БеларусьБеларусь-2020/21. Высшая лига. Плей-офф. 1/4 финала. LIVE!Юношеский футзалДЮСШ-25 (Київ) – чемпіон України серед дівочих команд 2006-2007 рр. н.Футзал в миреКубок Либертадорес-2021. 1/2 финала. LIVE!ИспанияИспания-2020/21. Лучшие голы, комбинации и сейвы 32-го тураФутзал в миреЧемпионат Молдовы в Национальной дивизии будет доигран в укороченном форматеЭкстра-лига«Ураган» – люди тижня за версією «Репортера»ИспанияИспания-2020/21. Тур 32. Два матча лидеров и неудержимая «Санта Колома»РоссияРоссия-2020/21. Суперлига. Плей-офф.1/4 финала. LIVE!Казахстан«Кайрат» определился с первым новичкомЛига чемпионов УЕФАФінал восьми Ліги чемпіонів УЄФА-2020/21: воротарський аналізЖенский футзал«Металіст 1925» привітав жіночий футзальний клуб «Tesla» з чемпіонствомЖенский футзалАлександр Ратич: «Мы хотели победить, но не любой ценой»Экстра-лигаІгор Борсук отримав пам'ятну футболку на честь 200-го матчуКазахстанОпределены лучшие игроки чемпионата Казахстана-2020/21Экстра-лигаFavbet Екстра-ліга 2020/21. «Ураган» — новий чемпіон України!Первая лига Син Сергія Піддубного дебютував за «Любарт» та зіграв разом із батькомЮношеский футзалВіталій Одегов: «Не всі викликані гравці змогли доїхати на збір юнацької збірної України (U-17)»Футзал в миреЗа пост Подалинского о силовиках на трибунах «Дорожнику» грозили снятием с чемпионата Беларуси, игрока убрали из составаПервая лига Перша ліга 2020/21. «Любарт» (Луцьк) – КІВС «Енергія-2» (Львів). АнонсПервая лига Назар Станкевич: «Ми не планували брати участь у першій лізі, але нашим молодим гравцям потрібна змагальна діяльність»

Віталій Одегов: «До збірної викликано 16 гравців для того, аби якомога більше хлопців отримали міжнародний досвід»

Головний тренер юнацької збірної України (U-19) Віталій Одегов розповів про підготовку команди до «Torneo Delle Nazioni», який з 27 по 29 квітня пройде в Італії.

 Віталію Олексійовичу, вже за кілька днів юнацька збірна проведе перші міжнародні товариські поєдинки після участі в Основному раунді Євро-2019 у Північній Македонії. Розкажіть про пріоритетні завдання на цей турнір?
– У рамках «Torneo Delle Nazioni» ми зіграємо зі збірними Іспанії, Італії та Словенії. Завдання – побачити свій рівень у протистоянні з іспанцями. Це одна з найсильніших збірних в європейському та світовому футзалі на всіх рівнях. Прагнемо спробувати отримати за підсумками майбутніх поєдинків максимальну користь, а також зрозуміти над чим ще нам треба попрацювати напередодні фінальної частини Євро-2019. Хочеться, щоб хлопці відчули впевненість у протистоянні з сильними збірними.
 
– Цього разу до складу збірної викликано більше гравців, ніж зазвичай (16 замість 14). Розкажіть, з чим пов’язані кількісні зміни?
– До збірної викликано 16 гравців для того, аби якомога більше хлопців отримали міжнародний досвід. Ми мали можливість взяти до Італії таку кількість виконавців та вирішили скористатися нею. Впродовж трьох матчів тренерський штаб матиме змогу виділити кожному з них час на майданчику. Це піде на користь як самим футзалістам, так і загальнокомандній справі.
 
– Серед 16-ти гравців присутні і декілька дебютантів. Можете більше розповісти про них?
– Так, абсолютними новачками нашої команди стали Андрій Британ та Максим Сехов. Андрій є трохи молодшим. Він доволі непогано проявив себе в Юнацькій Екстра-лізі, де став чемпіоном у складі «Академії НФК «Ураган». Щодо Максима, то він виступає у чемпіоната Житомирі за команду «ІнБев». Виглядає досить добре. Зайвим свідченням цього стала його успішна гра у Всеукраїнському фіналі АФЛУ, де він разом своїм колективом здобув золоті медалі. Ми не зупиняємося, і завжди намагаємося переглядати нових кандидатів, які проявляють себе з найкращого боку на клубному рівні.
 
– Вчора під час фіналу чемпіонату України серед ВНЗ зазнав травми Федір Овакімян. Скажіть, чи поїде він до Італії разом з командою?
– На жаль, пошкодження не дозволило Федору відправитися на турнір зі збірною. Безперечно, нам його не вистачатиме, оскільки він є одним з ключових гравців команди. Бажаємо йому одужання та чекаємо на наступних зборах. Замість нього до стану збірної був викликаний Олег Негела з «Урагана-2-КФВ».
 
– Велика кількість збірників кваліфікувалися до 1/2 фіналу Першої ліги. Як вважаєте, наскільки практика матчів такого рівня сприяє підготовці гравців для участі у поєдинках у складі юнацької збірної?
– Я повністю переконаний, що в їхньому віці практика у збірній сприяє успіхам у командах. Так само і навпаки. На такій стадії вони протистоять дорослим футзалістам з психологією сформованого спортсмена. Хлопці навчаються. Рано чи пізно їм все одно потрібно ставати дорослими. Участь у таких відповідальних поєдинках сприяє їхньому зростанню як гравців. Звичайно, це є позитивом і для збірної, адже до складу національної команди мають потрапляти кваліфіковані та добре підготовлені гравці. Безперечно, те як хлопці виступають у своїх клубах напряму відображається і на результатах збірної.
 
– Чи маєте ще плани щодо навчально-тренувальних зборів навесні?
– Наприкінці травня ми плануємо зібратися в Україні. Проведемо НТЗ та зіграємо спаринги з футзальними командами нашої країни. Впродовж цього часу ми спробуємо попрацювати над низкою техніко-тактичних завдань, тому обрали такий шлях.
 
Додамо, що графік юнацької збірної України у рамках «Torneo Delle Nazioni» виглядає таким чином:
27 квітня
15:00. Іспанія (U-19) – Україна (U-19)
28 квітня
21:00. Італія (U-19) – Україна (U-19)
29 квітня
18:00. Україна (U-19) – Словенія (U-19)
За попередньою інформацією від організаторів турніру, у прямому ефірі запланована лише трансляція поєдинку нашої команди проти словенських однолітків.
 
Прес-служба Асоціації футзалу України

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.