Чемпионат ЕвропыЕвро-2018. Лучшие среди вратарей – Замтарадзе, Аксентьевич, ИгитаХарьковЛучшие голы 5-го тура 33-го Кубка ФК Универ весна 2018Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 17-го тура: центральный матч – в Ивано-ФранковскеАматорыФінали АФЛУ пройдуть у Києві та СумахЮношеский футзалЕкстра-ліга (U-16). 11-й тур. LIVE!РоссияРоссия. Суперлига. 13-й тур. LIVE!Первая лига Первая лига. 11 тур. LIVE!Чемпионат ЕвропыАлександр Косенко: «Ребята показали всё, что могут на данный момент»Чемпионат ЕвропыСтанислав Гончаренко: «Выступление нашей сборной в Словении – это особый вопрос»ЖитомирскаяЖитомир. Вища ліга. 15 тур. “Атлети” трощать “ГазМяс”Экстра-лигаРоман Ковальчик: «Ставлю на молодість»ПортугалияЖіноча збірна Португалії визначила свій склад на матч з УкраїноюЭкстра-лигаЕкстра-ліга: 16 турів регулярного чемпіонату у цифрах і фактахЧемпионат ЕвропыСергій Владико: «Український футзал не пасе задніх»Чемпионат ЕвропыРоберт Лупу: «Я недоволен судейством»Чемпионат ЕвропыПетр Шотурма – в символической сборной Евро-2018ОдесскаяОдесса. ТОП-5 голов 13 тура Премьер-лиги 2017-18Детский футзалВіталій Дзюба: «В Житомирі на чемпіонаті U-11 побачим чимало перспективних дітей»ВинницаФутбольний Тиждень 283 від 13.02.2018Футзал в миреВ ФИФА призадумались над изменениями правил игры в футзал

Всеукраинский финал-2017. Днепр. День третий. "Надия" (Хорив) - чемпион АФЛУ-2016/17!


26 марта 2017, воскресенье. Спортивный зал "УДХТУ"

10.00     1/2 фіналу   Перша ліга. Півфінал. «МКВ» - «Атлет» - 2:0
Голи: Трибель 14 (а/г), Опарівський, 21
Попередження: Тосіч, 16 (Атлет)

Заключний день фіналу АФЛУ розпочався з півфіналу Першої ліги. На майданчику ДХТІ вкотре зійшлася пара учасників Другої ліги України, на цей раз у такому вигляді: «МКВ» - «Атлет». Невдахи початкової стадії турніру виборювали місце під сонцем у втішному плей-оф.
Команди проводили м’яч у високому темпі, але «Атлет» на початку виглядав цікавіше. Десь з середини першої половини гри одесити перехопили ініціативу, але зиску з цього не отримали. Майже в кінці тайму «атлети» могли таки відкрити рахунок, Біляченко був безсилий перед майстерністю Чумака. На перерву команди пішли за рівного рахунку і перед другою 12-хвилинкою важко було віддати комусь перевагу.
Розміреність гри у дебюті другого тайму порушив автогол Трибеля. Одесити тримали хід гри в своїх ногах  не піднімали темп, а також вдало перевели гру на половину майданчика житомирян. На 19-й хвилині Йапарама покинув м’яч між ніг захиснику і вивів себе на побачення з воротарем, але не влучив у ворота. «Атлет» же в атаці діяв абсолютно беззубо і невдовзі пропустив вдруге. Часу до кінця матчу лишалося небагато і «Атлет» перейшов на гру з польовим гравцем замість воротаря. За цей час вони змогли створити з півдесятка реальних нагод, але м’яч у ворота Чумака так і не зайшов. Тож підопічні Романа Смирнова відправилися у фінал Першої ліги.
 
 

11.00     1/2 фіналу   Перша ліга «ПЗМС» - «Стелс» - 5:0
Голи: Банний, 1, 18, Кальченко, 2, Є. Дудка, 16, Шостак, 19
Попередження: Макарчук, 19, Тонеян, 23 (Стелс)

Полтавчани граючись надзвичайно швидко забили два м'ячі. Здається, що херсонці ще спали в прямому сенсі цього слова. Потім господарі постійно почали підключати до атак свого воротаря і тримали м'яч. Перша осмислена атака від «Стелса» пройшла на 5 хвилині, але Тонеян не використав цей шанс. Після цього наче як після помаху руки гості «увімкнулися» у гру.  На 7-й хвилині Педченко з метра пробив повз. Полтавчани вже не володіли перевагою і навіть підключення воротаря не несли загроз протилежним воротам. Після «дебютних» голів ніхто забити не зумів і команди пішли відпочивати.
У другому таймі в більш атакувальній манері діяв «Стелс», але «зелено-білі» знайшли і реалізували свій момент – 3:0. Довелося команді з Півдня України діставати з рукава останній козир у вигляді гри з п’ятим польовим, але їхній запал одразу ж охолодив гол Банного, а потім ще й воротар полтавців додав ще один – 5:0. Після такого розвитку подій команди продовжили грати звичними четвірками і відверто догравали матч.
 
 

12.00     1/2 фіналу    Вища ліга. Півфінал. «Надія» - «ІВТ» - 3:0
Голи: Данилюк, 9, Писько, 21, Хлюбко, 22
Попередження: Лоза, 11, Любченко, 13, Ковтун, 14 (ІВТ)

У цьому півфіналі зустрічалися дві протилежності - один з головних фаворитів турніру і його головна сенсація. Хорівська «Надія», яка майже повністю складається з виконавців, які не один рік пограли в Екстра-лізі мала в суперниках дебютанта змагань з Сєвєродонецька.
«Надія» на правах більш майстерної команди заволоділа територіальною перевагою, але в ігрову вона не особливо переростала. Команда з Луганщини трималася гідно і не тушувалися перед грізним суперником. Та все ж фавориту вдалося відкрити рахунок зусиллями Данилюка. Як показав подальший хід гри, якби першими відкрили рахунок умовні гості, то невідомо ще чим би закінчився цей півфінал, проте це все з галузі передбачень. А насправді ми побачили те, що «ІВТ» спокійно заграв «першим номером», а постійні підключення Бутка до атак своєї команди тримали у напрузі захист волинян.Єдине, що не вдалося їм зробити – зрівняти рахунок.
В другому таймі гра проходила на зустрічних курсах і небезпечні моменти постійно виникали то біля одних, то біля інших воріт. Навряд чи хтось чекав подібного ігрового нахабства від дебютанта, але гравців «ІВТ» дійсно добре себе проявили. Що ж ти зробиш, коли на останньому рубежі у суперника стоїть практично вчорашній воротар «Урагану» Роман Колток. Часу залишалося все менше і сєвєродончанам доводилося більше ризикувати, а тому зросла можливість помилитися, що врешті і сталося – Писько і Хлюбко перехоплювали м’яч і забивали у порожні ворота. Досвідчена «Надія» здобула омріяний квиток у фіналі, а «ІВТ» за гру у цьому матчі і взагалі в усьому турнірі можна тільки поаплодувати.
 
 

13.00     1/2 фіналу  Вища ліга. Півфінал. «АРПІ» - «Свиспан-Горизонт» - 1:2
Голи: Почебут, 10 – Степанюк, 14, Улянчук, 22
Попередження: Степанюк, 12, Улянчук, 21 (С-Г)

У другому півфіналі Вищої ліги розклад був такий самий, як і попередньому. На глядачів чекало протистояння фаворита («АРПІ») і команди-дебютанта («Свиспан-Горизонт»). Однак зазначимо, що на цьому турніру «АРПІ» зовсім не вражає. Бракує підопічним Олександра Моргунова якоїсь легкості і, забігаючи наперед, зазначимо, що однієї майстерності для виходу у фінал їм забракло.
«АРПІ» заволодів м’ячем і контролював гру, але без особливих загроз для чужих воріт. Костопільці дисципліновано захищалися і вичікували на свій шанс, який таки був, але, як бачимо, не всі можуть з 3-х метрів влучити головою у порожні ворота. Як і в першому півфіналі стартовий хід здійснив фаворит – Почебут відкрив рахунок. Розвинути успіх до перерви донеччанам не вдалося.
Після перерви майстерність помножена на дещицю фарту принесла диво-гол – Степанюк здалеку закрутив м’яч у самісінький кут, а ігровий снаряд на своєму шляху пролетів між ніг одразу двом захисникам – 1:1. Гравці «АРПІ» активізувалися більше, але у кінцівці несподівано пропустили вдруге. Часу залишалося мало і врятувати гру навіть із залученням п’ятого польового. Черговий фаворит зійшов з дистанції. Радісний вибух емоцій костопільців важко описати словами – це треба дивитися на відео.
 

14.00     Фінал   Перша ліга. Фінал. «МКВ» - «ПЗМС» - 2:1
Голи: Моторний, 1, Златов, 23 – Шостак, 11
Попередження: Бахуринський, 22

Вже на 29-й секунді одесити змогли відкрити рахунок, але навряд чи це щось змінювало в планах «ПЗМС», адже вони за будь-якої ситуації підключають воротаря. Підопічні Романа Смирнова мали б розібрати цей тактичний хід своїх суперників, враховуючи, що для цього було три дні, однак він все одно спрацював.  Шостак наважився на удар з носка з 11-ти метрів і забив – 1:1. «ПЗМС» продовжив катати м’яч більшу частину першого тайму за допомогою підключень воротаря і вбивав темп гри.
Одеська команда почала другий тайм з активних дій і одного разу майстерності Шостака допомогла поперечина. «Заводчани» намагалися не залишатися у боргу, але поплатилися за свою необачність і Златов вивів «МКВ» вперед. Полтавчани почали відчайдушно атакувати, але «МКВ» доволі непогано від захищався і здобув титул чемпіона Першої ліги Всеукраїнського фіналу АФЛУ.

 
 

15.00     Фінал     Вища ліга. Фінал. «Надія» - «Свиспан-Горизонт» - 3:2

Голи: Тригубець, 11, Данилюк, 26, Шафранський, 27 – Степанюк, 12, Данилюк, 26 (а/г)
Попередження: Цимбаляк, 7, Данилюк, 18, Радько, 28

У фіналі Вищої ліги ми мали беззаперечного фаворита у вигляді «Надії», але як цьогорічний, так і минулорічний турнір показали, що прогнози далеко не завжди бувають точними і будь-яка команда-Попелюшка може перетворитися на справжню принцесу.

«Надія» з максимальною серйозністю поставилася до свого суперника і грала першим номером, однак гріх не відзначити те наскільки тактично грамотно діяла костопільська команда. Іноді «свиспанівцям» вдавалося вийти в небезпечні контратаки, які не на жарт нервували як захист хорів чан, так і їхню лаву запасних. Особливою активністю у фінальній грі виділявся Сергій Шафранський, який на 5-й хвилині влучив у штангу, а на 11-й його удар з розвороту на дальній штанзі вдало підправив Сергій Тригубець. Костопільці зрівняли рахунок миттєво – Сергій Степанюк наче метеор пронісся ледь не через весь майданчик лівим флангом і влучно пробив у дальній кут – 1:1. Костопільці до кінця тайму вкотре продемонстрували свою непоступливість і бійцівські якості, чим і завадили хорів чанам до перерви вийти вперед.

З самого початку другого тайму «Надія» почала підвищувати швидкості і постійно турбувати Іллю Ревягіна. Було видно, що «Надія» не збирається покладатися на випадок і не бажає доводити гру до післяматчевих пенальті, а костопільці відверто «наїлися» і єдине на що могли розраховувати, так це на стандартні положення. Саме один з таких епізодів і приніс їм успіх. Після удару з ауту Данилюк невдало підставився і м’яч зрикошетив у ворота – 1:2. До кінця матчу залишалося 4 хвилини і в таких моментах важливо якомога швидше зрівняти рахунок, що і вдалося представникам Волині. Далі події відбувалися блискавично – спочатку все той же Данилюк зрівняв рахунок, а за якусь хвилину Шафранський увірвався на ближню стійку при розіграші кутового і буквально розстріляв ворота з близької відстані – 3:2. Певний час після цього костопільці не ризикували йти з 5-м польовим, але за 56 секунд до кінця таки наважилися на цей крок, однак нічого не змогли створити для порятунку гри.

«Надія» - новий чемпіон АФЛУ! Хорівська команда йшла до цього довгих чотири руки і нарешті здобула омріяний титул. Що ж до «Свиспан-Горизонту», то молода костопільська команда хоч і програла, але це друге місце можна видати за перемогу, адже своєю грою, бійцівськими якостями і характером вона здобула масу прихильників по всій Україні.



Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.