Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. Фінали. LIVE!Первая лига Об'єднана команда «Кардинал Рівнестандарт» зіграє у чемпіонаті Першої лігиБеларусьБеларусь-2020/21. Плей-офф. 1/8 финала. LIVE!Первая лига «Ураган-2-КФВ» зіграє два товариські матчі з учасником першої лігиПервая лига Перша ліга 2020/21. Календар групи СПервая лига Євген Заїченко: «Я підійшов до Фіналу восьми другої ліги в не найкращій формі, але Андрій Чуднов ментально мене налаштував»Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. Серія за 3 місце. «Енергія» – «ХІТ». АнонсИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 30-го тураЧемпионат ЕвропыОсновний раунд жіночого Євро: третім суперником збірної України стала БельгіяЭкстра-лигаІгор Корсун: «Не хотів би залишитися на безлюдному острові з воротарями, бо вони небезпечні хлопці»Чемпионат ЕвропыЖозе Алесио: «Есть команды, с которыми не хотелось бы встречаться»Испания-2020/21. Тур 30. Смена лидера и вылет «Ферроля»ИталияИталия-2020/21. Лучшие голы и сейвы 26-го тураЭкстра-лигаДаниіл Абакшин – найкращий гравець квітня у Favbet Екстра-лізі 2020/21Лига чемпионов УЕФАДуглас: «Несмотря на все трудности, с которыми мы столкнулись вместе, мы остаемся стойкими и сильными»Лига чемпионов УЕФАТайнан: «Благодаря конструктивной критике я строил замок своей мечты»ИспанияДани Сантос уходит, Рафаэль Рато остается, Лин возвращаетсяАзербайджанИсполком АФФА решит, кто представит Азербайджан в Лиге чемпионов УЕФАЛига чемпионов УЕФАОпределены календарь и формат Лиги чемпионов УЕФА сезона 2021/22Чемпионат ЕвропыСтартует квалификация женского ЕВРО-2022

Чемпіонат України (U-13). Вища ліга. Анонс другого з’їзного туру

З 12 по 15 січня у Білозір’ї відбудеться другий з’їзний тур чемпіонату України (U-13) серед команд Вищої ліги.


Зазначимо, що у цьому сезоні чемпіонат України серед 13-річних відбувається в ті ж самі терміни та в тих же самих місцях, що і чемпіонат України (U-13). Тобто, якщо згадати наш попередній матеріал, то можна зрозуміти, що перший з’їзний тур відбувався з 1 по 4 грудня у Крижанівці. Нагадаємо, що у цьому сезоні Комітет дитячо-юнацького футзалу АФУ прийняв рішення проводити чемпіонати України у вікових категоріях U-11 та U-13 паралельно. Це зроблено з метою зменшення фінансових витрат, а також для того, щоб тренери команд могли одразу підтягувати гравців молодшої команди до старшої.

Нагадаємо, що це дебютний сезон чемпіонату України у Вищій лізі серед юнаків до 13 років. Однак, він вже показав свій високий рівень. Щоправда, поки що жодній з команд не вдалося обіграти одеську об’єднану команду «Трилюкс-Гармонія». Однак, при цьому треба зауважити, що у одеситів є одразу кілька переслідувачів, які відстають від підопічних «зелено-чорних» на три очки. Це і «Ураган» (Івано-Франківськ), і «ДЮСШ-Respect» (Маневичі), і «Іллічівець» (Чорноморськ), і КДЮСШ № 12 (Харків). З цієї когорти «Трилюкс» встиг зіграти лише з маневичанами, у яких виграв з рахунком 5:4. І то – якби волиняни не стали завчасно грати за рахунком, виграючи 4:1, а продовжували грати у такому ж ключі, як і до того, то не факт, що «Трилюкс» зміг би перемогти. А так – можна сказати, що другий тур буде для одеситів справжнім випробуванням на міцність та підтвердження своїх лідерських амбіцій, тому що там будуть матчі і з «Ураганом», і з «Іллічівцем», і з КДЮСШ № 12. Додайте сюди ще і ДЮСШ № 4 з Рівного – якщо дати цій команді дати розбігтись, то її буде складно зупинити. Так що, цей тур для об’єднаної одеської команди насправді буде дуже складним.

Власне кажучи, цей тур буде дуже складним і для конкурентів «Трилюкса». Зокрема, «Ураган» гратиме не тільки з цією одеською командою, а ще і з «ДЮСШ-Respect». Однак, якщо подивитись на конкурентів «драконів», які так само мають по дев’ять очок, то у підопічних Романа Кіндратіва календар матчів більш рівний. У харків’ян, наприклад, він буде трохи складніший. У маневичан же календар, на нашу думку, більш зручний. Але одна справа – передматчеві розклади, а інша – те, як у цих команд піде гра. Однак, спробуємо коротко проаналізувати, за рахунок чого ці команди, які наразі знаходяться у «медальній зоні», можуть втрутитися у боротьбу з «Трилюксом».

«Ураган» може піднятися вище свого поточного четвертого місця за двох умов. Перша – якщо «дракони» гратимуть так само сильно, як під час останніх хвилин матчу з ДЮСШ № 4. Нагадаємо, що тоді підопічні Романа Кіндратіва програвали з рахунком 1:3, однак зрештою виграли 4:3, забивши три голи протягом двох останніх хвилин. Друга умова – «ураганівцям» потрібно грати так само потужно, як вони грали проти харківської КДЮСШ № 12 (підсумковий рахунок – 5:1 на користь юних івано-франківців). Тоді перша четвірка прикарпатської команди витворяла все, що хотіла, до того ж, вона практично не дала розігратися лідеру харків’ян – Чернишову. Однак, є у «драконів» один недолік – у їх складі дуже мало гравців 2008 року народження (по факту – лише Тутка та Домасов). Решта гравців – 2009 року народження. А в дитячому футзалі навіть один рік різниці – це серйозна перевага. Однак, яке це матиме значення, якщо Корнукий та Ткачук показуватимуть результативну гру? Думається, що саме на вдалу гру цих виконавців і розраховуватиме тренерський штаб «драконів». Залишається тільки дізнатись, наскільки це очікування виправдає себе на практиці.

«Іллічівець» використав паузу між турами по-своєму. Ні для кого не секрет, що команда 2008-2009 років народження – це саме той колектив, на який Олександр Каплун робить головний пріоритет не тільки в цьому сезоні, а і з перспективою на наступні кілька років. За сумарним талантом гравців «Іллічівець» точно посідає першу сходинку. Однак, у цієї команди можуть виникнути певні проблеми, якщо випадатимуть лідери. Зокрема, зараз буде цікаво подивитись на те, у якій формі наразі знаходиться Дмухайлов. Будемо відверті: в останніх поєдинках 2020 року Максим, який, так само, як і Дзюін, Закора, Завгородній, Дмухайлов та Каплун-молодший, заграний не тільки у чемпіонаті України (U-13), а й у чемпіонаті України (U-15), виглядав дуже втомленим та виснаженим, і він показував свій потенціал максимум на 40 % від того, що він насправді може показати. Тому, сподіваємось, що перерва на новорічні свята пішла Максимові на користь, і у Білозір’ї ми побачимо того МД14, якого звикли бачити. До того ж, у «Іллічівця» ще і підсилення буде, оскільки команду з Чорноморська підсилили деякі гравці одеського «Локомотива», які гратимуть у цьому сезоні, так би мовити, на правах оренди. Враховуючи те, що «орендованим» гравцям «Локомотива» не доведеться довго зіграватися з представниками «Іллічівця», оскільки у них вже є досвід спільних виступів у одній команді, можна вважати, що це поповнення «червоним» не завадить.

Навряд чи можна чекати якихось змін від КДЮСШ № 12, якщо ми говоримо про кадри, адже цей харківський колектив кілька років поспіль грає одним і тим же складом. Команда Євгена Червоного, в принципі, непогано провела перший з’їзний тур, проте розгромна поразка від «Урагану» не дала харків’янам можливості скласти компанію «Трилюксу» на чолі турнірної таблиці. Однак, саме ця гра показала слабкі сторони слобожанців. Перш за все, було видно, що якщо суперники надійно грають з Чернишовим, то у першої четвірки «гранатових» мало що виходить. До того ж, та гра показала, що команді треба працювати над тим, щоб мати план «Б» на той випадок, якщо суперники зі стартових хвилин починають активно грати першим номером. «Ураган» надав урок, а от у матчі з «Трилюксом» (для КДЮСШ № 12 це буде один з найбільш важливих матчів у рамках цього туру) можна буде подивитись, чи засвоїли підопічні Євгена Червоного цей урок.

Що стосується «ДЮСШ-Respect», то ця команда, яка лише за додатковими показниками випереджає і «Ураган», і «Іллічівець», і КДЮСШ № 12, явно націлена на те, щоб повторити успіх своїх старших одноклубників, які наразі лідирують у чемпіонаті України (U-15). За сумарним талантом гравців ця команда цілком реально може зрівнятися з «Іллічівцем», з якого підопічні Андрія Шевчука вже встигли зняти «скальп». І ця команда явно має на меті здобути один з комплектів нагород. І календар матчів другого з’їзного туру теоретично дозволяє маневичанам як мінімум відірватися від своїх нинішніх конкурентів та наблизитись до «Трилюкса». Однак, немає сумнівів у тому, що команда з Волині зробить усе для того, щоб спробувати не тільки наздогнати, а й обігнати одеситів, у яких календар буде не такий вже і легкий. І тут вже маневицькій команді треба сподіватися на те, що їх одеські візаві десь втратять очки. Проте, волинські юнаки вже привчили нас до того, що вони грають у свою гру та не озираються на результати опонентів. Але спрогнозуємо, що шанси маневичан вийти як мінімум на чисте друге місце за підсумками цього туру – дуже високі.

З когорти наздоганяючих більш-менш хороші шанси на те, щоб втрутитись у боротьбу за медалі має КДЮСШ № 1 «Дніпро» з Черкас. Ця команда фактично гратиме вдома, де підопічним Віктора Пархоменка знайомий майже кожний клаптик білозірського тарафлексового покриття. Чи стане це зайвим фактором на користь черкащан? Можливо. Чи зможе черкаська команда створити сюрприз? Теж можливо. Однак, є один момент, який треба враховувати і тренерам, і гравцям черкаської команди. Річ у тім, що вона подекуди грає одноманітно, і суперникам тоді легше їх «читати», що може призвести до поразки. У Віктора Пархоменка та Романа Халявки був час для того, щоб попрацювати над цим недоліком. І тепер будемо дивитись, як їм вдалося з ним впоратися, зважаючи на те, що черкащани гратимуть практично вдома.

13-річні рівняни, на жаль, виступили у першому з’їзному турі майже так само, як і їх 11-річні одноклубники. З тією лише різницею, що 13-річні вихованці ДЮСШ № 4 все-таки змогли здобути бодай би три очки. Однак, знаючи цю команду, можна сказати, що за потенціалом вона може претендувати на кращі результати, особливо коли на майданчику знаходяться Малиновський та Мокляк, які є лідерами цього колективу. І під час цього з’їзного туру саме ці гравці мають зробити все для того, щоб витягти ДЮСШ № 4 ближче до топ-п’ятірки. Чи вдасться їм це зробити? Враховуючи те, який у підопічних Вадима Басюка буде календар, наразі можна спрогнозувати, що шанси на здобуття очок можуть бути хіба що у поєдинку з «Флагманом», який теж має три очки у своєму пасиві. «Флагман» (U-13), на нашу думку, зіграв у першому з’їзному турі не так яскраво, як «Флагман» (U-11). Чому? Ризикнемо сказати, що потенціал 11-річних «флагманів» насправді трохи вищий. І це позначається на результатах. Однак, це не означає, що одесити не будуть спроможні на певні несподіванки. Тим не менш, у боротьбі з зони аутсайдерів, на нашу думку, шанси все-таки кращі у ДЮСШ № 4, ніж у «Флагмана». І очна зустріч покаже, чи правильні наші прогнози.

Щодо «Чорного моря» та «Фенікса-Атлета», то ці команди поки що не пізнали смаку перемог. Тому, поки що ми не будемо казати про якісь шанси цих команд у нинішньому турі. Однак, ми будемо раді, якщо вони зможуть створити бодай би одну сенсацію.

І наостанок пропонуємо Вам згадати результати першого з’їзного туру в Крижанівці, а також познайомитися з поточною турнірною таблицею та календарем матчів другого з’їзного туру чемпіонату України (U-13) серед команд Вищої ліги сезону 2020/2021 р.р.

Результати матчів першого з’їзного туру 






Турнірна таблиця пісня першого з’їзного туру 



Календар матчів другого з’їзного туру 






Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»    

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.