РоссияКубок России-2020/21. 1/2 финала. Матчи 2. LIVE!ЭстонияЭстония-2020/21. Тур 3. Виймси СМСРаха – Нарва Юнайтед. LIVE!Экстра-лигаВалентин Бондарь: «Поляки кричали «Ку***!», потому что я задавал темп»КазахстанАрнольд Кнауб: «Верю в победу Игиты, потому что он действительно является лучшим вратарем»Черкассы Олег Біляк: «Важко після свят та місячної паузи увійти в зал і знайти свою гру»Футзал в миреКазахстан объявил состав на матчи Евро-2022БразилияФернандо Ферретти – новый тренер «Lages Futsal»Вторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «Ураган-3» здобуває третю перемогуПортугалияГитта и Роша не продлят контракты со «Спортингом»ИталияИталия-2020/21. Тур 16. LIVE!Лига чемпионов УЕФАОпределена процедура жеребьевки 1/8 финала Лиги чемпионовКазахстанБиро Жаде возглавил МФК «Атырау»КазахстанАскар Абильдаев: «На данный момент риска потерять какую-либо еще команду нет»ПортугалияФакти, яких ви не знали про РікардіньюВторая лигаДруга ліга України 2020/21. Львівщина. 2 тур. «DevPlanet» – «Ураган-3». АнонсБеларусьДмитрий Камеко: «Эту, бл***, медаль за второе место я буду носить с гордостью!»Женский футзалЖіночий чемпіонат України відновиться в лютомуЭкстра-лигаАндреу Варгас присоединился к «Продэксиму»Чемпионат ЕвропыВизначено склад збірної України на матчі групового етапу Євро-2022ИспанияМинус Ике, Вильям, Мориока плюс Арьета и Селусио

«Продексім» впевнено крокує до 1/16 фіналу Ліги чемпіонів

Підопічні Андре Броканело забили майже три десятки голів у ворота останнього за рейтингом учасника цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів.


Свій домашній матч у рамках кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів «мельники» проводили на Одещині у спорткомплексі «Black Sea-PSV».

Доля перепустки до наступної стадії вирішувалася в одному матчі. І чемпіон Favbet Екстра-ліги, який останні чотири дні готувався до цього матчі у Крижанівці, спромігся на надзвичайну результативність.

Ще до перерви угорський кіпер гостей Богнар змушений був виймати м’яч з сітки одинадцять разів. Втім, це був лише початок.

Друга двадцятихвилинка розпочалася з голу 38-річного Барі Бегглі. Однак, після цього забивали лише херсонці. При чому, підопічні Андре Броканелло значно покращили результат першого тайму, відправивши у володіння суперників 17 голів.

Відзначимо, що найрезультативнішим гравцем у складі «Продексіма» (до слова, за господарі відзначилися всі універсали, які потрапили до заявки) став Петро Шотурма. На його рахунку сім влучних ударів.

«Продексім» (Україна) – «Росаріо» (Північна Ірландія) – 28:1 (11:0)
Голи:
Роніньо (5, 16, 22, 27), Шотурма (6, 6, 14, 15, 24, 31, 38), Корсун (7), Білоцерківець (8), Клаудіньо (11, 11, 27), Маєвський (12, 39), Сорокін (23, 35), Зварич (30), Волянюк (33, 40), Моспан (34, 39, 40), Роза (36), Волков (39) – Б. Бегглі (21)
Попередження: Хемілл (23), Сміт (31)
«Продексім»: Кирило Ципун (Юрій Савенко,21) – Михайло Зварич, Ігор Корсун, Петро Шотурма, Микола Білоцерківець – Даніель Роза, Клаудіньо, Дмитро Сорокін, Роніньо – Станіслав Моспан, Михайло Волянюк, Володимир Маєвський, Едуард Волков
«Росаріо»: Бенс Богнар (Зак Толмі, 21) – Колм МакГаррі, Крістофер Бегглі, Джонні Гауді, Барі Бегглі – Аарон Сміт, Карлос Феррейра, Джо Джерард Вотсон, Ронан Мел Хемілл

Зазначимо, що жеребкування 1/16 фіналу Ліги чемпіонів відбудеться 9 грудня. Поєдинки цієї стадії заплановані на 12-17 січня.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України

Матчів футзальних єврокубків на теренах України не було з того часу, коли восени 2016 року львівська «Енергія», яка на той момент була чемпіоном нашої країни, грала на майданчику Палацу спорту «Галичина» у рамках Основного раунду Кубку УЄФА і не змогла пройти до наступної стадії турніру. Тепер же в Одесу прийшла футзальна Ліга чемпіонів. Нагадаємо, що у цьому сезоні формат Ліги чемпіонів дещо змінений. Зокрема, спочатку буде Попередній раунд, потім 1/16 фіналу, 1/8 фіналу та «Фінал восьми». На всіх стадіях буде лише один поєдинок. Тому, можна справедливо сказати, що для «Продексіма», так само як і для «Росаріо» фактично розпочався плей-оф у рамках Ліги чемпіонів.

Що стосується чемпіона Північної Ірландії, який приїхав до Одеси, то у «Росаріо» був склад з десятьох гравців, вік яких складав від 19 до 44 років. Враховуючи те, що футзал у Північній Ірландії має аматорський статус, то логічно було передбачити, що і сам «Росаріо» – теж аматорський клуб.

Як і передбачалося, «Продексім» майже одразу почав активно діяти на чужій половині майданчику. Однак, швидкий гол херсонцям не вдавалося забити, хоча моменти для цього були. І лише на 5-й хвилині «мельникам» вдалося відкрити ррахунок після сольного проходу Роніньйо. А вже за кілька миттєввостей Шотурма після пасу Білоцерківця, який класно зіграв на «стовпа», зробив рахунок 2:0 на користь чинних чемпіонів України. І після цього «Продексім» не зупинився. Майже кожна атака підопічних Андре Броканелло закінчувалась або ударом по воротах Богнара, або голом. Про що казати, якщо, наприклад, один лише Шотурма вже у першому таймі оформив покер, а сама перша 20-хвилинка закінчилась з рахунком… 11:0 (!!!) на користь «мельників»! Тут хіба що можна згадати про те, що вже під час першого тайму Андре Броканелло почав давати можливість пограти не тільки двом основним четвіркам, а і третьому квартету, де разом з більш-менш досвідченими Волянюком та Моспаном грали молоді Волков та Маєвський. До речі, однофамілець відомого російського футзаліста Костянтина Маєвського встиг відзначитися своїм голом.

Що стосується північноірландців, то у «Росаріо» лише наприкінці першого тайму виникли два небезпечних моменти, але вони не стали результативними. Щоправда, на початку другої половини зустрічі Бегглі таки зміг забити у ворота Савенка, який по перерві змінив у воротах «Продексіма» Ципуна.

Але це був єдиний позитивний епізод для гостей. Надалі на майданчику одеського спорткомплексу «BLACK SEA-PSV» було видно лише одну команду – «Продексім», який продовжував свою гольову феєрію. Голи у ворота «Росаріо» сипались, як з рога достатку, і під кінець поєдинку виникало лише два питання. Перше – з яким рахунком закінчиться матч? Друге – чи заб’ють усі гравці «Продексіма», заявлені на цей матч? Відповідь на друге питання дав на 39-й хвилині Волков, який на той момент був єдиним з польових гравців української команди, який залишався без голу. Свій дебютний гол у Лізі чемпіонів екс-гравець юніорської збірної України забив після «стандарту». Не забивали у «мельників» хіба що воротарі – Ципун та Савенко. Однак, разом з тим херсонці довели гру до дуже непристойного рахунку – 28:1. Ця перемога є наразі найбільш результативною за всю історію участі українських футзальних клубів у єврокубках.

Отже, перший єврокубковий бар’єр «Продексім» подолав легко і невимушено. Тепер же чекаємо на жеребкування 1/16 фіналу, яке відбудеться 9 грудня у штаб-квартирі УЄФА у швейцарському Ньйоні.   

І, насамкінець, хочеться сказати про один серйозний та негативний, як на мене, момент. Річ у тім, що трансляція матчу з Одеси відбувалась на каналі «Спорт-2». Зазвичай цей канал використовує російськомовну та україномовну доріжки. Цього разу на Ютубі була завантажена російськомовна доріжка. І у мене питання. Чому для трансляції матчу за участю чемпіона України у Лізі чемпіонів не була організована україномовна доріжка? Чому, наприклад, у Литві, коли грали місцевий «Вітіс» та шведський «Хаммарбю», був коментар литовською мовою? В інших країнах, думаю, теж коментували матчі рідною мовою. Винятком, звичайно, буде Білорусь, але там, сподіваємося, скоро буде більше білоруськомовного контенту. А у нас? Хотілося би все-таки чути більше україномовних футзальних коментаторів. А що Ви про це думаєте?

«Продексім» (Україна) – «Росаріо» (Північна Ірландія) – 28:1
Голи:
Роніньйо (5, 16, 22, 27), Шотурма (6, 7, 14, 15, 25, 31, 38), Корсун (8), Білоцерківець (9), Клаудіньйо (11, 11, 28), Маєвський (12, 39), Д. Сорокін (23, 35), Зварич (30), Волянюк (33, 40), С. Моспан (34, 39, 40), Даніель Роза (36), Волков (39) – Б. Бегглі (21)
«Продексім»: Ципун (Савенко, 21) – Корсун, Шотурма, Зварич, Білоцерківець – Д. Сорокін, Даніель Роза, Клаудіньйо, Роніньйо – Волков, С. Моспан, Маєвський, Волянюк
«Росаріо»: Богнар (Толмі, 21) – К. Бегглі, МакГеррі, Гауді, Б. Бегглі – Сміт, Феррейра, Уотсон, Хемілл.
Попередження: Хемілл (23), Сміт (31) 

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

Загалом ударів: 75 – 11
У площину: 47 – 7
Повз: 18 – 4
Заблокованих: 10 – 0
Кутові: 17 – 1
Гольові передачі: Михайло Волянюк - 4, Михайло Зварич - 4, Дмитро Сорокін - 3, Микола Білоцерківець - 2, Петро Шотурма - 2, Роніньо - 2, Ігор Корсун - 1, Клаудіньо - 1, Едуард Волков - 1, Станіслав Моспан - 1.
 



Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.