Сборная УкраиныВ першому товариському матчі Румунія здобуває вольову перемогу над УкраїноюСборная УкраиныТовариські матчі. Румунія – Україна. LIVE!Чемпионат мираРобиньо: «Мы сделаем все, чтобы выиграть трофей»ФранцияДжамель Арун – тренер сборной ФранцииЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 12: Іран, Португалія та Іспанія завершують список чвертьфіналістівСборная УкраиныЯрослав Лебідь: «Хотів розуміти своє майбутнє до завершення сезону, а «Ураган» пропонував почати переговори тільки після»Чемпионат мираХо Ван И: «Я пообещал себе, что выйду на новый, более высокий уровень»Чемпионат мираМатиас Люкуйкс: «У нас есть мечта – снова сыграть все семь матчей»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 2. LIVE!Чемпионат мираНуржан Доскеев: «Сборная показала как раз тот уровень, которого и ждали от Казахстана»ПольшаСава Лутай продовжив кар’єру в польському «Гурніку»ФранцияКарека покидает «Коринтианс» и перебирается во ФранциюЧемпионат мира​Кубок світу-2021. День 11: Аргентина, Бразилія та Казахстан виходять у чвертьфіналЧемпионат мираКака: «Знали, что у нас есть эта сила»Женский футзал«Леонас-Университет Драгоманова» вернулся к названию «Будстар-НПУ»Экстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 4 тур. Статистичні показники туруПольша«Ред Дрэгонз» (Пневы) – обладатель Суперкубка Польши-2021Чемпионат мираКубок світу-2021. День 10: Марокко вперше в історії виходить в 1/4 фіналу, а В’єтнам радіє результатуЛитваОлександр Даниленко очолив литовський «Вікінгай»Чемпионат мираЛеозиньо: «Наш главный соперник – Аргентина»

Favbet Екстра-ліга 2020/21. «Ураган» — новий чемпіон України!

«Ураган» через 10 років вдруге у своїй історії стає чемпіоном України


Фото: НФК "Ураган"

«Ураган» перервав чотирирічну гегемонію «Продексіма» і вдруге став чемпіоном України. Три сезони знадобилося Максиму Павленку для побудови саме цього варіанту чемпіонської команди. Вдруге команда під його керівництвом потрапляє в фінальну серію плей-оф, вдруге вона це робить у статусі аутсайдера і вдруге перемагає. Перший раз це трапилося в сезоні 2015/16, коли львівська «Енергія» перервала гегемонію ще одного титана – харківського «Локомотива». Просто браво!

Рано чи пізно херсонці мали скласти свої повноваження. Довге спочивання на лаврах не дало б нового імпульсу для розвитку не тільки їм, а й усьому чемпіонату. Цей результат має стати каталізатором для змін у стані усіх трьох призерів.

Порядок б’є клас, а системний підхід дає свої плоди. Будемо відверті, за деякими напрямками «Ураган» поступається вже колишньому чемпіону. Всі вони стосуються основної команди клубу. Проте якщо давати бали за кожен вид діяльності окремо і просумувати їх, то «Ураган» буде далеко попереду. Попереду не тільки «Продексіма», а й узагалі всіх інших. Найслабкішими серед лідерів в цьому плані виглядають позиції «ХІТа», який не може конкурувати з «мельниками» з усім, що пов’язано основної команди, а з «драконами» у плані розвитку клубу. Так що нам залишається чекати перезавантаження у стані «Продексіма» і «ХІТа». Амбіції цих команд нікуди не зникнуть, а час змін постукав у їхні двері.

Багато говориться про травми гравців «Продексіма», але водночас чомусь забувається, що й «Ураган» в цій серії не міг розраховувати на усіх основних виконавців. Тут треба врахувати й те, що лава у «драконів» коротша. У перших двох матчах Максим Павленко не міг розраховувати на Шведа і Коваля, у третьому на Кордобу, а у четвертому на Колтка і Радевича. Так що значна відповідальність була покладена на вчорашнього дублера Масевича, у третій грі серії на Онуфрака, який грав лічені рази  в основі, а «золотий» гол на рахунку Коваля, який через травму пропустив практично весь сезон. Як бачимо, хлопці не підвели. 

Кирило Ципун ціною травми приніс херсонцям Кубок України й в тій ситуації треба було робити вибір. Вибір був зроблений на користь тут і зараз. Правильним він був чи ні покаже лише час. На цьому питання кадрових проблем фіналістів треба закрити раз і назавжди.

«Ураган» в плей-оф здолав обох основних конкурентів – ще один фактор на користь заслуженості цього результату. Десять років системності та витримки – такий він непростий рецепт перемоги.

З цим результатом франківці зробили великий крок у розвитку клубу і бренду. Проте попереду на їхньому шляху стоять нові й серйозніші виклики, а саме Ліга чемпіонів і спроба відстояти титул. Це висуває нові вимоги до комплектації команди та функціонування клубу. Хочеться вірити, що «Ураган» з ними впорається, а на нас чекатиме ще цікавіший і конкурентніший сезон.

Favbet Екстра-ліга 2020/21. Плей-оф. Фінал.

17 травня
 

18.00. Ураган (Івано-Франківськ) – Продексім (Херсон) 2:4 (1:1 (0:1), д. ч. - 1:3 (1:0))
Рахунок в серії: 2:1
Голи: Масевич (32), Онуфрак (42) – Зварич (20, 48, дабл-пен), Волянюк (47), Д. Сорокін (50)
"Ураган": Колток (Кардаш, 43) – Лебідь, Шеремета, Радевич, Абакшин – Масевич, Микитюк (к), Фаренюк, Онуфрак – Швед, Коробка - Левандівський (в). Головний тренер: Максим Павленко.
"Продексім": Бакінський – Даніель Роза, Корсун, Роніньо, Клаудіньо – Д. Сорокін, Зварич, Волянюк, Скорий – С. Моспан. Головний тренер: Андре Броканело.
Попередження: Онуфрак (12), Лебідь (19) – Роніньо (19), Клаудіньо (33), Корсун (45).

У стартові хвилини краще себе проявили господарі паркету - Лебідь двічі опинявся у центрі подій, та у першому епізоді врятував Бакінський, а в другому дальній удар від універсала "драконів" пройшов над дев'яткою воріт херсонців. Франківці продовжували створювати напругу біля воріт "мельників" - Лебідь знову пробив поруч зі стійкою, Онуфрак свій ближній бій голкіперу програв, Абакшин після прострілу Радевича влучив у стійку. Під завершення тайму непогані шанси для того, щоб відкрити лік голам у матчі втратив Лебідь, удар якого поцілив у каркас воріт.  Втім,  попри ігрову перевагу на майданчику першими відзначитись вдалось гостям. На останніх секундах зустрічі Зварич влучно завершив розіграш кутового - 0:1.

Другий тайм краще розпочали "мельники" і вже Колтку довелось показувати власну майстерність після пострілів Даніеля Рози та Клаудіньо. "Дракони" відповіли ударами Фаренюка, який з вигідно позиції влучив у голкіпера, Шеремети, що з дальної відстані пробив над воротами, а Абакшин двічі загрожував воротам мельників, та відзначитись ніяк не вдавалось. Все ж на 32-ій хвилині поєдинку господарі досягнули свого. Масевич опинився у потрібний час і в потрібному місці, з лету завершивши розіграш франківців - 1:1. Після забитого м'яча "дракони" по-спортивному розілились і продовжували тиснути на ворота суперників. Фаренюк влучив у стійку, Лебідь знову перевірив пильність голкіпера. Фінальна сирена зафіксувала нічию 1:1, тож суперникам довелось визначити сильнішого в екстра-таймі.

У першому естра-таймі господарям вдалось вийти вперед. Онуфрак завершив швидку контратаку "Урагану" і змусив шаленіти глядачів на трибунах Манежу КФВ - 2:1! До слова, цей гол став дебютним для тараса у футболці "Урагану"."Мельники" відповіли ударами Роніньо, Даніеля Рози та Корсуна - в усіх трьох випадках надійно відіграв Кардаш. Другий екстра-тайм розпочався з голу гостей. Волянюк з "енної" спроби зміг таки заштовхати "круглого" у ворота - 2:2. До середини другої половини додаткового часу обидві команди "назбирали" по п'ять фолів, а фатальним можна назвати порушення Микитюка на Даніелеві Розі, яке майстерно "домалював" бразилець і гості отримали право виконати десятиметровий удар. Покарання з позначки виконав Зварич - 2:3. Одразу "Ураган" перейшов на гру з п'ятим польовим і Фаренюк з вбивчої позиції пробив повз ворота. Розв'язка у матчі наступила на останній хвилині зустрічі, коли Сорокін встановив остаточні 2:4 на користь "Продексіму".

Таким чином, рахунок у фінальній серії до трьох перемог став 2:1 на користь "Урагану". Вже сьогодні, 18-го травня, команди зіграють четвертий поєдинок на майданчику Манежу КФВ. Всі квитки на четвертий матч вже розпродано, тож закликаємо вболівальників прийти підтримати нашу команду у Фан-зоні у Палаці Потоцьких! Початок матчу о 18:00.

Джерело - uragan.if.ua



18 травня
 

18.00. Ураган (Івано-Франківськ) – Продексім (Херсон) 5:2 (1:0)
Рахунок в серії: 3:1
Голи: Кордоба (15), Абакшин (24), Коваль (26), Абакшин (40), Шеремета (40) – Роніньо (22), Даніель Роза (33)
"Ураган": Кардаш (Левандівський, 40) – Масевич, Кордоба, Микитюк (к), Фаренюк – Лебідь, Шеремета, Коваль, Абакшин – Швед, Онуфрак, Коробка – Колток (в). Головний тренер: Максим Павленко
"Продексім": Бакінський (в) – Корсун, Роніньо, Клаудіньо, Даніель Роза – Зварич, Д. Сорокін, Волянюк, Бессалов – Скорий (к), С. Моспан, Маєвський – Заєць (в). Головний тренер: Андре Броканелло.
Попередження: Швед (13) – Корсун (25), Роніньо (26), Даніель Роза (37)
Рахунок у серії: 3:1

Четвертий поєдинок серії розпочався з обмінами гострих нагод - Фаренюк та Кордоба пробили повз рамку, а Даніель Роза випробував на міцність Кардаша. Ближче до екватора тайму ініціативу перехопили гості, але Роніньо двічі промахнувся з вигідних позицій. "Дракони" відповіли результативно - Кордоба потужно прошив Бакінського і відкрив лік голам у матчі. Господарі й не думали зупинятись на досягнутому і той же Кордоба за кілька миттєвостей прицільним ударом струсонув стійку,  Лебідь та Абакшин пробили у голкіпера. Тож сирена на перерву зафіксувала перевагу франківців - 1:0.

Другий тайм розпочався з голу "Продексіму". Роніньо дальнім ударом вразив ворота Кардаша - 1:1. Втім, вже за кілька хвилин господарі знову вийшли вперед зусиллями Абакшина, а Коваль після розіграшу кутового довів рахунок до 3:1. Відчувши "запах крові" "дракони" помчали добивати суперника, але Бакінський виручив після ударів Микитюка та Абакшина. На превеликий жаль для франківських вболівальників, які цього дня гнали своїх улюбленців до другого в історії чемпіонства, "мельники" зуміли сквитати один м'яч. Прицільний удар вдався Даніелю Розі - 3:2. Далі автор забитого м'яча вийшов у воротарській футболці і херсонці під завершення матчу тримали в напрузі Кардаша і ко. Втім, франківці втримали натиск гостей і два влучні удари Абакшина та Шеремети у порожні ворота підбили підсумкові 5:2 і ДРУГЕ В ІСТОРІЇ ЧЕМПІОНСЬКЕ ЗВАННЯ ДЛЯ НФК "УРАГАН"!

Вітаємо "драконів" з цією вагомою перемогою в історії клубу! Франківські шанувлаьники футзалу довгих 10 років (!) чекали на чемпіонське звання і ось кубок чемпіонів знову в Івано-Франківську!

Джерело - Пресслужба НФК "Ураган"





Найкращі бомбардири

1. Даниіл Абакшин (Ураган) — 24
2. Олександр Педяш (ХІТ) — 22
3. Ярослав Лебідь (Ураган) — 20
4. Євгеній Жук (ХІТ) — 18
5-6. Клаудіньо (Продексім) — 17
5-6. Михайло Зварич (Продексім) — 17
7-9. Петро Шотурма (Продексім) — 16
7-9. Тарас Кузь (Енергія) — 16
7-9. Микола Микитюк (Ураган) — 16
10-12. Євген Сірий (ХІТ) — 15
10-12. Олег Легендзевич (Енергія) — 15
10-12. Артем Фаренюк (Ураган) — 15
13-14. Олександр Школьний (ХІТ) — 14
13-14. Дмитро Сорокін (Продексім) — 14
15-18. Микола Білоцерківець (Продексім) — 12
15-18. Дмитро Іванов (ІнБев) — 12
15-18. Олександр Колесников (ХІТ) — 12
15-18. Даніел (Продексім)  — 12
19-20. Мар'ян Пелех (Енергія) — 11*
19-20. Ігор Корсун (Продексім) — 11
21. Сергій Журба (ХІТ) — 10

Примітка. Мар'ян Пелех насправді забив 12 голів, але за офіційними даними один із його голів помилково записаний на Віталія Танського.

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.