Детский футзалСуперкубок України (U-11). Представлення учасниківЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. «Енергію» скинули з вершини, Волянюк відривається від конкурентівПольшаСуперкубок Польши-2021. LIVE!Женский футзалАлина Горобец: «Приехала в футбольную сборную: Ты куришь? – Нет. – Хочешь, научим?»Чемпионат мираВалерио Скалабрелли: «Иран может дойти до финала»Чемпионат мираСергей Скорович: «Вьетнам – команда подвижная, мобильная, быстрая»Экстра-лигаВиталий Скорый: «Во многих моментах виден опыт Дмитрия Бербенцева, а в целом наши взгляды совпадают»Чемпионат мираКазахстан vs Таиланд: победитель известен?Сборная УкраиныОлександр Косенко: «Прагнемо переглянути тих гравців, на яких зможемо розраховувати у подальшому»Чемпионат мираКубок світу-2021. День 9: Парагвай, Японія та Сербія завершують формування списку 16 командЛига чемпионов УЕФАВизначено час і дати проведення матчів Ліги чемпіонів в Івано-ФранківськуЧемпионат мираАрнольд Кнауб: «В 1/8-й финала чемпионата мира слабых соперников не бывает»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 1. Разгром «Столицы» и покер Евгения КлочкоСборная УкраиныУ складі збірної України відбулася друга заміна гравця на матчі з РумунієюЖенский футзалКубок України серед жінок 2020/21: фаворити рознесли суперниць і вийшли у півфіналЧемпионат мираКубок світу-2021. День 8: Бразилія та Португалія виграють свої групиПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 2. Украинский день в ЛешноИспанияАри Сантос возвращается в «Барсу»Чемпионат мира​Чингиз Есенаманов: «Если дойдем до полуфинала, побреюсь налысо»Экстра-лигаОлександр Бондар: «Тренер завжди має бути горою за команду і відповідальність за всі поразки брати на себе»

Кирило Ципун: «Щоб «Продексім» став грандом, потрібна стабільність»

Чемпіон України, херсонський «Продексім», продовжує готуватись до нового сезону, в якому йому доведеться захищати свій титул. Наразі команда готується до двох товариських матчів проти чемпіона Угорщини, команди «Раба ЕТО Дьйор». Разом з усіма футзалістами готується до нового сезону і найкращий воротар Екстра-ліги минулого сезону Кирило Ципун. У ексклюзивному інтерв’ю прес-службі Асоціації футзалу України він пригадав ключові моменти чемпіонського сезону та поділився своїми очікуваннями від нового чемпіонату та майбутнього дебюту херсонської команди в Кубку УЄФА.

- Кирило, хоч незабаром і почнеться новий сезон, але вітаємо тебе з дуже вдалим минулим сезоном. Це, мабуть, найуспішніший сезон у твоїй кар’єрі? 
- Дякую за привітання! Для найуспішнішого сезону не вистачає Кубку України. Поки за два сезони у «Продексімі» не вдалося його виграти, але я вірю, що і ця вершина підкориться нам.

- За два сезони «Продексім» здобув «бронзу» та «золото» Екстра-ліги. Чи можна говорити про те, що у нас народжується новий гранд українського футзалу? 
- Так, за цей час нам дійсно багато чого вдалося, але щоб стати грандом, потрібна стабільність, потрібно щороку доводити, що ти найкращий і вигравати трофеї. Знаючи, яка робота проводиться в клубі щодо поліпшення умов, інфраструктури і всього «навколофутзального», я вірю, що «Продексім» зможе вписати своє ім'я в список кращих команд України.

- У півфінальній та фінальній серіях «Продексім» не був фаворитом. Чи допомогло це команді у психологічному плані? 
- Психологічно ми налаштовувалися тільки на перемогу. Перед грою немає такого - фаворити ми чи ні, ти просто виходиш і б’єшся за результат і весь колектив. 

- У складі «Продексіма» є гравці, які мають досвід перемог у чемпіонаті України. Цей фактор був одним з ключових, чи не так? 
- У нас у команді достатньо футзалістів, які вигравали чемпіонат, є ті, хто не вигравав - сплав досвіду виграшів таких турнірів і величезного бажання. У когось це перший титул, і це теж дає результат – від того і перевага в психологічно плані!

- Тренери та президенти клубів Екстра-ліги більшістю голосів визнали тебе найкращим голкіпером у чемпіонату України в сезоні 2016/2017 р. р. А як ти оціниш таке визнання? 
- Індивідуальна нагорода - це, безумовно, приємно. Значить, твоя робота не пройшла даремно. Але головна оцінка сезону - це Чемпіонство, до якого ми всі разом вперто йшли!

- Кого би зі своїх колег по воротарському цеху ти назвав найкращим в Екстра-лізі за підсумками минулого сезону, якби у тебе була можливість обирати? 
- Я б назвав Владислава Лисенка! Він дуже надійно, і головне - стабільно відіграв весь сезон. Багато в чому завдяки йому «ХІТ» зайняв перше місце в регулярному чемпіонаті.

- Олександр Хурсов у інтерв’ю сайту АФУ, згадуючи про тебе, пригадав серію плей-офф, коли «Єнакієвець» грав з «Ураганом», і багато в чому завдяки твоїй грі у воротах «дракони» не тільки змінили хід серії, а й пройшли далі. Можеш згадати перипетії тієї серії? 
- Так, ми приїхали з Єнакієва, маючи два програші, і всі розуміли, що треба вигравати третю гру. Я пам'ятаю, як у нас були думки в голові, що якщо ми її виграємо, то обов'язково пройдемо до фіналу. Саме ця гра стала найважчою в тому протистоянні! Так і сталося - ми перемогли, отримали психологічну перевагу і вигнали серію 3:2. 

 

- Від спогадів перейдемо до сьогодення. «Продексім» готується до нового сезону. Яким ти його бачиш? 
- Я думаю, для нас він буде нелегким - це точно! Тепер на нас буде інший настрій у команд, але ще складніший він буде через те, що додасться кількість ігор за рахунок єврокубка - це додаткове навантаження: фізичне та психологічне, адже результат треба здобувати у всіх турнірах!

- У жовтні «Продексім» дебютує у Кубку УЄФА. Суперники чемпіонів України – сербський «Економац», португальський «Спортінг» та латвійський «Нікарс». Що можеш сказати про суперників? 
- «Спортінг» - віце-чемпіон Європи, а «Економац» та «Нікарс» - бувалі гравці з великим досвідом ігор на євроарені. Зараз усі активно підсилюються, склад команди не змінюється, важко зараз щось детально сказати. Розбирати ігри команд будемо ближче до початку турніру, зараз всі думки про Суперкубок та чемпіонат.

- «Економац» сильний своїми вболівальниками, а грати доведеться саме у Сербії. За рахунок чого можна буде змусити замовкнути галасливих сербських фанів? 
- Змусити замовкнути трибуни можна тільки своєю грою. Якщо для них це підтримка, для нас - додатковий подразник і мотиватор! 
 
- Які, на твою думку, шанси у «Продексіма» пройти до Елітного раунду Кубку УЄФА? 
- Можливо, у нас немає міжнародного досвіду, як у команди в цілому, але я думаю, що досвід окремих гравців, наша гра і божевільна самовіддача дають нам хороші шанси на прохід.

- Сезон 2017/2018 р. р. буде для українського футзалу важливим ще в тому плані, що збірній України доведеться зіграти на Євро-2018. Які надії ти пов’язуєш з майбутнім чемпіонатом Європи? 
- А тут не треба сподіватися. Тут треба всім кандидатам у збірну старанно працювати та доводити всім, що саме їх повинні взяти у збірну! А на чемпіонаті Європи підкоритися однієї цілі та йти всім разом вперед.

Прес-служба Асоціації футзалу України

Фото: 
ФК «ХІТ» (Київ), Євген Кравс 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.