Футзал в миреБиро Жаде без Лиги чемпионов, «кайратовские» бразильцы возвращаются в ИспаниюФутзал в миреВиктор Иванютин: «Ехали в Ужгород на матчи со сборной Украины, а в автобусе вместо заднего стекла — жестяная пластина»КазахстанЖенская сборная Казахстана не явилась на квалификацию к Евро-2022 — КФФ молчитЭкстра-лигаФедір Пилипів: «Вважаю, що доля фінальної серії майже вирішена»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!ИталияИталия-2020/21. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Казахстан«Кайрат» – чемпион Казахстана-2020/21Женский футзалМария Васковец: «В Харьков мы однозначно едем за победой»Футзал в миреОпределена символическая сборная ЛЧ-2020/21, Зики Те — лучший игрокПервая лига Павло Концеба поповнив «Славуту»Женский футзалКсения Гриценко: «Матч против «ЗХО-Теслы» будет для меня как финал»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. «ХІТ» в рік 15-річчя з медалями, а «Енергія» на 20-річчя — безБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!РоссияДмитрий Прудников: «Сейчас все мысли только о плей-офф»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «ХІТ» – «Енергія». АнонсАссоциация футзала УкраиныЧто для гандбола хорошо, то для футзала смертьЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Медальні серії. Два різні свята, але празникує тільки «Ураган»Лига чемпионов УЕФААлекс Мерлим: «Кайрат» – это клуб, в котором хотят играть все»Первая лига Перша ліга 2020/2021: оприлюднено календар групового етапуРоссия​Россия-2020/21. Тур 18. Прошлогодние финалисты сойдутся на ранней стадии

Роман Кіндратів: «Стараємось долати почуття страху перед грою у дітей»

Тренер вихованців Академії НФК «Ураган» вікової категорії U-13 Роман Кіндратів поділився враженнями про участь у ІІІ-му турі Вищої ліги України з футзалу серед юнаків U-13.


– Як зустріли команду у Білозір’ї?
– Сама організація ігор була на досить високому рівні, хоча нічим особливим не відрізнялась, ніж на попередніх етапах чемпіонату. Ігри проходили більш-менш вчасно, проблем з транспортною доступністю (проїздом) не було. Загалом усе сподобалось.

– Оцініть рівень гри команди на ІІІ турі протистоянь у порівнянні з минулими турами чемпіонату.
– Якогось такого дуже великого прогресу у рівні гри гравців порівняно з минулими турами чемпіонату я не бачу. Проте, варто наголосити, що у нашій команді 10 гравців 2009 р.н. і двоє гравців 2008 р.н. На чемпіонаті у нашій віковій групі заявлені гравці і 2008 р.н., і 2007 р.н. Саме ця вікова різниця (у когось рік/півтора, у когось майже два) дуже дається взнаки як на фізичному, так і на психологічному рівні. Як-не-як, якщо ти граєш зі старшими – це трохи психологічно сковує. Але не зважаючи на це, у багатьох іграх ми досить достойно виглядали, старались боротись. Зараз гравці «тягнуться» до тих старших, нав’язують боротьбу. Згодом ми станемо ще кращими.

– Чи задоволені ви результатом?
– Якщо чесно, чекав більшого. Особливо згадується гра з ФК «Чорне море» м. Одеса. І перакладин було багато, і штанг, і три десятиметрові, і безліч інших реальних моментів. Я вважаю, що ми мали «брати» три очки, але по факту 1:0 ми програли. Також у «Іллічівця» м. Чорноморськ могли вигравати. Спочатку наша команда вигравала 1:0, потім «Іллічівцю» зарахували досить суперечливий гол. Це нас трохи психологічно «дезорієнтувало». А вже за хвилину ми пропустили другий м’яч. Я вважаю, що принаймні чотирьох очок в цьому турі ми не дорахувались.

– Які помилки найчастіше допускали під час ігор?
– Назву не помилку. Я вважаю, що гравцям не вистачило впевненості і віри в свої сили. Стараємось з цим боротись, долати почуття страху перед грою.

– Як налаштовуєте команду на наступну гру після невдач?
– Стараюсь з ними якомога більше говорити про важливість самої гри. Збираємось, для прикладу, у готелі і обговорюємо зіграну гру. Для Академії важливо не настільки «гнатися» за результатом, а те, щоб діти розуміли що саме вони роблять, вміли та старалися «обігрувати» суперника. Якщо є можливість «зачепитись» за результат, боремось за нього. Я стараюсь давати грати всім гравцям для збільшення їхньої ігрової практики. Так вихованці набувають неоцінений досвід, з кожним разом вони стають все сильнішими, принаймні, психологічно.

– На що будете звертати особливу увагу під час підготовки до ІV туру Чемпіонату?
– По-перше, будемо відпрацьовувати десятиметрові. По-друге, будемо працювати все ж таки на посиленні психологічної стійкості та сміливості гравців, додаватимемо їм більше впевненості. По-третє, на тренуваннях будемо відпрацьовувати більше стандартів, виходи з пресингу, тощо.

– В Україні багато років була така тенденція, що на дитячому рівні тренери більше переживали за результат, ніж за розвиток футзалістів. Зараз це змінюється?
– Кожна школа, кожен тренер має своє бачення стосовно цього. В Академії НФК «Ураган» ми націлюємося більше на вихованні гравців так, щоб більше дітей перейшли в сильнішу групу, стараємось підготовити гравця до «більшого футзалу». Я намагаюсь побудувати гру так, щоб всі вихованці мали побільше ігрової практики, щоб вони щось вміли на полі. Більше хочеться, щоб вони показали яскраву гру і себе, щоб не боялись обігрувати, виходити один-на-один, а вже потім результат.

Джерело - Академія Ураган

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.