РоссияРуслан Кудзиев: «Приятно получать вызов в сборную»Женский футзалКубок України серед жіночих команд 2019/2020: визначено формат дограванняИспанияИспания вместо Португалии сыграет с БразилиейЖенский футзалЖіноча збірна України проведе товариські матчі проти ПортугаліїСборная УкраиныВіталій Одегов: «Новачки юнацької збірної справляють досить позитивне враження»Экстра-лига«ДЕ Трейдинг» відкрив власний фан-шопЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 11 тур. «Енергія» – «ХІТ». АнонсКазахстанКазахстан-2020/21. Тур 3. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 5. "Тюмень" выходит на первое местоФранцияПьер Жаки: «Сборная U21 – это вестибюль главной сборной»КазахстанФернандиньо: «Мои личные цели и задачи «Кайрата» совпадают – везде быть лучше всех!»Лига чемпионов УЕФАЛіга чемпіонів-2020/21: «Продексім» прийме чемпіона Північної ІрландіїЛитваКирилл Красий: «Нас ждет очень насыщенный сезон»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 8. Кто остановит Артема Рося?ПольшаЭкстракласа-2020/21. Тур 9. «Рубка» в Гливице и «камбэк» в КатовицеЭкстра-лигаСуддівська післямова. Сезон 2020/21. Випуск 5КазахстанКазахстан-2020/21. Тур 2. LIVE!РоссияСборная России готовится к квалификации ЕВРО-2022ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 6-го тураИспанияИспания – Португалия: Феде Видаль сделал выбор

Відкритий лист ФК «Рівнестандарт ДЮСШ 4» до керівництва Асоціації футзалу України

"Рівнестандарт ДЮСШ 4" не задоволений суддівством у останньому матчі фінальної частини Другої ліги проти СК "Городенка"


 
Асоціації футзалу України, президенту АФУ Сергію Владико, віцепрезиденту, виконавчому директору АФУ Володимиру Гримайлу, інструктору ФІФА з питань арбітражу, співголові Комітету професіонального футболу ФФУ Віктору Дердо, голові Комітету арбітражу АФУ Сергію Кравцову.
 
Відкритий лист Футзального клубу "Рівнестандарт ДЮСШ 4"

Не вщухає резонас, щодо фінальної частини чемпіонату України з футзалу серед команд другої ліги, який відбувся в місті Городенка. Футзальний клуб "Рівнестандарт ДЮСШ-4" вважає за необхідне висловити свою офіційну позицію щодо цієї події.
 
Ми щиро вдячні Асоціації футзалу України, владі міста Городенка та керівництву СК "Городенка" і всім причетним, які знайшли можливість та доклали максимальних зусиль, щоб провести фінальну частину чемпіонату України з футзалу серед команд другої ліги. Вважаємо, що в цей непростий час змагання відбулися на високому ОРГАНІЗАЦІЙНОМУ рівні.

У зв'язку з тим, що всі інші змагання з футзалу в Україні достроково припинені, чи зупинені, фінальна частина чемпіонату другої ліги стала центральною подією в житті українського футзалу, до якої як ніколи раніше була прикута увага всіх шанувальників цього виду спорту, уболівальників, експертів та професіоналів. Вважаємо, що ці змагання були прекрасною нагодою для популяризації гри в Україні, залучення нових команд не лише до аматорських змагань, але й спонукати меценатів та спонсорів спробувати сили у всеукраїнських чемпіонатах, зокрема, в тій же другій лізі. Це мало б сприяти збільшенню кількості учасників футзальних змагань в чемпіонатах України у всіх лігах, залучення нових команд, спонсорів та меценатів до проведення змагань з цього виду спорту, і, як наслідок, підвищення майстерності футзалістів на всіх рівнях.
 

На жаль, на нашу думку, всі ці зусилля та благородні наміри були спаплюжені конкретними людьми, які своїми діями та бездіяльністю зробили "ведмежу послугу" всьому українському футзалу. Мова йде про арбітра ФІФА Ярослава Вовчка з Івано-Франківська, його юного помічника Ореста Дуцяка з Дрогобича та делегата АФУ Романа Проця з Дрогобича, який замість того, щоб вжити заходів та спробувати виправити ситуацію, лише потурав та виправдовував непрофесійні, та, на нашу думку, упереджені зловмисні дії арбітрів фінальної частини у відношенні до суперників СК "Городенка" в цілому та до нашої команди зокрема.

Футзальний клуб "Рівнестандарт ДЮСШ-4" хоч і є дебютантом всеукраїнських змагань, але серед керівників клубу, адміністрації, тренерського штабу та футболістів є багато тих, хто все своє життя присвятив улюбленій грі, і навіть стояв біля витоків зародження цього виду спорту, тоді ще міні-футболу, в Україні. За майже тридцять років, український футзал пережив багато чого, але поступово різні ганебні явища залишалися в минулому, і у 2020 році команди і уболівальники можуть розраховувати на те, що чемпіон визначатиметься виключно в спортивній боротьбі на майданчику, а не в закулісних інригах.
 

Ми чудово розуміємо, яка відповідальність лежить на арбітрах будь-яких матчів, про тиск, який на них чиниться під час гри, свідомо, чи ні, з боку уболівальників та учасників гри. Ми також розуміємо, що всі ми люди, а людині властиво помилятися. Завжди з розумінням ставилися до таких людських помилок в діях арбітрів під час будь-яких матчів, і, не зважаючи на результат та емоції, після фінального свистка тисли один одному руки. Але наш клуб ніколи не змириться з свавіллям, вседозволеністю та безкарністю арбітрів, які не через "людські помилки", а саме цілеспрямовано та упереджено допомагають одній команді, "знищуючи" іншу.

З усією відповідальністю офіційно заявляємо, від імені Футзального клубу "Рівнестандарт ДЮСШ-4", що арбітр ФІФА Ярослав Вовчок з Івано-Франківська, його помічник Орест Дуцяк з Дрогобича за підтримки і потурання їхніх дій делегатом АФУ Романом Процем в матчі СК "Городенка"  "Рівнестандарт ДЮСШ-4" свідомо, цілеспрямовано та упереджено виконували свої суддівські обов'язки неналежним чином, задля досягнення "потрібного" рахунку для команди СК "Городенка", чим вплинули не лише на результат матчу, але й на підсумковий розподіл місць в турнірній таблиці, і визначення переможця чемпіонату України з футзалу серед команд другої ліги.

Дії суддівської бригади в цьому матчі не лише зіпсували свято футзалу, але й нівелювали всі ті зусилля, які багато років докладала Асоціація футзалу України для становлення позитивного іміджу змагань, які вона проводитить, а також довіри та поваги до роботи та професії футзального арбітра.

Футзальний клуб "Рівнестандарт ДЮСШ-4" закликає керівництво Асоціації футзалу України вжити всіх заходів для того, щоб подібні речі не повторялися в майбутньому, а чемпіони та переможці визначалися виключно в чесній спортивній боротьбі на футзальних майданчиках.

Джерело  Футзальний клуб "Рівнестандарт ДЮСШ 4"

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.