БеларусьМаксим Лисенко: «В Португалії автобус здав назад. Ривкін сказав, що на ньому ми більше не поїдемо»БразилияКарека – в «Коринтианс», Лукас Селбаш – в «Атлантико»КазахстанВиктор Уго и Део пополнили МФК «Актобе»Кубок УкраиныFavbet Кубок України: відбулося жеребкування попередніх етапівЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. «Енергія» – «Сокіл». АнонсКазахстанВиктор Тарчило: «В Казахстане очень высокий уровень футзала»Женский футзалОлександр Ратич: «Мабуть, нам доведеться дещо змінити вектор розвитку клубу»Экстра-лига«Цифры знают все»: покер Колесникова и два «дубля» ДоманскогоСборная УкраиныОлексій Сагайдаченко: «Є певна важкість відслідковування гравців, які не задіяні у Favbet Екстра-лізі і Першій лізі»Всеукраинский финал АФЛУВсеукраїнський фінал АФЛУ-2020: найкраще досягнення волинського футзалуКазахстанКубок Казахстана пройдет в октябреПервая лига Назар Бугайчук: «"Любарт" виступатиме в Першій лізі, яка попередньо стартує наприкінці жовтня»РоссияСергей Скорович: «Спорт высших достижений не может быть легким ни для спортсменов, ни для тренеров»БразилияМаркиньос Шавьер будет работать в ОАЭБразилия«Магнус» подписывает ДжониЭкстра-лигаЕкстра-футзал. Сезон 2020/21. Випуск № 5Кубок УкраиныFavbet Кубок України: жеребкування попередніх етапів – 24 вересняРоссияНиколай Иванов: «Я всегда ставлю перед собой максимальные цели»Всеукраинский финал АФЛУАндрей Заводян: «Победа в АФЛУ далась нам не очень легко, но и не так тяжело, как это могло бы казаться»ФранцияСборные Молдовы и Франции обменялись победами

Артем Шубін: «Ми рухаємося поступовим шляхом, тому для дебюту на всеукраїнській арені обрали Другу лігу»

Виконавчий директор Асоціації футзалу Запорізької області та офіційний представник «ЗАПОРІЖПРОМГРУП-ЛАД» Артем Шубін підбив підсумки сезону у регіоні та розповів про амбіції команди на всеукраїнському рівні.

–​ Розкажіть більше про чемпіонати, які проводить Асоціація футзалу Запорізької області. Вони охоплюють лише обласний центр чи райони також?
– Ми проводимо чемпіонат Запорізької області, поєдинки якого проходять у Запоріжжі. Однак, не обмежуємося лише представниками обласного центру. Наприклад, у Прем’єр-лізі три з восьми команд не є запорізькими.
 
– Чи встигли завершити футзальні змагання до карантину?
– Щодо Прем’єр-ліги, то залишився останній тур. Чемпіон та срібний призер вже визначені. А от у боротьбі за третє місце мали зійтися суперники, які нині посідають третю та четверту сходинки. Будемо слідкувати за ситуацією з карантином. Після його завершення плануємо завершити сезон в усіх лігах. Заздалегідь нікому нічого присуджувати не будемо!
 
– Чи має Асоціація футзалу Запорізької області системних партнерів або спонсорів?
– Маємо, але вони змінюються. Когось одного, хто нам допомагав би з усіма подіями важко відзначити.
 
– Розкажіть про нинішній стан дитячо-юнацького футзалу в області?
– Маємо відкритий чемпіонат міста Запоріжжя. Сюди з’їжджаються команди з усієї області. У ньому представлені категорії U-7, U-8, U-9, U-11, U-13 та U-15, а участь взяли близько сімдесяти команд. Два тури у цих змаганнях ми також не встигли дограти. На всеукраїнському рівні область представляли запорізький «Шторм» та «Темп-ЗАЕС» з Енергодара.
 
– Поговоримо про «ЗАПОРІЖПРОМГРУП-ЛАД». Які завдання ставилися перед командою для участі в «Odessa Open Cup»?
– Їхали продемонструвати рівень запорізького футзалу та подивитися на інші аматорські колективи. Звичайно, хотілося досягти успіху. Думаю, президент не очікував, що ми переможемо. Однак, нам вдалося це зробити. Такий результат неабияк потішив команду.
 
– Наскільки участь у турнірі допомогла сформувати команду для Другої ліги?
– «ЗАПОРІЖПРОМГРУП-ЛАД» рухається поступовим шляхом, тому для дебюту на всеукраїнській арені ми обрали Другу лігу. Наше завдання мінімум – потрапити до Фіналу Чотирьох. Якщо після карантину все буде добре – цілком можливо, що ми будемо претендувати на проведення вирішальної стадії Другої ліги у Запоріжжі. Якщо ми переможемо у цьому чемпіонаті, то впевнений, що президент розглядатиме можливість участі «ЗАПОРІЖПРОМГРУП-ЛАД» у Першій лізі.
 
– Як оціните свою групу у Другій лізі?
– Хоч у нашій групі було всього три команди – всі вони сміливо могли брати участь у стадії плей-офф від інших груп. «Human» є досить сильною командою та минулорічним учасником Фіналу Чотирьох. Думаю, що цьогоріч хлопці можуть повторити цей результат. Сподіваюся, що і ми, і вони дійдемо до фінальної стадії.
 
– Ви вже окреслили свої перспективи щодо руху вперед. Як на це впливає те, що місто не представлене командою Favbet Екстра-ліги як це було рік тому, і знайти глядацьку аудиторію простіше?
– Ми збирали досить непогану кількість глядачів і в якості представника Другої ліги. На матчах Кубка України та поєдинку з командою «Human» палац спорту «ЗАБ» був заповнений на 60%. Навіть зважаючи на вечір п’ятниці, що є не надто зручним часом для вболівальників.
 
– До речі, як оціните участь команди у Кубку України?
– На моє переконання, ми могли проходити «Manzana-2TK». Були досить близькими до цього у матчі-відповіді, який проходив у Запоріжжі. Залишалося забити всього один гол, щоб пройти далі. Трохи не пощастило. Ми пропустили, пішли вперед з п’ятим польовим, і, зрештою, вилетіли з турніру. Кубок України – це чудовий досвід. Ми хотіли пройти далі, але віддаємо належне супернику. «Manzana-2TK» є сильною командою. Загалом, для дебюту – результат є доволі непоганим.
 
– Як оціните потенційну можливість об’єднання учасників Першої ліги і частини команд з Другої ліги в один турнір?
– Формат є доволі цікавим. Однак, доля нашого підвищення у класі, передусім, залежить від цьогорічного підсумку сезону у Другій лізі. Загалом, вважаю, що Другою лігою мають бути чемпіонати областей. Яскравий приклад – Ужгород. Так має відбуватися усюди. Переможці йдуть далі у Другій лізі. Команди, які посіли другі місця – кваліфікуються до всеукраїнського фіналу АФЛУ. Загалом, до Другої ліги більшість учасників заявляються грати для того, щоб не їздити далеко. Відповідно, обирають територіальний принцип та економію коштів у порівнянні з тією ж таки Першою лігою.
 
Тобто, навіть якщо ти доходиш до фінальної стадії турніру – це 2-3 виїзди у потенційно більш віддалені міста, ніж на груповому етапі. Також відзначу неприємний факт з цьогорічним плей-офф. Ми поїхали у Херсон, зіграли там матч проти ФК «Anserglob», а суперники до Запоріжжя не приїхали. Наш президент витратив кошти на поїздку, а інша команда не хоче витрачати гроші, оскільки не бачить сенсу у матчі-відповіді. Треба або щось змінювати у регламенті, або грати перший поєдинок на паркеті сильнішої команди за рейтингом або за якоюсь іншою шкалою.
 
– Як має завершитися сезон у Другій лізі?
– Передусім, варто відштовхуватися від дати завершення карантину. Якщо вдасться відновити тренувальний процес до початку травня (умовно, до десятого числа), то командам буде потрібно десь два тижні, щоб прийти до тями, декому – дограти матчі у міських або обласних чемпіонатах. Залишилося зіграти чвертьфінальну стадію та Фінал Чотирьох. Це не так багато. Не бачу проблеми, аби продовжити змагання наприкінці травня, якщо ситуація з коронавірусом покращиться. Друга ліга – це аматорські команди. Їм непотрібно дуже багато часу на відновлення тренувального процесу. Люди мають жити у певному ритмі, намагатися підтримувати форму, однак, без занять футзалом.  
 
Джерело –
Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.