БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 20. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 17. LIVE!Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-офф. 1/2 фіналу. LIVE!Чемпионат мираЖеребьевка чемпионата мира-2020 (21) – 1 июняКазахстанКака: «Не можем иметь две цели одновременно»Сборная УкраиныЗбірній України зараховано технічну перемогу у матчі відбору до Євро-2022 з АлбанієюИспания«Мовистар Интер» – обладатель Суперкубка Испании-2020Детский футзал«ДЮСШ-Respect» здобуває Кубок України U-12ИспанияХосе Руис: «Хочется самому уйти из спорта, а не дождаться того, чтобы спорт ушел от меня»Чемпионат ЕвропыВладимир Вусатый: «Я склоняюсь к тому, что пора мне уже двигаться к завершению»Чемпионат ЕвропыОлександр Косенко: «Ми маємо справжній коллектив»Экстра-лигаАндрей Мельник – игрок МФК «Продэксим»Сборная УкраиныНазарій Войтович: «Дружний колектив збірної підтримував мене з першого дня»Чемпионат ЕвропыТомаш Драховски: «За выход на ЕВРО нам обещали 14 тысяч евро»РоссияАлександр Телегин: «Если выйдем на «Синару» в плей-офф, то матчи в выходные могут стать разминкой перед играми на вылет»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 1/2 фіналу плей-оф. Анонс перших матчівИспанияДаниэл Шираиши: «Мы не можем уступить в финалах дважды одной и той же команде»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Результати жеребкування чвертьфіналівЭкстра-лигаДаніел Роза: «Я дуже щасливий в Україні»

Чемпіонат України (U-15). Вища ліга. Результати третього з’їзного туру

З 25 по 27 січня у Луцьку проходив третій з’їзний тур чемпіонату України у віковій категорії U-15 серед команд Вищої ліги. 

Фото: Асоціація футзалу Волині 

Результати матчів третього з’їзного туру 

Важко було переоцінити значення цього матчу для «фіолетових». І справа не лише у великій кількості втрачених командою очок у івано-франківському турі. Саме рівненська команда у цьому сезоні залишила «Фенікс» без «золота» Ярмарку футзалу, а потім й обіграла харків’ян у матчі першого туру Чемпіонату України.

Саме особлива важливість перших двох стартових матчів цього туру – проти ДЮСШ-4 та львівської «Енергії» спонукала «Фенікс» зрадити своїм традиційним планам та приїхати до Луцька за день до початку туру. Враховуючи досить складну дорогу, таке рішення, принаймні судячи з результатів матчу з рівненчанами, себе повністю виправдало. У першому ж стартовому турі «Фенікс» виглядав чи не «найсвіжішою» командою.

Сам матч «фіолетові» почали від оборони, віддавши перевагу супернику. І хоча «зелені» володіли на цей час територіальною перевагою, два найбільш небезпечні моменти виникли саме біля їхніх воріт. Спочатку Болдижев вивів Ходацького на «убойну» позицію, та останній не став бити у касання, втративши найвигідніший момент. А потім сам капітан дивом не влучив у незахищені вже ворота, добиваючи м’яч після власного ж удару.

Та все ж гол відбувся. Спрацювали стандарти, що їх «Фенікс» старанно відпрацьовував перед поїздкою до Луцька. Коньков ввів м’яч з-за бокової, Шевченко прокинув себе під удар й здорово пробив у «дев’ятку». Забитий м’яч аж анітрохи не розслабив хлопців. У всіх матчах з рівненчанами ми забивали першими, при цьому двічі вигравала команда четвертої спортшколи. Утім на полі поспокійнішало, й ігрова ініціатива почала повільно переходити до нашої команди. Відчуваючи, що гра дається, й маючи на увазі вкрай інтенсивний графік матчів туру (кожна команда має по дві гри щодня протягом трьох днів), Сергій Гриценко та Юрій Ващенко отримали можливість варіювати склад, даючи пограти практично всім заявленим на цей матч гравцям.

Другий тайм «Фенікс» розпочав, граючи першим номером. Й за чотири хвилини після його початку це дало свої плоди. Другий м’яч – цілковита заслуга Безрука, який «прочитав» неточну передачу Рибенка на Артишевського біля своїх воріт й здорово у касання пробив під перекладину.

Після цього голу ігрова перевага «Фенікса» стала відчутнішою. Рівненчани намагалися відігратися, «фіолетові» отримали більше можливостей та простору для контратак. Вже за три хвилини Ходацький обвідним пасом вивів Шевченка сам на сам із Рафальським, й Артем точним ударом оформив «дубль». А ледь секундна стрілка зробила оборот, класну передачу Дудіна на дальню штангу точно замкнув Євсюков. «Фенікс» без особливих зусиль довів матч до перемоги, маючи більше можливостей забити, ніж пропустити. Відмінні моменти були у Долгулі та Солдатенка, але обом трохи забракло.

Завдяки цій перемозі наша команда скорочує відставання від лідера турніру – ДЮСШ-RESPECT - до трьох очок. Відзначимо також, що сьогоднішня перемога стала першою «сухою» для “Фенікса” у теперішньому розіграші першості країни, й у цьому, безумовно, велика заслуга Вови Лазеби, який упевнено відіграв цей матч.


 
Рідко, але трапляється – є поразки, які багато у чому важливіші за перемоги. Так, можна дорікнути команді за повністю провалений перший тайм матчу зі львівською «Енергією». Провалений у першу чергу через те, що «фіолетові» примудрилися обернути власну ігрову перевагу у незрозумілі 0:2 до перерви. При тому, що виглядали на майданчику дуже непогано, а за ударами по воротах й зовсім мали беззаперечну перевагу - 24 проти 10. Та ось точність ударів у першій половині зустрічі вищою була у «енергетиків». Й реалізація, на жаль, також.

У другому таймі становище «Фенікса» стало ще плачевнішим, коли на 22-й хвилині дозаявлений львів’янами Олег Пугало довів рахунок до 3:0 на користь своєї команди, оформивши водночас власний «дубль». Цей удар утім був єдиним ударом львів’ян у ствір наших воріт протягом другого тайму. Й за сім хвилин до кінця зустрічі Сергій Гриценко віддав футболку п’ятого польового капітану Данилі Болдижеву.

Це могло здатися жестом відчаю. «Фенікс» давно не рятував гру, граючи з п’ятьма польовими. Востаннє, до речі, це сталося на цій самій «Арена-Сіті» у жовтневому матчі Ярмарку футзалу проти «Power» із Рожища. Але тоді це було скоріше питання престижу – зрівняти рахунок й уникнути поразки у матчі, який особливого турнірного значення не мав.

Але був і інший жовтневий матч тут же, на цьому самому майданчику, коли «фіолетові» буквально «вигризли» «срібло» Ярмарку футзалу, поступаючись ДЮСШ-RESPECT з Маневичів. Матч, у якому команда показала божевільний характер.

Сьогоднішні сім хвилин другого тайму, протягом яких хлопці зуміли відіграти три м’ячі у львівської «Енергії», що вражала у трьох останніх турах, показали – цей характер живий.

І нехай потім була серія післяматчевих пенальті, у якій львів’яни повернули нам боржок за таку саму поразку у серії післяматчевих пенальті у матчі першого кола, запам’ятається нам абсолютно не це. Запам’ятається фантастична воля до перемоги, позамежна мотивація, вражаюча гра з п’ятьма польовими, якої, будемо відверті, ми не бачили давно. Запам’ятаються підсумкові 43-19 по ударах по воротах й 15-7 по ударах у ствір. Й команда на майданчику, яка знову показала те, за що ми так сильно її любимо.

Нехай ця поразка стала якоюсь мірою кроком назад. Але у ситуації, коли перші дві команди турніру за сьогодні втратили кожна по шість очок, чотири залікові бали «Фенікса» (до речі, удвічі більше, ніж у дзеркальному чорноморському турі) виглядають дуже здорово.

І ще: дуже хочеться знову побачити цю команду на майданчику. На щастя, чекати залишилося недовго.



 
«Фенікс», відомий своєю непередбачуваністю та вмінням тримати уболівальників у напрузі, провів другий ігровий день третього виїзного туру Чемпіонату України з футзалу несподівано спокійно. При тому, що у першій грі суперник команди був досить непростий – хмельницький «Сокіл», який значно додав у грі, якщо порівнювати з івано-франківським туром місячної давнини.

Та цього разу все повторилося з дзеркальною точністю, як і у турі Чорноморська. Після стартових перемог над «Енергією» та «Іллічівцем» саме «Фенікс» став першим каменем спотикання для хмельницької команди. «Фіолетові» виглядали досить спокійно та впевнено, обігравши «Сокіл» з таким саме рахунком, що й у листопаді – 3:1. Особливо відзначимо два класні голи, забиті Олександром Безруком та Даніілом Болдижевим.

Матч з «Іллічівцем» міг стати, як і попередні два очні протистояння команд, захоплюючим, з великою кількістю моментів й тривалою інтригою. Та замість цього став грою, яку обидві команди запам’ятають зі знаком мінус. Причому й переможці й ті, хто програв.

«Іллічівець» приїхав на надважкий тур Чемпіонату України до Луцька, де кожна з команд-учасниць мала зіграти по шість ігор за три дні, з п’ятьма польовими гравцями та двома воротарями. Не приїхав з командою і головний тренер – Олександр Каплун.

За такої ситуації «червоних» цілком очікувано вистачало у перші два з трьох днів лише на першу гру. Першого ігрового дня – на матч з одеським «Кристалом» (4:5), а другого – на дуже гідне протистояння з одеським «Чорним морем», коли «Іллічівець» хоча й програв у підсумку, але вів у рахунку 2:0.

Матч із «Феніксом» без перебільшення став для виснаженої команди Олександра Каплуна справжнім жахом. Й справа не у підсумковому рахунку.

Наприкінці першого тайму отримав травму новачок «червоних» Олександр Васильєв. З підозрою на перелом його забрала «швидка». Замін у «Іллічівця» не залишилося зовсім. Єві Раєнко довелося змінити воротарську форму на польову, поступившися місцем у воротах другому воротарю команди Івану Веретянному. Втомлена команда, яка програвала на цей час три м’ячі, почала грати нервово, і це призвело до трьох попереджень. Одне з них стало четвертим для лідера чорноморської команди Міраба Парулави. Це означало, що завтрашній матч проти одного з лідерів Чемпіонату – київською ДЮСШ-25 – «Іллічівець» проведе зовсім без жодної заміни.

Настрій був зіпсований. «Феніксу», який набирав ходу, потрібна була перемога, але перемога у боротьбі із суперником, не виснаженим кадровими проблемами. Отже другий тайм команда вела швидше за інерцією, думаючи не стільки про гру, скільки про стан травмованого гравця «Іллічівця».

Шість очок, здобутих «фіолетовими» у двох сьогоднішніх матчах, підняли команду на четверте місце у турнірній таблиці, а відставання від лідерів скоротилося до двох очок. Претенденти на медалі у групі, яка нараховує зараз як мінімум сім команд, міняються місцями один з одним після кожного зіграного туру. Неймовірна інтрига, закручена кращими дитячо-юнацькими футзальними клубами країни, тримає у напрузі усіх учасників і водночас приносить задоволення від рівня гри, що його демонструють команди. Отже якого вигляду набуде турнірна таблиця перед останньою перервою між турами Чемпіонату країни, зараз, напередодні завершення луцького етапу, не наважиться сказати ніхто.  

«Фенікс» отримує першу перемогу в основний час над «Гопри». Дисциплінована гра всієї команди, надійна гра у воротах Вови Лазеби та “хет-трик” Микити Боднаря приносять Феніксу такі важливі три очки у боротьбі за медалі. «Фіолетові» навіть встигли побути на першому місці у турнірній таблиці, але буквально двійку хвилин, доки не закінчилася паралельна гра, у якій ДЮСШ-25 розгромила знекровлений «Іллічівець» 19:5.

З «Іллічівця», до слова, розпочався сьогоднішній день команди. Хлопці вирішили підтримати травмованого вчора у матчі з нами гравця чорноморської команди Олександра Васильєва, передавши йому перед початком сьогоднішніх ігор командний вимпел, на якому кожен написав свої побажання.

Сам же матч із «Гопри» хлопці провели досить зріло та із запасом міцності. Здавалося, що команда будь-якої хвилини може «додати», та цього, на щастя, не знадобилося. З перших же хвилин «фіолетові» позначили свою перевагу на майданчику, що втілилося спочатку у гол Боднаря на сьомій хвилині, а потім - у гол після точного удару Болдижева. Після другого пропущеного м’яча команда із Херсонської області перейшла на гру з п’ятьма польовими, а «Фенікс» почав грати за рахунком, обороняючись грамотно та організовано. «Гопри» створили кілька досить небезпечних моментів біля наших воріт, але на останньому рубежі здорово відстояв Лазеба, зігравши сьогодні свій другий «сухий» матч у луцькому турі.

У другому таймі «Фенікс» повністю грав за рахунком, віддавши ігрову ініціативу супернику й обмежуючись контратаками. На 20-й хвилині Боднар оформив дубль, а ще за 10 хвилин – “хет-трик”, зробивши, мабуть, найдорожчий подарунок своїй мамі, яка відзначає сьогодні день народження.

П’ятий гол міг забити Лазеба, та його удару по порожніх воротах суперника ледь забракло точності.

«Фенікс» спокійно довів матч з одним із основних конкурентів у боротьбі за медалі до впевненої перемоги, зберігши емоційні та фізичні сили на заключну гру туру із шосткинською «Барсою», яка показує у Луцьку дуже хорошу гру.



Турнірна таблиця після третього з’їзного туру 

За підсумками третього з’їзного туру Асоціація футзалу Волині визначила двох найкращих гравців у кожній з команд-учасниць, а також нагородила тренерів.

ФК «ДЮСШ-Respect» (Маневичі)
Найкращі гравці: Артем Клімчук, Давид Мокієць.
Головний тренер: Андрій Шевчук.

ДЮСШ № 25 (Київ)
Найкращі гравці: Олександр Пастух, Микита Червінський.
Головний тренер: Олександр Кривенда.

ФК «Чорне море» (Одеса)
Найкращі гравці: Дмитро Романенко, Іван Белімов.
Головний тренер: Олександр Гірка.

ФК «Фенікс» (Харків)
Найкращі гравці: Данило Болдижев, Максим Долгуля.
Головні тренери: Сергій Гриценко, Юрій Ващенко.

ДЮСШ № 4 (Рівне)
Найкращі гравці: Роман Піддубний, Іван Мельничук.
Головний тренер: Андрій Мозеров.

КІВС «Енергія» (Львів)
Найкращі гравці: Олександр Линьов, Максим Березяк.
Головний тренер: Юрій Шукатка.

ФК «Гопри» (Гола Пристань)
Найкращі гравці: Іван Жаданов, Артем Іваненко.
Головний тренер: Олександр Бурковський.

ФК «Кристал» (Одеса)
Найкращі гравці: Володимир Катков, Кирило Ковальов.
Головний тренер: Володимир Фаста.

СК «Сокіл» (Хмельницький)
Найкращі гравці: Владислав Житніковський, Максим Майдан.
Головний тренер: Віталій Розпаченюк.

КДЮСШ «Барса» (Шостка)
Найкращі гравці: Арсеній Мухін, Кирило Марущенко.
Головний тренер: Владислав Петренко.

НФК «Ураган» (Івано-Франківськ)
Найкращі гравці: Дмитро Федик, Роман Бойцан.
Головний тренер: Олександр Вонс.

ФСК «Іллічівець» (Чорноморськ)
Найкращі гравці: Єва Раєнко, Олександр Васильєв.
Головний тренер: Іван Слободян.

Усі зазначені гравці та тренери отримали призи від торгівельної марки «Zeman», а також від «ШТАБу канцелярії» та Департаменту сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради.

Нагадаємо, що останній з’їзний тур чемпіонату України (U-15) серед команд Вищої ліги відбудеться з 23 по 26 лютого у Харкові.

За матеріалами ФК "Фенікс" і Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.