Чемпионат ЕвропыВизначено склад збірної України на матчі групового етапу Євро-2022ИспанияМинус Ике, Вильям, Мориока плюс Арьета и СелусиоЖенский футзалАлина Горобец: «В зрелом возрасте тяжело наверстать то, что упустил в детстве»Кубок УкраиныFavbet Кубок України 2020/21. 1/8 фіналу. Стартові матчі. Результати, огляди, відеоСборная УкраиныВалерій Легчанов: «Ми розуміємо, що нам потрібно зробити, щоб потрапити на Євро-2022 з першого місця»Футзал в миреМато Станкович – тренер сборной Северной МакедонииИспанияRFEF штрафує клуби на суми до 2000 євро за гру за носіння логотипу LNFSРоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 11. LIVE!Детский футзалЧемпіонат України (U-15) 2020/21. Підсумки після другого туруСербияБоян Павичевич: «Те, кто играет в Сербии, зарабатывают от 1000 до 1500 евро, а за границей наши игроки получают от 4000 до 5000 евро»Лига чемпионов-2020/21. 1/16 финала. Триллер во Франции и неожиданность в ПольшеИспания«Барса» теряет Серхио ЛосаноАргентина«Бока Хуниорс» – чемпион Аргентины-2020РоссияМарат Абянов: «Футзальная школа должна быть при каждом футбольном клубе»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 10. ВРЗ – Столица. LIVE!ПольшаВіталій Байцур продовжить кар’єру в «Fit-Morning Gredar Futsal»Лига чемпионов УЕФАКака: «Соперник наверняка постарается нас удивить»Футзал в миреРоман Смірнов очолив польський «Fit-Morning Gredar Futsal»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!ИспанияИспания-2020/21. Тур 17. LIVE!

Микола Кудацький: «Просто немає потрібних дівчат. Дуже важко когось затягнути грати на периферію»

Полтавський ПЗМС не збирається заявлятися на наступний сезон


Полтавську жіночу футзальну команду «ПЗМС» розформовано і вона припиняє своє існування. Цю інформацію нам підтвердив головний тренер команди Микола Кудацький. Наставник зазначив, що у такого рішення не має якоїсь однієї глобальної причини — тут спрацював цілий комплекс факторів.

— Не можна сказати, що є якась одна конкретна причина. Їх багато, і всі вони «налетіли» одночасно. — говорить Микола Миколайович. — Є, наприклад, проблеми з кадрами. У Полтаві зараз живуть Маргарита Мочалова, Таїсія Бабенко та Євгенія Шаповал — всіх інших я знаходив в інших містах, наприклад, у Черкасах. Приміром, І Мочалова, і Шаповал грають вже достатньо давно. Їх треба кимось замінити. Якогось підживлення від ДЮСШ ім. О. Бутовського наразі немає. І це не вина тренерів — Олександри Лясковської та Оксани Катулевич — просто немає потрібних дівчат. Колись Сергій Ягодкін мав можливість передивлятися дівчат зі всієї України, зараз же свої амбіції вже мають київські команди, харківська «Тесла» тощо. Дуже важко когось «затягнути» грати на периферію. Дівчата можуть отримати травму, як це було наприклад з Ангеліною Федоренко. Словом, немає жодної гарантії, що більш менш хороша футзалістка залишиться у нас, і я зможу довести її до основи. Тут і кадрова проблема, і житлова — приїжджим дівчатам треба десь проживати — і, безперечно фінансові затрати, і карантин. Все змішалося в купу. Одного дня я сів і почав виписувати на листку плюси і мінуси участі команди «ПЗМС» у Чемпіонаті України. Мінусів виявилося значно більше.

Нагадаємо, що у сезоні 2019/2020, який через пандемію коронавірусу було завершено достроково, команда «ПЗМС» посіла четверте місце.

Джерело - Владислав ВЛАСЕНКО, «Полтавщина Спорт» 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.