Экстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Анонс 6-го тура: хватит ли «Энергии», чтобы расплавить «Титан»?Кубок Украины“Галицька Здоба” – “Віза-Вторма”. Погляд зсерединиЛуцкВолинь. Презентація сезону 2017/2018ЖитомирБогдан Бондарчук: «Перед командою “Леви KROSCHU” стоять лише найвищі задачі»ЛьвовПрезидент БС «Маркет-Крікет»: Наше чемпіонство – заслуга усієї командиЭкстра-лигаИгорь Калинин: «Надеюсь, что приход Кирилла Красия будет для ребят хорошим толчком по-новому доказать свою состоятельность!» Экстра-лига«Цифры знают все»: первый хет-трик и молчание СвиридоваЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017-18. Тур 5. Лучшие голы, комбинации и сейвыКубок УкраиныВиталий Сурич и Максим Чернов: «Мы постепенно растем»СумыСумы: обзор матчей Кубка Лиги АФС (программа "Спорт Ревю" от 18 октября 2017)Кубок УЕФАМихайло Грицина: «Перемогти клуб рівня «Кайрата» – неймовірне щастя»Кубок УкраиныВиктор Пантелейчук: «Хочу перевести команду из аматоров в профессионалы»Кубок УЕФА«Продэксим» узнал соперников в элитном раунде Кубка УЕФАЭкстра-лигаЭкстра-лига-2017/18. Тур 5. Трудная победа чемпионаКубок УкраиныКубок України. Бойова нічия «Галицької Здоби» та «Візи-Вторми»Сборная УкраиныВіталій Одєгов: «З остаточним варіантом складу ще до кінця не визначився»Футзал в миреОдесская «IPA» – чемпион мира по футзалу среди полицейских «35+»!Кубок УкраиныКубок Украины. "АРПИ Запорожье" добывает волевую победу в ХарьковеБеларусьБеларусь. 7-й тур: впереди «Столица» и «Лидсельмаш»Кубок УкраиныКубок України. Попередній етап. "Галицька Здоба"(Львів) -"Віза-Вторма"(Івано-Франківськ) 2:2

Наймасовіший чемпіонат з ігрових видів спорту: у Житомирі стартував Відкритий Чемпіонат міста з футзалу 2017/2018

У суботу, 14 жовтня, у залі ФОКу відбулося урочисте відкриття Чемпіонату м. Житомира з футзалу серед чоловіків сезону 2017/2018 рр. Цьогорічний розіграш Чемпіонату міста присвячений 20-й річниці створення Житомирської обласної федерації міні-футболу (футзалу), яку було засновано у 1998-му році, а тому протягом сезону на команди й на вболівальників очікує маса сюрпризів.
 

Ювілейний Чемпіонат може похизуватися як достойною кількістю учасників – 36 команд у трьох лігах, так і широкою географією турніру. Так окрім міських клубів, участь у Чемпіонаті м. Житомира візьмуть команди з Житомирського району – тетерівський «Дангард», ФК «Левків» та «Anserglob» із с. Довжик, а також олевський «Штурм-Полісся», срібний призер минулорічного розіграшу Чемпіонату Житомирської області – СК «Коростень», та новачок турніру – «Імпекс Граніт» з Нової Борової. Як і минулого року Чемпіонат м. Житомира буде відбірковим етапом Чемпіонату Житомирської області, адже окрім м. Житомира відбіркові футзальні етапи пройдуть і в інших містах нашої області.
 

Урочистості розпочалися з традиційного параду команд, підняття прапору та гімну. Далі були вітання від організаторів та гостей. Також на урочистому відкритті Чемпіонату шістьом командам було вручено сертифікати від Житомирської міської ради на безкоштовну участь у турнірі. Сертифікати отримали команди 95-ї бригади, ЖВІ ім Корольова, ЖДТУ, та три команди ДЮСШ «Полісся».
 

“Управління у справах сім’ї, молоді та спорту фінансово підтримало цей чемпіонат. За рахунок коштів міської ради грають шість команд. Ми це робимо вперше, але дуже хотілося показати, що ми підтримуємо саме студентську молодь, вихованців ДЮСШ «Полісся» і військових, звичайно,” – зазначила начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.
 

Вона також розповіла, що з кожним роком Чемпіонат розширюється і витрати на його організацію збільшуються. “Ми якусь суму заклали на цей рік, якусь розподілили на наступний, тому що захід закінчується 25 березня 2018 року. Але я думаю, що це буде не менше 50 тисяч. Можливо на наступний рік ця цифра збільшиться, бо завжди є якісь неочікувані витрати. Але міська рада сама не має змоги профінансувати весь захід. Є також партнери, спонсори, обласна адміністрація, яка теж долучилася”.
 

Гравець команди ЖДТУ, яка отримала сертифікат на безкоштовну участь, Андрій Панасюк зазначив, що завдяки міській раді розвивається студентський спорт.

“Ми не брали участі у Чемпіонаті вже більше, ніж два роки у зв’язку із складним фінансовим становищем. Наша команда звернулася з проханням про допомогу до міської ради. Вона, як бачимо, підтримала нас, що є дуже приємно. І тепер ми ставимо перед собою максимальні цілі, хочеться перемогти. А як буде – побачимо, бо суперники у нас досить сильні”.
 

Група А
«Грифон» – «ЖДТУ» 4:4 (2:2)
Голи: Савич 5, 8, 17; Сілецький 20; – Виговський 3; Кравчук 8, 22; Гвоздь С. 23; Гвоздь А. – -24;
Попередження: Савич – немає
Сильний суперник випав для «ЖДТУ» у стартовому матчі другої ліги. Попри те, що гравець «ЖДТУ» Володимир Виговський вивів свою команду вперед уже на третій хвилині, ставши автором дебютного голу Чемпіонату, «Грифон» під керівництвом Валентина Островського швидко зрівняв рахунок зусиллями Савича. Віталій ще у першому таймі оформив дубль, але на перерву команди пішли за бойових 2:2. У другій половині матчу гравцям «ЖДТУ» довелося демонструвати характер після двох пропущених голів у виконанні того-таки Савича і Сілецького. Як виявилося, з характером у гравців «ЖДТУ» все в порядку. Переломним стало рішення «ЖДТУ» грати з п’ятим польовим: спочатку Кравчук звів відставання своєї команди до мінімуму, а Гвоздь-старший врятував для своєї команди нічию. Перетворити казку на трагедію для «Грифону» міг Гвоздь-молодший, але у найвідповідальніший момент Андрій не зумів реалізувати дабл-пенальті – нічия 4:4. 
 
автор першого голу Чемпіонату Володимир Виговський (ЖДТУ)
 
 
«Імпекс Граніт» – «Форца-Фортуна» 4:0 (0:0)
Голи: Червінський 20, 23, 24; Устинов 21;
Попередження: немає
Початок матчу був за гравцями «Імпекс Граніту», які попри статус абсолютного дебютанта турніру, до середини першого тайму почували себе повноправними господарями на майданчику ФОКу. Найреальнішу нагоду забити дебютний гол своєї команди мав Червінський, але Денис не реалізував свій вихід віч-на-віч. Не втіливши ігрову перевагу у голи, команда з Нової Борової поступово віддала ініціативу супернику. У складі «Форци-Фортуни» активним був Євтушок, однак номінальні господарі і Юрія, і його одноклубників успішно стримували, а тому у першому таймі глядачі голів так і не побачили.
Другу 12-хвилинку команди почали на рівних, почергово обмінюючись  гольовими моментами біля воріт одна одної, а відкрити рахунок вдалося господарям. Гравець «Імпекс Граніту» Червінський, на ходу жонглюючи м’ячем, увірвався до штрафного майданчика житомирян і перекинув воротаря суперника Чорного – 1:0. Гості спробували переломити хід матчу, але так захопились атакою, що не вгледіли за Устиновим, який подвоїв перевагу «Імпекс Граніту». На куражі господарі забили ще двічі, у підсумку здобувши розгромну перемогу з рахунком 4:0, хет трик в активі Червінського.
«Anserglob» – «Joystick» 1:3 (0:1)
Голи: Приймак 14; – Кіндрук 10; Войтко 14; Сачок 20;
Попередження: немає
Перший тайм звітного матчу більше нагадував фестиваль невикористаних можливостей: створивши по десятку гольових нагод, команди так і не спромоглися розмочити рахунок. Нарешті змінити нулі на табло ФОКу вдалося гравцю «Joystick» Кіндруку. Сталося це на 10-й хвилині після розіграшу кутового.
У другій половині матчу малюнок гри кардинально не змінився, хіба що з-поміж низки моментів команди зуміли витиснути ще по голу. Спочатку Приймак, опинившись у потрібному місці в потрібний час, зрівняв рахунок у матчі, а за мить капітан «Joystick» Войтко дальнім пострілом знову вивів гостів вперед. Після пропущеного голу гравці «Anserglob» захопили ініціативу, але пробити голкіпера суперника Галагуза їм ніяк не вдавалося, один лише Шпінь тричі опинявся на вістрі атаки, але щоразу Віталій був на висоті. Натхненні впевненою грою свого воротаря, гості невдовзі довели свою перевагу до двох м’ячів, гол на рахунку Сачка. Заключні хвилини тайму футзалісти «Anserglob» буквально «провисіли» на воротах суперника, але безрезультатно.
«Олесана» – «Mint» 3:3 (0:0)
Голи: Криворучко 13, 21; – Березовський 14, 14; Осіпчук 17; Скрицький В. аг 23;
Попередження: немає
Гравці «Mint» поступово прибрали ініціативу до власних рук, а тому практично увесь перший тайм пройшов під диктовку номінальних гостів. Тим не менше зі своєю задачею у захисті господарі впоралися на відмінно, адже практично не підпускали суперника до власних воріт. Як показав другий тайм, у першій 12-хвилинці команди просто придивлялися одна до одної.
Не встигли арбітри дати свисток про початок другого тайму, як Криворучко відкрив рахунок у матчі. Однак, швидкий гол у другому таймі зіграв злий жарт із господарями. Спочатку Березовський протягом лічених секунд оформив дубль, але і на цьому футзалісти «Mint» не зупинилися. Третій м’яч у ворота «Олесани» повинен був забивати Оріховський, проте його удар зупинила стійка. Третій гол все ж влетів у ворота господарів, його автором став Осіпчук. На роздуми як рятувати матч гравцям «Олесани» знадобилося чотири хвилин. Все почалося зі штрафного у виконанні Криворучка, а згодом у ворота гостів влетів і третій м’яч. Традиційно до кінця матчу кожна з команд встигла створити декілька 100%-их моментів й успішно їх змарнувала, а тому фінальна сирена зафіксувала нічию 3:3.
Група В
«Дангард» – «Роял сіті» 5:4 (3:2)
Голи: Курдюмов 5; Свінціцький 6; Лепахін 12; Ковбасюк 22, 23; – Черновол 5, 9, 17; Денисюк 16;
Попередження: немає – Пилипчук
Флангові атаки у звітному матчі стали справжньою зброєю як для однієї, так і для іншої команди. Все почалося з голу у виконанні гравця «Роял сіті» Черновола. Згодом дві ідентичні атаки з правого флангу призвели до двох голів «Дангарду», авторами яких стали Курдюмов і Свінціцький. Два пропущених м’ячі змусили тренерський штаб «Роял сіті» терміново вносити корективи до гри – тайм-аут і черговий гол Черновола. Та перший тайм господарі все ж виграли. Під завісу тайму гравці «Дангарду» використали іншу свою зброю – стандарти. Після одного із них Лепахін за чотири секунди до перерви вивів свою команду вперед.
Атакувальний настрій господарі зберегли і на другий тайм, впродовж стартових хвилин якого двічі могли вражати ворота «Роял сіті». Однак, гравці «Дангарду» свої моменти не реалізували, натомість футзалісти «Роял сіті» не лише відігралися, а й вийшли вперед. Двигуном гостів став Черновол. На 16-й хвилині Павло виступив у ролі асистента, а за мить уже сам розписався у воротах суперника, оформивши хет-трик, – 4:3. У складі «Дангарду» знайшовся свій лідер – Денис Ковбасюк, який наприкінці матчу оформив дубль й вирвав для своєї команди вольову перемогу.
«Левків» – «Леви KROSCHU» 3:3 (2:2)
Голи: Сабадаш 4, 6; Блажкевич 22, – -24; – Сінчук 8; Бондарчук 8; Ніколаєв 15;
Попередження: Блажкевич, Сабадаш – Максимчук
На розкачку командам знадобилося чотири хвилин, по закінченні яких за справу взявся лідер «Левкова» Ганько. Олександр вдало зіграв у відборі й вивів на ударну позицію Сабадаша – 1:0. А поки воротар «Левів KROSCHU» Гордаш намагався докричатися до своїх одноклубників, Євген подвоїв перевагу «Левкова». Виправляти ситуацію на майданчику і на табло гості почали після тайм-ауту. Хвилинна перерва виявилася доречною, адже впродовж хвилини Сінчук з Бондарчуком відновили статус кво.
У дебюті другого тайму Ніколаєв примудрився з нульового кута вразити ворота «Левкова», а тому левова частка ігрового часу другого тайму у господарів пішла на те, щоб зрівняти рахунок. Тривалий час «Леви KROSCHU» втримували переможний рахунок, аж поки Блажкевич ефектним прийомом не пошив у дурні весь захист суперника  і не зрівняв рахунок. Гравці «Левів KROSCHU» Адаміцький та Сінчук мали усі шанси засмутити воротаря суперника Савенка, натомість мало не поплатилися за свої нереалізовані моменти за дві секунди до фінальної сирени, коли господарі отримали право на дабл-пенальті. Однак, виявити переможця не судилося – голкіпер «Левів KROSCHU»  Гордаш «потягнув» удар Блажкевича, а Ганько добивав уже після сирени – бойові 3:3.
СК «Імпульс» – «ЖЛГЗ» 0:7 (0:2)
Голи: Мартинюк 3, 22; Гапчук 4; Прохоренко 13; Паламарчук 19; Олішицький 20, 24;
Попередження: Дацюк – немає
Гравці «ЖЛГЗ» ще до середини першого тайму встигли забезпечити собі перевагу в два м’ячі, голи на рахунку Мартинюка й Гапчука. Лише після цього гості дозволили супернику бодай наблизитись до власних воріт. Гравці «Імпульсу» з радістю прийняли запрошення від «ЖЛГЗ», однак на останньому рубежі у гостів впевнено діяв воротар Поліщук. Тим часом роботи у його візаві Дацюка не поменшало, але й Андрій на лінії воріт більше помилок не допускав.
Навряд чи можна звинувачувати голкіпера СК «Імпульс» у третьому пропущеному голі, адже Прохоренко завдав невідпорного удару точно в кут воріт. Загалом же у другому таймі гравці СК «Імпульс» завершили період адаптації до майданчика й все ближче і ближче почали підбиратися до володінь голкіпера гостів Поліщука. Один лише Деняков протягом однієї атаки двічі пробивав по воротах «ЖЛГЗ», але обидва удари прийшлися в стійку. На відміну від СК «Імпульс», футзалісти «ЖЛГЗ» пробивали куди влучніше. Паламарчук з Олішицьким по черзі збільшували перевагу своєї команди, завершивши у підсумку матч з розгромними 7:0 на користь «ЖЛГЗ».
ДЮСШ «Полісся» – «Савсервіс-Персей-2» 2:7 (0:2)
Голи: Гулак 19, -22; Олексюк 23; – Поліщук 3, 20; Кирилюк 10; Самченко 18, 18; Семенчук 19, 21;
Попередження: немає
Напередодні сезону 2017/2018 «Савсеріс» підсилився гравцями «Персею», а тому і змінилася назва команди. Підсилення пішло на користь об’єднаній команді, яка минулого сезону дебютувала у футзальному чемпіонаті міста. Для першого голу в сезоні гостям вистачило трьох хвилин, влучний постріл на рахунку Поліщука. Вихованці ДЮСШ спробували швидко організувати гол у відповідь, однак пробити воротаря «Савсервіс-Персей-2» Зайцева їм ніяк не вдавалося. Свідомо віддавши ініціативу господарям, гравці «Савсервіс-Персей-2» активізувалися наприкінці тайму. Спочатку господарі обстріляли каркас воріт «Полісся», а на 10-й хвилині все ж досягли свого – Кирилюк і 2:0.
У другій половині матчу гості грали по рахунку: події на майданчику не форсували й успішно стримували атакувальні пориви підопічних Стрихарчука. Змінити сценарій матчу господарі спробували граючи в п’ять польових, але замість відквитати бодай один м’яч, пропускали атаку за атакою. Нарешті «розмочити» рахунок вдалося Гулаку, чий постріл з-за меж штрафного майданчика прийшовся точно в кут воріт «Савсервіс-Персей-2». Наостанок підсолодити гіркоту поразки вдалося Олексюку – 7:2 перемога «Савсервіс-Персей-2».

Джерело - futsal.zt.ua

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2017 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.