Экстра-лигаАртем Фаренюк: «Нинішня команда має хороші перспективи»Экстра-лигаЦифровая реальность. Львовская крепость и 50 гостевых«Тема Волинь» - переможець чемпіонату міста Луцька з футзалуЛьвовТретій тур Гранд-ліги Львова з міні-футболу: непереможна «Галицька Здоба»Экстра-лига"Ураган" і "Сокіл" зіграли два товариські матчіДетиУ Києві завершився Всеукраїнський фінал Шкільної футзальної ліги України ТурнирыIV Кубок Чёрного моря среди команд Группы компаний «Эпицентр». День 3: обладатель Кубка - "Эпицентр К Авангард"!ЛьвовНазар Яцишин: «У футзалі бачу себе тренером»ДетиШкільна футзальна ліга України. Всеукраїнський фінал. Результати вирішальних матчів і підсумки турніруДетиВсеукраїнський фінал "ШФЛУ". День другий + ОНЛАЙНДетиВсеукраїнський фінал "ШФЛУ". День перший + ОНЛАЙНТурнирыIV Кубок Чёрного моря среди команд Группы компаний «Эпицентр». 10.45. Финал. Он-лайнДетиШкільна футзальна ліга України: результати матчів групового етапу ТурнирыIV Кубок Чёрного моря среди команд Групп компаний «Эпицентр». День 2. ИтогиЭкстра-лига"Продексім" - "Локомотив": херсонці пройшли у фінал (+відео)Луцк«Динамо» здобуло Кубок ЛуцькаЧеркассыЧеркаси. Ігри на зустрічних курсахЛьвовРоман Палідович: «Галицька Здоба», можливо, перейде в професіоналиДетиВсеукраїнський фінал Шкільної футзальної ліги України. Представляємо учасниківДетиЗвернення Олександра Бубена, Сергія Журби та Максима Павленка до учасників Всеукраїнського фіналу Шкільної футзальної ліги України

Екстра-ліга. Підсумки чвертьфіналів (+відео)

Нарешті рівненський «Кардинал-Рівне» зумів пробитися у плей-оф і показав, що недаремно. У Рівному був справжній бій, який показав, що у плей-оф київській команді буде значно важче, ніж у «регулярці». Перший матчі у Києві несподівано виграли гості. Тут варто відзначити їхній блискучий відсоток реалізації моментів. Рівняни ще в першому таймі зробили собі фору +3, що змусило Олега Лук’яненка не тільки міняти залізно основного Владислава Лисенка у воротах, а й грати більшу частину другого тайму у більшості, що й визначило підсумковий результат матчу. На ще один подвиг рівняни не спромоглися. У третій грі одразу було видно, що кияни вийшли з таким настроєм, що були готові гризти паркет і «кардиналівці» не могли впоратися з таким потужним тиском. Гості грали на межі своїх можливостей, але шансів, щоб перевести гру в додатковий час у них не було. Як показав цей сезон, Сергію Піддубному вдалося зібрати боєздатний колектив і якби його вдалося підсилати ще парою досвідчених виконавців, то рівняни цілком могли б претендувати на більше. Саме їм вдалося перервали фантастичну безпрограшну серію «ХІТа» з 19 матчів у чемпіонаті. Рівняни показали решті команд, що і «ХІТ» можна перемагати. Кияни прогнозовано проходять у півфінал і продовжують свій шлях до золотих нагород Екстра-ліги.

Львівська «Енергія» пройшла непоступливу «Титан-Зорю». В цьому двобої варто відзначити надійну гру Володимира Кардаша у виїзному матчі. Кіпер «зелено-білих» рятував своїх партнерів у важких ситуаціях, чим додав їм імпульс впевненості, що й дозволило дотиснути покровчан. Вдома львів’яни особливих шансів своїм гостям не залишили, хоча тут і стався черговий дивний гол у їхні ворота після удару В’ячеслава Кожемяки, щоправда він вже ніякої ролі не грав. Здається, Валерію Легчанову поступово вдалося «зібрати» колектив після непевного старту сезону і донести до підопічних свої вимоги. У протистоянні з «ХІТом», знову ж таки, багато що залежатиме від гри воротарів. Якщо Кардаш покаже гру зразка матча у Покровському, то «енергетикам» цілком до снаги пройти у фінал. Але є одне велике «але»: прикрої травми зазнав Тарас Кузь. Це величезна втрата для «Енергії» перед протистоянням з «кабельниками» з огляду на габарити гравців київської команди. Буде цікаво подивитися як Валерій Легчанов знайде вихід з цієї непростої стуації. «Титан-Зоря» підтвердив, що є більшою мірою «домашньою» командою і Павлу Пічкурову доведеться багато попрацювати, щоб у цьому напрямку відбулися зміни. Правда тут виникає питання чи залишиться він біля керма команди, оскільки занадто часто змінюються тренери у Покровському, а лише спокій і виваженість ведуть до високих результатів. 

Під кінець «регулярки» «Ураган» потрапив у круте піке і новоспечений наставник «драконів» Максим Павленко не зумів проявити себе у ролі пілота-рятівника. Болюча поразка від «Енергії» в Кубку і падіння з 3-го на 6-те місце при тому, що спокійно можна було поборотися за друге, явно вдарили по психології команди. Начебто й робили все прикарпатці правильно, але результату як не було, так і нема. На тлі кадрових проблем «Локомотива» цілком можна було зачепитися за вихід у півфінал: травма Дениса Овсяннікова; Артем Рось, який обживається  у другій команді; Дмитро Сорокін, якому довелося грати у не зовсім здоровому стані. У Івано-Франківську для «Урагану» стався черговий провал, який важко пояснити. У Харкові франківці намагалися реабілітуватися і принаймні дотягти до серії пенальті, але закінчення чвертьфінальної серії стало чудовою ілюстрацією для підбиття підсумків всього сезону для «Урагану»: усі зусилля команди впродовж року за 9 секунд до кінця додаткового часу перекреслив Богдан Свиридов. Богдану цілком сміливо можна присвоїти звання гробаря «Урагану» і здається, що він усе гучніше стукає у двері збірної. Попри всі негаразди підопічні Євгена Ривкіна рухаються далі і варто відзначити роль головного тренера, якому вдалося згуртувати колектив попри всі несприятливі обставини.

Як ми і прогнозували у попередніх матеріалах, «Сокіл» спромігся на сюрприз. Хмельничани впевнено у себе вдома розібралися з досвідченим «Продексімом». Херсонці, у яких є чітка мета покращити минулорічне «бронзове» досягнення, були близькі до провалу по ходу першого тайму другого матчу у себе вдома. «Сокіл» грав легко і невимушено, наче гра у Хмельницькому і не закінчувалася. Ігор Москвичов вчасно взяв тайм-аут, що й допомогло вивести його підопічних зі стану «гроггі», а далі вже справа майстерності, якої «мельникам» не позичати. Далі вже важко було комусь віддати перевагу і все вирішувала фортуна у серії післяматчевих пенальті. Як показав третій матч, підопічним Романа Ковальчика треба було дотискати своїх суперників у другій грі. Вирішальна третя зустріч пройшла за беззаперечної переваги підопічних Ігоря Москвичова і не виникало жодних сумнівів у тому хто покрокує у півфінал. Важко сказати, що сталося з хмельничанами – чи то щось зламалося у психології молодої команди після поразки у серії пенальті, чи то гравці «наїлися» після переїзду і другої гри за два дні. У будь-якому випадку «Сокіл» може занести собі цей сезон в актив, а якби вдалося пройти «Продексім», то сезон видався б зовсім казковим. Проте ще є можливість завершити все на більш мажорній ноті у Кубку України. Однак головне, що може занести собі в актив Роман Ковальчик так це те, що йому за сезон вдалося створити по суті нову команду і ми бачимо на підході нову плеяду молодих гравців. Що казати, якщо Станіслав Моспан, Богдан Кручек, Святослав Зубик проводили свій перший сезон на такому рівні та й Владислав Щербань і Андрій Хамдамов, прогрес яких просто космічний, за великим рахунком теж. А це ж півкоманди! Дивлячись на середній вік хмельницької команди, можна сміливо казати, що у «Сокола» хороші перспективи і все залежатиме від того чи залишиться поточний склад і на наступний сезон. Майже немає сумнівів, що Олександр Педяш – ласий шматок для більш заможних клубів і головним завданням керівництва бачиться подовження його контракту. Що ж до «Продексіму», то херсонська команда перервала 9-матчеву переможну серію хмельницької команди (5 перемог у чемпіонаті+4 у Кубку). Головна біль Ігоря Москвичова явно буде пов’язана з кадрами: невідомо на який термін вибув Дмитро Федорченко, втратив свідомість у другому матчі резервний воротар Дмитро Холоша та й основний голкіпер Кирило Ципун теж отримав ушкодження у цій чвертьфінальній серії. Попереду на «мельників» чекає незручний «Локомотив», але й у харків’ян є свої проблеми, тож «Продексім» має робочі шанси на вихід у фінал.

«Кардинал-Рівне» (Рівне) – «ХІТ» (Київ) – 3:4
Голи:
Басич (7, 26), Новак (20) – Шувалов (7), Журба (13), Юнаков (17), Дзюба (26)
Попередження: Піддубний (12), Новак (26), Дурбан (34) – Журба (22), І. Борсук (27), Шевченко (28), Корнійчук (33)
На 37-й хвилині Мануйленко («Кардинал-Рівне») не реалізував 10-метровий.
 

«ХІТ» (Київ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 4:7
Голи:
Шевченко (20, 35), Чепорнюк (30), Корнійчук (36) – Басич (5), Фаренюк (10, 16, 37), Колесніков (16 – автогол), Кручок (29), Дармовіс (34)
Попередження: Лисенко (16), Шевченко (28), Корнійчук (29) – Новак (14)
Рахунок у серії – 1:1
 

«ХІТ» (Київ) – «Кардинал-Рівне» (Рівне) – 3:1
Голи:
Журба (2), А. Борсук (8), І. Борсук (36) – Концеба (29)
Попередження: Школьний (14 - Новак (10)
На 10-й хвилині Журба («ХІТ») не реалізував 10-метровий.
На 12-й хвилині Колесніков («ХІТ») не реалізував 10-метровий.
Рахунок у серії – 2:1 
 

«Титан-Зоря» (Покровське) – «Енергія» (Львів) – 0:2
Голи:
Лінник (46 – автогол), Мих. Грицина (50)
Попередження: Пічкуров (40), Мельник (50) – Багряк (24), Мих. Грицина (37)
 

 
«Енергія» (Львів) – «Титан-Зоря» (Покровське) – 3:1
Голи:
Легендзевич (13), Федюк (20), Мих. Грицина (38) – Кожемяка (40)
Попередження: Грицовець (25)
Рахунок у серії – 2:0
 

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «Локомотив» (Харків) – 3:7
Голи:
Корсун (15), Кіндратів (34), Зварич (35) – Свірідов (12, 18, 21), Д. Сорокін (23, 40), Литвиненко (32), Лебідь (36)
 

«Локомотив» (Харків) – «Ураган» (Івано-Франківськ) – 2:1 ОТ
Голи:
Д. Сорокін (4), Свірідов (50) – Шотурма (11)
Попередження: Д. Сорокін (8) – Коваль (8), Пелех (16)
Рахунок у серії – 2:0 
 

«Сокіл» (Хмельницький) – «Продексім» (Херсон) – 3:2
Голи:
Хамдамов (3), Педяш (16), Мартинюк (40) – Волянюк (23), Ланко (39)
Попередження: Щербань (14), Хамдамов (18), Шеремета (21), Лисенко (35) – Калуков (34), Ципун (37)
 

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький) – 3:3 (по пенальті – 7:6)
Голи:
А. Чуднов (15), Скорий (18), Калуков (22) – Лисенко (5, 28), Щербань (9)
Попередження: В’яч. Чуднов (6), Ланко (11), Калуков (33) – Хамдамов (25), Мартинюк (42), Зубик (49)
Рахунок у серії – 1:1
 

«Продексім» (Херсон) – «Сокіл» (Хмельницький) – 3:1
Голи:
Волянюк (12, 29), Калуков (28) – Педяш (13)
Попередження: Кісельов (9), Ланко (26) – Кручек (16), Щербань (38)
На 38-й хвилині Волянюк («Продексім») не реалізував 10-метровий.
Рахунок у серії – 2:1
 

Андрій Гулій, futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.