Экстра-лигаВіталій Дєнюжкін повертається у рідний клубФутзал в миреПерейдет ли Дуглас в «Барселону Ласса»?ОдессаОдесса. Высшая лига. Две ничьи и две победыИспания. Лучшие голы, комбинации и сейвы 25-го тураВсеукраинский финал АФЛУОгляд фінального ігрового дня Всеукраїнського Фіналу АФЛУ 2018ИспанияБитва «Эль Посо Мурсии» и «Мовистар Интера» сильнейшего не выявилаБеларусьАлександр Михалевич: «Страшных травм не бывает, бывает много работы»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Плей-офф. 1/4 финала. Запредельный накал борьбыРоссияКубок России. Газпром-ЮГРА - обладатель Кубка России-2017/18!ИталияКто меньше ошибся, тому и трофей: «Аква&Сапоне» выиграл Кубок ИталииФутзал в миреУкраинский тренер привел свою команду к победе в чемпионате ЛитвыБеларусьЯрослав Лебедь: «Хочу помочь «Витэну» достичь поставленных задач»ИталияТри подвига Маммареллы втащили «Аква&Сапоне» в финал Кубка ИталииПервая лига Первая лига. 2 этап. 2-й тур. LIVE!Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Плей-офф. 1/4 финала. Вторые матчи. LIVE!Всеукраинский финал АФЛУОгляд другого ігрового дня Всеукраїнського Фіналу АФЛУ 2018Экстра-лигаСергей Коваленко: «Ребята не сдавались до конца, но таков футзал»Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Плей-офф. 1/4 финала. Первые матчи. LIVE!Всеукраинский финал АФЛУВсеукраинский финал АФЛУ. День 3.Viva Cup - чемпион АФЛУ-2017/18!Женский футзалЄвгенія Шаповал: «На моїй пам'яті дівчинку відправили до Туреччини, щоб не займалася футзалом»

Петро Грева: «Наша ціль – розвиток сільських команд Львівщини»

У понеділок, 30 жовтня, у конференц-залі Гал-інфо відбулося чергове засідання президії Асоціації футзалу Львівщини, на порядку денному якого було розглянуто та затверджено чимало важливих питань, серед яких створення комітету з організації та проведення змагань серед відомств, товариств та учасників АТО.

 

Виконувачем обов’язків голови комітету став Петро Грева. За нього проголосували усі присутні члени президії. Петро Григорович охоче поспілкувався з прес-службою Асоціації футзалу Львівщини, де розповів про найближчі плани комітету.

– Очолити комітет, чи ні, особливого вибору не мав, оскільки дуже люблю футзал, - каже Петро Грева. – Бажання працювати у мене є, однак на якому рівні вдасться провести усе заплановане, покаже лише час. Думаю, для мене це можливість розвиватися у різних напрямках. Особисто мені дуже хотілося б структуризувати роботу в комітеті. Хотілося б, щоб ми мали багато спортивних колективів, які будуть займатися футзалом. Однозначно мова йде про сільські команди в області. Почнемо з маленького, рухатимемось вперед, а над чим нам потрібно працювати, зрозуміємо уже по ходу. Сподіваюся, що у нас буде команда, яка буде розвивати футзал у правильному напрямку. Тут усе залежиться не тільки від членів комітету, а й від висвітлення змагань у ЗМІ. Спільними зусиллями цей вектор роботи ми маємо направити у правильному напрямку.

– Хто, окрім Вас, ввійде до комітету з організації та проведення змагань серед відомств, товариств та учасників АТО?
– Юрій Щепанський, Володимир Болізюк та Ростислав Капітанець. Зробив пропозицію Андрію Чулику, однак наразі він думає над нею. Якщо відверто, він не бачить остаточно чим буде займатись цей комітет. Швидше за все, він не бачить перспективи.

– Чи бачите своїм завданням переконати його і довести, що цей комітет має свою перспективу?
– Не збираюся цього робити. Якщо ми будемо працювати продуктивно, то час дасть відповіді на усі запитання. Андрій Чулик працює у футболі, тому пріоритет у нього завжди буде у цьому виді спорту. Ймовірно, на футзал йому забракне часу.

– Що вважаєте головним у якісних проведеннях чемпіонатів?
– Дуже б хотілося якісного висвітлення змагань. Було б ідеально якщо б наш комітет мав власний сайт, на якому ми б змогли повноцінно висвітлювати наші чемпіонати. Асоціація футзалу Львівщини у першу чергу повинна його висвітлювати у себе. Можливо, кадровий ресурс у нас обмежений, але дуже б хотілося мати окрему людину, яка б відповідала саме за висвітлення наших турнірів.

– Очоливши вищезгаданий комітет, які цілі ставите перед собою? Який результат роботи будете вважати успішним?
– У нас має бути налагоджена тісна співпраця з різними структурами: силових структур, вищих навчальних закладів, різних колективів міста тощо. Хотілося б розширити власний кругозір і області. Треба починати з чогось маленького, і поступово йти вперед. Щодо «колосівських» змагань з футзалу, то вони з’явилися не просто так. Футзальні експерти зі мною погодяться, що люди, які працювали в Асоціації футзалу Львівщини при попередньому керівництві, «протирали штани» на кріслах. Зважаючи на це, було чимало різних команд, які хотіли десь грати. Відповідно і знайшлися люди, які розвивали ті чи інші змагання, які проводили не під егідою тоді ще федерації футзалу Львівщини. Втім, це уже історія і дуже б хотілося, щоб цих помилок ніхто більше ніхто не повторив. Щодо наших цілей, то хотілося б почути про нашу роботу позитивні відгуки. Хотілося б, щоб команди, які у нас грали, сказали, що ми рухаємось у правильному напрямку.

– Скільки команд готові взяти участь у чемпіонаті?
– Майже усі наші команди – колективи з сіл Львівщини. На жаль, уже так історично склалося, що про кількість команд бажаючих зіграти на турнірах ми дізнаємось в останній момент. Усі без винятку влітку грають футбол, а взимку – футзал. На даний момент маємо приблизно 30 команд, які гратимуть у чотирьох лігах. В усіх лігах команди гратимуть у два кола. Більшість матчів пройде у палаці спорту «Динамо», ЛНУ ім. Івана Франка, а також можливий варіант з спортивним залом ЛДУФК. За бажанням команд, можливо, деякі матчі відбудуться у палаці спорту «Галичина». Там стовідсотково проведемо вирішальні матчі нашого Кубка. Як показує практика, їх відвідує доволі велика глядацька аудиторія, а це не може не радувати. Обов’язково також проведемо відеотрансляції вирішальних матчів. В ідеалі була б трансляція на одному з місцевих телеканалів. Уже завтра, 12 листопада, відбудеться перший матч у бронзовій лізі між командами «Ліміт» (Львів) – ФК «Осталовичі» (Перемишлянський район). Матч відбудеться у спорткомплексі «Динамо» і розпочнеться о 17:00. Усі інші поєдинки в інших лігах розпочнуться на наступних вихідних.

– Ви є членом виконкому АФЛ. Наскільки Вам комфортно працювати у новій команді?
– Мене вперше обрали членом виконкому АФЛ, тому щось з чимось порівнювати я не можу. Хотілося б, щоб кожен з членів нашого колективу мав свою думку і завжди долучався до прийняття таких рішень, які тільки сприятимуть розвитку футзалу. Приємно те, що у нового президента Асоціації футзалу Львівщини Мирослава Хом’яка є бажання щось змінити і дуже б хотів, що це сталося. Позитивних змін уже відбулося чимало.

Асоціація футзалу Львівщини

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.