Детский футзалДЮСШ-ФСК «Іллічівець» (Роздільна/Чорноморськ) – переможець Кубку ліги U-17ВенгрияВенгрия-2020/21. Тур 4. LIVE!РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Тур 3. LIVE!КазахстанВиктор Тарчило: «Мы будем показывать красивую, агрессивную и современную игру»КазахстанДмитрий Клочко: «От сезона жду только положительных эмоций»КазахстанВ столице Казахстана создается профессиональный футзальный клубМолдоваАлександр Голбан: «В скором будущем мы опубликуем Стратегию развития футзала в Молдове»БеларусьБеларусь-2020/21. Тур 4. LIVE!Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Квартет йде у відривКазахстанАлександр Соколов – новый главный тренер МФК «Аят»ИспанияМатеус Преа: «Мне было бы очень интересно снова встретиться с командой из Казахстана»ВенгрияВолодимир Колок: «Треба навчитись вірити й чекати результату, адже він не приходить швидко»Женский футзалДанило Єрьомка: «УАФ може врятувати жіночий футзал одним розчерком пера»ФранцияФранция-2020/21. Тур 2. LIVE!МолдоваКристиан Малышенко: «Никто не давал нам ни единого шанса, когда мы отправились во Францию»Лига чемпионов УЕФАСтало известно расписание финала четырех Лиги чемпионов УЕФА 2020/21Первая лига Юрій Іванишин: «У Рівному на нас очікувала своєрідна контрольна робота»КазахстанБразильский вратарь Веллозу перейдет в МФК «Атырау»Футзал в миреНаши за границей. Первая победа Олега ЗозулиЭкстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. 6 тур. Анонс матчів суботи

Нікіта Єлфімов: «У "Продексімі-2" все влаштовувало, але тренер не бачив мене в основному складі»

Інтерв'ю з футзалістом, який, незважаючи на свої 19 років вже встиг пограти за команду Екстра-ліги, здобути з «Галицькою здобою» перемогу на міжнародному турнірі й поступововлився у колектив «пекарів».


 Нікіта, розпочнемо з гарячої теми. Футзальні змагання перервані на невизначений час. Як підтримуєте форму?
 Як і для багатьох спортсменів, для мене  це болюча тема. Стараюся підтримувати форму. Кожного дня бігаю, займаюся на турніку, але без тренувань дуже важко. Навіть не знаю що очікувати далі. МОЗ радить сидіти вдома, то ж так і роблю.

 У цьому сезоні Ви грали у матчах Гранд-ліги лише в другому колі. Як загалом оціните виступ «Галицької здоби» й свою гру, зокрема?
 Перед нашою командою завжди стоять максимальні завдання, то ж хотілося здобути хоча б один із комплектів нагород. Непотрапляння у трійку – це крок назад. Серед причин поганого виступу виділив би – відсутність належного тренувального процесу, а також омолоджений склад команди. Впевнений, що вже у наступному сезоні ми проявимо себе значно краще.

– З якої причини Ви пропустили першу половину сезону?
 На початку зимової першості у мене виник варіант поїхати у Херсон аби спробувати свої сили у команді Першої ліги України «Продексім-2». Загалом там все влаштовувало, колектив хороший, але головний тренер цієї команди не бачив мене в основному складі. Зважаючи на юний вік, хочеться більше часу проводити на майданчику. То ж, зваживши всі «за» і «проти», вирішив повернутися до Львова.

 Що було далі?
 Далі був «Benteler», який виступає в одній із бізнес-ліг міста Львова. Саме в цій команді підтримував форму, а потім вже у період міжсезоння повернувся до складу «пекарів».

 Разом із «червоно-жовтими» Вам вдалося здобути перемогу на міжнародному турнірі в Тячеві, а також відіграти два матчі у Другій лізі України.
 Звичайно, тріумф у Тячеві запам’ятається на все життя. Радий, що у складі «Галицької здоби» увійшов в історію, адже «пекарі» до цього часу ще жодного разу не здобували перемоги на міжнародних змаганнях. У Тячеві сподобалося все: це і майданчик, й організація турніру, суперники, відпочинок поза футзалом. Побільше б таких турнірів у майбутньому. Щодо Другої ліги, то у цих змаганнях зіграв лише дві гри. На жаль, як і у матчах Гранд ліги Львівщини, нашій команді не вистачило досвіду ігор на такому рівні. Багато гравців вперше грало у чемпіонаті такого рівня. Чудес у футзалі не буває.

 Як почуваєте себе у «Галицькій здобі», Вам тут комфортно?
 У «пекарів» є всі можливості для того щоб розвиватися: інвентар, тренувальний процес, хороший тренер, палкі вболівальники, хороше інформаційне висвітлення. Тому, нічого не залишається як засукати рукави й працювати над собою. Багато в чому мені у «Галицькій здобі» допомагають колеги по команді Данило Сивак та Антон Денчук, з якими колегую поза майданчиком.

 Які мрії пов’язані з цією командою?
 Хочу виграти Гранд-лігу, а потім замахнутися й на більш серйозні титули.

 Найкращий і найгірший матчі «пекарів» у цьому сезоні?
 Найгірший, мабуть, що вдома проти «Любарта» у Другій лізі України, коли ми не зуміли втримати солідну перевагу в рахунку. Найкращий? Гра другого кола проти «Бастіону» у чемпіонаті Львівської області.

 Свого часу Вам вдалося навіть пограти в Екстра-лізі. Які враження залишилися від цього періоду кар’єри?
 Виступаючи за «Інтер Футзал» (тренер Назар Станкевич), мені, Юрію Горбовцову та Владу Константинову надійшла пропозиція поїхати на оглядини у хмельницький «Сокіл». Вирішив спробувати, навіть вдалося зіграти кілька ігор на найвищому рівні. Проте, через деякий період часу мене повідомили що на «основу» я не тягну і повернувся до Львова. Хоча, досвід виступів у команді екстра-ліги став корисним.

 Чим займаєтеся у буденному житті?
 Навчаюся у Київському університеті «Україна», спеціальність «Комп’ютерна інженерія». Також при нагоді стараюся грати у настільний теніс. Окрім футзал полюбив ще й цей вид спорту.

 Ваші побажання всім, хто любить футзал і вболіває за «Галицьку здобу»?
 Приходьте на наші матчі, вболівайте й будьте здорові. Любіть футзал.

Джерело  ФК «Галицька здоба»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.