Ассоциация футзала УкраиныВідбулось засідання Комітету аматорського та масового футзалу АФУЧемпионаты ЕвропыЄвро-2018: сьогодні відбудуться перші матчі раунду плей-офОдессаОдесса: Кубок лиги Содружества стартовал!Экстра-лигаСуперкубок Украины. Продэксим – ХИТ. Анонс от Sport.uaЭкстра-лигаСуперкубок України - 2017. Ігор Москвичов та Олег Лук’яненко – про майбутній матчХарьковЛучшие голы 13-го Кубка ХарьковаЭкстра-лига12.09. 19.00 Суперкубок Украины. LIVE!БеларусьНиколай Грицына: «Почти как дома» (+ видео)Экстра-лигаСуперкубок України - 2017. «Продексім» - «ХІТ». АнонсМеждународный футзалІрина Мельничук: "В цьому році у нас є всі шанси завоювати медалі"ДетиРостислав Капітанець: «Дитячо-юнацький футзал піднімемо на інший рівень»Международный футзалЛиссабонский «Спортинг» с победы стартовал в чемпионате ПортугалииЭкстра-лигаРоман Ковальчик: «Участь у «Futsal Masters» піде нам тільки на користь»ТурнирыЗапорожье: стартовал Кубок газеты “Неделя и Люди” (+видео)ВетераныЄвген Москвін: «У футзал прийшов з волейболу»СумскаяСуми: чотири влади грали у футбол (+відео)ХмельницкийПреміум-ліга: «Хмельницькі делікатеси» перемагають «Динамо-ГУНП» у фіналі Кубку та оформлюють «золотий дубль»! (+відео)Международный футзалВідомий український футзаліст зароблятиме 60 тисяч на місяцьВетераныЧемпионат и Кубок Украины среди ветеранов, день 4: чемпионы - «Десна» (60+) и «Черное море» (50+), обладатели Кубка (40+) - «Агропродсервис» и «Черное море»!Суми: футзальні плани

Андрій Голякевич: "У новому сезоні у нас буде двоє граючих тренерів, а я буду тренером-методистом"

Один з президентів об'єднаного клубу "ІнБев-НПУ" Андрій Голякевич розповів нам про кадрові зміни у клубі, як серед тренерського штабу, так і серед гравців, а також про причини приймання домашніх матчів саме у Житомирі.
 

- З чим пов’язана заміна на тренерському містку Валерія Туркіна на Валерія Директоренка?
- У Валерія Валентиновича склалися певні сімейні обставини, пов’язані з батьками, тому він був змушений поїхати до них. Якби не ці обставини, він би залишився у нашому тренерському штабі. Можливо працював би не головним тренером, а помічником, але склалося так, як є.

- Хто увійде в новий тренерський штаб?
- Я як тренер-методист буду передавати свої знання Валерію Євгеновичу і решті. У нас буде два граючих тренери - Валерій Євгенович сконцентрується на роботі головного тренера, а Михайло Володимирович (Соколовський – прим. авт.) буде працювати тренером воротарів і допомагатиме Валерію.

- І обидва також будуть грати?
- Зрозуміло, що під час чемпіонату можуть скластися різні ситуації, а вони ще перебувають у хорошій спортивній формі і коли буде треба зможуть нам допомогти як гравці.

- З чим пов’язано рішення про те, що усі матчі команда буде проводити у Житомирі?
- По-перше, ми достатньо багато матчів будемо грати у студентських чемпіонаті і Кубку Києва, адже в нашому складі багато студентів. У спорткомплексі НПУ ім. Драгоманова студентська аудиторія у будь-якому випадку буде бачити команду у Києві. По-друге, просто в Житомирі аудиторія уболівальників, на жаль, значно більше, ніж у Києві. Відповідно там зовсім інша атмосфера, яка реально буде як домашня. Коли тебе підтримує весь зал – це дуже важливо. А коли ти граєш за напівпорожніх трибун, з яких половина, а то й більше, глядачів вболіває за суперників, а решта – різноманітні футзальні функціонери, то це зовсім інша атмосфера. Футзал же для глядачів, еге ж? Сподіваюся, що будемо приносити задоволення глядачам.

- Хто на цей момент залишив клуб?
- Зеленкевич перейшов в «Ураган». Також залишив команду Поночовний. Прикро, адже ми не хотіли, щоб він йшов. Він за спеціальністю айтішник і у нього начебто з’явилися цікаві перспективи, пов’язані із закордоном. Хоч у нього і є ще діючий контракт, але ми домовилися. Як бачите, він повністю не залишив спорт, адже грає у пляжний футбол, але це вже більше на аматорському рівні. Так що Володимир буде більше присвячувати себе своїй професії. Дуже шкода, адже ближче до кінця сезону він почав набирати форму і є дійсно цікавим футзалістом.

- Також клуб залишив Богдан Паламарчук.
- Ну це як в анекдоті: «Було у батька три сини. Двоє розумних - третій футболіст». Нам його рішення взагалі незрозуміле. Це дуже некрасива історія. Якщо він в наступному році десь буде грати, то його новий клуб муситиме виплатити нам гроші за його підготовку.  

- А хто ж прийшов?
- Я вважаю, що ми досить непогано посилилися. До нас перейшов вихованець нашого клубу Сергій Шевченко. Це гравець дуже високого класу, а якщо він ще у повному обсязі набере фізичні кондиції, то буде надзвичайно сильним. Ми вже навіть зараз у тренувальному процесі відчуваємо його позитивні якості, які йдуть на користь команді. 

Також прийшло двоє хлопців з Житомира – Євгеній Саківський і Євген Яблонько. Перший - доволі досвідчений гравець і йому 29 років. Свого часу пограв в «Контингенті» і трохи в «ТВД». Якщо він зараз увійде в цей швидкісний ритм Екстра-ліги., а я вірю, що так і буде, то теж стане хорошим підсиленням для команди. Він розумний гравець і ми його зараз награємо з нашими, скажемо так, молодими «зірочками», які грали за молодіжну збірну. Думаємо, що у нього вийде себе проявити. Євген – це вже перспектива. Він гравець з високою швидкістю, хорошим ударом і міцною статурою. Йому треба буде трохи адаптуватися до футзалу високого рівня. І це теж хороше підсилення.

Повернувся Дзюба. Розкажу вам таку деталь, що одразу після повернення команда обрала його капітаном. Тобто це і авторитет в команді, і рівень гри. Єдине, що він після травми і йому треба час. Відчувається, звісно, що він практично півроку не грав. Віталій уже навіть в товариських матчах грав, але щоб вийти на той фізичний рівень, на якому він був, необхідно ще десь місяць-півтора часу.

Ми розглядаємо ще двох людей на одне місце. Остаточно визначимося після товариських турнірів. Тобто у нас ще є одне місце в основі і є на нього кандидати. Також з основою команди тренується четверо молодих гравці 18-20 років. Вони практично у клубі, але ймовірно, що в цьому сезоні будуть грати за другу команду. Щоб вони відчули світ футзалу вищого рівня, будемо їх по можливості залучати до «основи». Однак їх не можна розглядати як гравців наступного сезону - це перспектива.

Крім того, взяли ще молодого воротаря Сірицького. Ми за ним слідкували ще коли він грав у Шостці, а вже потім він виступав за «Локомотив-2». Зараз він вступив у Національний педагогічний університет ім. Драгоманова. Думаю, що через рік він складе серйозну конкуренцію Сухову, бо має хороший потенціал. Сухов потихеньку відновлюється. Все-таки він рік не грав і потрібен певний час, щоб Сашко вийшов на свій рівень. Хоча він уже на повну силу тренується і грає. 

Це ті, хто на сьогоднішній день являються гравцями основного складу. Сірицького я теж таким вважаю, хоча, зрозуміло, що наразі він поступається і Сухову, і Соколовському. 

- Ходили чутки, що друга команда клубу буде у Першій лізі. Що скажете з цього приводу?
- Ця інформація не відповідає дійсності, вона буде виступати в чемпіонаті Житомира.

- Нещодавно чув начебто й Ігор Горло буде у «ІнБев-НПУ», хоча він начебто є в структурі клубу.
- Ви правильно сказали, що він у структурі. У нас є перша і друга команди. У першій команді зібрані гравці найвищої кваліфікації, а у другій - молодь і досвідчені виконавці, які є не зовсім професіоналами. На нашу думку серед молоді мають бути і досвідчені гравці. Він буде в «ІнБеві», але в заявку на Екстра-лігу не потрапить. «ІнБев» є нашим, так би мовити, фарм-клубом, і той же Горло є достатньо досвідченим гравцем. Якщо б Ігор свого часу хотів, то став би гравцем доволі хорошого класу, але це особливості характеру і він не ставив перед собою таких цілей. А якщо поставить і почне тренуватися, то може й потрапить в головну команду. 

- Яка ситуація з Максимом Войтком?
- Ми хочемо бачити його в команді, але є певні обставини. У нас є домовленість, що почнемо перемовини після того як закінчиться сезон пляжного футболу.

- Також ходять чутки про прихід Сергія Литвиновського.
- Я вам до цього вже сказав, що ми спеціально залишаємо ще одне місце. У нас на це місце було 5 кандидатів. Це мабуть єдиний сезон за 25-літнє існування команди, коли ми собі дозволили не взяти висококваліфікованого гравця виходячи з того, що він не придатний для нашої моделі гри. Хоча всіх кандидатів ми поважаємо і вважаємо їх висококласними гравцями. Наразі у нас на це місце залишилося декілька кандидатів, в тому числі і Литвиновський. Також ми хотіли ще двох гравців, але не вийшло. Вони мали пріоритет зайняти це місце. Так що продовжимо перегляд, бо хочемо ефективно підсилити основну команду. Усі гравці висококваліфіковані, навіть з певним ім’ям, але ми хочемо підібрати кандидата так, щоб він влився в модель командної гри.

У нас зараз дуже перспективна команда і єдина проблема – брак часу. Можливо не вистачить часу, щоб новачки засвоїли наше розуміння гри і награли зв’язки, але будемо сподіватися, що все буде добре.


Андрій Гулій, ​futsalua.org

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.