віталія Радевича, і команда з цим впоралася, знайшла в собі необхідні внутрішні ресурси.

Перший матч у Львові проходив у невисокому темпі і практично без загострень – усі боялися помилитися. Десь з середини першого тайму господарі додали в активності і міцно заволоділи ініціативою, що дозволило постійно створювати напругу біля воріт Лисенка. У «кабельників» за загострення за всіх відповідав Чепорнюк, який постійно брав гру на себе, але ніяк не міг завдати результативного удару. Врешті-решт перевага господарів вилилася у взяття воріт – 1:0. Часу, щоб відігратися було більш ніж достатньо, але ледь не за 7 хвилин до кінця і за мінімального рахунку Олег Лук’яненко пішов ва-банк. Це призвело до другого голу у ворота «ХІТа», автором якого став Віталій Багряк. Хоч рахунок і був 2:0, але часу до кінця залишалося 3 хвилини чого цілком достатньо для дива – в інтригу не вірилося. Однак гол Колеснікова її відродив, проте у дві хвилини, що залишилися столична дружина не змогла зробити нічого, щоб хоча б натякнути на претензії щодо переведення гри у додатковий час.

Четвертий матч серії проходив за іншим сценарієм. «Енергетики» у стартові хвилини двічі забили, чим загнали своїх опонентів у незручне становище. Кияни намагалися прийти до тями, але вагомих аргументів для відповіді знайти не могли. Початок другого тайму відзначився ще одним потраплянням торпеди нижче ватерлінії київського корабля – Багряк забив другий гол у другому матчі поспіль, а це вже – 3:0. До речі, Віталій був одним з найкращих бомбардирів Екстра-ліги сезону 2014/15 у складі «Енергії», а також білоруської Вищої ліги сезону 2015/16 у «Граніті», а ці два голи стали для нього лише дебютними у поточному сезоні. Гості одразу почали грати з п’ятим польовим, але цей відрізок гри завершили внічию 2:2, що й призвело до підсумкової поразки 5:2 і путівки у «втішний» фінал.

До третьої гри серії «Локомотив» - «Продексім» команди підходили у різному стані. В таборі харків’ян був позитив, адже вдалося поставити на ноги Дмитра Бондаря і Дмитра Сорокіна, а також вивезти хороший результат з Херсона, а от «мельники» через дискваліфікації не могли розраховувати на Максима Бессалова і Євгена Ланка. Господарі відкрили рахунок завдяки чудовим індивідуальним діям Ярослава Лебедя. «Продексім» намагався відігратися, але всі ми знаємо як добре вміють захищатися «залізничники». У херсонців нагод було не дуже багато, а з тими що виникали, вдало справлявся Юрій Савенко. Хоч рахунок і був хитким, але загальне враження було таким, що «Локо» повністю контролює ситуацію і має запас міцності, чого не скажеш про підопічних Ігоря Москвичова. За 4 хвилини до кінця гості пропустили вдруге і вирішили рятувати гру у штучній більшості, однак нічого не змогли зробити з харківською «стіною». «Локомотив» переміг на класі.

В четвертій грі серії глядачі отримали менше цікавих моментів під час основного часу, але більше драматизму в овертаймі. Команди більшу частину матчу «тягнули гуму». У господарів це виходило трошки краще і ближче до завершення основного часу Микола Білоцерківець нагадав себе найкращих зразків і на позиції «стовпа» показав верх майстерності забивши гол. Трохи пізніше Віталій Кисельов вийшов 5-м польовим і це дозволило гостям зрівняти рахунок – 1:1. В першому додатковому таймі херсонцям завдяки рикошету від ноги Сірого навіть вдалося вийти вперед. На заключну п’ятихвилинку автор автоголу вийшов у воротарській футболці і «Локо» добряче затис своїх суперників. Кирило Ципун явно заворожив каркас своїх воріт, який раз за разом приймав на себе удари «залізничників». На цей раз фарт був на боці «мельників», які виграли не виграшну для себе гру. Розв’язка цього протистояння на нас чекає у Херсоні.

Як би не завершилося протистояння «Локомотива» і «Продексіма», харків’яни вже можуть занести цей сезон собі в актив. Проблеми різного характеру (фінансові, кадрові, травми і т.п.) переслідують «залізничників» практично весь сезон, починаючи ще від його початку, але з цієї важкої ситуації команда з першої столиці вийшла з честю: вдалося виграти Кубок і є всі шанси, щоб вийти у фінал Екстра-ліги. Нова хвиля гравців показує, що може гідно нести прапор харківського клубу: сильно додав у грі Євген Сірий, фантастичний сезон проводить Ярослав Лебідь, про обсяг роботи, який у кожному матчі виконує Богдан Свиридов, можна писати окрему оду. Якщо харків’яни зможуть подолати організаційні проблеми, то у майбутньому ми можемо розраховувати на те, що «Локомотиву» цілком до снаги й надалі утримувати статус гранда українського футзалу. А «Продексіму» варто дочекатися результату п’ятого матчу – це буде певний маркер для розуміння того як цей сезон пройшов для клубу. 

«Енергія» (Львів) – «ХІТ» (Київ) – 2:1
Голи:
Мих. Грицина (31), Багряк (37) – Колесніков (39)
Попередження: Багряк (29) – Шевченко (24)
Рахунок у серії – 2:1

 
Відеоогляд матчу:


«Енергія» (Льівів) – «ХІТ» (Київ) – 5:2
Голи:
Мих. Грицина (3), Танський (3), Багряк (23), Радевич (27), Федюк (35) – Колесніков (26), Корнійчук (29)
Попередження: Колесніков (13), А. Борсук (21), Корнійчук (40)
Рахунок у серії – 3:1

 
Відеоогляд матчу:

 
Валерій Легчанов, головний тренер «Енергії»


«Локомотив» (Харків) – «Продексім» (Херсон) – 2:0
Голи:
Лебідь (7), Сірий (36)
Рахунок у серії – 2:1

 
Відеоогляд матчу+післямова тренерів:

 

«Локомотив» (Харків) – «Продексім» (Херсон) – 1:2 ОТ
Голи:
Білоцерківець (35) – Волянюк (38), Сірий (44 – автогол)
Попередження: Фетько (32), Скорий (48)
Рахунок у серії – 2:2 

 
Відеоогляд матчу+післямова тренерів:



Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.