Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. LIVE!ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 5. LIVE!Футзал в миреРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. LIVE!БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». АнонсКазахстанВиктор Тарчило: «В Казахстане очень высокий уровень футзала»Женский футзалОлександр Ратич: «Мабуть, нам доведеться дещо змінити вектор розвитку клубу»Экстра-лига«Цифры знают все»: покер Колесникова и два «дубля» ДоманскогоСборная УкраиныОлексій Сагайдаченко: «Є певна важкість відслідковування гравців, які не задіяні у Favbet Екстра-лізі і Першій лізі»Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ-2020: найкраще досягнення волинського футзалуКазахстанКубок Казахстана пройдет в октябреПервая лига Назар Бугайчук: «"Любарт" виступатиме в Першій лізі, яка попередньо стартує наприкінці жовтня»РоссияСергей Скорович: «Спорт высших достижений не может быть легким ни для спортсменов, ни для тренеров»БразилияМаркиньос Шавьер будет работать в ОАЭБразилия«Магнус» подписывает ДжониЭкстра-лигаЕкстра-футзал. Сезон 2020/21. Випуск № 5Кубок УкраиныFavbet Кубок України: жеребкування попередніх етапів – 24 вересня

Срібло «Тесли-ЗХО» на чолі з незмінним капітаном Титовою: підсумки сезону для харків’янок

У несподіваному сезоні 2019/20 срібні нагороди поїхали у Харків до дівчат із «Тесли-ЗХО». Хоч чемпіонат і завершився достроково, але харківські футзалістки показували гарний результат протягом чемпіонату.

У матчах із суперницями команди чітко визначали сильнішого. «Тесла-ЗХО» лише одного разу зіграла внічию у регулярному чемпіонаті, не беручи до уваги початок другого етапу. Цей єдиний нічийний результат був у матчі 10 туру проти полтавського «ПЗМС» – 1:1.

Початок сезону проти лідерок

Початок сезону для харків’янок не надто хорошим. За три тури команда двічі поступилась та одного разу святкувала звитягу над «Багірою-ДЮСШ». Додамо, що у трьох перших турах «Тесла-ЗХО» зіграла з прямими конкурентами за золото у Вищій лізі України – «Будстар-НПУ» та «IMS-НУХТ».

Саме проти команди Олександра Ратича харків’янки розпочали свій шлях у сезоні 2019/20. Непростий поєдинок був для обох команд. Жодна з них не хотіла відпускати перемогу, але трішки сильнішими виявились все-таки гості – 4:5. Найбільш прикре у цій зустрічі те, що господарки пропустили переможний гол на останній хвилині матчу. Результативний удар у активі Гриценко.

У другому турі харківські дівчата зібрались і просто знищили свого суперника з Лиману – 1:7. А вже у наступному турі на них чекав знову непростий матч із ще одним клубом зі столиці України – «IMS-НУХТ». Команда до 36-ї хвилини поступалась із великим рахунком 0:3 єдиний гол престижу забила лідер команди Юлія Титова.

Протягом двох наступних турів команда Василя Сухомлинова святкувала дві звитяги із загальним рахунком – 10:2, чудова різниця голів за дві зустрічі.

 

Знайшли свою гру

Після екватору регулярного чемпіонату на команду з Харкова знову чекав вояж до столиці на матч проти лідерів сезону «Будстару-НПУ». Харківська команда нав’язала свою гру, але знову прикро поступилась в один м’яч – 3:2. Як виявилось, це була остання поразка харківських футзалісток у регулярному чемпіонаті.

У наступних трьох турах команда не помічаючи суперників завершувала зустрічі з розгромними рахунками. Загальне співвідношення голів – 25-6. Різниця у 19 голів.

В останньому турі команда розписала мирову з полтавською командою – 1:1.

Тож команда завершила регулярний чемпіонат на другій сходинці турнірної таблиці, у її активі було 19 набраних пунктів. Щоправда лише один балом команді з Харкова поступались «IMS-НУХТ» та «ПЗМС». Загальна різниця «забитих та пропущених» склала 50-21.

Харківський клуб став третім за забитими голами, поступившись лише двома київським клубам – «Будстару-НПУ» та «IMS-НУХТ».

За пропущеними голами команда теж посіла третє місце. Менше у регулярному чемпіонаті пропускав лише «Будстар-НПУ» та «ПЗМС», у обидвох по 19 пропущених голів.

 

Аналіз другого етапу

На жаль, другий етап завершився достроково через пандемію коронавірусу, але все ж «Тесла-ЗХО» встигла зіграти два поєдинки. Перший матч був з прямим конкурентом за срібло у таблиці «IMS-НУХТ». Команди не змогли вирішити, хто був сильнішим у зустрічі – 1:1.

Другий матч, який і виявився останнім у цьому сезоні для харків’янок, закінчився розгромною перемогою «Будстару-НПУ» – 1:5. Три голи киянок та два автоголи у власні ворота харківських футзалісток призвели до такого результату у матчі.

Проте, це не стало перешкодою, щоб здобути срібні медалі сезону 2019/20. Звісно, невідомо, як би склався розподіл медалей, якби сезон був відновлений. Одразу три команди боролись за срібні та бронзові нагороди, із різницею між команди всього лиш 1-2 очки. Так на момент остаточного рішення про дострокове завершення жіночого чемпіонату саме «Тесла-ЗХО» розташовувалась на другому місці із 8 пунктами.

 

Цікаві факти «Тесли-ЗХО»

Улюбленою хвилиною харків’янок стала 28-ма, команда чотири рази засмучувала суперниць саме у цей період часу. У першій частині зустрічі харківські дівчата найбільше полюбляли забивати після 10-ї хвилини і до кінця першого тайму. Саме у період з 11-20 хвилину команда 11 разів заставляла витягувати суперниць м'яч із їх воріт.

У першому таймі команда протягом регулярного чемпіонату забила 21 гол, а це 42% від загальної кількості результативних ударів клубу. У другому таймі харків’янки забивали 27 разів, не беручи до уваги автоголи суперниць. У відсотковому відношення голи у другій 20-хвилинці склали 54%.

Найбільш незручним суперником став лідер «Будстар-НПУ», команда з Харкова поступилась у всіх матчах проти цієї команди зі столиці.

Найкомфортнішим суперником була «Багіра-ДЮСШ» із Лимана. Загальна кількість забитих та пропущених склала 20:1, чудовий показник.

 

Тріо найкращих бомбардирок клубу

Головними бомбардирками «Тесли-ЗХО» стали: Яна Дичко, Юлія Титова та Анна Сидоренко. На жаль, вибір Анни зупинився на футболі, тому вона не зіграла у всіх поєдинках, але це не стало перешкодою, щоб дівчина посіла почесне третє місце у цьому рейтингу команди. У її активі 6 результативних ударів.

До слова, трійка дівчат забила у сумі 22 голи, що склало 44% від загальної кількості результативних ударів команди.

Перше місце розділили Дичко та капітан Титова у обох по 8 результативних ударів, Яна випереджає у рейтингу незмінну лідерку Титову лише внаслідок того, що забила таку саму кількість голів за меншу кількість матчів.

 

Найкращі у команді

У опитуванні на звання «Найкращої футзалістки оборонного плану» взяла участь Юлія Титова, яку неодноразово називали дівчата. Між нею та Іриною Дубицькою із «IMS-НУХТ» розгорілась запекла боротьба за право називатись найкращою. У підсумку одразу дві футзалістки із різних клубів посіли перше місце. До слова, їм склали гарну конкуренцію Юлія Форсюк («Будстар-НПУ») і Таїсія Бабенко («ПЗМС»).

У символічну збірну сезону 2019/20 потрапили дві футзалістки срібного призера – Титова та Дударчук.

 

Приклад для юних дівчат академії

Цікавим також є те, що деякі футзалістки на власному прикладі показували дітям, як потрібно правильно грати у футзал. Мова йде про польову гравчиню Аліну Кузіну та голкіперку Вікторію Сагайдачну, які є тренерами у дитячій академії клубу. До слова, Кузіна чотири рази записувала своє прізвище у протокол забитих голів, а завдяки Сагайдачній «Тесла-ЗХО» потрапила у трійку команд, які пропустили найменше.

Повний рейтинг бомбардирок «Тесли-ЗХО»:

1) Дичко – 8
2) Титова – 8
3) Сидоренко – 6
4) Дударчук – 5
5) Єрьоменко – 5
6) Рубан – 5
7) Кузіна – 4
8) Тихонова – 3
9) Калягіна – 2
10) Бурлаченко – 2
11) Дехтяр – 1

Ну що ж цього року срібло поїхало у Харків. Наступний сезон має бути не менш спекотним. Цікаво, чи вдаться «Теслі-ЗХО» захистити звання віцечемпіонів України, а, можливо, команда Сухомлінова і зовсім буде головним претендентом на золото. Побачимо!

Софія Кулай

Тэги:

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.