УкраинаВолодимир Кручок: Хочу разом з Кардиналом боротися за місця у Топ-четвірціУкраинаВіталій Танський поповнив лави СК «Енергія»Юрій Гончаров: «Ми ставимо задачу привчати людей до футзалу»КиевАнонс второй лиги чемпионата Киева. За два тура до конца отбораХмельницкийЗвернення СК «СОКІЛ» (Хмельницький) до вболівальників!Ивано-ФранковскаяАМФІФО: “Віза-Вторма” майже чемпіон? ЗапорожскаяЗапорожье: минимальные победы лидеров Премьер-лигиПервая лига Роман Ярий: Ми продовжуємо боротьбу за плей-офф!КиевКак избавиться от оливье или анонс Первой лиги чемпионата КиеваПервая лига Перша ліга: Рятувальник не віддав перемогу Епіцентру К10 КиевЛегион XXI побеждает на Рождественском турниреХмельницкаяПреміум-ліга. Прев’ю 9-ого туру у дивізіоні 1Волынская«Динамо» - дозвольте заколядуватиУкраина У Черкасах вшанували пам'ять колишнього директора ДЮСШ "Дніпро-80"ХарьковскаяКубок СК "Вирта": лучшие голы 5-го тураВолынскаяВолинь. Перший кубковий вік-енд в сезоніЧеркасская Черкащина. Символічна збірна 5-го туру Екстра-лігиБердянскБердянск стартует в субботу!ЖитомирскаяСтартує друге коло Відкритого Чемпіонату м. Житомира ЧеркассыЧеркаси: голи п'ятого туру чемпіонату області

Ігор Овчар: вся боротьба попереду



У неділю 15 січня стартує друге коло обласних змагань з футзалу серед аматорських команд Івано-Франківщини.

Напередодні старту ми попросили голову Асоціації міні-футболу Івано-Франківської області Ігоря Овчара прокоментувати перше коло змагань та розповісти про те, як проходитиме друге.

– Традиційно наші змагання проходять у двох лігах – вищій та першій. Одразу скажу, що малувато сім команд для "вишки". Оптимальна кількість для найвищого дивізіону – це вісім-десять команд. Зважаючи на завантаженість спортивної арени, де проходять матчі чемпіонату та "затяжну" осінню частину і ранній весняний старт великого футболу, нам залишається на змагальний період чотири місяці (листопад, грудень, новорічно-різдвяний січень, лютий та частинка березня). Та і у цей період практично можна провести регулярні змагання. Як виняток, можна зіграти кілька  так званих спарених турів (субота-неділя або зранку і після обіду один день). Однак, формула змагань є не настільки головною, як кількість команд, які бажають змагатися у сезоні. До прикладу, минулого сезону було більше команд у вищій лізі, а менше у першій. Цього року навпаки. Я б сказав, що цьогорічна перша ліга є рівнішою за силою команд та цікавішою. Вища ліга строго розділилася на трійку лідерів і четвірку учасників, серед яких МФК "Нафтовик" (Долина) та "Sandalino" (Коломия), які гідно дають бій лідерам, але очок ще не відбирають (за винятком матчу "Трейд Захід Буд" - "Sandalino" – 5:5).

Лідерство  "Візи-Вторма" вважаю закономірним. Гравці багато років виступають разом, вдало поєднано досвід і молодість, команда виступає на кілька змагальних "фронтів". З огляду на минулий сезон, напевне, "мануфактурникам" слід було б у другому колі все-таки підсилити склад кількома виконавцями, бо на фініші знову може забракнути сил.

Рівно і впевнено у першому колі виступив міський чемпіон "Трейд Захід Буд". Поразка від лідера і несподівана нічия з коломиянами (хоча врятована нічия). У решті матчів перемоги і друга сходинка у турнірній таблиці.

Фізкультурники цього сезону "переживають" зміну поколінь, але все-таки тримають марку футзалу "ураганівської" школи. Лише лідерам молоді "дракони" поступилися, а інших суперників перемогли, причому "нафтовиків" на їхньому "паркеті". До речі, долинські  футзалісти цього сезону дебютували на рівні обласного чемпіонату. І, як для дебюту, то вони демонструють досить хорошу гру, що дозволяє їм збирати на домашні матчі  численну вболівальницьку аудиторію, яка супроводжує команду і на виїзді. Коломийське "Sandalino" у цьому сезоні виступає досить сильно. У складі команди зібралися вправні виконавці, які добре грають у великий футбол (після першого кола  "Карпати" є лідерами) і на "ти" з малим м'ячем на "паркеті". Заважає тільки те, що не на кожну гру коломияни прибувають у повному бойовому складі. Можливо, у другому колі "зберуться"?

Відверто здивував МФК "Ревера". Маючи у своєму складі хороших виконавців, здобули у першій половині змагань лише одну перемогу.

У своє задоволення грає "Ураган-4", але матчі за їх участю не проходять без азарту і боротьби. Згадати лише їх "коньок" – гру з п'ятим польовим. Інколи вони цілий тайм за такою схемою грають і забивають голи, ставлячи суперника у скрутне становище.

Щодо першої ліги, то тут всі вісім учасників гідні один одного, не дивлячись на місце, яке займають. Давно не було такої рівної групи учасників. Податківці вирвалися у лідери завдяки вдалому підбору гравців та їх самовіддачі у кожному матчі. У другому колі їм прийдеться багато прикласти зусиль, щоб залишитись на вершині турнірки.

Команда з Городенки через "зміну" поколінь "поступилася" класом, але не втратила мотивацію. Вдале поєднання досвіду та енергії молодих – це успіх першого кола. І, однозначно, шалена підтримка городенківської "торсиди" на домашніх матчах. Але аж ніяк не на виїзних. Точніше, останньому проти "ДФС" у Івано-Франківську, коли за хвилину до сирени, програючи 3:0 хтось із "палких" прихильників у секторі на другому ярусі зірвав петарду. Не буду згадувати цей ганебний вчинок (за 13 років змагань це вперше таке неподобство). КДК АМФІФО дало належну оцінку і строго покарало клуб. Команда веде себе дисципліновано, а вболівальникам за цей випадок – ганьба!

Повернувшись до обласних змагань з міського чемпіонату, "Алан" залишається вірний своїм переможним традиціям. У складі цієї самобутньої команди завжди виступають відомі досвідчені гравці, біля яких хорошу практичну "школу" футзалу проходять молоді таланти. Саме це поєднання має дати хороший результат у другому колі.

Вперше за всі роки виступів у обласних змаганнях МФК "Микуличин" залучив до своїх лав "легіонерів"… з Івано-Франківська. Одразу змінився малюнок гри, команда на рівні бореться з будь-яким суперником, але "захрамала" дисципліна у команді. Якщо у другому колі вони "переглянуть" своє відношення до Правил гри та поведінки, то результат відразу підніме цю самобутню команду у турнірній таблиці.

Майже все перше коло явними аутсайдерами змагань були дві студентські команди - "Ураган-ПНУ" та "Медик". І лише у двох останніх турах першого кола, здобувши перемоги над конкурентами, студенти "втекли" у "золоту" середину турнірки з "гальорки". Підопічні тренера Володимира Салія з "Ураган-ПНУ" готуються до змагань першості України серед студентів, яка стартує у другій половині січня. Саме наші змагання мають їм допомогти у підготовці до Всеукраїнської першості.

Молоді вихованці тренера Романа Ярого з "Медика" на проміжному фініші першості "почули"настанови та благання свого тренера і двічі перемогли своїх основних конкурентів. У другому колі медики, як правило, додають.

Зовсім "загубився" на "паркеті" у першому колі "Галицький Двір". А ямницький "Вихор" не зумів "об'єднати" зусилля футболістів для гри на "паркеті", а у останньому матчі проти студентів не "витримали" й нерви у досвідчених гравців команди. Звідси лише останнє місце.

– Ігоре Івановичу, зараз триває перерва у змаганнях. Що далі, адже друга частина змагань насичена участю обласних команд у різних турнірах?

– Саме так. На друге коло припадає велика кількість турнірів, де змагатимуться учасники наших обласних змагань. Перш за все це матчі 1/8 розіграшу Кубка України, де Івано-Франківщину знову представляє дві команди - НФК "Ураган" і "Віза-Вторма". Вже 22 січня "Віза-Вторма" на виїзді проведе перший матч із "Титан-Зорею" з Покровського.  "Ураган" вкотре "зійдеться" з "Енергією". Матчі-відповіді заплановано на 11-12 лютого. То ж ці дві "накладки" нам треба передбачити у нашому календарі. Попри все інше у грудні стартував пілотний проект Асоціації футзалу України "Друга ліга". У цих змаганнях також грають дві наші команди - "Віза-Вторма" та "Ураган-2" і дует зі Львова  - "Княжий ринок" і "Енергія-2 ЛДУ ФК". Тут командам залишилося зіграти один тур першого кола і три другого. Ми чекаємо, коли представники команд визначать час і дату матчів другої ліги і тоді внесемо корективи у наш обласний календар.

Та сьогодні ми не зовсім з боку на це споглядаємо і чекаємо. Граємо, як то кажуть, на випередження. Просимо наші команди з розумінням підходити до такого щільного плану-календаря і, якщо є можливість і маємо час у манежі, то пропонуємо грати наперед. Так, офіційно друге коло стартує у неділю 15 січня матчами 1/4 розіграшу Кубка АМФІФО. Таких матчів відбудеться три, а "Ураган-2 КФВ" і "Віза-Вторма" у цей день зіграють матч ще 1/8. На середу 11 січня ми запланували матч другого кола (8-й тур), у якому зустрінуться наші лідери - "Віза-Вторма" - "Трейд Захід Буд". Цей матч по нашому календарю заплановано на неділю 22 січня, але у цей день "Віза" гратиме у Покровському.

Стартовий тур другого кола вийде дещо "розірваним". У неділю в Долині зустрінуться "Нафтовик" і МФК "Ревера" (орієнтовно 13.00), а у Івано-Франківську о 19.00 - "Sandalino" і "Ураган-4". О 20.00 – матч першої ліги між "Ураган-ПНУ" і "Аланом". У Городенці місцевий СК прийматиме МФК "Микуличин" (орієнтовно 13.00). Ще два матчі стартового туру другого кола відбудуться у понеділок 23 січня. О 18.30 зустрінуться "ДФС" і "Медик", а о 19.30 - "Галицький Двір" і "Вихор".

Наступний 9-й тур вже пройде більш синхронно. У суботу 28 січня з 16.00 розпочнуть свої ігри команди першої ліги, а у неділю 29 січня з16.30 - команди вищої ліги. На початок лютого заплановані два півфінали Кубка АМФІФО, а фінальний матч, у якому ми дізнаємося чергового володаря цього почесного трофею, заплановано на четвер 23 лютого. Фінішує цьогорічний чемпіонат у неділю 5 березня.

Зараз триває трансферний період, коли гравці можуть перейти з команди у команду не залежно від ліг, але тільки один раз.

Джерело - 
amfifo.if.ua

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.