ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 13-го тураКубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/2021. Другий попередній етап. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоКазахстанВиктор Тарчило: «Во время второго круга уже даже искал церковь, чтобы пойти и помолиться»БеларусьСергей Чечиков: «Один из болельщиков подшофе очень настойчиво просил дать поснимать камеру»Лига чемпионов УЕФАПять клубов отказались от домашних матчей в 1/16 финала Лиги чемпионовЭкстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Максим Павленко зробив одну помилку, що стала вирішальною в наших стосунках»ИспанияИспания-2020/21. Тур 13. Джиустоцци рискует и выигрываетЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9, 10, 13 тур. LIVE!ЭстонияАлексей Фетько покинул эстонскую «СМСРаху»Лига чемпионов УЕФАВизначилися потенційні суперники «Продексіма» в 1/16 фіналу Ліги чемпіонівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 9 тур. «Суми» – «ХІТ». АнонсБразилияНето: «Мы могли бы сделать больше для выхода в полуфинал»КазахстанСборная Казахстана начала подготовку к матчам Евро-2022Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Павленко вміє грати ключові матчі, а Легчанов поки що ні»ЛитваЄвген Ривкін: «Українські тренери якось більш вороже налаштовані на очні протистояння»Сборная УкраиныГравці національної збірної України серед спортсменів з вадами зору: Вадим Швець, Олексій Заволовий і Роман Васильєв РоссияРашид Камалетдинов: «Нас посещают мысли о финале»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 3 тур. «КІВС Енергія-2» – «Бастіон». АнонсЖенский футзалВідбулося жеребкування фінальних матчів Кубка України серед жінок 2019/20ИталияЖонас возвращается в Италию

Христина Єрьоменко: «Як би ми не хотіли та не намагалися – буде дуже важко надолужити втрачене»

Універсал харківської «ЗХО-Тесла» Христина Єрьоменко розповіла про підготовку команди до сезону та очікування від півфінального протистояння проти «IMS-НУХТ» у рамках Кубка України 2019/2020.


– Христино, минуло більше семи місяців від завершення ігрового сезону у Вищій лізі. Розкажи, як вдавалося підтримувати форму впродовж цього часу?
– Звичайно, всі дівчата неймовірно очікували повернення на паркет, аби грати як і раніше. Дійсно, за цей довгий час у мене були пропозиції, аби пограти у пляжний футбол і футбол, які я прийняла. Впродовж тривалого періоду ми просто бігали кроси та тренувалися. Це зовсім не те, і такі вправи неабияк набридають. Тож, завдяки практиці гри у футбол та пляжний футбол вдавалося повертати це відчуття ігрової боротьби. Щодо пяляжного футболу, то взагалі тішуся, що вдалося здобути безцінний міжнародний досвід та перемогти у рамках Кубка європейських чемпіонів. Це завжди зовсім інші емоції, додаткова відповідальність і чудова атмосфера.

– Наскільки змінився тренувальний процес у «ЗХО-Тесла» після того як Харків потрапив до червоної зони?
– Безумовно, це трохи ускладнило наш тренувальний процес. Раніше ми проводили тренування у спорткомплексі «Каразінський». Оскільки він є навчальним закладом – після прийняття такого рішення його тимчасово зачинили, а команда продовжила готуватися до кубкових матчів у палаці спорту «Локомотив». Особливих варіантів не було, оскільки часу до найближчого поєдинку залишалося досить мало.

– Команди дограватимуть сезон 2019/2020 у Кубку України з новими заявками. Розкажи, які зміни впродовж цієї тривалої паузи відбулися у складі команди?
– Наш колектив залишила низка гравців. Серед них: капітан «ЗХО-Тесла» Юлія Титова, а також Марія Васковець, Олена Підгорна, Ольга Рябовіл, Огулжан Шалімова та Альона Шевела. Натомість, поповнили склад команди молоді дівчата зі славутицької ДЮСШ «Олімп»: Коваленко і Кузнецова, а також Таїсія Бабенко, яка до того захищала кольори «ПЗМС». Виходить, що пішло більше людей, аніж додалося новачків. Окрім того, ще завершує своє відновлення після травми Софія Рубан. На жаль, у кубкових зустрічах вона нам не допоможе.

– Позавчора було оголошено, що жіноча збірна України проведе товариські матчі з Португалією. Наскільки важливими щодо ігрової практики перед цими поєдинками стануть зустрічі у рамках 1/2 фіналу Кубка України?
– Перед поєдинками національної збірної важлива практика будь-яких матчів. Жодні тренування не зможуть їх замінити. Ти можеш знаходитися у досить непоганій фізичній та психологічній формі, однак, не матимеш ігрового тонусу. Якщо зважати на те, що ми не грали більше семи місяців, то цих двох матчів, безумовно, не вистачить. Дівчата не матимуть оптимальної ігрової форми. Як би ми не хотіли та не намагалися – буде дуже важко надолужити втрачене. Однак, будемо працювати.

– Команда розпочне сезон поєдинком проти традиційно принципового суперника. Наскільки добре, що пауза завершиться саме протистоянням з «IMS-НУХТ»?
– Дійсно, матчі з цією командою завжди виходять досить цікавими та безкомпромісними. «IMS-НУХТ» – це сильний суперник. В його складі виступають багато представниць національної збірної. Поєдинок буде досить складним, особливо, якщо зважати на тривалу паузу. Як я зазначала раніше, у складі команди відбулося досить багато змін, що, безумовно, внесе корективи у те як виглядатимуть четвірки. Дійсно, цікаво подивитися наскільки все зміниться. Однак, ми налаштовані позитивно. Докладемо усіх зусиль, щоб здобути перемогу!

– Як вважаєш, те, що «ЗХО-Тесла» проведе матч-відповідь на власному паркеті стане для неї перевагою?
– Коли ти граєш вдома – головним фактором переваги є підтримка глядачів на трибунах. За нинішних умов обидві зустрічі відбудуться без вболівальників. Тим більше, «IMS-НУХТ» проводитиме свій домашній матч не у тому залі, де вони тренуються. Цілком можливо, і ми їх прийматимемо в іншому спорткомплексі. Тож, якоїсь переваги за відсутності глядачів на трибунах, жодна команда не отримає. Будемо розраховувати лише на тих, хто підтримуватиме нас онлайн.

Джерело  Богдан Ісаєв, прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.