Футзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»

Збірна України і в другому товариському матчі мінімально обіграла угорців

Підопічні Олександра Косенка завершили листопадовий збір перемогою над командою Угорщини
 

Фото: MLSZ
 
Протистояння між угорцями та українцями знову розпочалося зі швидких голів. Відкрити рахунок вдалося «жовто-синім». Шотурма точним пасом знайшов Білоцерківця, і Микола потужним ударом переграв Мезея.

Втім, попереду наша команда була всього дві хвилини. Микитюк помилився біля власних воріт, викотивши м’яч на Дрота. Капітан угорців нашу команду не вибачив та відновив паритет.

Після огріху в обороні від Журби виводити вперед угорців міг Сентес-Біро. Однак, Савенко вдало зіграв на останньому рубежі.

Найкращий шанс для повернення мінімальної переваги на табло підопічні Олександра Косенка отримали на 11-ій хвилині. Педяш заробив штрафний поруч з воротами суперника. Шотурма пробив потужно, однак, стійка зіграла на користь господарів.

На 14-ій хвилині угорці вперше вийшли вперед. Давид Річард навісив з аута, а Дрот більярдним ударом від стійки оформив дубль.

На 18-ій хвилині українці сфолили вп’яте. Сентес-Біро пробив зі штрафного потужно і точно, але Савенко перевів м’яч на кутовий. На щастя, до дабл-пенальті справа не дійшла.

Вже зі старту другої половини зустрічі Олександр Косенко випустив Шотурму в якості п’ятого польового. Це майже одразу почало давати свої плоди.

Білоцерківець з середньої дистанції пробив у стійку, м’яч опинився у Шотурми, який прострілив вздовж воріт точно на Зварича. Рахунок на табло став рівним.

Якась хвилина, і «жовто-сині» опинилися попереду. Тепер вже Зварич зробив навісну подачу на дальню стійку, а Білоцерківець коліном переправив м’яч у володіння Аластіча.

Тепер вже вперед з п’ятим польовим, футболку якого одягнув Норберт Хорват, пішли угорці. Втім, наша збірна також й надалі продовжила відпрацьовувати цей компонент. І одного разу це зіграло на користь підопічних Йожефа Турцо. Корсун помилився біля власних володінь, м’яч опинився у Давида Річарда, який без проблем відправив його у порожні ворота.

Збірна Україна знову пішла вперед у штучній більшості. На цей раз роль номінального  кіпера виконував Кузь. Втім, забили «жовто-сині» під час класичної гри 4х4. Зварич підробив собі м’яч під удар, і гарматним пострілом змусив Аластіча діставати плямистого з сітки воріт.

Угорці знову пішли відіграватися з п’ятим польовим, чим намагався скористатися Савенко, однак, ударом від свого штрафного майданчика не поцілив у порожні ворота суперника.

Останню найбільш реальну нагоду, аби забити у складі угорців мав Ваш. Однак, Савенко впорався з ударом Адама після виконання штрафного.

Як результат – 4:3 на користь нашої збірної. Підопічні Олександра Косенка повертаються до України з двома перемогами над Угорщиною.

Угорщина – Україна – 3:4 (2:1)
Голи:
Дрот (3, 14), Річард (28) – Білоцерківець (1, 23), Зварич (22, 33)
Угорщина: Давід Мезей (Марсел Аластіч, 21) – Давид Річард, Адам Ваш, Янош Рабл, Золтан Дрот (к) – Імре Надь, Герго Шішка, Мілан Хаймаші, Норберт Хорват, Тамаш Сентес-Біро, Саболч Хорват, Петер Сабо, Аттіла Тот.
Україна: Юрій Савенко – Петро Шотурма (к), Ігор Корсун, Микола Білоцерківець, Михайло Зварич, Олександр Педяш, Микола Микитюк, Тарас Кузь, Мар’ян Пелех, Сергій Журба, Сергій Малишко, Тарас Королишин, Олег Єрьомін, Микола Грицина, Кирило Ципун.
 
 

Джерело - АФУ
 
У обох команд було трохи менше доби для того, щоб розібрати помилки, які були зроблені під час першого матчу. Тому, якихось конкретних змін можна було не чекати. Хіба що, було зрозуміло, що у збірної України стартовим голкіпером цього разу буде Савенко (так, до речі, і сталося). Окрім того, Олександр Косенко дав можливість дебютувати у національній збірній Мар’янові Пелеху.

Вже на 11-й секунді українці мали відкривати рахунок у матчі. Білоцерківець перехопив передачу свого колишнього одноклубника по «Продексіму» Давіда і пробив по воротах Мезея, однак перший удар у цій зустрічі гольовим не став. Натомість, вже за 19 секунд Білоцерківець таки вразив угорські ворота, скориставшись передачею Шотурми. Однак, довго радіти українцям не судилося. Вже на 3-й хвилині Дрот скористався помилкою Микитюка біля власних воріт та зрівняв рахунок. Фактично повторювалась та ситуація, що була напередодні, з тією лише різницею, що тепер першими забили не угорці, а українці.

Після цього забитого голу угорці явно пожвавішали, про що свідчать небезпечні моменти біля воріт Савенка, які створювали згадані вище Давід та Дрот. Однак, на щастя для українців, ці спроби не стали результативними. Щоправда, на 14-й хвилині Савенко таки був змушений капітулювати. Як і в попередньому матчі, угорці вдало скористалися розігнрашем ауту. І знову в центрі уваги були Давід та Дрот. Перший – віддав пас з ауту, а другий – пробив з льоту, після чого м’яч, «поцілувавши» стійку, влетів у ворота збірної України. І як тут не згадати про момент у виконанні Шотурми, який був за кілька хвилин до цього! Нашому капітану вдався удар зі штрафного, проте ворота Мезея виручила стійка. Однак, після пропущеного голу «синьо-жовтим» не вдалося швидко відігратися, в той час як у господарів майданчику були хороші шанси збільшити свою перевагу в рахунку.  

На початку другого тайму Шотурма вийшов п’ятим польовим гравцем у збірної України (хоча ми знаємо, як може до атак своєї команди підключатися Савенко). І це рішення принесло успіх «синьо-жовтим» вже незабаром. Білоцерківець прийняв м’яч на «стовпа», звільнився від опіки та розвернувся, після чого пробив – м’яч влучив у стійку воріт Аластіча, який змінив Мезея по перерві. Але тут же м’яч відлетів до Шотурми, який класною передачею знайшов Зварича, а той вже пробив у вільний кут – 2:2. І буквально тут же українці забили знову. Знову розіграш п’ятого, простріл Зварича на «п’ятачок», а там вже Білоцерківець переправив м’яч у ворота, завдяки чому оформив дубль у цій грі.

Одразу скажемо, що підопічні Олександра Косенка і надалі продовжували награвати зайвого гравця, хоча і вели в рахунку. І угорські візаві цілком реально могли за це покарати. Зрештою, їм це вдалося зробити на 28-й хвилині, коли українцям, маючи на одно гравця більше, не вдалося вийти з високого пресингу біля своїх воріт, які були порожніми, і Давіду не склало проблем цим скористатися. Угорські футзалісти одразу спробували вийти вперед, але неточність ударів у деяких епізодах не давала їм можливості зробити рахунок 4:3 на свою користь. До того ж, іноді Савенко повертався у ворота і ліквідовував потенційну небезпеку.

А на 33-й хвилині українці втретє у цій зустрічі вийшли вперед після класного дальнього удару Зварича. Михайло спочатку залишив поза справою Надя, а потім невідпорно пробив по воротах Аластіча. Так рахунок став 4:3 на користь збірної України, а угорці вже почали думати про те, щоб урятувати гру за допомогою п’ятого польового. І дійсно – скоро господарі майданчику почали грати у штучній більшості. Однак, у воротах збірної України в ці хвилини бездоганно діяв Савенко, який, до речі, в одному з епізодів ледь не забив у ворота угорців. А за 56 секунд до фінальної сирени Зварич, який отримав класну передачу від Шотурми, міг зробити хет-трик та зняти всі питання щодо переможця цього матчу. Однак, цього разу 19-й номер «синьо-жовтих» не влучив у ворота. Втім, збірна України все-таки здобула другу поспіль мінімальну перемогу на майданчику «Фенікс Арени», тому можна сказати, що підопічні Олександра Косенка на мажорній ноті розпочали підготовку до відбіркових матчів Євро-2022.     

Угорщина – Україна – 3:4
Голи:
Дрот (3, 14), Давід (28) – Білоцерківець (1, 23), Зварич (22, 33)
Угорщина: Мезей (Аластіч, 21) – Давід, Ваш, Рабл, Дрот – Надь, Шішка, Хаймаші, Н. Хорват – Сентес-Біро, С. Хорват, Сабо, Тот.
Україна: Савенко – Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Зварич – Педяш, Микитюк, Кузь, Пелех – Журба, Малишко, Королишин, Єрьомін. 

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.