Кубок УкраиныКубок України: анонс перших матчів першого Попереднього раунду 17-18 жовтняКубок Украины21.00. Епіцентр К10 – Здвиг. Кубок України. Попередній етап. LIVE!Кубок УЕФАДмитрий Сорокин: «Приоритет был – возможность играть в Кубке УЕФА»Желтые ВодыЖовті Води виходять на стартЭкстра-лигаАлександр Корнийчук: «Это только начало сезона. «ХИТ» еще будет прибавлять»ЖитомирНаймасовіший чемпіонат з ігрових видів спорту: у Житомирі стартував Відкритий Чемпіонат міста з футзалу 2017/2018КазахстанКакау: «За все поражения «Кайрата» ответственен только я»Кубок УЕФАКубок УЕФА: определены хозяева групп элитного раундаЭкстра-лигаУ одеському "Юні-Ламані" відбулася зміна головного тренераЧемпионат ЕвропыОприлюднений розклад матчів Євро-2018ОдессаОдесса. Кубок открытия сезона – у МКВ!ИспанияИспания. Голы, комбинации и сейвы 5-го тураОдессаОдесса. Кубок Лиги Содружества: не футзал, а лотерея!БеларусьБелорусское ТВ о победе "Столицы" над "Кайратом"Кубок УЕФАКубок УЕФА: хорватский «Национал» показал в Загребе абсолютный результатФутзал в миреНас мало, но мы мурсийцы: «Эль Посо Мурсия» с трудом обыграла «Хаэн»Футзал в миреРівняни виграли бронзові нагороди чемпіонату світу серед поліцейськихКубок УкраиныКубок України: результати матчів 14-15 жовтняЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 5: в дерби энергетиков сильнее ЛьвовПервая лига Андрей Чуднов: «Все покажут игры официального сезона»

Кубок України з футзалу: “Феміда-Старлайф” мінімально переграє “Альтернативу”

Долю гри у Хмельницькому вирішив єдиний забитий м’яч, автором якого став Олег Гребенюк
 

“Феміда-Старлайф” (Хмельницький) – “Альтернатива” (Київ) – 1:0 (0:0)
Арбітри: Загоруй Андрій, Макарець Олександр (обидва – Житомир)
Спостерігач арбітражу: Калічак Василь (Львів)
Голи: Гребенюк (28)
“Феміда-Старлайф”: 99. Купчанко – 2. Бойко (кап.), 5. Бабак, 14. Бродзянський, 10. Гончарук – 13. Гребенюк, 15. Люблінський, 11. Куляк, 4. Романюк. Запасні: 1. Остяк, 12. Караім, 7. Пасічник.
Головний тренер: Едуард Щепанський
23. Шульга – 21. Заєць, 10. Макєєв, 9. Бич, 25. Кіян – 7. Науменко (кап.), 6. Назаров, 15. Омельченко, 2. Хижняк – 17. Атаманенко.
Головний тренер: Микола Костенко
Попередження: Куляк (35) – Бич (32), Шульга (36), Макеєв (40)

Субота, 14-е жовтня 2017 року, стане історичним днем для хмельницького футзалу. Один з грандів міського розливу, «Феміда-Старлайф», вирішила зробити новий крок у власному розвитку, заявившись у Кубок України з футзалу і спробувавши свої сили вже на професійному рівні. Стало це можливим завдяки старанням Хмельницького університету управління та права і Хмельницької міської ради, яка допомогла клубу фінансово. Не залишилися осторонь і Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області, яка допомогла «юристам» організаційно та інформаційно.

Свій шлях у національному Кубку хмельничани розпочали з першого попереднього етапу, де їх суперником згідно жеребу стала київська «Альтернатива». Саме столичний клуб, який навесні цього року став чемпіоном Києва з футзалу, як за досвідом ігор на подібному рівні, так і за власним складом «на папері» виглядав фаворитом цієї пари, але «на ділі» виявилося зовсім інакше. Підопічні Едуарда Щепанського при неймовірній підтримці рідних трибун зуміли здобути перемогу в першій грі, і тепер перед матчем-відповіддю саме їх шанси на прохід у наступний раунд виглядають привабливіше.

Після нетривалої «розвідки боєм» в дебюті матчу «Феміда-Старлайф» впевнено заволоділа ініціативою і була неймовірно близькою до того, аби забити швидкий м’яч, проте не склалося. Найбільше «феєрила» зв’язка Романюк – Гребенюк. Спочатку Артем розкішною передачею з глибини вивів на удар Олега, який з кількох метрів пробив точнісінько у голкіпера, який максимально скоротив кут обстрілу, а далі хмельничани виконали доволі перспективну серію «стандартів» біля воріт суперника. Двічі їх завершувати результативно міг все той ж Гребенюк, але в обох випадках після передач Романюка із забійних позицій пробивав повз воріт. Невдовзі пощастило вже господарям в епізоді Кіяну не вистачило буквально якихось сантиметрів аби втілити у забитий м’яч загострюючу передачу Зайця з глибини.

 
Поступово гра перейшла у русло в’язкої позиційної боротьби. Гравці обох команд не шкодували себе і суперника в єдиноборствах, а до гольових моментів справа доходила доволі рідко. До завершення першого тайму як і «Феміда-Старлайф» так і «Альтернатива» створили по одній дійсно гольовій нагоді. У хмельничан запам’ятався випад Бродзянського, який змістившись на швидкості з флангу в центр від душі приклався під поперечку метрів з 12-ти – Шульга не без проблем перевів сферу на кутовий. У киян найближчим до успіху був Заєць, але він відверто «вибачив» суперника, не зумівши з кількох метрів влучити у порожній кут після націленої передачі Макєєва з кутового.

Все найцікавіше суперники приберегли на другий тайм, який видався набагато видовищнішим та динамічнішим в порівнянні з першою половиною матчу. Активніше другу 20-ти хвилинку розпочали кияни, але тактика «бліцкригу» успіху їм не принесла: Купчанко парирував підступний удар в падінні від активного Зайця, а через декілька секунд Макєєв, накрутивши Бойка, поцілив у сітку воріт хмельничан із зовнішнього боку. «Феміда-Старлайф» теж в обороні не відсиджувалася, при першій ліпшій нагоді розтискаючи свою атакувальну пружину. Спочатку Романюк ледве не виконав «сухий лист» з кутового, а невдовзі Куляк, виявившись на ударній позиції, пробив у лічених сантиметрах поруч із стійкою з лінії воротарського киян.

Ці епізоди стали каталізатором атакувальної активності «Альтернативи», яка протягом 26-ої хвилини двічі могла матеріалізувати свої випади у забиті м’ячі, однак не склалося. Спочатку дива воротарської майстерності продемонстрував Купчанко, парирувавши потужний постріл під поперечину у виконанні Кіяна, а коли вже і він був безсилим, «юристів» врятував їх капітан, Денис Бойко, в останній момент вибивши сферу з «стрічечки» вже порожніх воріт після удару Бича, який перед цим ефектним перекатом обіграв кіпера «Феміди-Старлайф».

 


«Не забиваєш ти…». Це правило спрацювало на 28-ій хвилині, коли було забито, як пізніше виявилося, єдиний м’яч у цій зустрічі. Куляк опинився першим на м’ячі після довгого вводу від Купчанка, і відпасував на набігаючого паралельним курсом Гребенюка. Олег влучно вдотик пробивши у нижній кут з-за меж воротарського відкрив рахунок на табло, реабілітувавшись таким чином за низку змарнованих нагод в дебюті матчу – 1:0.

Пропущений гол істотно додав спортивної злості гравцям «Альтернативи». Решту ігрового часу впевненіше провели кияни, але врятуватися від поразки вони так і не зуміли. Головна заслуга у цьому Купчанка, який провів просто розкішний матч, не раз рятуючи свою команду, а справжньою «вишенькою на торті» став неймовірний сейв Дениса після удару впритул від Бича в кінцівці зустрічі, та й захисники своїми самовідданими діями не раз допомогали власному голкіперу.

 


Отже – перемога «Феміди-Старлайф» з рідкісним як для футзалу рахунком 1:0, яка не лише значно покращує шанси представника Хмельниччини напередодні матчу-відповіді, а й наглядно демонструє конкурентоздатність нашого аматорського футзалу на всеукраїнській арені. Третя команда минулого сезону у Преміум-лізі переграла переможця набагато успішнішого чемпіонату Києва – одного з найсильніших аматорських чемпіонатів нашої країни. Але почивати на лаврах підопічним Едуарда Щепанського довго явно не варто, а крапку у цій двоматчевій дуелі поставить матч-відповідь, який буде зіграний у Києві наступного тижня.

Олександр Таран, прес-служба Асоціації міні-футболу (футзалу) Хмельницької області

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.