БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Роман Швед: «Діти, виходячи на поле, інколи ставлять психологічний бар’єр, який їм важко здолати»

Тренер команди Академії НФК «Ураган» U-11 розповів про виступи команди в 3-му турі Вищої ліги України з футзалу серед юнаків U-11/U-13


Нещодавно вихованці Академії НФК «Ураган» повернулись із м. Білозір’я, що на Черкащині, де проходив ІІІ-й тур Вищої ліги України з футзалу серед юнаків U-11/U-13. Ми поспілкувались з тренером Романом Шведом щодо виступів його вихованців (U-11) у рамках зіграного туру.

– Романе Ігоровичу, розкажіть про саму організацію туру у Білозір’ї.
– Особливістю ІІІ туру Чемпіонату було те, що у зв’язку з ускладненими погодніми умовами календар ігор змінювався по ходу протистоянь. Багато команд не змогли добратись до Білозір’я. Все інше без змін. Організація самих поєдинків була як завжди на високому рівні.

– Які цілі ставили перед командою на ігри цього туру?
– Ціль у нас одна – пограти футзал, здобути досвід, ну і звичайно, по можливості взяти якісь очки.

– Яка із зіграних ігор під час ІІІ туру Чемпіонату запам’яталась Вам найбільше і чому?
– Найбільше мені запам’яталась гра з одеським ФК «Чорне море». Ми забили першими. За 26 секунд до фінального свистка вийшла третя четвірка і пропустила гол. Рахунок став нічийний. Але ми зуміли все ж таки відігратись, вирвати перемогу в цьому матчі.

– Що найважче вдавалось під час ігор ІІІ туру? З якими перешкодами/ труднощами зустрічались?
– Серед труднощів? Ну, напевно, найперше це те, що діти не завжди хочуть слухати те, що ти стараєшся до них донести. Тобто, ти прагнеш їм щось пояснити/розказати, а вони, виходячи на поле, інколи ставлять психологічний бар’єр, який їм важко здолати. Змагання досить високого рівня, гравцям важко подолати психологічний бар’єр переживань та виконати ту установку, яку ти їм даєш на саму гру.

– Команда може добре зіграти з сильним суперником і «подарувати» очки слабкому. У чому причина цього?
– Мабуть, є десь недооцінка суперника. Команда виходить розслаблена на гру і десь не може виконати ту установку, яку дає тренер і через це втрачає очки.

– Чи вдається Вам бачити у своїй команді той футзал, що Вам імпонує?
– На свій рівень команда старається грати те, що вони вміють грати. Звичайно, що планка завжди ставиться вище і хочеться від вихованців чогось кращого. Проте, мої хлопці достойно виглядають на тому рівні, який ми граєм.

– Що очікуєте від ІV туру Чемпіонату?
– Очікуємо запеклих поєдинків. Команди залишились тільки лідируючої позиції, тому легко не буде. Будемо боротись за кожне очко.

– Яким повинен бути тренер у дитячо-юнацькому футзалі?
– Він повинен бути більше не тренером, а вихователем, людиною, яка зрозуміє дітей не тільки в плані фізичного розвитку, а й має можливість підтримати, порадити як і в побуті, житті, так і у самому футзалі.

Джерело - Академія НФК Ураган

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.