Экстра-лигаВалерій Легчанов: «Підсумковий результат для нас негативний, але ми його сприймаємо, як проміжний етап»УкраинаФінал восьми чемпіонату України серед ЗВО відбудеться у Сумах Лига чемпионов УЕФАФинал четырех Лиги чемпионов пройдет в Барселоне в октябреЧемпионат мираВизначено нові дати проведення усіх турнірів під егідою УЄФА серед футзальних збірнихЭкстра-лигаВіталій Скорий: «Проти Феррао має захищатися не один гравець, а вся команда»ВетераныАндрій Федюк: «Багато команд Екстра-ліги можуть позаздрити грі «Чорного моря» з п’ятим польовим»ПортугалияИван Чишкала – игрок лиссабонской «Бенфики»ВетераныV Регулярный чемпионат Украины 40+. Лучшие – Поддубный, Лысенко, МосквинФутзал в мире«ЕРА-ПАК» став ФК «Хрудім»Беларусь«Столица» рассталась с БетоРоссияСими Сайотти: «У меня со всеми хорошая игровая «химия», но лучше всего получается взаимодействовать с Ромуло»Казахстан«Кайрат» возобновил тренировки после карантинаВторая лигаВіталій Шевага: «Десь за три роки гратимемо в Екстра-лізі»ВетераныВетераны 40+. 2-3 этап. День 3. «Черное море» – пятикратный чемпион Украины 40+!Экстра-лигаАнкеты новичков «ХИТа»: Чернявского, Поночовного, СалтановаПольша«Акана Оржель»: Морозов залишається, Енріке, Фіранчик і Шар’є – на вихідБеларусьБрати Грицини і Олег Горбенко продовжили контракти зі «Столицею»БеларусьДмитрий Камеко – новый главный тренер «Столицы»РоссияЕвгений Иваняк – в «Оргхиме» на три годаБеларусьЛазюк и Гибадуллин уходят из «Столицы»

Беларусь-2019/20. Финал. Матч 2. Евгений Клочко в огне, ВРЗ на коне

Гомельский ВРЗ победил оршанский "Витэн" со счетом 2:1 и восстановил равновесие в финальной серии за золото чемпионата Беларуси


11 июня
 
Беларусь-2019/20. Плей-офф.
Финал. Матч 2.

ВРЗ (Гомель) – Витэн (Орша) 2:1
Гомель. Универсальный зал игровых видов спорта “Локомотив”. 19.00.
Судьи: Андрей Шеп, Александр Пылик (оба – Брест), Михаил Цуканов-мл (Гомель). Инспектор: Михаил Цуканов-ст (Гомель).
Голы: Е. Клочко, 31, 40 – Рабыко, 19 
Фолы: 4–4, 32.
Предупреждения: Матвеенко, 23, Пинчук, 36 (оба –  ВРЗ, грубая игра)
Счет в серии: 1:1.
Лучшие игроки: Е. Клочко – Рабыко
ВРЗ: Дегтяренко (вр), Лось, Чернейко, Е. Клочко, Осиновский – Григорьев, Пинчук, Заяц, Матвеенко (к), Лемешко, Золотухин.
Запасные: Зрубович (вр), Березовский.
Главный тренер: Анатолий Яновский.
Витэн: Лысенко (вр), Д. Клочко (к), Якубов, Гусаков, Рабыко - Батурин, Петров, Перемитин, Рось - Козел, Дядичкин. 
Запасные: Головнев (вр), Чурилин (вр).
Главный тренер: Алексей Попов.
 
Эта финальная серия феноменальна донельзя. Сперва развязка в Орше, которая запомнилась своей нетривиальностью. Сейчас «ВРЗ» сотворил волевую победу. Да как! Евгений Клочко за 40 секунд до окончания второго тайма ударом через себя вывел железнодорожников вперед. Более того, он оформил голевой дубль. В данной ситуации ему шикарную передача с аута сочинил Дмитрий Лось. После тайм-аута со стороны «Витэна» в качестве «гоянлы» вышел брат Евгений Клочко. Но отыграться гости не успели. Серия до трех побед будет сыграна как минимум дважды.   

Источник - БАМФ

Після першої гри фінальної серії, яка завершилась перемогою «Вітена» на останніх секундах овертайму, залишилось більше питань, ні відповідей на них. По-перше – чи змогли «вагоноремонтники» відійти від тієї поразки? По-друге – як той результат вплинув на підготовку підопічних Анатолія Яновського до домашньої гри? У цьому плані для «енергетиків» ситуація була трохи кращою. По-перше – підопічні Олексія Попова мали психологічну перевагу перед поїздкою до Гомеля. По-друге – в разі перемоги у другій грі «Вітену» залишався би один крок до чемпіонства. А якщо врахувати те, що наступна гра відбудеться в Орші, то шанси «енергетиків» точно мали би зрости.

У обох командах відбулись деякі зміни. Зокрема, у гостей «пост № 1» повернув собі українець Максим Лисенко, який пропускав попередній матч через дискваліфікацію. Окрім того, замість Дядічкіна у стартовій четвірці вийшов Якубов. Вочевидь, Олексій Попов зробив висновки з попередньої гри, тому вирішив довірити функції «наконечника» атак «енергетиків» саме Якубову. Що стосується господарів майданчику, то замість головного винуватця поразки «ВРЗ» у першій грі, Артема Золотухіна, у стартовій четвірці вийшов Дмитро Лось. Для гомельчан це однозначно мало би бути дуже якісним підсиленням.

Обидві команди розуміли, що перший гол у цій зустрічі може багато в чому змінити хід гри. Тому, і «ВРЗ», і «Вітен» намагались якомога більше не помилятись. Однак, це, вочевидь, було більше вигідно гравцям з Орші, адже, як ми про це казали, вони мали деяку психологічну перевагу. Тому, і в плані гри «енергетики» виглядали трохи цікавіше за своїх опонентів. Відповідно, вони подекуди створювали моменти біля воріт Дегтяренка, змушуючи його вступати у гру. І це трохи нагадувало малюнок попередньої гри. Однак, трохи згодом «ВРЗ» почав вирівнювати ситуацію на майданчику, і тоді вже Лисенку доводилося показувати свою воротарську майстерність. Однак, бувало і таке, що «Вітену» буквально щастило, адже протягом першого тайму гравці «ВРЗ» кілька разів перевіряли на міцність каркас воріт «енергетиків». Але оршанці не тільки вистояли, а і змогли відкрити рахунок. Це сталося наприкінці першого тайму, коли Рабико скористався помилкою Золотухіна та вивів гостей вперед, забивши «гол у роздягальню».

І знову ж таки – психологічна перевага була на боці «енергетиків». Однак, футзалісти «ВРЗ» розуміли, що їм відступати нікуди, тому їм треба було додавати обертів. Але перебіг подій у другому таймі складався так, що на майданчику спорткомплексу «Локомотив» було більше боротьби, ніж футзалу. Це було зрозуміло, адже рахунок був мінімальний, і будь-яка зміна на табло могла змінити хід поєдинку. І варто відзначити, що «ВРЗ» все-таки намагався знайти слабке місце у грі «Вітена». І на 31-й хвилині «вагоноремонтникам» таки усміхнулася фортуна. Гравці «Вітена» залишили ніким не прикритого Євгена Клочка, який наважився на дальній удар. Можливо, Лисенко і зміг би відбити цей удар, якби не рикошет, після якого м’яч опинився у воротах «Вітена». Тепер психологічні шальки терезів почали схилятись у бік «ВРЗ». Однак, варто віддати належне гостям – вони все-таки змогли швидко відійти від цього пропущеного голу. Однак, «ВРЗ» вже відчув, що він цілком реально може не тільки виграти цю гру, а і зрівняти рахунок у серії. Щоправда, з плином часу все більше складалося враження, що і цього разу основний час буде завершений унічию.

Однак, своє вагоме слово сказав один з лідерів «ВРЗ» Євген Клочко. На останній хвилині основного часу гри він зміг пробити через себе, і рахунок став 2:1 на користь гомельчан. «Вітен» намагався відповісти виходом Дмитра Клочка у формі п’ятого польового, однак реалізувати штучну більшість підопічним Олексія Попова не вдалося.

Таким чином, «ВРЗ» вдалося зрівняти рахунок у серії. І вже 14 червня в Орші буде зіграний третій матч «золотої» серії.

Джерело - Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»
 

 

Похожие Новости

Комментарии:

Вы должны быть зарегистрированы чтобы оставлять комментарии. Авторизуйтесь под существующим аккаунтом или создайте новый.

Futsalua © 2018 Проект разработан командой Futsal Ukraine. Все права защищены.