Футзал в миреЧемпіонат світу серед студентів: де дивитись?ТурнирыТурнир в Гомеле. День 3. Все по местамФутзал в миреВиктор Кравцов: «Матчи на Кипре проходят как праздник»ТурнирыКиївський ХІТ – переможець IХ Кубка Водяна!Экстра-лигаСпаринги: «Ураган» обмінявся перемогами з чемпіоном ЛитвиКазахстанСергей Коридзе: «С лучшими игроками всегда интересно работать»КазахстанДуглас – лучший футзалист Казахстана сезона-2017/18Экстра-лига«Енергія» – «Heiro» 9:1. Впевнена перемога у першому матчі у ПольщіТурнирыТурнир в Гомеле. День 2. Ничья лидеров и крупная победа «Сокола»Экстра-лигаСтаніслав Гончаренко: «Я щасливий бути учасником нового сезону»Экстра-лигаВолодимир Валявка: «Як на мене, то краще перший матч чемпіонату грати на виїзді»Женский футзалОлег Шайтанов: «Ми зробили все, щоб привести дівчат до єдиного рівня готовності»Женский футзалЖіноча збірна України зіграє з ПольщеюТурнирыКубок на призы В.Водяна. День 2. В финале – ХИТ и кишиневское «Динамо»Экстра-лига«Продэксим» в первом матче межсезонья обыграл венгерский «Nyírgyulaj KSE»ТурнирыМеждународный турнир в Гомеле. День 1. Такие разные похожие матчиЭкстра-лигаЕдуард Босенко: «Максим Павлюк хотів зустрітись у першому турі або з «ХІТом», або з «Продексімом»Экстра-лигаОлександр Бубен: «Зараз навряд чи можна ділити суперників на зручних та незручних»ТурнирыВ Одессе стартовал Кубок на призы В.И. ВодянаЭкстра-лигаЕкстра-ліга: відбулось жеребкування календаря нового сезону

Євген Москвін: «Впевнений, що раунд Кубку УЄФА буде у Львові»

Начальник львівського «Тайму» Євген МОСКВІН про підготовку до проведення у Львові матчів єврокубка

 

 


Делегація від львівської команди «Тайм» на чолі із начальником команди Євгеном Москвіним та капітаном Максимом Павленком повернулася на Батьківщину із жеребкування групового етапу футзального Кубку УЄФА, що відбувалося у Швейцарії. Євген Москвін був призначений куратором та відповідальним за організацію проведення матчів, які відбудуться у Львові. На прохання кореспондента Sport.ua він погодився надати коментарі про цю поїздку.

 

- Євгене, чимало завдань стоїть  для підготовки проведення групового етапу. Які із них потрібно вирішити в першу чергу?
- По організаційних питаннях нам надали дуже багато документації, ми пройшли чимало семінарів, де, власне, нам і розказували, пояснювали, як все має бути підготовлене, але нічого такого особливого для нас ми не почули. Чому я так говорю – бо минулого року ми були на Кубку УЄФА в Угорщині та Чехії, тому ми вже були зі всім ознайомлені, все бачили. Звісно, деякі нюанси є, дещо нам підказали, тому, думаю, ми візьмемося за роботу, все буде добре і все організуємо на рівні.

 

- А що конкретніше?

- В першу чергу – готелі. Всі команди повинні жити в одному готелі, чотирьох-зірковому(харчування – шведські столи і т.д.). Судді, інспектори та делегати від УЄФА – в п’ятизірковому. У Львові із готелями проблем нема, ми вже все замовили. По-друге – зал. В ході дискусії з’ясувалося, що зал майже відповідає всім тим вимогам.

 

- А роздягальні?

- Так, це те єдине, що залишилося виправити. Тільки для команд має бути чотири окремі роздягальні, плюс ще одна для делегатів, та для суддів. Ще потрібно оформити конференц-зал, але це все ми маємо, потрібно лише підвести їх до вимог УЄФА.

 

- А як щодо оформлення залу?

- Досить багато має бути атрибутики УЄФА – афіші, реклами, і так далі. Але ми маємо повністю інструкцію, що і як нам потрібно робити, тому залишається просто реалізувати це все.

 

- Це цілком реально?

- Так, звичайно. Це ж не елітний раунд. На деякі моменти можуть і очі закрити, такі собі поблажки зробити. (сміється – авт.) Але навіть в ході дискусії, коли ми розказували, що в нас і до чого, жодного разу ми не почули, що щось раптом не задовольняє експертів УЄФА. Загалом поїздка вдалася і була дуже корисною. 

 

- Чи спілкувалися ви вже із адміністрацією ПС «Галичина»? Можливо буде збільшити число роздягалень?

- Так. В нас вже три роздягальні є, які відповідають вимогам. Мало того, 11 вересня збірна України із баскетболу прийматиме збірну Румунії, то вони і взяли на себе облаштування інших приміщень роздягалень. Поки там ще йде ремонт, але протягом одного-двох тижнів вже все має бути готово. Тож проблем не має виникнути.

 

- Які технології потрібно буде запровадити для преси? Чи плануються показ по телебаченню чи онлайн-трансляції матчів через інтернет?
- Планується і такі і такі. Зараз все на стадії переговорів, ми цим займаємося, проводимо зустрічі. Раніше ми за це не хотіли братися, бо не знали вимог УЄФА, тому саме зараз ми ведемо діалог із нашими телеканалами, коли вже володіємо усією інформацією щодо умов проведення цього групового етапу. В крайньому випадку, якщо не буде підписано контракту із яким-небудь телеканалом, то, безумовно, онлайн-відеотрансляція буде.

 

- Чи відвідуватимуть Львів інспектори УЄФА протягом підготовки? Адже нам і відомий той факт, що вони не бували в Україні перед прийняттям рішення щодо проведення матчів тут.

- Розумієте, як виглядала наша заявка – там не було … там були фотографії та опис у повному обсязі. Тобто вони мали змогу не тільки прочитати, а й побачити все, і тому їм і не було потреби приїжджати. А за два дні до проведення приїде адміністратор (так називається посада цього інспектора в УЄФА), і він просто вже буде підказувати, якщо виникнуть певні нюанси.

 

- Якщо порівнювати шанси провести цей тур із підготовкою до Євро 2012, то які шанси тут на успіх?

- Андрію, та я впевнений на 101%, що цей раунд Кубку УЄФА буде проведений у Львові!  У Швейцарії ми залишили дуже хорошу думку про себе, причому ми наводили тільки реальні факти, нічим не прикрашені, все як є насправді і що ми збираємося ще зробити. Зал у нас взагалі на дуже високому рівні підготовлений, в порівнянні із тими що ми бачили у Македонії, чи інших країнах, які приймали єврокубок. На рахунок готелів - теж не буде проблем.

- Чи вдалося поспілкуватися із представниками інших клубів, можливо обмінялися вже контактами?

- Звичайно! Із угорцями, молдаванами, шотландцями, французами, італійцями, чехами, - це тільки частина переліку представників тих країн із якими ми обмінювалися досвідом, та постійно вели діалог.

 

- Як ви оцінюєте команди-суперників «Тайму»?

- Моя думка, при всій повазі до цих команд, що вони будуть боротися за другу сходинку. Звісно, після «Тайму». Якщо реально дивитися на речі, то ми однозначно повинні їх перемагати. Бо тренер нам поставив завдання – пройти у «Фінал чотирьох».

 

- Як проходить підготовка «Тайму» до нового сезону?

- Зараз йдуть такі «втягуючі» тренування у Львові, а в понеділок ми їдемо, як і минулого року, в гори, в містечко Славське, на збори, - там дуже хороша тренувальна база є, і всі можливості для зміцнення фізичного фундаменту.

 

- Як ви провели відпустку?
- В мене, на жаль, не склалося із відпочинком. Я провів ці тижні зокрема у Львові в зв’язку із підготовкою до Кубку УЄФА.

Андрій СТАДНИК

Источник — Sport.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.