БеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Чемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022ИталияИталия-2020/21. Тур 26. Все по местамЭкстра-лигаВизначено дати бронзової серії Favbet Екстра-ліги між «Енергією» і «ХІТом»Футзал в миреЛіга чемпіонів УЄФА 2020/21: статистичні підсумкиБразилияМаноэл Тобиас: «Думаю, я величайший игрок всех времен»Лига чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФА-2020/21. Второй трофей для лиссабонцевФутзал в миреЧемпионат КОНКАКАФ-2021. LIVE!ПольшаКубок Польши-2020/21. Финал. LIVE!

Ліцей міжнародних відносин № 51 їде на Фінал Шкільної футзальної ліги України!


 
В Київі завершився відбір на всеукраїнські змагання з футзалу серед школярів. За регламентом, участь у турнірі мали право приймати хлопці не старше шостого класу. Ще одне обмеження було викликане проблемами організації – через брак відданих людей, організаторам вдалось залучити до столичного відбору лише ЗОШ Печерського району. Ви, напевне, вже подумуєте щось типу: «Ну, і що тут цікавого?»… Так от – не робіть поспішних висновків, адже це свято дитячого футзалу вдалось на славу. Як то кажуть – було на що подивитись і за кого по вболівати. Отож, пропоную вам стислий опис футзальних баталій, які точились у Нопечерській школі.
Перш ніж перейти до самих матчів, хотілось би ознайомити вас із регламентом змагань. Отож, цього року відбір проходив у три стадії: у першій частині, дванадцять команд, шляхом матчів на виліт повинні були визначити шістку кращих після чого, в другому раунді плей-офф повинні були відсіятись ще три команди. Ну, і в заключному етапі, три колективи, що залишились розігрували путівку на «Україну» завдяки імпровізованому «фіналу трьох». Що ж, тепер розкажу і про самі матчі.
Відкривали свято школи № 88 і - 77. Ця гра, відверто кажучи, не стала особливо інтригуючою, адже протягом відведеного часу номінальні гості впевнено володіли ініціативою, нагнітаючи ситуацію біля воріт суперників. Як наслідок – легка перемога «сімдесят сьомих» з рахунком 3:1.
Перейняли естафету ЗОШ № 80 і - 94. Тут, як і в попередньому матчі інтриги було мало – завдяки доволі гарному підбору виконавців, «вісімдесяті» не помітили суперників – розгром 6:0.
Третіми на паркет запросили пару шкіл №75 і 171. Саме в цій грі з’явилась перша надія на «зарубу»: номінальні гості з перших хвилин прийнялись насідати на володіння опонентів, проте голкіпер ЗОШ №75 ніяким чином не давав себе обіграти, здійснивши декілька доволі красивих сейвів, чим надихнув партнерів на боротьбу. Проте, з часом всі старання господарів зблякли, чим вдало скористались їхні опоненти – Процькоі Магаляс, влучними пострілами вивели свою команду в наступний раунд.
Четверта ж гра стала знаковою – у ній зустрічались господарі паркету – Новопечерська школа і їхні «колеги» із ЗОШ № 109. Чому знаковою? Все просто – всі згорали від бажання побачити в дії місцевих вихованців, тренованих відомим в Україні футзалістом – Олегом Шустом. Отож, при гарній підтримці власних трибун (так, так – у НПШ навіть власні трибуни є. Не школа, а мрія. Я б у таку, немов на свято, бігав) господарі прийнялись до баталій за квиток у наступний раунд, проте удача повернулась від них – гості без особливих труднощів забили п’ять голів, так і не дочекавшись відповіді від опонентів.
П’яту пару склали школи № 117 і - 79, які також не порадували вболівальників напруженим сюжетом – номінальні гості, відзначившись на старті матчу, схожу, надломили суперників і довели гру до логічної перемоги 3:0.
Заключною «пулькою» першого плей-офф раунду став поєдинок між вихованцями 51-ого ліцею та 89-ої. Тут ситуація розвивалась за аналогічним попереднім матчам сценарієм – номінальні господарі з перших же хвилин захопили ініціативу і, не зустрівши особливого опору з боку суперників, довели гру до логічної перемоги 3:0. На цьому перший етап було завершено і команди, після невеличкої перерви продовжили боротьбу за «місце під сонцем», яка з кожним матчем ставала все більш цікавою і запальною.
Фактично розпочавши все з початку, другий раунд відкривали команди зі шкіл № 77 і - 80. Цей матч, загалом проходив під диктовку номінальних гостей, проте їхні суперники також мали декілька непоганих можливостей відзначитись. Та, як би там не було, вдалі дії Валентина Омельченка і Олексія Кошарногопринесли «вісімдесятим» перемогу з рахунком 4:1.
Наступними на паркеті з’явились вихованці ЗОШ № 171 і - 109, які влаштували неймовірно напружену «дуель», де кожен з суперників мав достатньо нагод забити. Проте виграти міг лише один колектив і цими щасливчиками стали номінальні гості – «Чернов і Ко», завдяки чудовій грі свого лідера змогли здійснити камбек, після пропущеного голу і здобули другий «слот» у завершальну стадію.
Заключний «тікет» розігрували шестикласники з 117-ої і 51-ого ліцею. Як і попередній матч, ця гра видалась дуже напруженою – довший час командам не вдалось забити, проте після того як Сергій Козакрозмочив рахунок на дев’ятій хвилині, гра повністю перейшла під контроль номінальних гостей. Та як би останні не старались, кіпер школи № 117, в прямому сенсі лягаючи кістками, захищав свої володіння від пропущеного голу. Проте, господарі не підтримали почин свого стража воріт, тому й у підсумку поступились суперникам – 0:1.
Ось ми й підібрались до завершального етапу – такого-собі «фіналу трьох», у якому зійшлись вихованці 51-ого ліцею, 80-ої і 109-ої шкіл. Власне, заключні поєдинки вдались командам на славу, що, в принципі, й не дивно. Першими на паркеті з’явились ЗОШ № 80 і - 109, які за принципом гойдалок, з перемінним успіхом атакували один одного. Логічним наслідком цієї гри стала результативна нічия 3:3 – у «вісімдесятих» хет-триком відзначився Омельченко, а серед його опонентів голи у свій актив записали Чернов, Єфименко і Олейніков.
Наступними суперниками 109-х стали вихованці 51-го ліцею. В цій грі, як і в попередній, «банда Чернова» прогнозовано захопила ініціативу і доволі швидко відзначилась – на третій хвилині лідер 109-ої школи вдало реалізував сольний прохід. Проте, суперники у відповідь дістали свого козиря – Сергій Козак, активізувавшись дав своїй команді необхідну швидкість і атакуючу міць і, як наслідок – гол і результативна передача Сергія подарували його партнерам нелегку перемогу 2:1.
І ось вона – остання гра «фіналу трьох» між 51-им ліцеєм і 80-ою школою, в якій і мала визначитись доля путівки на фінальну частину Всеукраїнських змагань. Здавалося, що цей поєдинок стане еталоном інтриги і видовищності. Проте, з першим не склалось: всупереч всім очікуванням, «Козак і Ко.» доволі легко розправились із суперниками, відвантаживши у їхню сітку п’ять м’ячів, не отримавши у свої ворота жодного. Отож – розгром 5:0 і ліцей міжнародних відносин № 51 їде на Всеукраїнський фінал Шкільної футзальної ліги України!
На завершення розповім ще про індивідуальні нагороди турніру. Кращим голкіпером журі визначили стража воріт 109-ої школи – Ярослава Парубка. Аналогічну нагороду серед захисників отримав представник ЗОШ № 80 – Сергій Неводничий, а його партнер по команді, Валентин Омельченко був визнаний кращим гравцем турніру. Останню номінацію забрав собі герой столичного відбору – Сергій Козак, який отримав статуетку з гучним написом – «кращий бомбардир».
Фотоогляд -
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.447759568725597.1073741837.228033597364863&type;=1
 
Дукаль Богдан
 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.