Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 13 тур. LIVE!РоссияСуперлига-2021/22. Тур 6. LIVE!БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 10. LIVE!Женский футзалДмитро Голоскоков: «Готується серйозний проєкт щодо проведення жіночих змагань серед університетських команд»Черкаси приймуть Матч зірок-2021Первая лига Морено: «Приємно знову повернутися до України»ИталияКайо Жуниор перебирается в ИталиюЭкстра-лига«ХІТ» – «VIVA CUP»: історія особистих протистояньЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. Тур 13: анонсПервая лига Перша ліга 2021/22. Захід. 5 тур. Славута – Любарт. АнонсБеларусьДмитрий Лось: «Нам не хватает этих вещей: характера, реализации, уверенности»Бразилия54-річний Баже хоче, щоб його визнали найстарішим футзалістом у світіПортугалияИберийское «классико» состоится в декабреЭкстра-лигаМатч «ДЕ ТРЕЙДИНГ» – «Ураган» перенесено на наступний рікЖенский футзалВища ліга (жінки) 2021/22. 1 тур. Від 10 і скромний «Будстар-НПУ»БразилияГабриэль Лима: «Футзальный ЕВРО на 100 процентов лучше, чем чемпионат мира по футзалу»РоссияСуперлига-2021/22. Тур 5. Соколиная охота удалась в УхтеЯпонияКеничиро Когуре – новый главный тренер сборной ЯпонииРоссияЛучшие клубы в мировом футзалеБеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 9. Лидеры уходят в отрыв

Ігор Калінін: «Плануємо й надалі запрошувати представників ближнього зарубіжжя для участі в «Odessa Open Cup»

Президент Одеської обласної асоціації футзалу підвів підсумки «Odessa Open Cup-2019» та розповів про плани розвитку турніру у майбутньому

 Ігоре Михайловичу, як оціните цьогорічний «Odessa Open Cup»?
– Перш за все, вдалося зробити турнір міжнародним. Вважаю, що це є позитивним моментом. За словами команд, все було організовано на належному рівні. Робили все для того, аби не було затримок, і матчі починалися вчасно. Все це виконувалося для комфорту команд.
 
– Як велися перемовини з іноземними командами?
– Ми маємо дружні та партнерські відносини з кишинівським «Динамо», тому й запросили цей колектив. Команда «Clic Media» самостійно вийшла на нас після того як дізналася про змагання від іншого молдовського колективу – «Classic», який раніше брав участь у різних одеських турнірах.
 
– Чи плануєте й далі працювати щодо залучення команд із зарубіжжя?
– Цьогоріч на наш турнір не потрапила білоруська команда «БМЗ», яка виявляла дуже серйозне бажання взяти у ньому участь. Плануємо й надалі запрошувати представників ближнього зарубіжжя для участі в «Odessa Open Cup».
 
– Оцініть виступ одеських команд? Наскільки приємно, що один з трофеїв залишився у Південній Пальмірі?
– Те, що трофей буднього дня залишився у нашому місті є дуже приємним фактом. Вдвічі приємніше, що його володарем стала команда «Чорне море», яка також задає тон і у Всеукраїнських ветеранських змаганнях. Зазвичай, цей колектив здобуває золото або ж, у найгіршому випадку, – срібло, яке дуже засмучує його представників. Вважаю, що наші ветерани показали чудовий приклад більш молодому поколінню до чого їм варто прагнути.
 
– Виступ якої з команд Вам сподобався найбільше як глядачу?
– Передусім, відзначу, що команди-учасниці організовані на належному рівні. Хоч і більшість команд є аматорськими, але вони знаються на цій справі та не бажають стояти на одному місці. Щодо того, хто мені сподобався. Відзначив би миронівський «Металіст». Досить непогана команда. Вони важкувато увійшли у чемпіонат, але зіграли дуже гідно та стали переможцями Першої ліги. Сподобалися й наші гості з Молдови – «Clic Media». У цьому колективі виступає декілька досвідчених гравці, а решта – це молодь. Двоє гравців представляють молодіжну збірну цієї країни. «Clic Media» - добре організований колектив, який має розуміння, що таке футзал та лише починає свій розвиток. Переконаний, що у них все вийде!
 
– Як вважаєте, формат з двома турнірами (буднього та вихідного дня) є оптимальним для «Odessa Open Cup»?
– Думаю, що швидше так, ніж ні. Ми даємо вибір командам, коли їм краще приїхати: у будній чи вихідний день. Як показує практика, є досить велика кількість охочих взяти участь як в одному, так і в іншому турнірі. Вважаю, що сенсу щось змінювати немає.
 
 – «Odessa Open Cup» позиціонує себе, передусім, як турнір для аматорських команд. Тим не менш, цьогоріч у ньому взяли участь чемпіон Молдови та учасник Ліги чемпіонів – кишинівське «Динамо», представник Першої ліги – «Рятувальник». Чи плануєте рухатися далі у напрямку залучення професійних команд?
– Для професійних команд цей турнір проводиться трохи зарано щодо часу. Екстра-ліга стартує у середині вересня, а команди виходять з відпустки у серпні. Сезон у Першій лізі розпочинається ще пізніше. Втім, є команди, які не припиняють свою підготовку на довгий термін. Вони виявляють бажання сюди приїхати та мають з ким тут грати. Ми не думали щодо змін термінів, оскільки основною частиною учасників є аматорські команди. Для професійних клубів треба змінювати дати і формат. Їм не надто цікаво брати участь в аматорському турнірі.
 

Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.