Экстра-лигаПереходим на «ты». Евгений Смоловик: "Подходит к нам незнакомый дядька и предлагает заниматься футболом. Когда мы согласились, он повел нас…в лес"Экстра-лигаДмитрий Бербенцев: Задача МФК «Продэксим» – выйти в «финал четырех» Кубка УЕФАКубок УкраиныКубок Украины. Предварительный раунд. Manzana-2 - Днепр (Черкассы). LIVE!Экстра-лигаВУФК благодарит Президента МФК «Продэксим» Игоря Колыхаева за поддержку будущих чемпионов«СумДУ» – «Катеринославхліб» 2:5. Післямова + ВІДЕОЗапорожскаяЗапорожье, 2-й тур. Разгромы в Премьер-лиге... (+ видео)Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 7: зрелищно и результативноКубок УкраиныКубок Украины. АРПИ Запорожье - Nik&Ars.; ПослесловиеЖенский футзалЧемпіонат України серед жінок (Вища ліга): результати матчів 27-28 жовтня Футзал в мире Битва лидеров Серии А в одну калитку: Лупаренсе разгромил Аква&СапонеИспанияНаваррское дерби как украшение Примеры: когда места не имеют значенияКубок УкраиныКубок Украины. Первый предварительный этап. LIVE!Экстра-лигаМаксим Коптєв: «Гра в Житомирі буде навіть не за шість очок, а за місце в плей-офф»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 7. LIVE!ХмельницкийЗа крок до камбеку: «Динамо-ГУНП» мінімально перемагає «Кардіфф-Прикордонник» в матчі за СуперкубокЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 7: хет-трик Хамдамова, перестрелка в Покровском, ничья чемпиона и выездная победа «Кардинала-Ривне»Кубок Украины"Сумыхимпром-СДПУ" вылетает из Кубка Украины. Владимир Гладов: "Этот матч очень полезен для нашей молодой команды"Кубок Украины"СумДУ" - "Екатеринославхлеб". АнонсКиевКиев. Высшая лига. 2-й тур. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 7-го тура: когда каждый матч – центральный

Перша ліга пройде у видозміненому форматі

Напередодні Виконавчий комітет АФУ ухвалив ряд рішень, найбільш очікуваним з яких стало затвердження складу учасників, формату та регламенту чемпіонату з футзалу серед команд Першої ліги.

У новому змагальному сезоні чемпіонат України з футзалу серед команд Першої ліги пройде у видозміненому форматі, що безпосередньо пов’язано зі складом його учасників. Минулого сезону за чемпіонство змагалися команди з усієї України, які грали у два кола з роз’їздами + плей-оф для четвірки кращих. Через ряд об’єктивних причин з семи учасників минулорічного чемпіонату на старт цього сезону змогли вийти лише дві команди - «Епіцентр К 10» (м. Івано-Франківськ) та «СумДУ» (м. Суми). Київський та чернівецький «Епіцентри», роменський «Рятувальник» та одеський «Делівері» через фінансові проблеми не змогли заявитися до цьогорічного розіграшу, а «Епіцентр К Авангард» прийняв рішення підвищитися в класі та поповнив ряди Екстра-ліги.

Старт Першої ліги визначено на 10-12 листопада 2017 року. Затверджені вісім команд-учасниць (серед яких шість новачків), які розподілено на дві групи: «Захід» та «Схід».

Група «Захід»: «Епіцентр К 10» (Івано-Франківськ), «Енергія-2-Альтернатива» (Львів), «Віза-Вторма» (Івано-Франківськ), «Ураган-2-КФВ» (Івано-Франківськ).

Група «Схід»: «СумДУ» (Суми), «АРПІ» (Запоріжжя), «МКВ» (Одеса), «Дніпро» (Черкаси).

У кожній групі буде зіграно по чотири кола з роз’їздами (вдома та на виїзді), після чого команди, які посіли 1-2 місця у своїх групах, зіграють у фінальному етапі Першої ліги (два роз’їзних кола, перед якими в учасників обнуляються набрані очки). Чемпіон Першої ліги визначиться до кінця квітня 2018 року.

Зазначимо, що регламентними нормами як Першої ліги, так і Аматорської футзальної ліги України передбачено, що у сезоні 2017/2018 років одна і та ж команда може одночасно брати участь як в розіграші чемпіонату Першої ліги, так і в місцевому (регіональному) чемпіонаті, який претендує на отримання статусу відбіркового етапу АФЛУ, однак виключно однаковим (єдиним) складом гравців.

Додатково визначено, що у разі, якщо команда-учасник Першої ліги отримала право на вихід до фінальної четвірки Першої ліги та одночасно посіла 1-3 місце у регіональному етапі АФЛУ, то регіон у всеукраїнських змаганнях АФЛУ представлятимуть все одно три команди: два призери та четверта команда регіонального етапу, а учасник фінального етапу Першої ліги братиме участь виключно у боротьбі за медалі Першої ліги. Разом з тим, збережено положення про те, що конкретний організатор регіональних змагань, які претендують на отримання статусу відбіркового етапу АФЛУ, може встановити додаткові обмеження щодо участі гравців певного статусу у власних змаганнях.

Окрім регламентних норм Першої ліги та АФЛУ, Виконавчий комітет затвердив також  регламент чемпіонату України з футзалу серед жіночих команд Першої ліги сезону 2017/2018 р. р. та положення про проведення чемпіонату України з футзалу серед дівочих команд 2003-2004 р. н. сезону 2017/2018 р. р. Регламентні документи в найближчий час будуть завантажені до розділу «Регламентні документи» на нашому сайті.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Тэги:

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.