КазахстанРуслан Булатов: «В казахстанском футзале агенты есть только у легионеров»ИталияИталия-2020/21. 8 тур. LIVE!РоссияРоссия-2020/21 (жен). Тур 5. LIVE!КазахстанКака: «Уровень чемпионата вырос»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 13 тур. LIVE!Ассоциация футзала УкраиныВідбувся другий випуск слухачів курсу «В»-диплому УЄФА з футзалу в УкраїніМолдоваАндриан Сырбу: «Непонятно, по какой логике разрешается проводить соревнования по другим зальным видам, а футзалу отказали»Женский футзалВища ліга (жінки) 2020/21. Тур 1. LIVE!Женский футзал«Будстар-НПУ» в новом сезоне будет носить название «Кобра-НПУ»КазахстанКазахстан-2020/21. Тур 15. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. 13 тур. АнонсРоссияКубок России-2020/21. 1/4 финала. Матчи 2. LIVE!Экстра-лига«Суми» у контрольному матчі перемогли «Технологію»Экстра-лигаАлександр Колесников: «У меня уже такой возраст, что хочется больше времени провести на площадке, а не на трибуне»БразилияСуперкубок Бразилии-2020. Пато – Коринтианс. LIVE!Женский футзалЖіночий чемпіонат України-2020/21: заявки команд-учасницьФутзал в миреБразилия-2020. «Пато» слагает полномочияЛига чемпионов УЕФАЛига чемпионов-2020/21. Предварительный раунд. ACCS Futsal (Франция) – Црвена Звезда (Сербия). LIVE!Вторая лигаСергій Майчук: «Ми плануємо поборотися за медалі в черкаській зоні Другої ліги»Сборная УкраиныВизначено склад національної збірної України на товариські матчі проти Молдови

Футзальні перегони лідерів на шляху до Кубка України-2020 серед жінок

Розбираємо розклади перед фіналом трьох Кубка України з футзалу серед жінок-2020


Пандемія коронавірусу сколихнула весь світ, а зокрема його спортивну частину. Всі заходи були достроково припинені чи взагалі – скасовані. Не стали виключенням і футзальні змагання. Якщо чоловічі команди вже у повному розпалі боряться за золоті нагороди нового сезону, то у жіночому триває повне затишшя. Щоправда, змагання у Favbet-лізі відбуваються за пустих трибун.
 
У середині вересня з’явився перший промінь надії щодо відновлення футзальних змагань серед жіночих команд. Асоціація футзалу України вирішила зробити об’єднаний чемпіонат. Клуби Вищої та Першої ліги повинні зійтись на одному майданчику. Прогнозоване, але досить таки цікаве рішення та чи буде воно виправданим.

За попередньою інформацією, близько 18 клубів дали свою згоду на участь у такому сезоні, а всі команди були розподілені на 4 групи. Сам чемпіонат повинен відбуватись у два етапи. Чи зможуть клуби з нижчого дивізіону скласти гідну конкуренцію більш іменитим суперникам, чи знайдуть гроші на фінансування клубів та чи взагалі розпочнеться новий сезон у такому форматі – побачимо.

А що ж з дограванням Кубка України? Саме такими запитаннями задаються любителі жіночого футзалу. До карантину, коли ситуація у футзалі була стабільно хорошою, в 1/2 фіналу Кубка країни увійшли 4 команди, а це київські «Будстар-НПУ» та «IMS-НУХТ», а також харківська «Тесла-ЗХО» та «Ладомир» із міста Володимир-Волинський.

Ну ж бо розберемо шлях цих команд до півфіналу. Розпочнемо з харків’янок. Їх путівка за два кроки від трофею була найлегшою.
 
 
Легка путівка у півфінал від «Тесли-ЗХО»

Луцький «Легіон» припинив свою участь у турнірі у зв’язку з фінансовими причинами. Харківський клуб «Тесла-ЗХО» автоматично пройшов у півфінал Кубка України.

Як змінився склад «Тесли-ЗХО» після карантину. Команду покинула досвідчена капітанка та лідерка клубу Юлія Титова. 36-річна спортсменка відновила футбольну кар’єру та перейшла у харківський «Житлобуд-2».

Також склад харків’янок покинула Альона Шевела. Тренерські рішенням були прийняті і по Марії Васковець, Анастасії Чиженок, Олені Підгорній та Ользі Рябовіл. Це всі втрати «Тесли-ЗХО» після тривалої перерви без футзалу.

Але тут не обійшлось із без поповнень. Найгучнішим переходом став трансфер Таїсії Бабенко, яка у минулому сезоні була однією з лідерок полтавського «ПЗМС». Нагадаємо, що полтавський клуб не витримав жорстких реалій карантину та зник з футзальної карти України. Також до клубу приєднались його вихованки з другої команди харків’янок – Ірина Кузубова, Огулжан Шалімова та Інна Мугурдінова. У наступному сезоні за команду виступатиме і тренерка клубної академії Аліна Кузіна.

Як розповідав президент клубу Данило Єрьомка, «Тесла-ЗХО» підсилилась талановитими дівчатами з славутицької «КДЮСШ-Олімп» – Єлизаветою Кузнецовою та Альоною Коваленко.

Можна сказати, що дівчата з впевненістю зможуть дати гідний бій суперницям. Найбільшою втратою стало повернення Юлії Титової в футбол. Але відзначимо, що капітанську роль на себе зможе взяти голкіперка Вікторія Сагайдачна, яка є найбільш досвідченою серед усіх футзалісток клубу. Серед польових гравців лідерські якості зможуть показати Юлія Дударчук та Яна Дичко. Також для інших дівчат буде велика можливість зарекомендувати себе лише з найкращою сторони.
У півфіналі на харків’янок чекає непростий екзамен проти київського «IMS-НУХТ».
 
 
Майстер-клас від «IMS-НУХТ» для молодших харків’янок та вихід в 1/2 фіналу

Путівка у півфінал для киянок не була настільки легкою, як у їхніх майбутніх суперниць в 1/2 фіналу Кубка України. У чвертьфіналі київські футзалістки зустрілись з «Теслою-2». У першому матчі більш досвідчені киянки просто не залишили шансів харківському клубу – 7:0. Фаворитом у цій зустрічі вважались саме дівчата зі столиці України, але менш досвідчені харківські дівчата теж не збирались просто так програвати без бою матч. Вже на 2-й хвилині поєдинку киянки вийшли вперед – 1:0, гол на рахунку Олени Павленко. 

Матч тривав за повної переваги «IMS-НУХТ», що втілювалось у рахунок на табло. Вже за сім хвилин до завершення зустрічі рахунок у матчі був 5:0. Голи на свій рахунок записали: Шевченко, яка відзначилась дублем, ще один гол на рахунку Павленко та Майбородіна. Остаточний результат у матчі встановив дубль Анастасії Кліпаченко. Фінальний свисток зафіксував рахунок – 7:0 на користь «IMS-НУХТ». Вдома київські гравчині зробили комфортний запас у рахунку перед другим матчем 1/4 фіналу.
 
 
Перемога на класі у матчі-відповіді

У матчі-відповіді володарки Суперкубка-2019 «IMS-НУХТ» теж зуміли здобути переконливу перемогу на виїзді – 6:0. На початку зустрічі рахунок було відкрито. Результативним ударом на 4-й хвилині після перехоплення від Ірини Майбородіної, відзначилась Олена Павленко. Протягом однієї хвилини «IMS-НУХТ» зміг відзначитись двічі. На 9-й хвилині матчу Альона Кирильчук забила двічі. Другий гол київської команди вона забила прицільним ударом з-за меж воротарського майданчика.
За декілька секунд, після передачі з кутового від капітанки команди у тій зустрічі Анастасії Кліпаченко, неймовірним ударом з далекої відстані відзначилась все та ж Альона Кирильчук – дубль на її рахунку. Як би харків’янки не старались змінити рахунок на табло, але перевага була на стороні більш досвідчених київських футзалісток, що перетворилось у четвертий гол команди. М’яч у захисниць перехопила Ірина Майбородіна і завдала удару, м’яч у сітці суперника – 0:4.

По перерві київським дівчатам вдалось відзначитись ще один раз у воротах суперниць. Ірина Майбородіна сама створила для себе гольовий момент. Після сольоного проходу Ірина відправила м’яч у ворота суперниць – 0:5. Наприкінці зустрічі автоголом відзначилась Дарина Ткаченко – 0:6, розгромна перемога «IMS-НУХТ».

Команда Тараса Шпички перевершила минулорічний результат (прим. авт.: 2019 року «IMS-НУХТ зупинився в 1/4 фіналу) у Кубку і пройшла у півфінал.

Загальний рахунок за два матчі – 13:0, вражаюча результативність.

Кадрові зміни у клубі

А що ж зі складом у киянок, чи будуть вони готові попри всі розмови навколо щодо проблем у клубі.

Що ж до складу, то тут «IMS-НУХТ» зазнав чи не найменших втрат серед суперників. Команду покинула лише Вікторія Роздобудько, яка взяла творчу паузу. Також до одвічного конкурента за право вважатись найкращою командою Києва «Будстар-НПУ» перейшла Олександра Скибіна. Всі інші дівчата готові показати гідну гру у кубковому протистоянні проти «Тесли-ЗХО».

За словами президента клубу, головний наставник клубу зможе розраховувати на всіх інших дівчат. Поповнень у команді немає. 

Три перемоги «IMS-НУХТ» у фіналі Кубка України

2016 року киянки змогли перемогти досвідчену «Біличанку» з Коцюбинського – 5:2. За «IMS-НУХТ» відзначались Ірина Бавзенюк, Анастасія Кліпаченко, Юлія Форсюк та дубль у активі Рубан. Із авторок голів у складі київського клубу залишилась лише 5-й номер Анастасія Кліпаченкою Тоді у ворота київського клубу забила нинішня їхня гравчиня Ірина Дубицька.
 
 
Друга перемога поспіль

У наступному році киянкам знову не було рівних у фіналі. Цього разу у вирішальному матчі проти київського клубу зіграла дніпровська «Злагода».

Початок першого тайму запам’ятався гольовою перестрілкою обох команд, і в ній переміг «IMS-НУХТ», який повів з рахунком 2:1. У другому таймі киянкам вдалося схилити шальки терезів на свою користь. Щоправда, багато в чому цьому посприяли три автоголи від футзалісток «Злагоди», причому два з них записала у свій пасив капітанка дніпровської команди Валентина Тараканова. Відзначимо дубль вже екскапітанки «IMS-НУХТ» Юлії Титової. Але останнє слово в цьому фіналі залишилося за гравчинями «Злагоди», які зусиллями Анастасії Калягіної змогли реалізувати більшість після вилучення Сніжани Воловенко. Проте, загальний рахунок фіналу – 7:3 на користь «IMS-НУХТ».

Назад у 2018 рік – запекле протистояння суперників

Ця зустріч у фіналі не буде першою для команд. 2018  року у вирішальній битві за Кубок України сильнішими виявились футзалістки з Києва. В основний час команди не змогли визначити сильнішого – 4:4, гра перейшла у додатковий час, але змінити хід поєдинку так і не вдалось. Футзальна фортуна вирішила, хто ж стане володарем трофею.

Гравчині «IMS-НУХТ» пробивали 6-метрові удари влучніше, а постріл Анастасії Кліпаченко приніс таку жадану перемогу у фіналі. Ця перемога стала для киянок третьою поспіль у фіналах Кубка України. 

Цікаво, хто цього разу зможе стати сильнішим – «Тесла-ЗХО» чи «IMS-НУХТ». 
 
 
Зміни у складі чемпіона сезону-2019/20

Третім клубом «Кубка трьох» став ще один київський клуб «Будстар-НПУ». Команда Олександра Ратича здобула «золото» у сезоні 2019/20, тепер киянки виступатимуть у дещо зміненому складі. Команду покинули чи не найбільше футзалісток серед усіх суперників. Анна Шульга та Вікторія Кислова перебрались у чемпіонат Росії, дівчата поповнили склад «Лаугни-УОР», де виступатимуть на правах оренди. Також за «Аль-Кувейт» гратимуть одна з найдосвідченіших футзалісток України Юлія Форсюк та Ксенія Гриценко.

Не лише втрати чекали на «Будстар-НПУ». У розташування киянок прибула Олександра Скибіна з «IMS-НУХТ». Також за словами Олександра Ратича, до команди приєдналась Ірина Славич. А орендну угоду має підписати і Соломія Куп’як, яка нещодавно підписала контракт з  футбольним клубом «Карпати».

Яким був шлях «Будстар-НПУ» до півфіналу

Лідер чемпіонату «Будстар-НПУ» на своєму паркеті зустрівся із «ПЗМС» (Полтава). На 12-й хвилині зустрічі рахунок на табло змінився. Результативним ударом відзначилась Віра Дятел – рахунок 1:0 на користь киянок. За три хвилини полтавська команда зрівняла рахунок. Гол у активі Юлії Дехтяр.

У другій частині зустрічі київським футзалісткам вдалось забити швидкий гол – результативний удар на рахунку Анни Шульги. Вже за декілька хвилин після прострілу Анни Шульги м’яч у ворота забила Прокопенко – 3:1. На 27-й хвилині зустрічі Юлія Форсюк вийшовши сам на сам із воротаркою забила круглого у ворота – 4:1. П’ятий м’яч «Будстар-НПУ» на рахунку Крістіни Козаченко. Ще одну результативну дію на рахунок записала Анна Шульги. Після хорошої передачі від Анни шостий гол на табло записала Ксенія Гриценко. Останній м’яч у грі за Анною Шульгою – 7:1.
 
 
У матчі-відповіді киянками на виїзді не вдалось настільки впевнено перемогти суперниць. Вже на старті поєдинку команда Олександра Ратича пропустила м’яч у власні ворота. Голом відзначила Яна Келеп – 1:0 на користь полтавських футзалісток. Далі матч відзначався непоступливою боротьбою. «Будстарівки» прагнули зрівняти рахунок, а «ПЗМС» навпаки – збільшити перевагу у рахунку на табло. Ще у першому таймі рахунок було зрівняно. Анна Шульга розпочала атаку своєї команди зігравши у «стінку» з Ксенією Гриценко, Шульга отримала м’яч на фланзі та перевела у ворота полтавчанок – 1:1.

У другому таймі результативну атаку розпочала Ганна Прокопенко, яка перевела м’яч на фланг, де була Гриценко, Ксенія прострілила у центр воротарського майданчику, де на передачу відгукнулась Віра Дятел – 1:2.

Торік саме «Будстар-НПУ» був фіналістом Кубка України, де поступився «Ладомиру», який відмовився від участі у фінальному кубковому розіграші цього сезону.

Цікаво, яким будуть фінальні матчі «Кубка трьох». Чи зможуть команди показати високий рівень футзалу після такої тривалої перерви. Побачимо.

Софія Кулай

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.