Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Лучшие среди вратарей – Замтарадзе, Аксентьевич, ИгитаХарьковЛучшие голы 5-го тура 33-го Кубка ФК Универ весна 2018Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 17-го тура: центральный матч – в Ивано-ФранковскеАматорыФінали АФЛУ пройдуть у Києві та СумахЮношеский футзалЕкстра-ліга (U-16). 11-й тур. LIVE!РоссияРоссия. Суперлига. 13-й тур. LIVE!Первая лига Первая лига. 11 тур. LIVE!Чемпионат ЕвропыАлександр Косенко: «Ребята показали всё, что могут на данный момент»Чемпионат ЕвропыСтанислав Гончаренко: «Выступление нашей сборной в Словении – это особый вопрос»ЖитомирскаяЖитомир. Вища ліга. 15 тур. “Атлети” трощать “ГазМяс”Экстра-лигаРоман Ковальчик: «Ставлю на молодість»ПортугалияЖіноча збірна Португалії визначила свій склад на матч з УкраїноюЭкстра-лигаЕкстра-ліга: 16 турів регулярного чемпіонату у цифрах і фактахЧемпионат ЕвропыСергій Владико: «Український футзал не пасе задніх»Чемпионат ЕвропыРоберт Лупу: «Я недоволен судейством»Чемпионат ЕвропыПетр Шотурма – в символической сборной Евро-2018ОдесскаяОдесса. ТОП-5 голов 13 тура Премьер-лиги 2017-18Детский футзалВіталій Дзюба: «В Житомирі на чемпіонаті U-11 побачим чимало перспективних дітей»ВинницаФутбольний Тиждень 283 від 13.02.2018Футзал в миреВ ФИФА призадумались над изменениями правил игры в футзал

Всеукраинский финал-2017. День первый

24 марта 2017, пятница. Спортивный зал "УДХТУ"
 
10.00   Группа А   Альтернатива (Киев) - ИННИС (Николаев)   2:2 (1:0)
Голы: Заец (5), Ашихмин (16) - Крупский (20), Тимчак (23)

«Альтернатива» опинилася серед 6 «сіяних» і з перших секунд почала показувати чому. Постійний контроль м’яча і тиск на ворота «ІНІССу» привели до того, що Євгена Зайця вивели на ударну позицію і той низом поклав м’яч у кут. На око контроль м’яча у «Альтернативи» був відсотків 80 ігрового часу. У миколаївців пройшло лише декілька випадів. Потім нарешті Олексія Довгаля вивели віч-на-віч, але поки той готував удар, то захисник в підкаті його заблокував. Правда потім він підстрахував воротаря, коли вибив м’яч з порожніх воріт після удару Валерія Чєрнєва. Згодом Олександр Селюк пробив в поперечину і можна сказати, що захист «ІНІССа» тріщав по швах, але встояв. Другий тайм проходив за сценарієм першого: велика перевага «Альтернативи» і знову самотній вихід віч-на-віч від миколаєвців, але Олег Волков просто не влучив по м’ячу. Андрій Науменко прострілив на дальню і Максим Аашихмін вдало замкнув – 2:0. Заєць і Науменко раз за разом демонстрували свою техніку, але ще хоч гол «зеленим» забити ніяк не вдавалося. На 19-й хвилині Олексій Довгаль міг закрутити інтригу, але не використав 300%-й момент, коли замикав дальню стійку. Він свою дуель дивом програв воротарю «зелених» Андрію Бузинному. І довелося справу брати в свої ноги капітану умовних гостей Станіславу Крупському, який показав як треба замикати передачі на дальню штангу – 2:1. Кияни продовжували атакувати і Андрій Назаров влучив у стійку. Втім, в кінці вони пропустили два випади суперників, один з яких виявився результативним. Справжня сенсація та ще й в дебютній грі. Віталій Поляков, віце-президент Асоціації футзалу Кривого Рогу - Судячи з перших хвилин гри «Альтернатива» володіла перевагою, але тим не менш їм не вдалося утримати результат. Мабуть вони занадто повірили у свої сили і трохи збавили темп, а миколаєвці додали у грі і їм вдалося забити важливі м’яі. Щоб зрівняти результат. Це всього лише перший матч. Думаю, що подальші ігри покажуть на що здатні ці команди. Фінал АФЛу короткочасний і за нетривалий час треба буде зіграти багато ігор. Можливо команди десь «бережуть» себе, щоб розрахувати сили на весь чемпіонат. Думаю, що всі ігри будуть цікаві. Подивимося хто у підсумку збереже більше сил і переможе.
 

11.00   Группа А   Виза-Вторма (Ивано-Франковск) - Конкорд (Кривой Рог)   5:2 (2:1)
Голы: Сікач, 4, Подолюк, 8, Уграк, 14, Паньків, 16, 21 – Козенко, 6, 24

Грубувато почали матч криворіжці: ще й трьох хвилин не зіграли, а у них в пасиві вже було три порушення. Підопічні Івана Скіцка одразу взяли криворізького бика за роги. «Вторімівець» Ігор Білик пробив у вже лежачого воротаря з трьох метрів, але за мить після того Миколу Сікача вивели на оперативний простір і той з правого флангу влучно пробив у дальній кут - 1:0. «Віза-Вторма» продовжує атакувати, але «Конкорд» зумів реалізувати свій перший же момент у грі. Владислав Козенко опинився сам перед воротами і не мав морального рправа підвести партнерів – 1:1. Франківці продовжили грати так ніби нічого не сталося і Ігор Подолюк після передачі з ауту з 11-ти метрів невідпорно пробив – 2:1. Умовні гості продовжували відбиватися і зуміли зберегти до перерви відносно нормальний для себе рахунок. З початку другої половини гри франківці продовжували робити все, щоб збільшити перевагу, і дуже швидко Руслан Уграк буквально з лінії воріт увігнав м’яч у сітку - 3:1. Потім прикарпатці хитро перекрили огляд воротарю і Станіслав Паньків влучно пробив зі штрафного у ближній кут – 4:1. Підопічні Івана Скіцка не збиралися зупинятися і криворіжці зібрали за короткий проміжок часу п’ять фолів, а франків ці п’ять голів. На цей раз вони підловили своїх опонентів на контратаці і Паньків оформив дубль. Найбільша небезпека у діях «Конкорду» йшла від Максима Мансурова, от тільки партнери не завжди його підтримували. За 4 секунди до кінця криворіжцям таки вдалося забити ще один гол престижу, а може цей гол їм ще допоможе при виході із групи. Коментар від нашого експерта, який побажав залишитися невідомим. - Велика кількість порушень пояснюється тим, що було багато боротьби у матчі. «Віза-Вторма» біль майстерна і дисциплінована команда. Криворіжанам варто було сидіти у захисті і вичікувати помилки, а вони прийняли виклик і полізли вперед за що й були покарані. Ну а за рахунку 3:1 «Віза-Вторма» вже спокійно доводила гру до перемоги. «Віза-Вторма» - один із фаворитів турніру.

 

12.00   Группа В   Атлет (Житомир) - Алекс (Мукачево)   9:1 (7:1)
Голы:
 Тищенко, 2, 3, 7, 18, Тосіч, 4, 9, 21, Куделькін, 11, Коваль, 12 – Бабич, 12 (пен.)

Почалося все для мукачевців дуже сумно. Микита Тищенко з 8-ми метрів розстріляв ворота і за 10 секунд він вже оформив дубль. Дмитро Тосіч зробив рахунок 3:0 у дебюті матчу і вбив інтригу з огляду на перебіг подій на майданчику. «Атлет» домінував на майданчику. Навіть на сайті не вистачить місця описати всі моменти, які виникали біля воріт Михайла Янковича. Іноді м'яч не влітав у сітку його воріт зовсім незрозумілим чином і саме тому рахунок не став двозначним ще в першому таймі. За 20 секунд до кінця представники Закарпаття заробили пенальті і розмочили рахунок, але через 4 секунди (!!!) вони пропустили всьоме. У другому таймі «Атлету» залишалося грати у своє задоволення і заради різниці м'ячів, яка може враховуватися, якщо ситуація у групі заплутається. Житомиряни дали пограти у другому таймі соєму другому воротареві Віталію Проценку. Як показав подальши хід гри – житомиряни не дуже хотіли, а мукачевці не могли. Тому у другому таймі було забито лише два голи.
 

13.00   Группа В   Екатеринославхлеб (Днепр) - Автолокомотив (Южноукраинск)   4:0
Голы: Кадомцев, 6, Засенко, 12, Підченко, 18, Довганенко, 19

Ось і стартували на турнірі господарі, які також є одним із фаворитів і учасником Другої ліги – «Катеринославхліб». Вже на 3-й хвилині Олександр Клименко з пари метрів підправляв удар Андрія Засенка, але Денис Максимчук дивом встиг зреагувати. Він же в шпагаті зупинив удар Валерія Замятіна низом. Южноукраїнці непогано захищалися, але все вирішив випадок: м’яч після рикошету відлетів до Андрія Кадомцева, який з п’яти метрів «розпечатав» Максимчука. Після пропущеного м’яча гостям довелося відкриватися і «червоно-білі» отримали простір після чого стали проводити багато небезпечних атак з ударами. Максимчуку весь час доводилося вступати у гру, а іноді й по два рази за атаку виручати партнерів. Представники Миколаївської області все рідше чіплялися за м’яч і перевага господарів поступово переросла в тотальну. Іноді й каркас воріт їм допомагав, як-от після удару Ярослава Шибінського. Врешті-решт сталося те, до чого все і йшло. Після розіграшу кутового Андрій Неруш зловив м’яч у руки і ідеально викотив його на хід Засенку, який вибіг на побачення з воротарем і впевнено реалізував цей шанс – 2:0. В другому таймі дніпряни повністю контролювали м’яч і залишили гостей на голодному пайку. Южноукраїнцям вдалося вибігти в рідкісну контратаку, але вони свій шанс не використали, а от господарі швидко озіграли свою контру на контратаку суперника, і вміло розіграли ситуативну ігрову більшість 4 в 3 – 3:0. Дуже швидко після цього Михайло Довганенко за рахунок індивідуальних дій забив вчетверте і в цій грі все було вирішено.

 
 
14.00   Группа С   Свиспан-Горизонт (Костополь) - ИВТ (Северодонецк)   0:0
На 22-й хвилині Степанюк (С-Г) не реалізував дабл-пенальті (воротар)

Здається перша гра у СК ДХТІ, де зустрілися приблизно рівні суперники. Команди відзначалися непоступливістю і тому на майданчику було багато боротьби, а гострі моменти біля воріт виникали не надто часто. Якщо брати за загальною кількістю створених моментів, то трохи ближче до забитого голу були представники Луганщини. Красива комбінація пройшла на 10-й хвилині, коли Роман Любченко прийняв на груди дальню передачу і з розвороту потужно пробив з меж штрафного, але прямо у воротаря. Пізніше удар Сергія Лози з порожніх воріт вибив захисник і це був найнебезпечніший момент першої половини. Костопільчани змогли на все це відповісти небезпечним ударом Сергія Степанюка з яким впорався воротар. У другому таймі перевага «ІВТ» була безперечною. Вони навіть забили, але після свистка арбітра. Любченко обстрілював ворота Іллі Ревягіна зі штрафних і одного разу пробив у хрестовину, а у костопільчан навіть якусь атаку з ударом важко згадати. На 21-й хвилині умовні господарі привезли собі на ворота вільний удар, але гравці «ІВТ» не повірили у своє щастя і розіграли його бездарно. Боротьба на майданчику тим часом не стихала і команди зависли на 5-ти фолах. Врешті нерви не витримали у «ІВТ». Степанюк дабл-пенальті пробивав у кут, але не дуже сильно і Сергій Бутко спокійно його відбив. Потім він же міг вирвати перемогу для своєї команди, коли вибігав під кутом на воротаря, однак знову програв свою дуель. Перша суха нічия на турнірі.

 

 
15.00   Группа С   Сатурн (Вапнярка) - Стелс (Херсон)   2:3
Голы: Мартинюк, 10 (пен.), Кучковський, 18 – Педченко, 19, 22, 23

Надзвичайно цікавим видався цей поєдинок. Херсонці з кожною хвилиною набирали обертів і діяли в атаці розкуто і гостро. Особливо активним у їхньому складі в першому таймі був Карен Тонеян. Він виконав вільний удар в стінку, а трохи згодом ще й у стійку влучив. Це не рахуючи постійної гостроти, яку він створював. Херсонці дещо захопилися атакувальною грою і проґавили випад Олександра Мартинюка, який обіграв воротаря і захисника, але замість удару неточно віддав передачу на Ігоря Бєліка. Однак він зумів реабілітуватися реалізувавши пенальті. На 14-й хвилині херсонці з сантиметрів двічі поспіль незрозумілим чином не вгатили м’яч у ворота суперника. Попри відчутну перевагу на перерву у роздягальню гравці «Стелсу» пішли у статусі переможених. У другому таймі «Стелс» продовжував шматувати захисні редути «Сатурна», але пропустив вдруге. Валентин Кучковський завдав божевільного удару зі штрафного в стійку і від неї м’яч відлетів у спину воротаря, а від неї у сітку воріт. Херсонцям вдалося швидко відквитати один гол зусиллями Сергія Педченка. А потім Тоніян вибіг віч-на-віч і пробив у воротаря, а з добивання у стійку. Здавалося, що якщо такі не влітають, то удача на боці вапнярців, однак Педченку вдалося оформити хет-трик. Сергій витягнув свою команду зі складного становища. Після того, як рахунок став їх влаштовувати, херсонці просто триманням м’яча «вбили» час.

 
 

16.00   Группа А   Конкорд (Кривой Рог) - Альтернатива (Киев)   2:1
Голы: 
Гужва, 3 – Селюк, 8, Мансуров, 22

Гра від ножа для двох невдах першого туру, адже обом потрібна була перемога. «Альтернатива» випустила з рук своє щастя і зіграла внічию з «ІНІССом», а «Конкорд» взагалі програв «Візі-Втормі». Гра проходила на хороших швидкостях, але до ударів рідко доходило та й відчувалася напруга через тиск результату на обидві команди. Криворіжанам вдалося відкрити рахунок і після цього кияни почали якось хаотично діяти. Чого тільки варті дві втрати м’яча через пізнє введення з аута. Попри шоковий стан, який було видно неозброєним оком, столична дружина зуміла зрівняти рахунок. Валерій Чернєв перекинув м’яч на дальню штангу і там головою передачу замкнув Олександр Селюк. Втім, Микола Костенко все одно взяв тайм-аут і продовжував заспокоювати своїх підопічних. Більше в першому таймі цікавих подій не було. Перерва пішла на користь киянам. Вони почали високо пресингувати суперників і проводити багато цікавих розіграшів, але до удару справа доходила рідко. Ближче до кінця гри ініціативу перехопили криворіжани, можливо, кияни стомилися. На 20-й хвилині з першим ударом Іскандара Нарзуллаєва впорався воротар киян, а його ж добивання прийшлося повз ворота. Але «сині» добилися свого: Максим Мансуров після передачі з кутового потужним ударом пробив у дальній кут - 2:1. Після цього у «Альтернативи» відбулася заміна воротаря і Андрій Бузинний, який замінив свого колегу по амплуа, почав грати як 5-й польовий. Причому саме він два рази підряд влучив у стійку, а потім замикаючи простріл пробив вище воріт. Доля «Альтернативи» тепер вирішується у матчі ІНІСС - Віза-Вторма.

 

17.00   Группа А   ИНИСС (Николаев) - Виза-Вторма (Ивано-Франковск)   3:3
Голы: Волков, 6, Довгань, 7, Царюк, 24 - Сікач, 10, Уграк, 23, Кушецький, 24 (дабл-пен.)

Франківці на правах фаворита раз за разом турбували Андрія Тєрєхова. Гол назрівав, але «дозрів» він у протилежні ворота. Миколаєвці продемонстрували 100%-ву реалізацію. Спочатку Сергій Тимчак вдало зіграв на позиції «стовпа» і віддав гольову передачу на Олега Волкова. А потім після розіграшу штрафного Олексій Довгаль подвоїв перевагу свого колективу. Іван Скіцко одразу взяв тайм-аут, щоб команда оговталася. Франківці кинулися вперед із ще більшим запалом і відіграли один гол, але оголяли свої тили, що дозволяло миколаївцям контратакувати хоч і не часто, але надзвичайно небезпечно. В другому таймі хід гри не змінився. «Віза-Вторма» продовжувала обстрілювати усе – двічі штангу, один раз поперечину, іноді гравці із забійних позицій просто е влучали по м’ячу, а Андрій Тєрєхов творив дива. За дві хвилини до кінця «Віза-Вторма» зняла воротаря і почала розігрувати більшість, що майже одразу дозволило зрівняти рахунок. На 23-й хвилині миколаєвці заробили шосте командне порушення і Ігор Кушецький впевнено реалізував дабл-пенальті, але миколаївцям вдалося зрівняти рахунок буквально через 15 секунд. Залишалося до кінця секунд 30-ть, але Терехов декілька разів встиг показати вищий клас і зберіг нічию для своєї команди.

 

18.00   Группа В   Автолокомотив (Южноукраинск) - Атлет (Житомир)   1:3
Голы: 
Коваль, 24 (а/г) - Куделькін, 16, Тіщенко, 23, 24 Попередження: Андрєєв, 21 - Литвиновський, 1, Аксьонов, 10

Після поразки у першому турі «Автолокомотиву» була необхідна перемога і перший тайм южноукраїнці провели на хорошому рівні. Алік Андрєєв вже обіграв воротаря житомирян, але Сергій Литвиновськийетив у спину голкіпера і полетів у ворота, але той встиг його зловити. Знову на вістрі був Андрєєв, але воротар був на місці, а от добивання пролетіло трохи повз. У другому таймі рахунок таки було відкрито. Дмитро Куделькін з лівого флангу з носка потужно пробив верхом – 0:1. У южноукраїнців після цього вже не дуже клеїлося попереду і за 3 хвилини до кінця вони пішли з 5-м польовим. Завершилася ця затія тим, що голкіпер «Атлету» Максим Сорокін вдало вкинув м’яч на Микиту Тищенка, який головою уразив порожні ворота – 0:2 і гру було майже зроблено. «Автолокомотив» повернув воротаря у гру і команди обмінялися голами. Таким чином, «Атлет» майже забронював першу сходинку і чекає на результат матчу за участю «Катеринославхлібу».

 
 

19.00   Группа В   Алекс (Мукачево) - Екатеринославхлеб (Днепр)   3:10 (1:4)
Голы: Трухан, 2, Бабич, 24, 24 – Кадомцев, 4, 5, 8, Засенко, 12, 14, Довганенко, 16, Підченко, 18, Замятін, 23, 24, 24

Матч почався з несподіванки – Михайло Трухан вибіг на побачення з воротарем, обіграв його, потім виборов м’яч у захисника і таки забив гол – 1:0. Дух сенсації провисів у повітрі зовсім недовго, бо після цього голи у ворота Михайла Янковича посипалися як з рогу достатку і на будь-який смак. В першому таймі мукачевці ще могли запропонувати якусь гру, але після перерви було справжнє побиття. За 4 хвилини до кінця матчу Засенко вийшов 5-м польовим у «Катеринославхлібу» і за цей час один гол дніпровці пропустили двічі, хоча й забили тричі. А другий гол Володимира Бабича з центра майданчика став справжньою окрасою турніру. Як бачимо «Катеринославхліб» здобу перемогу з потрібною різницею м’ячів, тож перша сходинка у групі буде розіграна у суперматчі з «Атлетом».

 

20.00   Группа С   ИВТ (Северодонецк) - Сатурн (Вапнярка)   5:0 (3:0)
Голы: 
Селезньов, 4, Лоза, 12, Ковтун, 12, Баннік, 17, Любченко, 24

На майданчику йшла в’язка боротьба і моментів було небагато, але цікавіше у атаці виглядав «ІВТ». Саме сєвєродончани відкрили рахунок у зустрічі і з плином часу було зовсім незрозуміло за рахунок чого «Сатурн» буде його зрівнювати. Сєвєродончани значно раніше мали забивати другий гол, але Костянтин Баннік замість удару по порожнім воротам неточно повернув м’яч Дмитру Шульцу: зовсім незрозуміле рішення. На останній хвилині першого тайму «ІВТ» завдав подвійного удару своїм суперникам. Капітан сєвєродончан Сергій Лоза вийшов під кутом на воротаря і точно пробив тому між ніг, а потім його своїм влучним ударом підтримав Євген Ковтун. У другому таймі гра переважно проходила у центрі майданчика. Умовним господарям особливо лізти вперед резону не було, але навіть за такої гри вони змогли забити вчетверте. Після цього вапнярцям довелося йти ва-банк і їхній воротар перемістився на чужу половину майданчика. Ігор Бєлік після розіграшу більшості бив у кут, але воротар встиг переміститися у воротах і відбити його удар, тож голу престижу глядачі не побачили. На останніх секундах Роман Любченко встиг вскочити на останній вагон потяга, а вірніше встиг встановити остаточний рахунок – 5:0. Тим часом, голкіпер «ІВТ» Сергій Бутко у другому матчі поспіль залишає свої ворота у недоторканності.


21.00   Группа С   Стелс (Херсон) - Свиспан-Горизонт (Костополь)   2:3 (1:2)
Голи: Степанюк, 5, Кушнірук, 16 (пен.) – Назарук, 5, Августинович, 10, Улянчук, 13
Попередження: Страов, 15 - Назарчук, 13
Вилучення: Василечко, 16
Перфенюк (С-Г) на 23-й хвилині не реалізував дабл-пенальті (повз)

«Свіспан-Горизонт» у першому турі зіграв у нульову нічию, а «Стелс» здобув важку перемогу 3:2, тож костопільцям очки були трохи потрібніші. Можливо тому «горизонтівці» за першу хвилину створили два моменти, один з яких завершився потраплянням у стійку, але у подальшому «Стелс» теж не відставав. А потім настав час суто херсонської команди, бо запал гостей кудись зник. Спочатку Карен Тонеян «парашютом» закинув м’яч у поперечину, але за мить після того Степанюк забив попри щільну опіку захисників. Однак костопільці зуміли швидко відповісти – 1:1, а згодом і вийшли вперед. У першому таймі у команд було багато браку, але пори це гра йшла на одному диханні.

Одразу після свистка на початок другого тайму «Стелс» взяв в облогу ворота умовних гостей і гол буквально назрівав, однак, як це часто буває, влетів він у протилежні ворота. Капітан костопільців Дмитро Улянчук наче на крилах побіг у швидкий відрив і невідпорно пробив – 1:3. Хлопці з Півдня України не знітилися, а продовжували тиснути З 22-ї хвилини вони почали грати з «літаючим воротарем», але й це марно. Під кінець матчу команди зібрали по 5 командних порушень і нерви здали у «стелсівців», однак суперник своїм шансом з 10-метрового не скористався. Після важкої перемоги костопільці раділи так, наче виграли фінал АФЛУ.
 

 
24 марта 2017, пятница. Спортивный зал "Олимпия +"
 
 

10.00   Группа D   АРПИ (Запорожье/Донецк) - Новая Полиция (Кропивницкий)   6:0 (1:0)
Голы: Кондращенко (12), Почебут (15,24,24), Харченко (18), Будин (23)

Открывали соревнования в группе D чемпион Запорожья АРПИ и чемпион Кировоградской области "Новая полиция". В первом тайме, несмотря на ощутимое территориальное преимущество, "черно-белым", считавшимся фаворитами этого матча, никак не удавалось воплотить его в голы. Более того, "полицейские", отвечая редкими, но опасными выпадами, создали два верных момента для взятия ворот, но забить не сумели. И на последней минуте тайма поплатились за это - Кондращенко четко замкнул дальнюю штангу - 1:0. 

Во втором тайме преимущество АРПИ стало подавляющим, что вылилось в пять забитых мячей. Особо отмечаем Максима Почебута, который отметился хет-триком. Стоит отметить, что"полицейские" на протяжении всего второго тайма пытались отквитать хотя бы один мяч, но не сложилось. В итоге - крупная победа АРПИ.

 
 

11.00   Группа D   Слобода (Харьков) - ЮВИКО (Днепр) *   0:2 (0:1)
Голы:

 

12.00   Группа E   Надия (Хорив) - Бахмут-АГРО (Бахмут)  5:0 (4:0)
Голы: Писько (7,16), Цымбаляк (9), Данилюк (11), Тригубец (12)

Хоривчане сполна оправдали статус одного из фаворитов финала. В отличие от АРПИ, они не стали откладывать решение вопроса о победителе матча на второй тайм - в первой половине встречи в ворота "Бахмута" влетело четыре мяча, и стало ясно, что сенсации не будет. Во втором тайме "Надия" экспериментировала, подключая к атакам своего голкипера, а ближе к концу матча перешла на игру в пять полевых. Такая тактика позволила "блакитным" львиную долю игрового времени владеть мячом, не давая возможности сопернику обострить игру. А гол во втором тайме зрители увидели всего один - Ярослав Писько оформил дубль. Отмечаем, что "Надия" практически полностью сохранила состав прошлых лет, в котором по привычке выделяем Александра Хлюбко и Сергея Шафранского.

 


13.00   Группа E   ПЗМС (Полтава) - МАУ МГОК (Вольногорск)   10:0 (4:0)
Голы: Кальченко (3,15,23), Хрипко (5,11), Дудка (11), Ситак (19), Манасян (20,21), Банный (24)

В этой встрече был зафиксирован самый крупный пока счет первого игрового дня - полтавский ПЗМС камня на камне не оставил от вольногорского МАУ МГОК, забив в ворота соперника 10 безответных мячей. Игра с первой до последней секунды проходила под диктовку полтавчан, которые забивали много и на любой вкус. Интересно посмотреть, как проявят себя "бело-зеленые" в матчах с более сильными соперниками.

 
 
14.00   Группа F   Динамо-ГУНП (Хмельницкий) - МКВ (Одесса)  4:3 (3:0)
Голы: Наскальный (3), Бабий (5,10), Подлюк (18) - Гай (17), Йапарама (20), Моторный (21)

Один из центральных матчей первого игрового дня. Обе команды представляют более чем футзальные регионы страны. Богатый традициями одесский футзал против стремительно развивающегося хмельницкого. Забегая вперед, скажу, что по качеству игры этот матч был лучшим на данный момент из тех, что мы увидели в СК "Олимпия+". 

Динамовцы начали более чем резво, и к 5-й минуте сумели дважды огорчить вратаря одесситов Николая Чумака - отличились Наскальный и Бабий - 2:0. Одесситы попытались переломить ход поединка, создали несколько острых моментов, и... пропустили еще раз - вновь отличился Бабий - 3:0. Интрига умерла? Нет, потому что во втором тайме события начали развиваться еще интереснее. 

Буквально с самого начала второго тайма МКВ перешел на игру в пять полевых, и это дало результат - Гай точным ударом метров с девяти сократил разрыв в счете - 3:1. Спустя минуту Подлюк, удачно сыграв на перехвате, отправил мяч со своей половины в пустые ворота - 4:1. Красно-белых пропущенный гол не смутил, и спустя две минуты МКВ ответил дуплетом - Йапарама на 20-й минуте подправил удар Соцкого, а Моторный на 21-й удачно завершил розыгрыш пятого - 4:3. Оставшиеся три минуты прошли в атаках одесситов, но динамовцы сумели выстоять и добыли очень важную для себя победу. МКВ нужно побеждать в оставшихся матчах и рассчитывать на удачные турнирные расклады.

 

15.00   Группа F   ФК "Краснополье" (Сумская область) - Азовское море (Бердянск)   2:2 (1:1)
Голы: Стрибак (3), Пацюк (20) - Помазан (5,20)

Во втором матче группы F футзал получился менее качественным, но не менее драматичным и упорным. Обе команды практически незнакомы широкому кругу любителей футзала, а потому предположить, как будут развиваться события в матче, и кого отнести к фаворитам, было сложно. В результате получилась своеобразная игра дуплетов - в начале первого тайма команды обменялись голами (отличились Стрибак и Помазан), а затем практически на протяжении всего матча на площадке шла упорная борьба без особого преимущества какой-либо из команд. Развязка наступила на последней минуте матча - сначала Помазан оформил дубль, а затем Пацюк поддержал традицию "дуплетов", успев спасти свою команду от поражения - 2:2. В итоге ничья в пользу... МКВ.

 

16.00   Группа D   АРПИ (Запорожье/Донецк) - ЮВИКО (Днепр)   2:4
Голы:

17.00   Группа D  Новая Полиция (Кропивницкий) - Слобода (Харьков)   2:4
Голы:  Чемерис (6), Головченко (21) - Туровский (3), Усик (8), Кононов (12), Каслин (22)  
 

18.00   Группа E   МАУ МГОК (Вольногорск) - Надия (Хорив)   3:6 (0:3)
Голы: Лигун (17), Данилюк (17,аг),  Дробязко (20, 10-метровый) - Тригубец (2,8,15), Ломович (4,аг), Писько (12), Цимбалюк (24).

Волыняне уверенно начали игру и довольно быстро добились преимущества в два мяча. Когда же Писько под занавес тайма провел третий гол в ворота вольногорцев, показалось, что интрига в матче умерла окончательно. Однако игроки МАУ МГОК думали иначе. Или разгромное поражение в первом матче тому причиной, или не захотели игроки из Вольногорска быть совсем уж мальчиками для битья, однако, пропустив во втором тайме еще дважды, они в течение трех минут сумели огорчить вратаря волынян три раза и возродили интригу в матче. Однако опытные игроки "Надии" сумели сдержать натиск азартных волногорцев, а Цимбалюк на последней минуте снял все вопросы о победителе - 3:6.


19.00   Группа E   Бахмут-АГРО (Бахмут) - ПЗМС (Полтава)   3:4 (2:2)
Голы: Мачулин (2), Ефремов (12), Иванов (23) - Хрипко (6), Ситак (8), Банный (16), Милько (20)   

То ли крупные поражения соперников в стартовых играх расслабили "Надию" и ПЗМС, то ли оппоненты, понимая, что терять нечего, решили дать бой фаворитам первого тура группы Е, но легкой прогулки у полтавчан в этом матче не получилось. Уже на 2-й минуте "Бахмут" вышел вперед - это Мачулин, перехватив мяч, отправил его в пустые ворота (голкипер ПЗМС, по обыкновению, пошел играть "пятого").  "Бело-зеленые" довольно быстро выправили ситуацию и вышли вперед, но в конце тайма Ефремов вновь счет сравнял - 2:2. И только ближе к концу матча более мастеровитые "стеклодувы" дожали своего неуступчивого соперника - Банный и Милько вывели свою команду вперед 2:4. Все, что успели игроки "Бахмута" - сократить разрыв до минимума.


20.00   Группа F   Азовское море (Бердянск) - Динамо-ГУНП (Хмельницкий)   0:1 (0:1)
Гол: Подлюк (4)

Судьбу этого матча решил единственный гол, забитый Андреем Подлюком в начале встречи. Все остальное время на площадке шла упорная, без особой красоты, борьба, в которой оборона оказалась сильнее атаки. Стоит отметить, что опасных моментов команды создали очень немного, а когда у ворот становилось жарко, уверенно играли вратари. Бердянцы приятно удивили характером и нацеленностью на ворота соперника, динамовцам, если они рассчитывают на награды, следует поработать над игрой в атаке - в отличие от первого матча, в этой встрече "бело-голубые" выглядели довольно беззубо.


21.00   Группа F   МКВ (Одесса) - ФК "Краснополье" (Сумская область)   5:3 (4:3)
Голы: Гай (1), Моторный (2), Йапарама (4), А. Бондаренко (9), Бурлака (13) - Стрибак (7,8,10) 

Одесситы, которым для сохранения шансов на выход в восьмерку сильнейших необходимо было побеждать, с первых минут матча резво взялись за дело. Уже к 4-й минуте счет был 3:0 в пользу красно-белых, и казалось, что вопросы о победителе матча сняты. Интересно было, насколько крупным окажется итоговый счет. Но столь ощутимое преимущество игроками МКВ было столь же стремительно растеряно - Стрибак в течение двух минут сократил разрыв до минимума - 3:2, а когда А. Бондаренко сделал счет 4:2, Стрибак оформил хет-трик и вновь сделал преимущество одесситов минимальным - 4:3. В начале второго тайма Бурлака забил пятый мяч в ворота "Краснополья" и вряд ли кто-то мог предположить, что этот гол будет последним в игре. Но, хотя играть оставалось еще более чем достаточно, голов зрители больше не увидели. Одесситы крайне неуверенно отыграли вторую половину встречи и даже не смогли реализовать численное большинство после удаления Ханюкова. Удастя ли при такой игре МКВ одержать победу в третьем туре и, возможно, пройти в основную сетку плей-офф - большой вопрос. 

 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.