Футзал в миреКакау может возглавить сборную ИранаПольшаЭкстракласа-2021/22. Тур 7. Победные голы Максима Паутяка и Виталия КолесникаЧемпионат мираРефери из Кыргызстана Нурдин Букуев установил рекорд чемпионатов мираРоссияАрнольд Кнауб: «О несостоявшемся переезде в Бундеслигу ничуть не жалею»Сборная УкраиныІрина Дубицька: «Збірна Фінляндія на турнірі Lviv Freedom Cup-2020 і зараз приблизно на тому самому рівні»БеларусьПремьер-лига-2021/22. Тур 6. Осечка ВРЗ и победная серия БЧСборная УкраиныОлег Шайтанов: «У січні в нас спаринги з Іспанією, на початку лютого — зі Швецією» ИталияИталия-2021/22. Тур 5. «Падуя» увеличивает отрывСборная УкраиныЮлія Форсюк: «Відразу після фінального свистка до кінця не повірили, що змогли здобути омріяний результат»Лига чемпионов УЕФА«Ураган» у Кубку УЄФА 2011/12: як це булоПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Cхід. 2 тур. «ЗАПОРІЖПРОМГРУП» і «SkyUp» поки без втратПервая лига Перша ліга 2021/22. Зона Захід. 2 тур. «Любарт» зазнав другої поразки поспільЭкстра-лигаParimatch Екстра-ліга 2021/22. 8 тур. «Продексім» обіграв «Ураган» і наблизився до лідерівИспанияИспания-2021/22. Лучшие голы, комбинации и сейвы 3-го тураЧемпионат ЕвропыУкраїна вийшла у "Фінал чотирьох" Євро-2022: українська воротарка забила шалений голКазахстанИгита: «Испытываю немного горечи»ИспанияИспания-2021/22. Тур 3. «Бетис» и «Наварра» творят чудесаЧемпионат ЕвропыЄвро-2022 (жінки). Основний раунд. LIVE!Чемпионат ЕвропыВідбір до Євро-2022. День Х для України і Фінляндії наставЧемпионат ЕвропыЯкко Лайтинен: «У нас есть шанс, который может быть единственным в жизни»

Збірна України здобула вольову перемогу у першому товариському матчі з Угорщиною

Підопічні Олександра Косенка після тривалої перерви провели перший міжнародний поєдинок, в якому переграли команду Угорщини.

Photo: MLSZ

Підопічні Олександра Косенка зуміли мінімально здолати свого суперника у першому з двох очних протистоянь.

Обидві команди задали досить активний старт матчу та обмінялися швидкими голами. Після удару Рабла Ципун відбив м’яч в аут. Той-таки Рабл ввів м’яч з-за бокової, і Надь ударом з далекої відстані застав зненацька кіпера нашої команди – 1:0.

Втім, українці з відповіддю не забарилися. Білоцерківець вдало зіграв на позиції стовпа і прострілив на дальню стійку, де на м’яч вже чатував Зварич – 1:1.

Подвоювати перевагу нашої команди міг Корсун, однак, потужний постріл Ігоря прийняла на себе поперечина дебреценських воріт.

На 20-ій хвилині ще по одній нагоді мали Білоцерківець та Шотурма, який вивів команду на майданчик у ролі капітана, однак, Аластіч вправно зіграв на останньому рубежі.

Свої найкращі якості за дві секунди до свистка на перерву довелося демонструвати й Ципуну. Дрот пробивав з вбивчої позиції, але Кирило дотягнувся до м’яча ногою.

Після перерви до квартетів Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Зварич та Малишко, Королишин, Єрьомін, Грицина додалася й третя четвірка, в якій на майданчику з’явилися Педяш, Журба, Микитюк і Кузь.

Першу хвилину другого тайму «жовто-сині» розпочали з обстрілу воріт суперника. Однак, Аластіч впорався з ударами Єрьоміна та Грицини.

На 27-ій хвилині у швидку контратаку втекли Норберт Хорват і Надь та по черзі завдали по одному пострілу у площину воріт Ципуна. Кирило з загрозами впорався.

Ще двічі нашому кіперу довелося вступати у гру після потужних ударів від Ваша і Давида Річарда.

Втім, на 34-ій хвилині українці заробили кутовий, який майстерно реалізували. Єрьомін віддав на Королишина, а Тарас п’ятою перевів м’яч на Грицину, який вперше вивів команду Олександра Косенка вперед.

Досить швидко підопічні Йожефа Турцо могли відновлювати паритет. Однак, Дрот не скористався виходом віч-на-віч з Ципуном і не поцілив у ворота.

Після швидкої контратаки з гострого кута пробивав Кузь. Аластіч своїх партнерів не підвів та відбив м’яч.

За 3:30 до завершення зустрічі господарі пішли вперед з п’ятим польовим. Однак, особливих загроз їм створити не вдалося. Натомість, Білоцерківець після пасу Шотурми міг робити перемогу українців впевненішою, але не зумів перекинути воротаря суперників.

Як результат – 2:1. Збірна України здобуває перемогу у першому поєдинку проти Угорщини. Другий матч між цими командами відбудеться завтра о 13:30.

Угорщина – Україна – 1:2 (1:1)
Голи:
Надь (4) – Зварич (6), Грицина (34)
Попередження: Малишко (40)
Угорщина: Марсел Аластіч – Давид Річард, Адам Ваш, Янош Рабл, Золтан Дрот (к) – Імре Надь, Норберт Хорват, Саболч Хорват, Петер Сабо, Мілан Хаймаші, Герго Шішка, Аттіла Тот, Тамаш Сентес-Біро, Давід Мезей
Україна: Кирило Ципун – Петро Шотурма (к), Ігор Корсун, Микола Білоцерківець, Михайло Зварич, Сергій Малишко, Тарас Королишин, Олег Єрьомін, Микола Грицина, Сергій Журба, Олександр Педяш, Микола Микитюк, Тарас Кузь, Мар’ян Пелех, Юрій Савенко.

Джерело - Прес-служба Асоціації футзалу України
 

Збірна України зіграла свій перший з двох запланованих товариських поєдинків проти збірної Угорщини. На жаль, через пандемію коронавірусу цей поєдинок проходив без глядачів. Однак, незважаючи на це, вже на старті поєдинку було помітно, що угорці грають вдома. Принаймні, старт гри вони намагалися залишити за собою. І це їм, в принципі, вдалося, адже на 4-й хвилині на табло дебреценської «Фенікс Арени» (тієї самої, яка у 2010 році приймала матчі чемпіонату Європи з футзалу, на якому збірна України дійшла до чвертьфіналу) засвітився рахунок 1:0 на користь угорців. До взяття воріт Ципуна призвів розіграш ауту. Білоцерківець не встиг вийти на Надя, а той зміг пробити точно в «рамку».

Треба зазначити, що розіграші «стандартів» у збірної Угорщини насправді були дуже небезпечними, і вони несли реальну загрозу воротам збірної України. Окрім того, господарі майданчику кілька разів тікали у гострі контратаки, які теж могли призвести до зміни рахунку. На це українці відповідали грою через «стовпа». Особливо тут відзначаємо зв’язку Білоцерківця та Зварича. Зокрема, буквально після пропущеного голу «синьо-жовті» могли забивати саме після вдалої гри Білоцерківця на «стовпа» та пасу на Зварича, який не забив з перспективної позиції. Тим не менш, вже наступний епізод за участю цих двох гравців «Продексіма» став гольовим, і Зварич зрівняв рахунок. Треба також сказати, що і «білоруська» четвірка «синьо-жовтих» виглядала як мінімум не гірше за стартовий квартет. Однак, візуально було видно, що «продексімівська» четвірка виглядала цікавіше та небезпечніше. Щоправда, це не призвело до ще одного голу у ворота Аластіча, і на перерву команди пішли за рахунку 1:1,

Можна сміливо сказати, що у другій 20-хвилинці гра йшла на зустрічних курсах. Принаймні, моменти і угорці, і українці створювали достатню кількість моментів для того, щоб вийти вперед. Але при цьому складалося враження, що моменти у господарів майданчику були все-таки були трохи гострішими, і Ципуну доводилося показувати свою воротарську майстерність. Щоправда, і Аластічу іноді доводилося вступати у гру, аби не дати забити збірній України. Тим не менш, на 34-й хвилині м’яч таки влетів у ворота збірної Угорщини після кутового, розіграного «білоруською» четвіркою. Єрьомін зробив націлену передачу на «п’ятачок», де Микола Грицина, який знаходився в оточенні двох угорців, переправив м’яч у ворота Аластіча – 2:1 на користь «синьо-жовтих».

Могла команда Олександра Косенка одразу і пропустити. Капітан угорців Золтан Дрот ледь не повторив той гол, який на Євро-2016 забив у ворота Д’юли Тота Дмитро Бондар (пам’ятаєте, скільки проблем тоді нашій команді створив саме Дрот?), однак завершення цього епізоду не стало результативним. Натомість, українці могли остаточно зняти всі питання щодо переможця цієї зустрічі. Однак, спочатку не пощастило Шотурмі, який, до речі, вивів нашу команду на матч у якості капітана, а потім не зміг оформити дубль Зварич. Тим не менш, у першому товариському поєдинку між збірними Угорщини та України перемога дісталася підопічним Олександра Косенка.  

Зазначимо, що другий матч між збірними Угорщини та України відбудеться сьогодні, 10 листопада.

Угорщина – Україна – 1:2
Голи:
Надь (4) – Зварич (6), Мик. Грицина (34)
Угорщина: Аластіч – Річард, Ваш, Рабл, Дрот – Надь, Н. Хорват, С. Хорват, Сабо, Хаймаші, Шішка, Тот, Сентес-Біро.
Україна: Ципун – Шотурма, Корсун, Білоцерківець, Зварич – Малишко, Королишин, Єрьомін, Мик. Грицина – Журба, Олександр Педяш, Микитюк, Кузь.
Попередження: Малишко (40) 

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Угорщина – Україна  1:2 (1:1) 
Голи:
Нагі, 4 – Зварич, 6 (гп  Білоцерківець), Мик. Грицина, 34 (гп - Королишин)
Попередження: Малишко (40)
Уг.: 1. Марсел Олоштікс  2. Річард Давід, 8. Адам Вош, 9. Янош Рабль, 11. Золтан Дрот (к)  4. Соболч Хорват, 6. Імре Нагі, 10. Петер Сабо, 13. Мілан Хаймаші  3. Норберт Хорват, 14. Герге Шишка, 7. Томаш Сентеш-Біро  (в друг. таймі): 5. Аттіла Тот.
Запас: 12. Давід Мезей (вр).
Гол. тренер: Йожеф Турзо
Укр.: Ципун (вр)  Корсун, Шотурма (к), Білоцерківець, Зварич  Єрьомін, Малишко, Мик. Грицина, Королишин  (в друг. таймі): Микитюк, Журба, Педяш, Кузь.
Запас: Савенко (вр), Пелех. 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2016-2021 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.