БеларусьАлександр Даниленко: «У «Форте» очень преданные болельщики»Экстра-лигаЗаколдованный Львов: "Продэксим" в гостях проиграл "Энергии"Юношеский футзалОприлюднено перелік гравців, які візьмуть участь у навчально-тренувальному зборіКиевТарас Самборський: «Виграли чемпіонат світу завдяки командній грі, навички якої шліфували у Київській футзальній лізі»БеларусьБеларусь. Победа БЧ, неудача «Витэна», покер Михаила Грицыны и хет-трик Дениса МазногоЭкстра-лигаПетра Шотурму визнано найкращим футзалістом 2018 рокуЧехия«Спарта» выходит в финал плей-оффЖенский футзалЮлія Дударчук покидає полтавську команду «ПЗМС»РумынияРумыния. Финал. Две победы «Империал Вет»ПортугалияДиего Ронкальо: «Мы могли бы выиграть Лигу чемпионов»Экстра-лигаЕкстра-ліга. Другий етап. 6-й тур. Прогноз від Дмитра СорокінаПервая лига «Ураган-2-КФВ» – бронзовий призер Першої лігиКазахстанИгрок сборной Азербайджана перебирается в чемпионат ОАЭИталияИталия. «Наполи» сравнивает счет в серии, «Пезаро» – в шаге от финала плей-оффФутзал в миреМежконтинентальный кубок-2019: определились участникиПервая лига Первая лига. Серия за 3 место. 2 матч. LIVE!ПортугалияПортугалия-2018/19. Лучшие голы вторых матчей 1/4 финала плей-оффИспанияДиего Зуффо («Барса Ласса»). Лучшие моментыПольшаПольша. Экстракласа. 25 тур. «Торунь» берет «серебро» БеларусьБеларусь-2018/19. 30 тур. Голы украинских бомбардиров

Олександр Косенко: «Хлопці повірили, що можуть грати з чемпіонами Європи не лише на рівних, а й переважати їх у певних відтинках гри»

Олександр Косенко підсумовує матчі в Португалії


Головний тренер збірної України Олександр Косенко підбив підсумки двох поєдинків збірної України у Португалії та розповів про очікування від майбутніх матчів Основного раунду чемпіонату світу-2020, які відбудуться в Україні.

– Два виїзних протистояння з чемпіонами Європи закінчилися для нашої команди нічиїми. Як оціните такий результат для збірної України?

– За змістом більше сподобався другий матч. Моментами ми виглядали дуже непогано. Звісно, не вистачило забитого голу. Були досить непогані нагоди для цього. Хлопці повірили, що можуть грати з чемпіонами не лише на рівних, а й переважати їх у певних відтинках гри. Перший поєдинок був за португальцями. Передусім, за ініціативою. У другій зустрічі ми нічим не поступалися, а часом були кращими за суперника.

– Перший матч складався для нашої команди доволі непросто, але хлопцям вдався камбек наприкінці зустрічі. Що цьому сприяло та завдяки чому вдалося переломити хід поєдинку?

– Передусім, змінити хід матчу нам допомогли забиті м'ячі. Ми мали свої нагоди і до цього. Після вдалої комбінації нам вдалося вперше вразити ворота суперника і потім вп'ятьох зуміли реалізувати більшість, зробивши рахунок рівним. Однак, повторюся, за змістом нашої гри мені набагато більше сподобався другий поєдинок.

– Обидва матчі у складі команди провів Дмитро Литвиненко. Скажіть, чому цього разу ігрового часу не отримав Кирило Ципун?

– На тренуванні Кирило відчув дискомфорт і ми не стали його задіювати у другій зустрічі, щоб не погіршувати його стан. Відзначу, що у повторному поєдинку на останньому рубежі чудово відіграв капітан команди Дмитро Литвиненко.

– Матчі з Португалією стали першими для Сергія Малишка у складі національної збірної. Як оціните його гру?
– Сергій доволі непогано влився у колектив. Виконав вимоги тренерського штабу. Все добре. Для нього це лише дебютні поєдинки. Тепер треба рухатися далі. 

– 12 грудня відбудеться жеребкування Кваліфікаційного та Основному раунду відбору на чемпіонат світу-2020 серед європейських збірних. Вже відомо, що один з турнірів Основного раунду пройде в Україні. Наскільки важливим для нашої команди є проведення відбіркового етапу на домашньому майданчику?

– Ми були ініціаторами цього і хочемо грати вдома з власними вболівальниками. Прагнемо до того, щоб футзал в Україні бачили і він розвивався. Така ініціатива була і ми завжди раді грати в Україні. На жаль, зіграти у нашій країни з Португалією не вийшло, але на це були об'єктивні причини. Робимо все від себе залежне, щоб український глядач бачив матчі збірної. Ми сподіваємося на палку підтримку у наступних домашніх зустрічах.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.